D.Brown vs I.Sergeyev @ 1.27
A.Arnaboldi vs P.Cias @ 1.111
G.Panfil vs J.Checa-Calvo @ 1.50
AKO - 2.117
Stawka 500 PLN
Wygrana 1058.5 PLN
marathon
Panfil G. - Checa-Calvo J. 2:0 @ 2.10
Arnaboldi A. (-5.5) - Cias P. @ 1.60
1 set Włoch prowadzi 5:3 i 40:15 przy swoim serwisie 2 piłki meczowe i ... zawala mi handi ... eh ... ostatnio coś pechowo ...
AKO 3.36
Stawka 200 PLN
betcity
D.Brown vs I.Sergeyev
Ivan Sergeyev ćwierćfinalista z zeszłego roku, gdzie pokazał naprawdę solidny
tenis, robił duże wrażenie i zyskał sympatię kibiców swoim notorycznie emanowanymi przekleństwami. Wtedy za niego trzymałem kciuki i zyskał moją sympatię. Lecz dziś jest ewidentnie bez formy, do tego wraca po kontuzji i nie wiadomo w jakiej dyspozycji fizycznej zobaczymy go w Szczecinie.
Dustin Brown także już występował przed publicznością w PekaoOpen w kuluarach dał się poznać jako rozrywkowy gość, lubiący "zielone szczęście" ????
Jak mu się chce to potrafi grać
tenis na bardzo wysokim poziomie, który pokazał m.in. w Wimbledonie gdzie doszedł aż do 3 rundy, pokonując po drodze świetnego i nieśmiertelnego na trawie
Hewitta. Do Szczecina przyjeżdża po niezwykle udanym turnieju w
Genui, w którym triumfował i pokonał w drodze na szczyt bardzo solidnych włoskich "ziemniaków"
Lorenziego oraz
Volandriego obu w dwóch setach. W tym turnieju stracił tylko jednego seta z innym włochem, który również występuję w Szczecinie
Arnaboldim.
A.Arnaboldi vs P.Cias
Wspominamy wcześniej
Andrea Arnaboldi typowy "ziemniak" niemal całe życie spędził na mączce. Od czasu do czasu robi jakiś niezły wynik i potrafi pokonać wyżej notowanego rywala. Nasz 19- latek
Pawel Cias to zdecydowanie za niskie progi by mógł dziś powalczyć o sukces, sam występ w turnieju głównym to dla niego wielkie osiągnięcie. Różnica przynajmniej dwóch klas. Łatwe zwycięstwo Włocha.
G.Panfil vs J.Checa-Calvo
Grzesiu Panfil nasza turniejowa nadzieja, niestety w razie awansu w kolejnej rundzie czeka na niego Montanes. Panfil przebrnął
eliminacje bez większych problemów tracąc zaledwie 9 gemów w 3 spotkaniach. Oglądałem jego wczorajsze spotkanie z Bradariciem i jak jeszcze w pierwszym secie spotkanie stało na wyrównanym poziomie, to drugi set absolutna dominacja Polaka w każdym rzemiośle tenisowych umiejętności. Bardzo agresywna gra dała piękne dla oka efekty. Sam Grześ po spotkaniu wypowiadał się, że to był jego najlepszy set w karierze. Dzisiejszy rywal awansował do turnieju głównego jako szczęśliwy przegrany z eliminacji, nie uporał się w ostatniej rundzie eliminacji i uległ Chorwatowi
Mate Delic w dwóch setach. Hiszpan zupełnie bez formy, praktycznie w każdym turnieju odpada w pierwszej rundzie. Forma Panfila zgoła odmienna, dobre wyniki m.in. ćwierćfinał w Poznaniu czy Libercu. Nasz rodak bardzo dobrze czuje się na kortach w Szczecinie, gdzie w zeszłym roku zrobił na mnie ogromne wrażenie, nie skłamie jak napiszę, że grał najbardziej widowiskowy
tenis mimo tego, że w turnieju wtedy występował
Jurek Janowicz. Niestety miał niekorzystne losowanie i w drugiej rundzie trafił na ówczesnego triumfatora turnieju Pekao Open rumuna
Victora Hanescu, gdzie był bardzo bliski pokonania rywala. Był to najcięższy mecz Hanescu w tym turnieju. Kurs na Panfila dla mnie to bajka, powinno być szybkie 2:0.
$$$ no to lecę na korty i po powrocie liczę łatwe pieniążki $$$