edi8
Forum VIP
Oto treść pisma do Totolotka SA ( Totomixu ) jakie dziś do nich wysłałem , bo dostrzeżeniu bardzo istotnego błędu w ofercie: "Proszę pracowników Totomixa o jednoznaczne rozstrzygnięcie zapisu REGULAMINU w odniesieniu do zdarzenia nr 100 , ktore musi byc dodawane do zakładów na gry liczbowe: Należy wytypować minimum 2 zdarzenia z zakresu 100-180. Obowiązkowym zdarzeniem do typowania jest zdarzenie 100 określające średni kurs 1 Euro ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski w dniu podanym w opisie zdarzenia gdzie: 1 - oznacza wartość poniżej podanej w opisie zakładu 2- oznacza wartość powyżej podanej w opisie zakładu Średni kurs walut publikowany jest przez Narodowy Bank Polski w dni robocze od poniedziałku do piątku ok. godz. 12.00. " A zatem ten średni kurs ma być dopiero przez NBP ogłoszony i tylko zdarzenie , które ma dopiero mieć miejsce w przyszłości, może być tym o co się zakładamy - a nie to co jest wiadomym w momencie zawierania zakładu... A w w/w opisie zdarzenia w ofercie mamy jak byk datę 15.06: 100 ŚR.KURS 1 EUR w NBP z dn. 15.06: -(4,90 PLN)+/= 1.01 3.20 Ale na wydrukowanym kuponie jest data ostatniego zdarzenia podana jako 12.06... Zatem moje pytanie jest takie: czy wobec tego kursu 1 euro z NBP , który dopiero będzie podany 15.06 można liczyć na wypłatę za wygrany kupon z tym zdarzeniem już przed ogłoszeniem kursu 1€ w NBP w dn.15.06 ???? Coś mi tu nie gra... A oto numer kuponu zagranego z tym zdarzeniem 100: 499468715025794303, nr ref:158 Pzdr. " A oto otrzymana właśnie odpowiedź: "Witam, Zakład na kurs euro został wprowadzony stosunkowo niedawno. Wystąpił przy tym błąd i grając zdarzenia losowe widnieje komunikat, iż bezwzględnie należy zagrać również zdarzenie nr 100 jako pewniak. Prawdopodobnie będzie to naprawione już w poniedziałek, tak aby można było zawierać zakłady tylko na same kulki. Co do kwestii daty, to zakład będzie rozliczony dopiero w poniedziałek po ogłoszeniu kursu euro. Data 12.06 jest niedopatrzeniem. Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Pozdrawiam Tomasz Piasecki Totolotek S.A. " ............................................................................................................................... Tak więc popełniono nawet nie jeden a 2 błędy... Pzdr. edi8