Dzisiaj jadą również kobiety , wyścig Amstel w 2019 roku wygrała Kasia Niewiadoma i po cichu liczę że dzisiaj również powalczy o zwycięstwo. Oglądałem ja w tamtym tygodniu i wyglądała na naprawę mocną, lubi tu jeździć i jest w formie. Nie jest faworytką ale ja uważam że jest szansa na dzisiejsze zwycięstwo.
Jak już podaje moje prognozy na wyścigi kolarskie to znajdą się w temacie również prognozy na mniej popularne zawody. Chcę jeszcze podkreślić że wszystkie te prognozy są tylko i wyłącznie moje przypuszczenia i traktuje je bardziej jako zabawa. Po części również chce się sprawdzić w obstawianiu tego sportu i zobaczyć co z tego wyjdzie.
Wyścigi jednodniowe niestety typuje się dużo trudniej, w takim wyścigu mniej się kalkuluje i dużo trudniej jest przewidzieć przebieg wyścigu. Nie chcę się tłumaczyć ale zauważyłem to już jakiś czas temu.
No może w końcu dzisiaj Philipsen wygra swój etap, dwa razy 2 i za każdym razem przegrywał na finiszu o włos. Tak samo coraz lepiej wygląda Cees Bol zajmował już miejsca 6 , 4 może w końcu czas na podium ? zobaczymy.
Tour of Turkye e3
Philipsen TAK Jaspeeeeerrr !!! Groves , Ewan Bol , Bennet (8) , Van Poppel , McLay (4)
W wyścigu De Brabantse najbardziej liczę na Toma Pidcocka , wygrał tu rok temu i ma niesamowicie silną drużynę z Michałem Kwiatkowskim na czele. W niedzielę Tom wyglądał naprawdę bardzo dobrze, do podjazdu na Kautenberg to kwiato pracował dla Pidcocka który niestety po podjeździe nie wytrzymał tempa i wtedy na samotną ucieczkę zdecydował się Michał. Obaj są mocni więc jeśli współpraca dalej będzie się układać tak dobrze jak w Amstel to jest duża szansa na dobre miejsce. Takie to moje przypuszczenia.
Ineos po raz kolejny pokazali klasę , kwiato niestety nie wytrzymał a Pidcock jak zwykle mocny ale pracował na kolegów a nie na siebie. Alaphilippe niestety zamieszany w kraksę i po wyścigu.