>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Załoźenie strony bukmacherskiej

K 0

kubn2

Użytkownik
Witam,
odrazu zaznaczę że czytałem reszte wątków na temat zakładaniu swojej strony bukmacherskiej, ale moja jest inna pod tym względem że nie stawia ona na sport typu piłka nożna itd tylko na e-sport czyli turnieje w grach. I zapewne bez założenia firmy na jakiejś malcie czy kostaryce się nie obejdzie, ale bardziej interesuje mnie kwestia licencji. Chciałbym się dowiedzieć czy i tak muszę mieć licencję bukmacherską czy obejmuje jednak ona tylko sporty pokroju piłki nożnej.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Jeśli nie będziesz oferował swoich usług w formie zakładów bukmacherskich, zakładów wzajemnych, prowadził giełdy, niepotrzebna Ci żadna licencja przy zakładaniu firmy zagranicą.
Chyba, że chcesz zostać bukmacherem.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Czyli zdecyduj się co chcesz założyć: stronę czy firmę bukmacherską - bo z Twojego wpisu nic nie wynika, bo choć w tytule wątku jest strona, to jednak z kontekstu jakby myślisz o buku...

A jeśli tak, to przecież już wiele firm bukmacherskich ma także i e-sport, więc czym chcesz przebić ich ofertę w tej swojej planowanej, ściśle wyspecjalizowanej działalności na rynku bukmacherskim?
P.s: wątpię, abyś dysponował niezbędnym do wejścia na ten rynek zapleczem finansowym.
Ale powodzenia!

.

K 0

kubn2

Użytkownik
No właśnie chodzi o to że te duże strony bukmacherskie nie mają e-sportu no chyba że nie potrafię szukać ;p w google też tego za wiele nie ma, a jak są to oferta do obstawiania meczy jest bardzo uboga co miało by wyróżniać moją stronę na której użytkownicy mogli by obstawiać mecze.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Zacznij od elementarza, czyli nauczenia się rozróżniania stron bukmacherskich od firm bukmacherskich, mających swoje strony...

A co możliwości grania w necie e-sportu, to zerknij: http://forum.bukmacherskie.com/f206/e-sports-58416-26.html

bo choćby taki Pinnacle to nie jest pikuś na tym bukmacherskim rynku!

No właśnie chodzi o to że te duże strony bukmacherskie nie mają e-sportu no chyba że nie potrafię szukać ;p w google też tego za wiele nie ma

http://www.esports-betting.pro/bookmakers-bookies/
www.egamingbets.com

.

K 0

kubn2

Użytkownik
esports-betting .pro/bookmakers-bookies/
Widziałem ten artykuł, ok Pinnacle ma i jest duży, ALE ich oferta względem esportu jest strasznie uboga no i brak pozycjonowania względem fraz esport bet itd.
bet365 aktualnie nie ma ŻADNYCH zakładów esportowych.
beat at home albo jestem ślepy albo tego nei ma google też nie widzi
datbet ok ma ale nie ma dużej ilości zakładów
e sport bets ok mają sporo z doty ale cs prawie nic z lola nic z hearthstone też nic.
stron bukmacherskich
Ok no to chce założyć stronę bukmacherską by ludzie mogli na niej obstawiać meczę za prawdziwe pieniądze. I czy do tego muszę mieć licencję albo firmę?

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
Ok no to chce założyć stronę bukmacherską by ludzie mogli na niej obstawiać meczę za prawdziwe pieniądze. I czy do tego muszę mieć licencję albo firmę?

chcesz założyć coś w stylu Bet at home czy Fortuny???
Ostro zaczynasz...
Środki finansowe masz?

K 0

kubn2

Użytkownik
chcesz założyć coś w stylu Bet at home czy Fortuny???
Ostro zaczynasz...
Środki finansowe masz?
Jak rozumiem beat at home tylko internet a fortuna internet + możliwość zakładu w punkcie, jezeli tak to tak jak beat at home ????
Mam, natomiast chciałbym się dowiedzieć czy przy samej stronie bez punktów fizycznych do obstawiania potrzebna jest licencja i założona firma.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]

W odwrotnej kolejności.
Ty chcesz mieć po prostu firmę, nawet jeśli o tym nie wiesz.
Musisz mieć firmę. Następnie, licencję a w bardziej normalnym niż socjalistycznym kraju gdzie nie ma patologicznego systemu &quot;licencyjnego&quot;, wnosisz zwyczajnie odpowiednią opłatę za możliwość usług w takim zakresie.
Później, możesz sobie zakładać strony. Oczywiście, nie musisz.

Czyli: pomysł kaputt, bo jak sądzę, nie stać Cię na to przedsięwzięcie.
Pomijam już kwestie takie, że jeśli jesteś polskim rezydentem będziesz tropiony a w końcu zatopiony. Boleśnie.

K 0

kubn2

Użytkownik
Musisz mieć firmę.
No ok z tym nie będzie problemu ????
Następnie, licencję a w bardziej normalnym niż socjalistycznym kraju gdzie nie ma patologicznego systemu &quot;licencyjnego&quot;, wnosisz zwyczajnie odpowiednią opłatę za możliwość usług w takim zakresie.
Obstawiam że między innymi na Malcie? ^^ Jeżeli tak to jaka cena takiej licencji bo widziałem przeróżne ceny więc chciałbym się dowiedzieć ????

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
coś takiego znalazłem na innym forum:
. Samo stworzenie systemu przyjmowania zakładów, rozliczania jak i zarządzania systemem to gruba inwestycja i z tego co wiem, nie wiele firm jest w stanie się tego podjąć. Dlaczego? Jest to zwiazane z gwarancjami finansowymi o niezawodności oprogramowania jakie musi zagwarantować przez okreslony czas firma która buduje caly software.
Do tego, nie wiem jak na Malcie ale np. w Anglii oprócz masy pozwoleń, trzeba mieć gwarancję bankową czy to w zamrożonych środkach, nieruchomościach czy historie konta wypracowanej sobie przez lata.

Otrzymane punkty reputacji: +1
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Strony bukmacherskie to np. portale, fora czy blogi, w szerokim zakresie zajmujące się tą tematyką jak choćby ta strona ForumBukmacherskie.com - zaś działalność zarobkowa w formie prowadzenia firmy bukmacherskiej, to &quot;zabawa&quot; z zupełnie innej półki, wymagająca spełnienia wielu wymogów: od prawnych, poprzez techniczne aż na finansowych.

Zatem chcąc jedynie założyć stronę bukmacherską - żaden problem, ale nie myśl że będziesz na niej bez licencji, więc NIELEGALNIE przyjmował zakłady na wyniki meczów, bo jak to sobie wydumałeś?
Że podasz im ( odwiedzającym tę stronę ) numer swojego konta w PKO czy innym banku i tam ludzie będą Ci kasę wpłacać a ty im obiecasz wypłatę wygranych?
Ile Ty masz lat, człowieku...
Choć wiek nic tu w sumie nie ma do rzeczy, bo można być starym i wciąż naiwnym jak dziecko.

.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
ale np. w Anglii oprócz masy pozwoleń, trzeba mieć gwarancję bankową czy to w zamrożonych środkach, nieruchomościach czy historie konta wypracowanej sobie przez lata.
Można to oczywiście zrobić poza Europą i brukselską biurokracją &quot;zezwoleniową&quot; ale kasa jest potrzebna i tyle.

K 0

kubn2

Użytkownik
Zatem chcąc jedynie założyć stronę bukmacherską - żaden problem, ale nie myśl że będziesz na niej bez licencji, więc NIELEGALNIE przyjmował zakłady na wyniki meczów, bo jak to sobie wydumałeś?
Że podasz im ( odwiedzającym tę stronę ) numer swojego konta w PKO czy innym banku i tam ludzie będą Ci kasę wpłacać a ty im obiecasz wypłatę wygranych?
Ile Ty masz lat, człowieku...
Choć wiek nic tu w sumie nie ma do rzeczy, bo można być starym i wciąż naiwnym jak dziecko.

.
Wow, takiego czytania między wierszami jeszcze nie widziałem ???? Nie no pewnie jestem głupi i chciałem tak zrobić skąd wiedziałeś :E Przecież to oczywiste, że gracze bd wpłacać np. środki z swojego konta na portfel na stronie środki za pośrednictwem systemu płatności by szły na konto bankowe gdzie środki wszystkich użytkowników były by przetrzymywane gdyby któryś z użytkowników zlecił wypłatę strona z konta bankowego dokonała by wypłaty na jego paypala, konto bankowe czy na co on tam nie chce. Nie wiem skąd wgl. pomysł że będzie to na takiej zasadzie jakiej opisałeś 0.o

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Z Twojego od samego początku wielce infantylnego przekazu, bo nie masz nawet zielonego pojęcia o zasadach funkcjonowania tego rynku i wypisujesz dyrdymały!

Człowiek mający kasę na założenie takiej firmy bukmacherskiej, nie zadaje dziecinnych pytań na forum bukmacherskim, tylko go stać na opłacenie obsługi prawnej i doradczej, która wszystkim się zajmie.
A Twoja tu obecność w przedmiotowej sprawie i poziom ogólnej wiedzy oddany wpisami, mówi mi wszystko.
Niestety...

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +5
B 30

banglard00

Użytkownik
Licencje to jedna wielka sciema. Im licencja z bardziej cywilizowanego kraju tym bardziej &quot;wiarygodniej&quot; wyglada firma. Przyjdzie co do czego to taka licencje lga malta to mozesz sobie w kiblu spuscic bo prawie nigdy nie pomagaja graczom. Ile to razy bylo ze ludzie potracili kase a lga malta miala to w dupie.
Pinacle ma jakas licencje na koncu swiata w Curacao a jest uwazane za najbardziej wiarygodnego buka. Czy myslisz ze jak by pin zvoidowal bety na 100k$ to bys mogl cos zdzialac?
Jesli chcesz buka tylko na esport i na pre-game to te koszty nie sa wcale takie duze.
Kupujesz soft do betting, sprzet komputerowy, zatrudniasz ludzi do obslugi i po sprawie.
Teraz musisz znalesc tylko klientow zeby wplacili kase i tu zaczynaja problemy.
Jak zatrudnisz Bonka do promocji, postawisz baner na Weszlo to mozesz miec nawet licencje z Somali a ludzie i tak beda wplacac kase. 90% graczy i tak nie patrzy na zadna licencje.

Do góry Bottom