memfisek
Użytkownik
W trzecim spotkaniu grupowym eliminacji do Mistrzostw Świata 2014, zmierzą się między innymi reprezentacje Estonii oraz Węgier. Ja w tym meczu postanowiłem wytypować zwycięstwo gości, którzy ostatnimi czasy notują zwyżkę formy. Choć obie reprezentacje prezentują zbliżony poziom gry, to według mnie doświadczenie i ogranie Madziarów, pozwoli zdobyć im w tym spotkaniu cenne trzy punkty. Do tej pory Estończycy zanotowali dwie porażki (0:2 z Rumunią u siebie oraz 3:0 na wyjeździe z Turcją). Jak widać zawodnikom z północnej części Europy nie udało się w tej edycji eliminacji pokonać bramkarza rywali. Węgrzy przegrywając 1:4 na własnym boisku z Holendrami, wcale się nie skompromitowali, bowiem wynik nie odzwierciedla dosyć wyrównanego przebiegu gry do końca pierwszej połowy. Na uwadze trzeba mieć również fakt, że Węgrzy pokonali już na wyjeździe Andorę 5:0. Jak widać goście nie mają problemu ze zdobywaniem bramek, ale trudno żeby było inaczej, mając na szpicy doświadczonego Dzudzsaka. Obie drużyny grały już ze sobą bezpośrednio. Oba spotkania rozgrywano na Węgrzech w latach 2003 oraz 04, zaś wyniki padały odpowiednio 5:0 oraz 0:1. Według mnie obecnie Węgrzy mogą zapewnić sobie 3 punkty dzięki indywidualnościom, dlatego też typuję zwycięstwo gości.
Estonia - Węgry @ 2.28 Pinnacle
8/10j
EW: 10.24j
Estonia - Węgry @ 2.28 Pinnacle
8/10j
EW: 10.24j