>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 34 39,1%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 46 52,9%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 7 8,0%

• Wszyscy głosujący
    87
  • Ta ankieta zostanie zamknięta: .
M 11,6K

mcz

Użytkownik
Na koniec kampanii zagram jeszcze H2H Nawrocki - Trzaskowski (Nawrocki +5.5) betclic 1.82 (wczoraj zagrałem +3.5 po 2.20 i zdziwiło mnie dzisiejsze poluzowanie linii)

• Kandydat z ramienia PiSu zawsze był niedoszacowywany w wyborach prezydenckich co prawdopodobnie wynika z tego, że ankietowani wstydzą się przyznawać na to, że głosują na PiS

• Ciężko mi sobie wyobrazić taką przewagę Trzaskowskiego nawet mimo brudów ciążących na Nawrockim - beton to jednak beton a tego musi być te 30%

• Sonda uliczna przeprowadzona przez ewybory może zwiastować niewielką różnicę między kandydatami reprezentującymi duopol

bezpieczny margines

Ostatnia edycja:
RBR1one 680,1K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nawrocki - Mentzen
Typ: Nawrocki -12
Kurs: 1.85

Bukmacher: STS
Ponizej jakiego poziomu nie zejdzie pisowski kandydat ktory ma beton za swoimi plecami? Mysle, ze mniej niz 27% nie bedzie mial. Pytanie czy Mentzen wykreci wiecej niz 15%? Nie sadze. Jest Braun, jest Holownia, jest Stanowski i jest Zandberg co prawda lewicowy ale Mentzen kumulowal do tej pory wiekszosc elektoratu buntu ktora w ostatnim czasie zaczela od niego odchodzic wlasnie w strone tych kandydatow. Generalnie jesli mialbym strzelac w procenty to Nawrocki to bedzie gdzies 28-29% no moze 30% a Mentzen gdzies 13-14%. Tak bym to widzial.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +112
krol-julian 32,7K

krol-julian

Użytkownik
Co do procentów w tej 1 turze, to widzę to tak:
Trzaskowski 30-33%
Nawrocki 25-28%
Mentzen 11-15%
Hołownia 7-9%
Braun/Zandberg/Biejat 4-6%
Stanowski/Jakubiak/Senyszyn 1%

Debaty całkowicie pogrążyły Mentzena i moim zdaniem maks do 14/15%. Hołownia i Zandberg zyskali w debatach i odrobili troszeczkę. Ten typ na Nawrocki -12 moim zdaniem mega lekko.

Otrzymane punkty reputacji: +479
B 112K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Holownia powyżej 6 % @1,80 Betfan

Szymon Holownia dosyć pozno rozpoczął kampanie wyborczą , tak się stało przez bycie Marszałkiem Sejmu. W pewnym momencie miał w sondazach już 3% Wział udział we wszystkich debatach w których moim zdaniem wypada niezle. Ma facet gadane. Nie da się określić kto je wygrał. Waży słowa, wie kiedy się uruchomić, upierać się do upadłego tak było w sporze z Mentzenem gdzie wygrał z nim proces sądowy. W ostatniej debacie wyrzucił Nawrockiemu że jest kłamcą w sprawie mieszkania i jeśli tak nie jest ma mu wytoczyć proces. Ten procesu nie wytoczył. Czyli coś musi być na rzeczy bo nikt by sobie na takie traktowanie nie pozwolił gdyby prawda była inna. Ci co są twardym elektoratem nie zwracają na to uwagi ale już Ci co obserwują kto i jak zachowuję się w debacie już tak. Holownia 5 lat temu brał udział w wyborach prezydenckich gdzie zdobył 13,87. Co dało mu 3 miejsce Ten wynik jest mało realny do powtórzenia, ponieważ wyrósł mu konkurent z Konfederacji. Holownia jednak jest drugą alternatywą dla ludzi którzy mają dosyć obrzucania się błotem Pisu I PO. A wydaję mi się ze ich jest coraz więcej. Dlatego ta linia wydaję mi się za niska. Myślę że Holownia zdobędzie około 9-10%

Psychosocial 1,6M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Takie jednostki jak Hołownia, Braun czy Stanowski są tylko dodatkiem.
Braun jest dodatkiem? Otóż byłem wczoraj na jego wiecu na placu Schillera w Łodzi. Na miękko ponad tysiąc ludzi.
Gdyby sondażownie były w 1918 roku to nigdy byśmy nie odzyskali niepodległości bo wszyscy skazywaliby nas na porażkę.
Tyle ode mnie, pozdrawiam wszystkich nawet tych którzy mnie wyśmiali gdy napisałem że Braun może zdobyć ponad 8%.

Otrzymane punkty reputacji: +462
pinio1111 313,9K

pinio1111

Użytkownik
Braun te 5% to na miękko będzie miał, a sądzę że zakręci się w okolicach 7%.
Propagandowe sondaże to można sobie......

Otrzymane punkty reputacji: +892
wojtek11811 564

wojtek11811

Użytkownik
Jedyny słuszny typ to 2.75 woch najmniej głosów STS Lvbet Maciej z samego kanału Musisz to Wiedzieć ma 150k głosów z Ruchu Dobrobytu i Pokoju kolejne 20k głosów 17h temu pojawił się drugi śmieszny film o Macieju na kanale 0 poczytacie komentarze zobaczycie ilu ludzi do siebie przekonał myślę że to kolejne 30k co mu daję już 200tys a taki woch na co może liczyć na 1/10 tego ???

Otrzymane punkty reputacji: +564
tarki_16 389,1K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Sławomir Mentzen - Grzegorz Braun

Braun +10.5 hc @1.82 Betclic

Z każdym kolejnym dniem co raz bardziej przekonuje się do tego typu. Też jestem zdania, że Braun może przeskoczyć próg 5% w 1 turze i to w głównej mierze dzięki właśnie Mentzenowi, który zdecydowanie traci w sondażach. Oczywiście ktoś powie, że sondaże nie są miarodajne, jednak jeśli chodzi o wybory parlamentarne to nie odbiegały znacząco od rzeczywistych wyników. Był okres, kiedy Mentzen miał podobny wynik do Nawrockiego, ale obecnie ciężko mu będzie przekroczyć próg 15 % w moim odczuciu ( sam grałem Mentzen -14,5 i w pewnym momencie spisywałem kupon na straty, a obecnie to takie 50/50). Ludzie od Brauna zagłosowaliby na Mentzena, gdyby miał jakiekolwiek szanse na pokonanie Nawrockiego w 1 turze i wygranie z Trzaskowskim w 2 turze - obecnie jest to wręcz niemożliwe i przynajmniej w moim mieście widać trend, że część osób, które miały głosować na Mentzena, zamienią na Brauna. Mentzen z każdą kolejną debatą, wypowiedzią, tracił w sondażach, był grillowany przez lewicę, a Braun niczym szczególnym się nie wyróżniał, ma poglądy radykalne, ale ich nie zmienił, czym wzbudza sympatię wielu wyborców.

Wcześniejsze typy do rozliczeń:
Mentzen -14.5 %
Nawrocki -31%
Biejat - Stanowski 2 (raczej bez szans na powodzenie)

Ostatni sondaż CBOS - może być bardzo blisko ostatecznych wyników.

2025_30_rysunek_1.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1043
S 39,5K

sobolekk

Użytkownik
Braun jest dodatkiem? Otóż byłem wczoraj na jego wiecu na placu Schillera w Łodzi. Na miękko ponad tysiąc ludzi.
Gdyby sondażownie były w 1918 roku to nigdy byśmy nie odzyskali niepodległości bo wszyscy skazywaliby nas na porażkę.
Tyle ode mnie, pozdrawiam wszystkich nawet tych którzy mnie wyśmiali gdy napisałem że Braun może zdobyć ponad 8%.
Zabawne są te argumenty z wiecami. Niektórzy nie rozumieją chyba że tacy ludzie jak Braun czy Mentzen mają zdecydowanie bardziej zmobilizowany i interesujący się wyborami elektorat
P.s widzę że wyznawcy Mentzena w drugiej turze siedzą już cicho lub zmienili zdanie.
Generalnie uważam że 10 procent zbliża się do Mentzena wielkimi krokami i kompletnie się nie zdziwię jak koło tego się zakreci. Myślę że te linie under 20.5 można sklasyfikować jako największy prezent w historii polityki u bukow

odemnie jeszcze
Biejat vs Zandberg 1 2,70
Biejat vs Braun 1 2,02

Biejat to kandydatka największej lewicowej partii i moim zdaniem jej szanse z Zandbergiem są conajmniej 50/50 tym bardziej że jakoś mocno sie nie stoczyła na debatach
Z Braunem to chyba oczywista promocja - to drugi Korwin ktory po prostu moim zdaniem nie ma szans przebic sie przed kandydatke najwiekszej lewicowej partii.
Tak skrajne poglady w polaczeniu z tym ze mamy Mentzena czy Stanowskiego nie pomagają

Otrzymane punkty reputacji: +56
R 149,5K

roykeane2.0

Użytkownik
Kupon z Betclica, być może nie ostatni.
Jakubiak - Senyszyn - 2
Frekwencja under 64
Mentzen - Hołownia hcp+9.5 pkt - 2
Najmniej głosów - Maciak

Ako - 10.62

Imperatorka bardziej wyrazista, Jakubiak nijaki, no i ma mu kto zabierać. Co prawda Senyszyn także, ale w sondzie ulicznej i kilku innych sondażach lepsza Senyszyn.

Wbrew pozorom i dynamicznej kampanii za sprawą licznych debat liczba osób deklarujących, że pójdą na wybory na pewno i raczej tak to ok 60%. A z tych co to deklarują że raczej tak - z reguły idzie tylko jakaś część. Do tego fatalna prognoza pogody na niedzielę dla całej Polski. No i z reguły to w drugiej turze głosuje zauważalnie więcej wyborców.

Maentzen słabnie i zmierza powoli ku poparciu ok 11-12% Hołownia min 5 powinien mieć.

Maciak w sondażach i sondzie ulicznej nieodmiennie na samym dnie. Do tego w wyborach parlamentarnych 2023 Bezpartyjni samorządowcy, których reprezentuje Woch mieli 400 tys. głosów, a ruch Maciaka ledwie 35 tys.

No i potwierdzam - podany również przeze mnie Krzysztof Jakub w starciu z Magdaleną Biejat raczej bez szans, niestety.

Otrzymane punkty reputacji: +122
kriksus 8,3K

kriksus

Użytkownik
Wytłumaczy mi ktoś konstruktywnie jakim cudem Nawrocki ma w sondażach 26-27% przy średnich wynikach partii PiS 33-35% ? Przecież to PiS wygrał wybory parlamentarne. Zastanawiam się czy będzie to sensacja, niespodzianka czy rzecz niemożliwa, aby to Nawrocki wygrał w wyborach w 1 turze ?

Otrzymane punkty reputacji: +140
RBR1one 680,1K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Odnosnie frekwencji to pewnym wskaznikiem moze byc liczba chetnych do glosowania za granica. W parlamentarnych 2023 gdzie byla rekordowa ogolna frekwencja chetnych bylo 636 tys. a laczna frekwencja wyniosla 74%. W 2020 bylo 374 tys a w 2015 i 2010 niecale 200 tys.. Teraz zarejestrowanych chetnych do glosowania jest 509 tys.. Ciekawe jak to sie finalnie przelozy na laczna frekwencje ale jakis tam wskaznik delikatny juz mamy. Co do pogody to jak jest brzydka i pada to zle a jak jest ladna i slonecznie to tez zle bo ludzie oleja wybory i pojada na grila wiec ten argument z pogoda to trudno wyczuc w ktora strone sie to moze odkrecic. W 2023 jak byl rekord bylo zimno i tez troche padalo a nie mialo to wiekszego wplywu.

Wytłumaczy mi ktoś konstruktywnie jakim cudem Nawrocki ma w sondażach 26-27% przy średnich wynikach partii PiS 33-35% ? Przecież to PiS wygrał wybory parlamentarne. Zastanawiam się czy będzie to sensacja, niespodzianka czy rzecz niemożliwa, aby to Nawrocki wygrał w wyborach w 1 turze ?
Sredni kandydat, afera mieszkaniowa ktora cos tam mu zabierze, zmeczenie POPiSem. Ten ostatni argument wydaje sie najwazniejszy i moze byc tak, ze obaj kandydaci duopolu w tych wyborach lacznie zbiora najmniejszy % glosow od 20 lat kiedy istnieje POPiS. Aha no i historycznie najwieksza liczba kandydatow ubiegajacych sie o urzad prezydenta. Z tym 26-27% to troche przesada i sondaze robia komedie szczegolnie ten gowniany IBRiS ale tak 28-29% jest realne. Generalnie przewiduje, ze im wieksza frekwencja tym gorszy bedzie wynik kandydatow duopolu bo beton idzie na wybory zawsze i to oni im winduja mocno slupki w gore i glosuja zawsze tak samo a ci ktorzy chodza tylko na wazniejsze wybory i generalnie rzadziej to glosuja na innych mniejszych kandydatow.

A 10,5K

andon

Użytkownik
Odnosnie frekwencji to pewnym wskaznikiem moze byc liczba chetnych do glosowania za granica.
Łącznie za granicą utworzono w tym roku rekordową liczbę 508 obwodów – to ponad sto więcej niż w wyborach parlamentarnych w 2023 roku.
Obecnie jest 25% obwodów więcej i jednocześnie 20% mniej chętnych go głosowania niż było w 2023r. Nie umiem tego przeliczyć dokładnie, ale jakiegoś wielkiego szału na frekwencji to raczej nie wskazuje.

Generalnie przewiduje, ze im wieksza frekwencja tym gorszy bedzie wynik kandydatow duopolu bo beton idzie na wybory zawsze i to oni im winduja mocno slupki w gore i glosuja zawsze tak samo a ci ktorzy chodza tylko na wazniejsze wybory i generalnie rzadziej to glosuja na innych mniejszych kandydatow.
Nigdy w życiu. Im masz mniej wyborców tym oni są bardziej rozeznani i wiedzą czego chcą. Przy wysokiej frekwencji masz całe tabuny ludzi, którzy polityką interesują się od zeszłego piątku, bo im ktoś powiedział, że za tydzień wybory. Włączą tv, otworzą onet czy inną gazetę wyborczą i zobaczą w każdym sondażu, że Trzaskowski 30%, Nawrocki 30%, i reszta jakieś grosze. To po co im głosować na jakiegoś leszcza, co nie ma szans i nigdy o nim nie słyszeli.

Zastanawiam się czy będzie to sensacja, niespodzianka czy rzecz niemożliwa, aby to Nawrocki wygrał w wyborach w 1 turze ?
Też się zastanawiam. W sondażach 3% różnicy, a kurs na Nawrockiego prawie 4. To jest trochę casus pary Hołownia-Braun, którą wrzuciłem parę stron temu. Niby Braun przegrywa w każdym sondażu, ale nie aż tak znacznie, a kurs bodajże 4.15 wyglądał smakowicie. Tutaj też mam podobne odczucia. Mogę sobie wyobrazić, że nawet jak Trzasku ma większe poparcie w pierwszej turze(o ile ma) to jakaś część jego elektoratu na pierwszą nie pójdzie, bo jest już w zasadzie jasne, że będzie druga tura i będzie w niej Trzask.

Otrzymane punkty reputacji: +726
RBR1one 680,1K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nigdy w życiu. Im masz mniej wyborców tym oni są bardziej rozeznani i wiedzą czego chcą. Przy wysokiej frekwencji masz całe tabuny ludzi, którzy polityką interesują się od zeszłego piątku, bo im ktoś powiedział, że za tydzień wybory. Włączą tv, otworzą onet czy inną gazetę wyborczą i zobaczą w każdym sondażu, że Trzaskowski 30%, Nawrocki 30%, i reszta jakieś grosze. To po co im głosować na jakiegoś leszcza, co nie ma szans i nigdy o nim nie słyszeli.
To sobie zobacz wyniki wyborow samorzadowych i do europarlamentow jakie tam rekordy bil duopol przy beznadziejnej frekwencji 40%. Na tej samej zasadzie to zadzialalo w wyborach 2023 i tylko dzieki duzej frekwencji i tego, ze ludzie poszli zaglosowac na wszystko inne niz na PiS glownie ta nadwyzka glosow ktora tam wtedy byla poszla na Trzecia Droge. Tylko dzieki wysokiej frekwencji PiS dalej nie rzadzi.

Otrzymane punkty reputacji: +130
A 10,5K

andon

Użytkownik
Kontrargument:
2015 parlamentarne frekwencja tylko 51% i masz: PIS+PO 62%.
W parlamentarnych 2019 frekwencja 62% PIS+PO = 71%.
W prezydenckich w 2020 frekwencja 64%. Duda + Trzaskowski = 73%.

Urosła frekwencja, urosła para PIS+PO. Ale trochę źle napisałem. Dla niedzielnego wyborcy istnieje trzech kandydatów. Ten dobry, ten zły i ten spoza. I w zależności od nastrojów ten spoza potrafi być mocno pompowany. Bo to co napisałeś brzmiało trochę jakby przy wysokiej frekwencji najwięcej mieli zyskać Senyszyn, Jakubiak, Braun czy Zandberg. Oni najlepszy wynik to wykręcą jak będzie niziutka frekwencja i głosować będą ludzie którzy będą mieli pojęcie o ich istnieniu. Przy wysokiej frekwencji to masy ich czapkami nakryją.

Cabron 105,8K

Cabron

Użytkownik
Zacytowałem przed chwilą to co mówili rano w radiu, a dokładnie co mówił Hołownia i jakiś profesor, ale
towarzysz tarki - Tarczyński skasował mój post nie widzieć czemu, a nikogo tam nie obraziłem w żadnym zdaniu.

Więc tym razem wrzucam link do wpisu Holownii, bo mniej więcej oddaje to co mówili w radiu.

Szymon Hołownia zasugerował, że nie poprze Trzaskowskiego, jeśli ten nie wyjaśni obecnej sytuacji, a wyjaśnić będzie to ciężko, bo wszystko wskazuje na ingerencję koalicji obywatelskiej w wybory.

Dodatkowo właśnie owy profesor zasugerował, że konfederacja i PiS jak najbardziej mają podstawy, aby unieważnić wybory.

Jutro cisza wyborcza, więc czasu na jakiekolwiek wyjaśnienia pozostało bardzo nie wiele.

Dodatkowo jeden z bardziej lewicowych kanałów na YT również opowiedział swoim widzom o tej aferze mieszając w to mocno Trzaskowskiego.
W związku z powyższym uważam, że jeśli elektorat lewicowy w I turze pozostanie przy Biejat i Zandbergu, to tak jak zasugerował ktoś wyżej warto rzucić parę gorszy na wygraną Nawrockiego w I turze, bo Trzaskowski dopiero zyska głosy lewej strony w II turze.
Ewentualnie atakować te linie trzaska na under, bo jest to jak najbardziej do zrobienia na tę chwilę.

A 47K

ar0nek

Użytkownik
Zacytowałem przed chwilą to co mówili rano w radiu, a dokładnie co mówił Hołownia i jakiś profesor, ale
towarzysz tarki - Tarczyński skasował mój post nie widzieć czemu, a nikogo tam nie obraziłem w żadnym zdaniu.

Więc tym razem wrzucam link do wpisu Holownii, bo mniej więcej oddaje to co mówili w radiu.

Szymon Hołownia zasugerował, że nie poprze Trzaskowskiego, jeśli ten nie wyjaśni obecnej sytuacji, a wyjaśnić będzie to ciężko, bo wszystko wskazuje na ingerencję koalicji obywatelskiej w wybory.

Dodatkowo właśnie owy profesor zasugerował, że konfederacja i PiS jak najbardziej mają podstawy, aby unieważnić wybory.

Jutro cisza wyborcza, więc czasu na jakiekolwiek wyjaśnienia pozostało bardzo nie wiele.

Dodatkowo jeden z bardziej lewicowych kanałów na YT również opowiedział swoim widzom o tej aferze mieszając w to mocno Trzaskowskiego.
W związku z powyższym uważam, że jeśli elektorat lewicowy w I turze pozostanie przy Biejat i Zandbergu, to tak jak zasugerował ktoś wyżej warto rzucić parę gorszy na wygraną Nawrockiego w I turze, bo Trzaskowski dopiero zyska głosy lewej strony w II turze.
Ewentualnie atakować te linie trzaska na under, bo jest to jak najbardziej do zrobienia na tę chwilę.
Migał się od odpowiedzi czy poprze Trzaskowskiego, ostatecznie nie udzielił odpowiedzi. Mówił, że najpierw poczeka na wyniki 1tury. Jedyne co powiedział, to to że Trzaskowski musi wyjaśnić tą aferę z finansowaniem.

Do góry Bottom