1) Orlando - Miami
Derby Florydy. Miami walczy z Chicago o 1 miejsce na wschodzie, zaś Orlando o utrzymanie 3 pozycji. Miami ma passę dwóch porażek na wyjazdach (w LA i Utah), dziś podejrzewam przełamanie. Ostatnio ciężkie warunki postawiła Indiana i Heat wygrali dopiero decydującym rzutem w dogrywce.
Absencje: Do składu Magików wraca Hedo Turkoglu, jednak wciąż nieobecny będzie Jason Richardson. Spoelstra z kolei nie skorzysta jedynie z Mike Millera.
Moje typy:
Miami -3.5 | 3j | 1.91 @ WilliamHill
Dwight Howard over 37.5 pt+reb | 2j | 1.85 @ Tobet
2) Cleveland - Toronto
W tym sezonie dwukrotnie lepsi byli gracze z Kanady, jednak dziś to ekipa z Ohio jest faworytem. Cleveland mają 3 zwycięstwa z rzędu (w tym z Denver i Oklahomą na wyjeździe!), z kolei Toronto w ostatnich 6 wyjazdach wygrali tylko ze słabym New Orleans.
Absencje: Nie zagrają Varejao i Calderon.
Co zagrać: Mecz podejrzewam że wygrają Cavs, zagram też over Kyriego Irvinga
Moje typy:
Cavs | 2j | 1.56 @Pinnacle
Kyrie Irving over 19.5 pts | 1j | 1.75 @ Tobet
3) Indiana - Portland
Co tu dużo gadać - Indiana gra w tym sezonie naprawde super, zaś Portland to drużyna swojego parkietu i zawodnicy Świetlistych Smug na obcych parkietach zawodzą.
Absencje: Do składu Indiany najprawdopodobniej wraca George Hill, jest to na pewno duże wzmocnienie dla Franka Vogla.
Co zagrać: Wygrana Indiany nie podlega dyskusji, niewiadomą pozostaje jaki handicap pobrać. Myśle że poświęce też jedną jednostkę na over LaMarcusa Aldridge'a. Moje typy:
Indiana -3.5 | 3j | 1.93 @ Pinnacle
LaMarcus Aldridge over 21.5 pts | 1j | 1.85 @ Tobet
4) Memphis - Los Angeles Lakers
Do miasta Elvisa przyjeżdża Kobe z ekipą. Lakers zdaje się jakoby złapali wiatr w żagle bo po porażce z Detroit i Wizards przyszły zwycięstwa z Minnesotą i Bostonem. Memphis z kolei są 12-3 w ostatnich 15 meczach.
Absencje: Prócz Z-Bo, możliwe że dziś nie zagra Rudy Gay. W ostatnim meczu nabawił się lekkiego wstrząsu mózgu i jest questionable. W Lakers wszyscy zdrowi i wypoczęci.
Co zagrać: Mimo że nie wiadomo co z Gayem to chyba jednak warto wziąć w ciemno win Lakers. Wygrali 7 z 10 meczów w Memphis. Moje typy:
Lakers | 1j | 1.95 @ Pinnacle
Andrew Bynum over 29.5 pts+reb | 2j | 1.85 @ Tobet
5) Oklahoma - Houston
Tego meczu nie ruszam więc analizy nie pisze. Zagram jedynie over Jamesa Hardena.
Moje typy:
James Harden over 16.5 pts | 2j | 1.85 @ bwin
6) Dallas - Washington
j.w
7) Denver - Atlanta
Tu może być ciekawie, dwie fajnie grające drużyny. Tradycyjnie warto zagrać over Josha Smitha, mecz już trudniej wytypować, chociaż zaryzykuje.
Absencje: W Denver najprawdopodobniej nie zagra Ty Lawson. W Atlancie ważniejsi gracze są zdrowi.
Moje typy:
Atlanta | 2j | 2.95 @
Betclic
Josh Smith over 27.5 pts+reb | 3j | 1.75 @ Tobet
8) Sacramento - Golden State
Na koniec kolejne derby stanowe, tym razem o miano trzeciej ekipy Kaliforni mierzą się Królowie z Wojownikami. Ciężko przewidzieć kto wygra mecz gdyż obie drużyny lubią zaskakiwać i są bardzo nieobliczalne. Zagram jednak pare overków.
Absencje: W GSW Curry jest very questionable, w Kings na powrót do składu czeka JJ Hickson.
Moje typy:
Monta Ellis over 23 pts | 3j | 1.85 @ Tobet
DeMarcus Cousins over 29.5 pts+reb | 3j | 1.75 @ Tobet