Q
455
qwertyuiop
Użytkownik
tak myślę, bo 26% na komora to 800 tys. więc na wyborcach kukiza duda zyska ok 700 tys czyli mniej niż jest np członków opzz,
Jesteś prawdziwym mistrzem sarkazmuale przynajmniej u Komorowskiego wiadomo, że nie będzie wstydu...
A ja uważam że już na mało kogo działa straszenie PIS-em, bo ludzie widzą co PO zrobiło przez te 7 lat z Polską i w związku z tym ogólnym niezadowoleniem raczej nie będą głosować na BK.Myślę, że nie doceniacie niechęci Polaków do Pis-u.
A jak to było jak pytali Dudę o invitro, nic nie mówił czekał na prezesa aż mu instrukcje podeśle...:grin:Jesteś prawdziwym mistrzem sarkazmu
Tez mam takie zdanie! Duda plastik twór Jarka! Komorowski (bez jaj politycznych ????A jak to było jak pytali Dudę o invitro, nic nie mówił czekał na prezesa aż mu instrukcje podeśle...:grin:
A jak to było jak pytali Dudę o invitro, nic nie mówił czekał na prezesa aż mu instrukcje podeśle...
Mowa jest srebrem a milczenie złotem. Mówi Ci coś takie powiedzonko? Bronek skompromitował się mówiąc tyle razy, że ???? ... Duda chociażby chciał to akurat tej statystyki do 24 maja nie nadrobi. A w każdym razie będzie mu bardzo ciężko. Biorąc po bukmachersku kurs w granicach @50A jak to było jak pytali Dudę o invitro, nic nie mówił czekał na prezesa aż mu instrukcje podeśle...:grin:
Owszem, nie musi, ale może... Natomiast zła pogoda np ulewy i zimno na pewno by zatrzymało wielu w domach. Zastanawiam się tylko jak podziałają na frekwencję te zielone świątki czyli zamknięte markety. Z 1 strony spacerki i przy okazji do OKW, z 2 ktoś mógł chcieć połączyć zakupy i głosowanie, ale raczej to 1 bo większość OKW jest w szkołach, a nie sklepach.@ Adamo80
Akurat ładna pogoda niekoniecznie musi się przełożyć na wysoką frekwencję, piwko i chipsy można kupić w małych sklepikach i na stacjach benzynowych, a potem ruszyć na majówkę i nici z wysokiej frekwencji.
A słyszałeś może w mowie końcowej w debacie w TVP jak mówił Duda o wprowadzeniu jakiegoś podatku od aktywów bankowych? Już się zaczyna szukanie $$$ na tą obiecanki wyborcze?To ja tylko w ramach przypomnienia:
PiS w czasie swoich rządów ---> obniżanie podatków
PO w czasie swoich rządów ---> podwyższanie podatków.
Nie chcę robić koło tyłka panu Dudzie, "mój" kandydat nie przeszedł do II tury, głosował będę na pana Dudę ergo przeciw obecnemu Prezydentowi ale podobne myślenie to katastrofa.Akurat opodatkowanie tych wszystkich zagranicznych banków i sklepów to bardzo dobry pomysł. Wzmocni polską bankowość i polskie sklepy.
Tylko 74% a nie 92%? ????????????????????????????????????????????????????Wyborcy Kukiza głosują w 74% na Dudę.
Nie opodatkują a dlaczego? Sieci będą mogły się wycofać a mają ciekawą kartę przetargową.Zatrudniają wielu ludzi w Polsce, więc mogą zagrać ostro i powiedzieć "chcecie nas opodatkować to wycofujemy swoje sklepy z waszego terytorium i nie będziecie mieli czego jeść + wielu ludzi straci pracę" I jak myślisz opodatkują czy nie? ???? Więcej atutów w rękawie mają sieci zagraniczne niż politycy czy rząd. Skoro prawodawstwa nie było wcześniej tak jak np. w Norwegii czy innych państwach gdzie nie ma lub jest ograniczona ilość sieci handlowych zaa granicy to nic teraz z tym się nie zrobi skoro sieci zagraniczne stanowią prawie 100% w Polsce. ????Akurat opodatkowanie tych wszystkich zagranicznych banków i sklepów to bardzo dobry pomysł. Wzmocni polską bankowość i polskie sklepy.