>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wuhan Open 2024 (6-12.10.2024)

psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Wuhan Open 2024
6-12 października 2024

Wuhan Open 2024 to kolejna już edycja zawodowego turnieju snookerowego, który odbędzie się w dniach 6–12 października 2024 r. w Wuhan Sports Gymnasium w chińskim Wuhan. Tytułu sprzed roku bronić będzie Judd Trump, który w finale ograł Allistera Cartera (10-7).

Kwalifikacje do turnieju odbędą się w dniach 28-30 lipca w Leicester Arena w angielskim Leicester. Natomiast kilka wybranych meczy kwalifikacyjnych najlepszych graczy w światowym rankingu, a także dwóch najwyżej sklasyfikowanych Chińczyków oraz cztery chińskie „dzikie karty” zostaną rozegrane już w Wuhan, tuż przed turniejem głównym. I tak, np Judd Trump zagra swój mecz kwalifikacyjny z naszym jedynakiem w snookerowym tourze, Antonim Kowalskim.

Zwycięzca turnieju głównego otrzyma 140 000 funtów z łącznej puli nagród wynoszącej 700 000 funtów.

Format kwalifikacji
Drabinka kwalifikacji
Livescore

Nie masz konta w Betclic, załóż je z kodem FORUMVIP lub klikając w baner i graj cały czas bez podatku na wszystko!1000x200.jpg

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

Shl00 133,2K

Shl00

Użytkownik
Pang vs Revesz
Typ 1
Donaldson vs Surenty
Typ 1
Slessor vs Zizins
Typ1
Ako 2,73 fortuna

Typy na podstawie wcześniejszych kwalifikacji do Grand Prix. Cała trójka pokazała się z nieźle strony. Pang dość spokojnie ograł Holta i dzisiaj myślę że będzie podobnie na zdecydowanie niżej notowanym rywalu. Donaldson przejechał się po Leong Lim notując bardzo wysokie podejścia. Wiem że rywal był mocno egzotyczny, ale trzeba być w formie robiąc wysokie brejki i pilnując prowadzenia białej. Ostatni mecz w kierunku Slessora który moim zdaniem wykorzysta szanse na zakwalifikowanie się do kolejnego ważnego turnieju. Kilka dni temu przejechał się po mniej znanym Taju, notujac przy tym solidne podejścia z wysokimi brejkami.

Otrzymane punkty reputacji: +1148
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Jutro wczesnym rankiem startujemy. Na początek kilka meczy kwalifikacyjnych między innymi Antek z Trumpem. Chciałem tu poszukać czegoś w stronę Antka ale powiem, że jestem trochę zaskoczony kursami.
Na over 5,5 frejmów @ 1.28 w etoto ! (nie warte ryzyka, bo czy Polak jest w stanie urwać frejma Judd'owi)
Jak Jones - Tian Pengfei
Tian Pengfei (+1.5) @ 1.98 (5-3)
Chwiejna forma Jonesa kieruje mnie do zagrania w stronę jego przeciwnika. Choć Tian ostatnio też nie błyszczy to handi w Jego stronę pobieram.

Robert Milkins - Zak Surety
Robert Milkins win @ 1.70 Robert jesteś WIELKI Z 4-1 / 4-5

Ka Wai Cheung - Yize, Wu
Yize, Wu 1. frame - zwycięzca @1.52

W ako 5.12
etoto

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +731
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Bez nazwy.png

Oprócz tego to niespodzianek raczej nie było .
Wydawało się , że Neil powoli wraca do formy a tu szok.

Bez nazwy2.png

Gdybym miał jutro szukać niespodzianki zainwestował bym w:
Shaun Murphy - Anthony Hamilton
Anthony Hamilton win @ 4.70

Zhang Anda - Graeme Dott
Graeme Dott win @ 2.44 Jaki z tego Dott'a się robi pajac, z tymi Jego minami i zachowaniem przy stole
to ja nie mam słów !

W ako 11.47
etoto

Ostatnia edycja:
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Bez nazwy.png
Shaun Murphy - Anthony Hamilton
Anthony Hamilton (+2.5) 2.10 Superbet

Shaun Murphy:
Mamy lipiec tego roku Shanghai Masters Murphy dociera do finału gdzie przegrywa z Trumpem (11-5)
W Xi'an Grand Prix kończy na 3-ciej rundzie przegrywając z Dale'm.
Sierpień Arabia, osiąga półfinał i znów Tramp okazuje się lepszy.
English Open kończy na drugiej rundzie gdzie Robertson łapie formę i wygrywa (4-1)
British Open druga runda i żegna się z turniejem przegrywając z Higginsem (4-2)

Anthony Hamilton:
Co osiągnął Hamilton w tym roku? Najlepiej było by napisać nic. Bo oprócz pokonania Kyren'a Wilson'a
w lutym w Welsh Open (4-1 w 2rd) to nie ma za bardzo czym pochwalić 53 letniego Anglika.
Ale ze względu na to, że Shaun też ma swoje słabe dni,szczególnie w Azji to spróbuję tu pograć z
lekką przewagą w stronę starszego Anglika. Antony to stary wyga, który od 1991 roku zaliczył Już
trochę profesjonalnych turniejów i może nie zajdzie tu daleko ale w pierwszej rundzie jakieś szanse
zawsze są.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1688
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
+2
Bez nazwy.png
Wakelin Chris - Ding Junhui
Liczba "setek"powyżej (1.5) @ 2.25 Człowiek "zagadka" jesteś wielki!!! ;)
Betcris

Oglądałem mecz Dinga z XU SI i widać, że Ding będzie miał tu dużo do powiedzenia. Poprostu rozjechał swojego przeciwnika i zaplikował Mu 3-y setki(111,102,130). Widać ogromną poprawę w grze Dinga w porównaniu z początkiem sezonu. Dzisiaj oddał tylko dwa frejmy Sijun'owi i znowu 110 w Jego wykonaniu.
Wakelin Chris od English Open jak już wspominałem wcześniej dla mnie człowiek zagadka.
W/w turnieju ogral ; Perry'go, Zhang Anda, Pang Junxu, Allena i dopiero półfinale uległ Robertsonowi.
W British Open ograł Wu Yize (finalistę wcześniejszego EO) w tym sezonie ma 5 setek na swoim koncie.
Więc idę tu w setki, może je nawet sam Ding pokryć ale myślę ,że Chris też coś dołoży.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1624
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Bez nazwy.png
To jest bardzo ciekawe, że Joyce który dostał się tu w zastępstwie za Ronnie'go jest już w 4-tej rundzie! Nie miał zbyt wymagających przeciwników ale pokonanie 47-go w rankingu Robbie Williams'a
aż 5-0 to dla mnie coś tu jest nie hallo.
Anda jak dla mnie nie wygląda najlepiej,oglądałem Go w meczu z tym p....em Dottem i powiem ,że miał problemy bo było już 3-3. Dopiero jak w siódmym frejmie wbił 124 to kropek już był pozamiatany i w ogóle stracił chęci do gry.Nie wiem jak dzisiaj grał z Vafaei'em ale przegrywał 0-2 a potem znów było 3-3 , siódmy frejm pyk 109 i potem już z górki. Czyli traci te frejmy Anda i nie dominuje w swoich meczach. Dlatego proponuję:

Joyce Mark +2.5 @ 1.73
1 Frame win Joyce Mark @ 2.38
Uni

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +891
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
+1
Bez nazwy.png
Xiao wczoraj świetny mecz z K.Wilsonem i dużo szczęścia w deciderze. Kyren miał układ nawet na MAXA
ale fatalnie spudłował czerwoną i się zaczęło,świetna walka taktyczna z obu stron.Tak, że Xiao na wielki + i według mnie to On tu jest faworytem. Barry ograł wczoraj młodego Moody'ego ale takie mecze powinien wygrywać do zera a tu traci 3-y frejmy to samo rundę wcześniej z Jimmy Robertson'em.
Idę w stronę o 10 lat młodszego Chińczyka i proponuję :

XIAO win @ 2.38

Za mniejszą stawkę :
Xiao Guodong – zwycięzca meczu, najwyższy match break i najwięcej breaków 100-punktowych @ 5.50Brakło setki
Pierwszy, który wygra 3 Frame'y / XIAO @ 2.20
Kursy Uni.
Tu końcówka decidera , nie mogłem znaleźć tego pudła Kyrena.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +733
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
+1
Bez nazwy.png
Typ: Liczba "setek"powyżej (1.5)
Kurs: 2.25 Dwa pierwsze frejmy i pozamiatane. Bravo XIAO 139 I 113 !
Bukmacher:Betcris

Tu nie ma co kombinować bo kurs jest dobry a typ jak najbardziej możliwy.Murphy w każdym meczu
zaliczał setkę,Xiao dwa ostatnie mecze z Wilson'em i Hawkins'em bez setki,ale ma olbrzymi potencjał
i wierzę że jutro jest w stanie to zrobić. Murphy ma swoje zawiechy i wzloty co powoduję , że przeciwnik bez skrupułów to wykorzystuje a On sam także jak złapie okaję to czyści stół. Xiao pokonał dzisiaj faworyta tego spotkania, który ugrał tylko dwa frejmy i jutro może spokojniej podejść do meczu. Mecz o 8 rano Shaun trochę więcej odpocznie bo grał dzisiaj rano a Xiao popołudniu.
Gdybym miał typować zwycięzcę to chyba jednak XIAO, bo Magic miał już dzisiaj problemy z Carter'em,
trzeba było grać całe 9 frejmów, czy to może wpłynąć na jutrzejszą Jego grę? Odp. TAK.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1733
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
+1
Bez nazwy.png
Jack Lisowski - Zwycięzca meczu & Zdobędzie ponad 1.5 brejka stupunktowego @ 5.00
Jack Lisowski – najwyższy match break ponad 110,5 @ 2.63
Break 100+ we Frame'ie 1 / TAK @ 4.50 (tu delikatnie bo to jednak trochę loteria) (94)
Uni

Można powiedzieć, że Long jakoś się przebujał w tym turnieju bo w/g mnie powinien już polecieć
z Woollaston'em. Przegrywał już 1-3 ale potem Ben stanął a Long wygrał 4-ry szarpane frejmy z rzędu nie pokazując nic co mogło by mnie skłonić aby zagrać w Jego kierunku.
Teraz jak to się mówi "Trafiła kosa na kamień". Jack idzie jak burza i myślę,że nie powinien mieć problemów z Chińczykiem. 5-1 z Jones'm i 136 oraz 130 robi na mnie wrażenie. Z Boiko też 2 setki(103 i 106) z Yize wczoraj 5-0 !!! i 117.

No to się przejechałem na Jacku , a Long jak zwykle , bez fajerwerków ale skutecznie.

Ostatnia edycja:
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
Bez nazwy.png
Dzisiaj Lisowski w ciągu jednego dnia zapomniał jak się gra w snookera i mamy Long'a w półfinale.
Jak zwykle nie był to porywający mecz w Jego wykonaniu. Nie wiem ale jakoś nie przekonuje mnie ten
Gość i mam nadzieję, że Xiao Go jutro odprawi z wielki hukiem. Dlatego dzisiaj dla odmiany pogram na zwycięzcę bo o setki może być trochę ciężej. Nie wiem, może ten "DŁUGI" hipnotyzuje swoich przeciwników bo Jacek był dzisiaj po prostu bezradny, na 6-ść granych frejmów zdobył 115 pkt(0,41,52,8,1,13) i przy tak słabej grze Long nie był w stanie zaliczyć ani jednej setki.
Jutro przeciwnik o wiele bardziej zrównoważony psychicznie, co pokazał w meczu z Wilsonem i
mam nadzieję, że to zrównoważenie i opanowanie pozwoli Mu jutro opanować stół.

Xiao Guodong (-2.5) @ 2.59

Szkoda Xiao stracił 4-ry frejmy. Hipnoza Longa przestała działać z 1-4 robi się 4-4 :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +986
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
+1
Judd Trump - Si Jiahui
Handicap frejmowy: Si Jiahui (+2.5) @ 1.71 2-6
Handicap frejmowy: Si Jiahui (+1.5) @ 2.29
Zwycięzca: Si Jiahui @ 3.25
Betfan

Trump powinien przegrać już dzisiaj z Wakelinem, tak po prawdzie to nie wiem jak on to przegrał z tym deciderze po takim fluke’u na tej ostatniej czerwonej. Ale stało się, ale fakt faktem że nie byłoby tak ciasnego meczu gdyby Trump nie dawał multum szans. Si jest lepszym graczem od Wakelina, już ogranym na najwyższym poziomie (półfinał MŚ 2023, finał German Masters). Jak do tej pory w turnieju bez problemów, nie miał najtrudniejszych rywali, ale tez wygrywał komfortowo. Jeśli dzisiejsze problemy Trumpa z regularnością się powtórzą to młody Chińczyk ma dużo większe szanse niż pokazuja kursy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2484
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
+2
Judd Trump - Si Jiahui
Handicap frejmowy: Si Jiahui (+2.5) @ 1.71
Handicap frejmowy: Si Jiahui (+1.5) @ 2.29
Zwycięzca: Si Jiahui @ 3.25
Betfan

Trump powinien przegrać już dzisiaj z Wakelinem, tak po prawdzie to nie wiem jak on to przegrał z tym deciderze po takim fluke’u na tej ostatniej czerwonej. Ale stało się, ale fakt faktem że nie byłoby tak ciasnego meczu gdyby Trump nie dawał multum szans. Si jest lepszym graczem od Wakelina, już ogranym na najwyższym poziomie (półfinał MŚ 2023, finał German Masters). Jak do tej pory w turnieju bez problemów, nie miał najtrudniejszych rywali, ale tez wygrywał komfortowo. Jeśli dzisiejsze problemy Trumpa z regularnością się powtórzą to młody Chińczyk ma dużo większe szanse niż pokazuja kursy.
Handicapy jak najbardziej do wzięcia, ja dołożę od siebie;
Obaj gracze zdobędą 100-punktowego breaka @ 3.00
Łączna liczba breaków stupunktowych over 1,5 @ 1.85
DWA FREJMY I ZAŁATWIONE ;)
Uni
Trump od drugiej rundy bez setki, fakt Judd wczoraj nie wyglądał najlepiej a Wakelin od początku turnieju świetnie. Jeden błąd i po półfinale. Trump potrafi się zmobilizować na ważne mecze i potraktuje wczorajszy mecz jako ostatni dzwonek , że trzeba coś tu zrobić
bo inaczej 63.000£ przeleci koło nosa. ;)
Si wczoraj też nie zaliczył setki ale dzień wcześniej z Jones'em 3. Obaj chyba lubią ofensywny styl gry czego skutkiem przy minimalizacji prostych błędów powinniśmy obejrzeć kilka setek.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2933
snajp 884,2K

snajp

Użytkownik
FINAŁ.png
Jutro wielki CHIŃSKI finał i co tu można jeszcze napisać, chyba tylko fakt że Azja zaczyna panować
w snookerze. Mamy tylu dobrych zawodników z tego kontynentu , że typowanie następnych turniejów będzie coraz trudniejsze a kursy na setki, handi i ilość frejmów będą coraz niższe i nie warte ryzyka. Takie jest przynajmniej moje odczucie.
Ale dobra co jutro bo Uni już wystawił kursy. O finalistach wiemy już można rzec wszystko i analizując dzisiejsze mecze to pierwsze myśli jakie mi przychodzą do głowy to :

1)over frejmowy (ov 17,5 @ 2.63)
2)over setek (ov 3,5 @ 2.10)
3)zwycięzca SI JIAHUI @ 1.45
UNI

Mocno kibicowałem Xiao w tym turnieju i fajnie, że jest w finale ale mam obawy że jutro nie wytrzyma naporu
młodszego Chińczyka.Trump dzisiaj zaczął ostro, od setki w 1-szym frejmie i nie jeden zawodnik już by poczuł
lekki strach przed dominacją oponenta. Ale nie SI, 4-ry frejmy z rzędu z MAXEM w tle i Trump już patrzy na stewardessy w samolocie a nie na stół, jest w szoku i widać bezsilność wobec swojego przeciwnika.
Jutro sytuacja może być podobna bo myślę, że to SI zacznie dominować w meczu i jeśli tylko Xiao wytrzyma napór i uspokoi grę to możemy mieć wyrównany pojedynek i over frejmowy. Setek też nie powinno zabraknąć bo
widać, że z meczu na mecz im bliżej finału setki pojawiały się coraz częściej.

Wygrało jednak większe doświadczenie z młodzieńczym temperamentem, zabrakło jednego frejma a miałem grać handi w kierunku Xiao. Ale i tak wypadło nie źle. Dzięki za wspólnie spędzony czas i do następnego turnieju 20.10.24 Northen Ireland Open.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +964
Do góry Bottom