Dyscyplina: Piłka nożna - Gold Cup
Godzina: 01:00
Spotkanie: Gujana Francuska - Kanada
Typ: 1
Kurs: 6,05
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Zgadzam się z użytkownikiem sumada90, że może tutaj na tych mistrzostwach być sporo niespodzianek. Ja takową gram zaraz na początku w pierwszej kolejce spotkań grupowych na zwycięstwo Gujany Francuskiej. Owszem kadrowo Kanada jest zespołem mocniejszym, wielu graczy jest powołanych z ligi
MLS ale też Kanada zagra bez kilku bardzo ważnych graczy. W kadrze tego zespołu nie ma następujących piłkarzy: bramkarze Stamatopoulos (21 występów w kadrze) i Thomas (7 spotkań w kadrze), obrońcy Ledgerwood (50 występów w kadrze, 1 gola na koncie), Hainault (44 występy w kadrze, 2 gole na koncie), Edgar (41 występów w kadrze, 4 gole na koncie), Ouimette (18 występów w kadrze), Henry (22 występy w kadrze), Morgan (13 występów w kadrze), Tissot (13 występów w kadrze) i Attakora (10 występów w kadrze), pomocnicy Hutchinson (77 występów w kadrze, 6 goli na koncie), Johnson (43 występy w kadrze, 4 gole na koncie), Akindele (13 występów w kadrze, 2 gole na koncie), Bekker (18 występów w kadrze i Bustos (6 występów w kadrze) i napastnicy Jackson (49 występów w kadrze, 6 goli na koncie), Haber (27 występów w kadrze, 3 gole na koncie) i Larin (20 występów w kadrze, 5 goli na koncie). Wprawdzie Kanada nadal pozostaje faworytem w tym spotkaniu ale ja tutaj idę w stronę niespodzianki. Dla Gujany będzie to pierwsza tak duża impreza i mogą być nieco zestresowani ale też może im to pomóc, bo tak naprawdę nikt na nich nie liczy, oni mogą tylko zyskać. Kadrowo Kanada jest zespołem dużo mocniejszym, wielu graczy powołanych z ligi
MLS, natomiast w kadrze Gujany 9 zawodników jest powołanych z rodzimej ligi, 12 występuje we Francji w zespołach na różnych szczeblach rozgrywkowych i dwóch zawodników występuje w jeszcze innych ligach. Jeden gra w lidze Martyniki a drugi to słynny Malouda, który swego czasu występował w Lyonie czy Chelsea a tera gra w lidze indyjskiej w zespole Delhi Dynamos. Z pewnością gracz ten jest największa gwiazdą w kadrze Gujany. Ma już wprawdzie 37 lat i swój najlepszy okres gry za sobą ale przyda się w tym meczu swojej drużynie z pewnością. Liczę tutaj również na dobry występ napastnika Privata, który gra we francuskim Guingamp a we Francji spędził już wiele sezonów w różnych drużynach i strzelił wiele bramek. Może Gujana jest niedoświadczona na międzynarodowej arenie i w takich turniejach nie uczestniczyła ale jak będą grać uważnie w obronie to może im wyjść jakaś kontra i niespodzianka gotowa. Ja tutaj na to liczę i próbuję zagrać w stronę wygranej Gujany Francuskiej. Kadrowo Kanada jest mocniejsza ale nie lekceważyłbym tutaj ich rywala.
2-4