>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wyplaty, a urząd skarbowy

K 0

koniki

Użytkownik
Witam!
Wiadomo, ze jednorazowa wyplata 300zl-2000zl. Nie jest problemem. Jednak gdy nasze wypłaty sa regularne? Dużo osób pisze o karcie moneybookers, czy jest ona aby bezpieczna?. Moze wyjazd do UK po gotówke?

sexy-krupierka 0

sexy-krupierka

Użytkownik
Wiadomo, ze jednorazowa wyplata 300zl-2000zl. Nie jest problemem. Jednak gdy nasze wypłaty sa regularne? Dużo osób pisze o karcie Moneybookers, czy jest ona aby bezpieczna?. Moze wyjazd do UK po gotówke?
&gt;Dokładnie: 2280zł (jeśli nie grasz nielagalnie w Internecie oczywiście).
&gt;Regularność nie ma znaczenia, liczy się jednorazowa wygrana.
&gt;W zglobalizowanym świecie zarządzanym przez bankierów, którzy wiedzą o Tobie wszystko (łącznie z tym za jakie pigułki antykoncepcyjne zapłacisz elektronicznie) nic nigdy nie będzie w 100 % bezpieczne.
&gt;Wyjazd turystyczny do bankomatu np. to raczej marny pomysł, ponieważ zawsze jest obciążane konto. I jak ktoś (np. celnik) zagląda Ci w bilingi, to są to bilingi konta banku (w danym kraju, danego banku lub innej instutucji finans.). A nie ma większego znaczenia, czy swoje pieniążki wypłaciłeś sobie w Warszawie czy w Bang-Koku; w bilingach banku będzie, że wypłaciłeś, a że jest to jakaś zapadła dziura, w jakimś kraju o trudnym do dogadania się języku i jeszcze trudniejszej pisowni, gdzie mało kto mówi po angielsku, to nie ma znaczenia, nie muszą nawet wiedzieć, że taki kraj istnieje, po prostu &quot;wypłacił właściciel&quot;. Co innego jakbyś dokonał przelewu na jakieś konto X Y (zastrzeżone) w jakimś raju podatkowym (np. na Malcie, choć polski rząd teraz bardzo szybko likwiduje to i dogaduje się z tymi rządami, może dla banku w innym kraju się wolniej dogadują, np. szwajcarskie konta zostały tylko w powiedzeniu, bo rząd polski już dawno z nimi odpowiednie umowy popodpisywał, ale można jeszcze znaleźć i kombinować, w necie są różne artykuły prasowe nt. chociażby obecnej walki polskich władz z ukruceniem polityki &quot;rajów podatkowo-hazardowo-bankowych&quot; - tylko potem się podzielcie wiedzą, albo linka dajcie;*). Potem nijaki X Y, przelewa na konto babci, lub osoby w dalszej linii pokrewieństwa, lub kumpla, i wtedy twój człowiek wypłaca, np. w bankomacie przy biedronce, i tyle.
Dobrze też jest trzymać się niskich sum, niewzbudzających większych podejrzeń.

PS. Ciekawe czy można wprowadzić zamiast tego XY-eka, jakieś konto pośrdniczące, na którym są jakieś e-kredyty wymienne na walutę (np. przydatne w jakiejś innej grze). Wtedy mechanizm byłby prosty: wygrywam powiedzmy funty -&gt; zamnieniam na takim wirtualnym koncie na jakieś wirtualne żetony, ale nimi nie gram -&gt; potem wypłacam to sobie po przewalutowaniu np. na euro na moje tajne konto do wypłat -&gt; przewalutowuję na złotówki i bingo -&gt; z bankomatu też wypłacam niewzbudzające podejrzeń u fiskusa sumy. --- Myślę, że jak taki łańcuszek by był (przez kilka egzotycznych instytucji finansowych), to policji podatkowej by się tego nie chciało przeglądać, a to tylko kilka kliknięć z domu.

PS2. Tylko do Iranu nie przelewajcie, bo zablokowali irańskim bankom dostęp do zewnętrznych banków, a po drugie niebawem będzie tam sajgon - szkoda, że nie można tego obstawić, hihi.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
PS2. Tylko do Iranu nie przelewajcie, bo zablokowali irańskim bankom dostęp do zewnętrznych banków, a po drugie niebawem będzie tam sajgon - szkoda, że nie można tego obstawić, hihi.
Izraelska agencja prasowa parę (trochę więcej niż parę) dni temu przekazała informację o manewrach na izraelskiej pustyni z udziałem polskich F-16
więc ten &quot;sajgon&quot; będzie nas realnie dotyczył. W polskich mediach na razie cisza. Obstawiając, prawdopodobnie zakładałbyś się o życie polskich żołnierzy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sexy-krupierka 0

sexy-krupierka

Użytkownik
Izraelska agencja prasowa parę (trochę więcej niż parę) dni temu przekazała informację o manewrach na izraelskiej pustyni z udziałem polskich F-16
więc ten &quot;sajgon&quot; będzie nas realnie dotyczył.
&gt;To tylko szkolenie (ćwiczenia) chyba. Nasi nie będą pilotować (przynajmniej nie w oficjalnych misjach). Żeby do Iranu wysłać polskie myśliwce premier Tusk musiałby to najpierw ogłosić publicznie, choć to nie wykluczone (nasz niechlubny ślad w perskiej historii). Wszędzie, gdzie rząd śle naszych żołnierzy na &quot;misje pokojowe&quot;, to nas realnie dotyczy, ale tak samo sporo mamy najemników, którzy pchają się za niemałą kasę w najgorsze żezie i mokre roboty na tej planecie, ale mam nadzieję, że to już dotyczy tylko ich a nie wszystkich Polaków (przynajmniej w Twojej relacji &quot;dotyczenia&quot;).

W polskich mediach na razie cisza.
&gt;Widocznie wywiad izraelski jest najlepszy i ma największą sieć informatorów nie tylko w tajnych służbach, ale też wśród dziennikarzy śledczych. Swoją drogą to ciekawe, że Tusk nic nam o tym nie powiedział, prawda? Ale przecież to tylko ćwiczenia, prawda? Jak by polscy chłopcy szli na śmierć, to by nam szanowny pan premier chyba powiedział, prawda?

Obstawiając, prawdopodobnie zakładałbyś się o życie polskich żołnierzy.
&gt; Dlaczego z góru zakładasz, że jestem mężczyzną, hiiii? ????
Raczej nie o życie pol. żołnierzy*, ponieważ: pol. żołnierze najprawdopodobniej nie uczestniczyli by w ataku (może później jedynie w mijsach), bo taką taktykę mają Amerykanie, jak robią grubą żeźnię, to nie chcą, żeby ktoś to widział oprócz nich, sami rozpoczynają wojnę, aż do jej &quot;zakończenia&quot; po kilku tygodniach; nawet jakby w świetle tych informacji uczestniczyli, i to nawet tajnie, to raczej tylko jako piloci, a piloci &quot;alianccy&quot; podczas akcjii typu &quot;pustynna burza&quot; raczej mają niewielką szansę na śmierć, nawet po trafieniu czymś samolotu; a zakład (gdyby ktoś takie zorganizował) byłby o to czy np. w 2012 r. wybuchnie wojna w Iranie, albo czy zostanie wywołany konflikt USA-Iran do końca roku (wkażdym razie do obstawienia wtedy byłby pewniak, że zostanie sprowokowany konflikt i USA uderzą na Iran do końca 2012 r. - ciekawe tylko jaki przelicznik byłby...). A więc nikt by się nawet o czyjeś życie nie zakładał, bo wszyscy zakładaliby, że i tak zginie mnóstwo Irańczyków, niewielu Amerykanów, a co dopiero Polaków...? Zakład byłby o wojnę, wiadomo, że jak jest wojna to giną ludzie.
Ale widzę, że jesteś wrażliwy i chyba należy Ci przyznać rację, że o wybuchy wojen nie należy się zakładać. (...)

*-przez &#39;pol. żołnierz&#39; rozumiem obywateli państwa pol. oficjalnie skierowanych przez pol. rząd na front podczas bitwy o Persję (a nie działających w zaopatrzeniu). Wykluczam więc tajne działania polskiego wywiadu, armii, Polaków służących w wojsku amerykańskim a także Polaków zaciągających się do prywatnych jednostek najemnych - po którejkolwiek ze stron, oraz Polaków w charakterze cywili, którzy mogliby ponieść śmierć w wyniku prowadzonych działań wojennych w Iranie lub pobliżu (w końcu to tylko podbuj kolejnego państwa przez jedyne supermocarstwo &quot;pod pretekstem walki o ropę&quot;, a nie żadna III wojna światowa, prawda?).

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=Sexy Krupierka;2746043][...]
&gt; Dlaczego z góru zakładasz, że jestem mężczyzną, hiiii? ???? [...]
Przez moment zamierzałem użyć takiej formy, która byłaby odpowiednia dla obojga płci ale później - przyznaję - palce na klawiaturze mi powędrowały trochę inaczej :grin:

[...]
Ale widzę, że jesteś wrażliwy i chyba należy Ci przyznać rację, że o wybuchy wojen nie należy się zakładać. [...]
Dzięki za docenienie wrażliwości ;)

Zgadzam się z tym wszystkim co zostało powyżej napisane przez Ciebie.

C 0

cocolino

Użytkownik
Ten temat chyba najbardziej nadaje się na moje pytanie:
Czy ktoś wie, jak wygląda procedura wypłaty z bankomatu odnośnie przekazywania informacji o właścicielu karty? Tzn. wypłacam pieniądze i jaka informacja i do jakich instytucji jest przekazywana? To, że trafia to do instytucji finansowej, z której karty akurat korzystam jest logiczne, chodzi mi o pozostałych odbiorców. Np. korzystając z bankomatu PKO za pomocą karty Aliora, poza Aliorem ktoś jeszcze dostaje info o tej transakcji?

Do góry Bottom