l-nino
Użytkownik
Warta Poznań - Polonia Bytom typ:1 kurs:1,80 5/10
Analiza:W ramach 19 kolejki polskiej pierwszej ligi na przeciw siebie staną drużyny które w tym sezonie zawodzą na całej linii Warta miała bić sie o awans do ekstraklasy natomiast Bytomianie mieli spokojnie utrzymać sie w gronie pierwszoligowców.Bytomianie na dzień dzisiejszy zajmują przedostatnią pozycje w tabeli wyprzedzają tylko słabiutką Olimpie Elbląg można powiedzieć ze cała drużyna spisuje sie poniżej oczekiwań kibiców jedyny pozytyw w ekipie Dariusza Fornalaka jest Jakub Świerczok który ma juz na koncie 11 trafień w tym sezonie i coraz głośniej mówi sie ze zawodnik zimą zmieni barwy klubowe (Lech Poznań lub Górnik Zabrze)Ekipa Gospodarzy dzisiejszego meczu ma założenie ze w 2 najbliższych kolejkach obowiązkowo muszą zdobyć 6 punktów które jeszcze pozwoli mieć nadzieje na walkę o awans.Pani prezes Izabela Łukomska-Pyżalska zapowiedziała ze jeśli zawodnicy nie zaprezentują pełni swoich umiejętności w dwóch najbliższych meczach to rozwiążę z połową drużyn kontrakty w styczniu wiec mobilizacja w ekipie z Poznania jest ogromna.zresztą miałem okazje sie sam o tym przekonać podczas wczorajszego meczu reprezentacji Polski rozmawiałem z dwoma piłkarzami Warty( którzy oglądali mecz z trybun) i zapowiadali ze będą zapierdalać przez 90 minut bo każdemu zależy na tym zeby zagrać w rundzie wiosennej w barwach zielonych.jedynym minusem jaki widzę w dni dzisiejszym to murawa która fatalnie sie prezentuje przy Bułgarskiej miałem okazje wczoraj sie przejść po murawie i faktycznie mowa o ładnej technicznie grze można zapomnieć co na pewno utrudni zadanie drużynie która będzie atakować a na pewno tą drużyną będzie Warta.W pierwszym spotkaniu obecnego sezonu drożyna zielonych wgrała w Bytomiu 1:0 po bramce Krzyśka Gajtkowskiego.