WTA - SINGIEL: Indian Wells (USA), twarda
&
Jankovic J. (Srb) - Wozniacki C. (Den)
Typ. 1 1.75 Pinnacle Sports
Miałem okazję oglądać ją w akcji i jej gra wygląda na prawdę dobrze, popełnia już mniej niewymuszonych błędów, jak to często jej się przytrafia i w ataku jest na prawdę groźna. W 1 rundzie wolny los, 2 i
3 runda przeszła bez problemu.
Problem to ona jednak miala,bo w meczu z Rybarikova zglosila kontuzje plecow,i bodaj 3-krotnie poddawala sie masazowi. Bylo to przy jej prowadzeniu,wiec jakis wybieg taktyczny odpada.
Poza tym moim skromnym zdaniem typ bez zarzutu. Mnie osobiscie Karolina i jej forma nie powala,widzialem ja w zyciu juz w znacznie lepszej,a to,ze wygrywa mecze,jeszcze niczego nie oznacza. Jelena obecnie gra b.fajny
tenis,i trudno wlasciwie porownac te zawodniczki,bo summa summarum umiejetnosci maja podobne,mnie bardziej przekonuje gra Jankovic. Jakies porownania H2H sa zabawne - moim zdaniem Jelena stala sie nieco wszechstronniejsza tenisistka,uzywajaca czesto mozgu,zas Karolina to stara dobra przebijaczka.Jednak zapowiedzi zmiany stylu,poki co,w jej wykonaniu nie ma,albo sa to pewne fragmenty spotkan.Ogolnie czuje sie ona najlepiej w regularnym odbijaniu na druga strone i czyhaniu na blad przeciwniczki.
Pojedynek ten rozstrzygnie sie pewnie w glowach,ale tak czy siak polecam grac u buka,ktory rozlicza krecz jako zwrot. Kontuzja Serbki nie musi,ale moze sie znowu odezwac.
Ostatni raz Jankovic wygrała z Caro w 2010! roku a ich ostatnie 5pojedynków to gładkie zwycięstwa Wozniacki, o czymś to świadczy.
[/font]
O czym swiadczy ? Bo ja widze,ze w 1 pojedynku Jankovic sie wycofala (krecz) a w drugim byla 3-setowka,w Charleston bylo 6-4,6-4.... To takie gladkie wygrane ?
Jeszcze jedno - w 2012 Jankovic miala bilans 34/30,a Wozniacki 52/22.Jelena byla wtedy poza Top 20 ! A Caro byla wowczas albo numerem 1,albo w tych okolicach.
Kazdy pamieta,ze Serbka znacznie obnizyla loty i gra znowu dobrze gdzies od roku, w kazdym razie punktem zwrotnym bylo Miami,a pozniej Charleston, i jej naprawde niezla gra przeciw S. Williams,ktorej urwala seta.
Moim zdaniem teraz Jankovic to bedzie na dzis super trudny przeciwnik,i jesli kontuzja nie pokrzyzuje planow,to spotkanie wygra.
A jak bedzie - zobaczymy.
6-3, 6-1 i wszystko w temacie