tygrys91
Użytkownik
http://wybory2014.pkw.gov.pl/pl/Ma ktoś link, że oficjalne wyniki zamieszczają z wyborów? Bo chce zobaczyć kto będzie burmistrzem w miejscowości moich rodziców.
tutaj będą.
http://wybory2014.pkw.gov.pl/pl/Ma ktoś link, że oficjalne wyniki zamieszczają z wyborów? Bo chce zobaczyć kto będzie burmistrzem w miejscowości moich rodziców.
To jest jawna kompromitacja, mamy wtorek godzine 13:10. A wyników dalej brak. :-|
2gi i 3ci kandydat wywodzą się z organizacji "My Poznaniacy" więc jak się część elektoratu nie zbuntuje "łee...peło go wystawiła" to macie szansę na zmianę. Zresztą po tym co się stało w Gorzowie widać że idą zmiany.Grobelny nie przegra. Co wybory jest to samo - duża krytyka, a jak przychodzi co do czego to wygrywa Grobelny. Dzisiaj czytałem, że ogłoszono budżet i 1/4 idzie w inwestycje, także wg mnie niespodzianki nie będzie.
Brak wiarygodnych informacji może być na Białorusi lub w Rosji. To, że ostateczne wyniki odbiegają od sondażowych jest winą tylko i wyłącznie ludzi, którzy nie potrafią przeczytać ze zrozumieniem jednego zdania wyjaśniającego jak głosować. Albo w ogóle go nie czytają.W takich przypadkach, gdy na 100% nie wiadomo kto wygrał, ciekawe, jak w niektórych przypadkach buki zinterpretują kupony, zawsze mogą rozliczyć je jako zawroty, z powodu braku wiarygodnych informacji.
Decyduje oficjalny komunikat PKW. Chyba bez ew. wyroków sądowych unieważniających wybory w poszczególnych obwodach. Tak samo jak w meczu - ew. walkower po jakimś czasie nie ma znaczenia.W takich przypadkach, gdy na 100% nie wiadomo kto wygrał, ciekawe, jak w niektórych przypadkach buki zinterpretują kupony, zawsze mogą rozliczyć je jako zawroty, z powodu braku wiarygodnych informacji.
Zastanawiam się jednak co dla bumkachera będzie istotniejsze bo komunikat jest podwójny:Decyduje oficjalny komunikat PKW. Chyba bez ew. wyroków sądowych unieważniających wybory w poszczególnych obwodach. Tak samo jak w meczu - ew. walkower po jakimś czasie nie ma znaczenia.
Pracowałem kiedyś, w 2005 roku! żeby nie był wątpliwości ???? w komisji wyborczej i wtedy nikt nie zajmował się na poziomie obwodowych komisji wyborczych analizą głosów nieważnych. Piszę świadomie analizą, bo przyczyny uznania głosów za nieważny jest kilka i trudno jest często stwierdzić, na kogo głos uznany za nieważny był oddany.PIS wygrało wybory bo ma więcej punktów procentowych a zakłady brzmiały "kto zdobędzie więcej % w wyborach samorządowych?"
BTW
Przypadek? Nie sądzę.
(Nie wiem na ile prawdziwe tylko przekazuję jako możliwą ciekawostkę :])
Co do zakładu w Milenium brzmiał - "Wybory - Kto lepszy?", stąd też obawiałem się interpretacji.PIS wygrało wybory bo ma więcej punktów procentowych a zakłady brzmiały "kto zdobędzie więcej % w wyborach samorządowych?"
BTW
[/img]
Nie jako ciekawostkę tylko jako totalną bzdurę- nikt takich rzeczy nie zlicza bo jest to fizycznie niewykonalne.PIS wygrało wybory bo ma więcej punktów procentowych a zakłady brzmiały "kto zdobędzie więcej % w wyborach samorządowych?"
BTW
Przypadek? Nie sądzę.
(Nie wiem na ile prawdziwe tylko przekazuję jako możliwą ciekawostkę :])
O typ na Ciepiele byłem spokojny choc zakoczył mnie troche Koprowskki, róznica ok. 690 głosów. Także księgarniaWybory Samorządowe 2014 - kto będzie prezydentem Tarnowa?,
Typ Roman Ciepiela kurs 1.50 STS
W Tarnowie korupcyjne zarzuty wykluczyły z walki o reelekcję Ryszarda Ścigałę.
O fotel prezydenta w Tarnowie ubiega sie 6 osób, dla mnie murowanym faworytem jest kandydat PO wicemarszałek województwa małopolskiego Roman Ciepiela, osobiście spodziewałem sie kursu w granicach 1.15 max a tu taka niespodzianka STS płaci 1.50,
Nie wiem osoba która wystawiała kurs mysle ze kierowała sie ankietami przeprowadzonymi przez lokalne gazety w których mój faworyt nie prezentował sie najlepiej zajmował miejsca poza podium jedynie w GK zajął 1 miejsce w ankietach na prezydenta TArnowa królował Jakub Kwasny, i pan Mazur z tego co wiem to co niektórzy kandydaci korzystali z usług firm reklamowych lub namawiali nauczycieli w szkole aby zmobilizowały uczniów do głosowania i tym nabijali sobie głosy w ankietach, wystarczy poczytac komentarze, Takze wyniki tych ankiet można sobie w tyłek włożyć i tym sie nie sugerować. 1.50 na pana Ciepiela to kurs jak dla mnie z kosmosu, lokata.