Ale fajna środa się nam zrobiła. Oby pogoda nie zepsuła i można spędzić kilka godzin z żużlem. Pogoda nie rozpieszcza zarówno w Krośnie i we Wrocławiu, jednak plandeki pracują. Mecze o nic trzeba odjechać byle do 8 bo w weekend już startują PO
Dziś ode mnie 3 typy. Dwa single i jeden dubel
Bartłomiej Kowalski - Mateusz Cierniak
Typ Kowalski
Kurs 3.25
Unibet
Nie dla każdego ten mecz jest o nic. W/w walczą o nagrodę najlepszego juniora, wyjazd na obóz i o bon do tunera na 30k. Dziś Kowalski dobrym występem u siebie ma szanse oblecieć Mattiego w 2 biegu., Którego w tym drugim biegu w ogolę może zabraknąć. Gdzie nie da się ucha to można usłyszeć ze Cierniak dziś idzie pod 8 gdzie będzie zmieniał Rachubika lub innego juniora (zapewne w biegu nr 2 bo nie chce mi się wierzyć że pozbawią chłopaka walki o taką nagrodę) lub samego Jacka Holdera, który według jednych informacji chce dziś spróbować (co dla mnie jest bardzo głupie) a inny portal podaje, że będzie na trybunach. Nie wiem co w głowie ma trener Lublina i jakie planu ma na ten mecz, jednak ja to widzę tak, że będzie pod 8 wskoczy na bieg 2 a potem zmiany za Rachubika, gdzie już łatwo nie będzie bo oprócz 2 biegów z Malkiewiczem to reszta to sami topowi seniorzy. Ponadto Cierniak nie kojarzy mi się w ogolę dobrze z Wrocławiem. bez sprawdzania z głowy jak przez ostatnie 3 sezony zrobił tam powyżej 5 pkt to będę w szoku. Domyślam się, że
Unibet idzie pod ten kurs z uwagi na większą gwarancję startów Mateusza bo poziomem Panowie są na tym samym lewelu. Ponadto gwarancji 5 startów nie ma Kowalski, jednak tylko na papierze no bo gdzie jak nie dziś dać mu 5 biegów? tym bardziej, że Pawlicki też raczej całego meczu nie wytrzyma o ile w ogolę pojedzie. a to już będzie woda na młyn bo przy 5 startach kurs 3.25 to jakaś abstrakcja
Nie mniej jednak kurs dla mnie bardzo nie zrozumiały. Bartłomiej może nawet w 3 startach pokonać Mateusza bo pokazywał nieraz, że potrafi wygrywać biegi nawet z seniorami i mieć te 7-8 pkt. Kowalski u siebie to dobry kot a wyjazdy u Cierniaka dużo słabsze.
Wilki Krosno - Unia Leszno
Typ Wilki Krosno
Kurs 4,5
Ponadto za kwotę 1/10 stawki remis dla zwrotu w przypadku remisu
Kurs 12.00
Dziś w Krośnie dla Leszna jest 3xP - Przyjechać Pojeździć Powrócić. Tyle i nic więcej. Na tym torze nikt nie będzie się zabijał nawet o parę tysięcy, bo już w weekend okazja do zdrowego zarobku. Krosno dziś kończy swoją przygodę dość przykrą bolesną i z torowymi skandalami w tle. Nie szukam niczego na siłę nie mam zamiaru porównywać składów jak zawsze to robię bo to nie ma sensu. Szkoda na to czasu. Biorę ten mecz z uwagi na tor i czy to się kibicom podoba czy nie naprawdę jest dramatyczny. Biorę ten mecz za symboliczną, ale jednak stawkę z uwagi na jak czuję festiwal jazdy juniorów Leszna. Dla Zengoty Holdera czy Janka może mieć złe skutki. Szczególnie dla tego pierwszego, który swoje lata ma i swoje w kościach też ma. Swoją drogą jestem bardzo ciekawy jak ten tor będzie dziś wyglądał.
Dziś typ na Krosno nie z uwagi na przewagę w czymkolwiek a raczej całkowite odpuszczenie tego meczu i trening punktowany przed PO z znacznym użyciem formacji juniorskiej. Jeśli tak będzie to
trójka liderów Wilków może już ten wynik pociągnąć i wygrać w nominowanych gdy np tam pojawią się młode byki zastępujące swoich kolegów.
I na koniec dubel:
Krosno +6,5 pkt
Wrocław win
Kurs 2.60
Unibet
W sumie wszystko się powyżej uzupełnia nie widzę dziś Leszna co gromi u siebie Wilki bo przy każdej 6 pkt wjeżdża taktyczna. No i też motywacja oraz własne zdrowie. Wiadomo kasa leży na torze ale oni też mają gdzie trzepać tą kasę a nie kosztem corridy. Co więcej nie zdziwi mnie gdyby lekko popadało odwołanie po 8-9 biegu a pogoda jaka jest każdy widzi. Dodam tylko, że przy 6.5 pkt to już Wilki mają kim jechać bo nawet jak 2 linia zawiedzie a na pewno to zrobi to przebłyskami juniorów i trojką liderów są w stanie trzymać wynik w okolicach remisu.
Wrocław u siebie to bardzo dobra drużyna wręcz maszyna, Być może bez Pitera choć ten też chce dziś jechać, ale uważam że zarówno Piotrek jak i Jacek dadzą sobie dziś spokój. Więc w osłabieniach status quo jednak uważam, że większym jest brak Jacka niż Pitera. Kowalski jest w stanie go godnie zastąpić na co bardzo jak powyżej licze. We Wrocławiu Duża wyrwa na 2 juniorze bo to debiut i 3 biegi są bardzo trudne ale oni tak mają cały sezon bo Andrzjewski asem nie był. Ide dziś w dublu na Wrocław, bo jednak WTS w postaci Artioma Dana i Magica wspartych Kowalskim to duża siła rażenia do odpierania ataku w postaci Zmarzlika, Kubery czy Lindgrena wspartego Cierniakiem.
Dziś środa jak niedziela
P.S w ramach ciekawostki Jaskółki pomimo pismaków ćwierkają, że IMP może być rozegrany w Tarnowie