Martin Fischer v Pierre-Hugues Herbert DW 0:2 @ 2.37
Stawka 300 PLN
Wygrana 711 PLN
bet365
Jak dla mnie perełka dnia czyste zwycięstwo Herbert`a w okolicach @ 1.50. Ja skuszę się na dokładny wynik, a dlaczego ? bo forma, którą prezentują ostatnio obaj panowie jest nieporównywalna. Pochodzący z Austrii Martin Fischer w ostatnim miesiącu znacznie obniżył loty i jego dotychczasowe występy na hali wypadają bardzo blado. Porażki z Gombosem czy Teixeirą urywając zaledwie 5 gemów wystawiają bardzo negatywny rachunek. W pierwszej rundzie również był bardzo bliski odpadnięcia z kompletnym "no name`em" Prader`em. Fischer ewidentnie koniec sezonu jest pod kreską, ma bardzo duże problemy z serwisem, gdzie wyróżnia się duża liczbą podwójnych błędów.
Młody Francuz Herbert jest po bardzo dobrym turnieju Mastersie w Paryżu, gdzie rozegrał 4 bardzo dobre spotkania, dopiero poległ z Djokovic`em mimo, że miał już niemalże wygrany pierwszy set. Zabrakło doświadczenia młodemu tenisiście w pojedynku z gigantem. W tym spotkaniu zrobił na mnie gigantyczne wrażenie, szczególnie w pierwszym secie nie było widać różnicy klas w pojedynku ze światową "dwójką". W Ortisei w pierwszej rundzie pokonał naszego Michała Przysiężnego będącego w wybornej formie, rozstrzygnął ten pojedynek w dwóch tie brekach. Głównym jego atutem jest bardzo dobry serwis i jestem przekonany, że dziś będący zupełnie bez formy Fischer nie będzie miał kompletnie żadnych argumentów przy jego serwisie.