>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wtorek 29 września - 2 kolejka fazy grupowej

Status
Zamknięty.
mako23 27

mako23

Użytkownik
Napastnik Barcelony Thierry Henry nie zagra z powodu naciągnięcia mięśnia we wtorkowym meczu grupy F piłkarskiej Ligi Mistrzów z Dynamem Kijów - poinformował trener Katalończyków Josep Guardiola.
Reprezentant Francji doznał kontuzji w pierwszej połowie sobotniego ligowego meczu z Malagą, wygranego przez Barcelonę 2:0. Henry został zastąpiony w 29. minucie przez Zlatana Ibrahimovicia.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
⚽ Arsenal FC - Olympiakos Piraeus (under/over 2.5) (Poniżej/Powyżej) UNDER 2.20
⚽ AZ Alkmaar - Standard Liege (Podwójna szansa) X2 1.91

Kilka słów o typach. Mam mega czuja na te mecze. Te typy chodziły za mną od początku gdy spojrzałem na ofertę dzisiejszej LM. Nie ma się tu co rozwodzić nad klasą zespołów w meczu ARS -OLY. Wszystko przemawia za Aresenalem i podopieczni Wengera najprawdopodobniej wygrają. Widze w tym meczu jednak under. Moim zdaniem po kursie 2.20 jest to zdecydowanie Value. Olympiokos ma już 3pkt. Doskonale zdają sobie sprawę z tego że ciężko im będzie walczyć z Arsenalem o korzystny wynik w Londynie, dlatego spodziewam się twardej obrony przez 90 min. Olympiakos bronić się potrafi. Mają silnych, rosłych defensorów - idealnych do gry na przeczekanie. Z drugiej strony jest Bendtner - zawodnik także bardzo silny, wysoki, robiący postępy, jednak do końca mnie nie przekonuje. Spodziewam się dziś trudnej przeprawy dla The Gunners i bardzo licze na Under.
Drugi typ. Powiem szczerze że nie widziałem gry Standardu nigdzie, oprócz skrótów ze spotkania z Arsenalem. Widziałem za to Alkmaar i szkoda mi straconego czasu na ich oglądanie. Ciężko mi sobie aż wyobrazić jak z sezonu na sezon ta drużyna mogła przejść taką metamorfozę in minus. Z kluczowych graczy odszedł tylko De Zeeuw jednak nie poznaje tej drużyny w odniesieniu do poprzedniego sezonu. Brak jakiegoś głębszego pomysłu w ofensywie. El Hamdaoui i Dembele którymi zachwycałem się w poprzednim sezonie teraz wyglądają jak polscy pierwszoligowi kopaczo-biegacze. Utalentowani Szwedzi Wernabloom i Elm jakoś nie mogą się odnaleźć. Nie wydaje mi się żeby różnica pomiędzy holenderską a belgijską piłką klubową była obecnie bardzo duża. Standard nie przegrywa meczy. Żałuje troszkę że nie zagra Deffour - kapitalny pomocnik. Mimo tego wierzę głęboko że Standard nie przegra. Żałuję że nie zagrałem tego gdy kurs był jeszcze 2,06, jednak 1,91 również jest do akceptacji.
Co do pozostałych meczy: bardzo długo chodził za mną kurs na Seville. Niby wszystko przemawia za nimi: kapitalna ofensywa, dobra forma, sukcesy w lepszej lidze, szeroka kadra na wysokim poziomie. Jednak to długim zastanowieniu odpuściłem. Szkocja jest zawsze terenem bardzo niewygodnym dla drużyn grających techniczną piłkę. Rangersi grają teraz typowo wyspiarski futbol. Dużo w nim siłowej gry, może się tak zdarzyć że pare razy mocno kopną zawodników Sevilli, a z tych troszkę zejdzie powietrze. Remis może się tu przytrafić.
Jakoś nie przekonuje mnie Stuttgart. O ile są dobrą drużyną, to tym bardziej nieprzewidywalną. Widać to po sinusoidzie ich wyników w Bundeslidze. Grają 2,3 mecze na dobrym poziomie, po czym przychodzi jakaś fatalna wpadka. Mistrzowie Rumunii, nie są jakimiś ogórkami. Potrafią się dobrze bronić, a jakaś skuteczna kontra na własnym stadionie zawsze jest możliwa.
Barcelony nie warto ruszać za 1.10-1.12. Jeżeli ktoś by miał dostęp na handi (+2.5 na Dynamo) to można spróbować. Ukraińcy nie są wcale słabą drużyną. Skład jest bardzo dobry, doświadczenie w Europie także spore. Nie sądze by przegrali trzema bramkami.
Zupełnie nie przekonuje mnie Inter. Dobrze, Rubin niby ma kryzys formy, niby robią sobie smród w lidze na własne życzenie, jednak pamiętajmy że to mistrz bardzo mocnej ligi rosyjskiej! Aby tam grać trzeba naprawdę mieć zdrowie. Niejednokrotnie na mecze jeździ się po kilka tysięcy kilometrów, co kilka dni. Interowi od kilku lat ciężko się gra na początku fazy grupowej ligi mistrzów. Nie widzę tutaj opłacalności typu przy kursie 1.60. Rubin spokojnie stać na remis.
Lyon na pierwszy rzut oka wygląda Underowo. Jednak tam jest naprawdę wszystko możliwe. Nie wiadomo za bardzo co Węgrzy mogą zagrać u siebie. Jest tam kilku ciekawych zawodników. Lyon między innymi bez Lisandro, Bastosa, Bodmera. Wiadomo że ma ich kto zastąpić jednak ten mecz jest bardzo nieprzewidywalny.

buzero 59

buzero

Użytkownik
20:45 Debreczyn - Olympique Lyon

Goście przystąpią do tego spotkania poważnie osłabieni. Z powodu kontuzji nie zagrają Cesar Delgado, Anderson, Jean-Alain Boumsong, Mathieu Bodmer, Lisandro Lopez i Michel Bastos.

Lyon: Lloris (B), Vercoutre (B), Réveillere, Clerc, Seguin, Cris, Cissokho, Kolodzieczak, Makoun, Toulalan, Källström, Gonalons, Pjanic, Govou, Ederson, Tafer, Grenier, Gomis, Belfodil

teraz to nie wiem czy to taki pewniak;;; może under 2,5 debrecyn na pewno bedzie bronil ostro...

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Co do typu na under w meczu Arsenalu o ktorym pisał katalonczyk9.Arsenal w meczach u siebie gra bardzo dobrze,graja ofensywna piłkę ,strzelają sporo goli i wierzę,ze dzisiaj będzie tak samo mimo tego ze Grecy potrafia naprawdę dobrze bronić.Bendtner w dzisiejszym meczu nie zagra,miał wypadek samochodowy nie stało mu sie nic groznego ale jego wystep jest wykluczony,nie zagra tez Denilson.Grecy maja fatalny bilans w starciach z angielskimi druzynami w Anglii.Na 8 meczy przegrali wszystkie a ich bilans bramkowy z tych spotkań to 1 zdobyty gol i 27! straconych:]wg mnie spokojnie mozna grav over ,warto tez zagrac hc na Arsenal:]

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik

Spotkanie: AC Fiorentina - FC Liverpool
Miejsce: Stadio Artemio Franchi
Data: 29.09.2009
Godzina: 20.45
Sędzia: Felix Brych
Zapowiada się jedno z ciekawszych spotkań 2 kolejki spotkań Ligi Mistrzów, do Włoch a dokładnie do Florencji zawitają piłkarze z Anglii Liverpool. Ciekawym aspektem przed tym meczem jest to że Liverpool jeszcze nigdy nie przegrał żadnego spotkania z Włoskimi drużynami, z kolei Viola czeka na wygrana przed własną publicznością w LM od 2000 roku. Ostanie mecze obydwu drużyn w LM to wygrana Liverpoolu u siebie w bardzo słabym stylu oraz słabą drużyną Debreczyn tylko 1:0, Viola uległa we Francji Lyonowi także 1:0. Jeśli chodzi o mecze w lidze, to piłkarze Angielscy najwyraźniej się rozbrykali wygrana u siebie wysoka z Hull City aż 6:1 w tym z tego co pamiętam 3 bramki Torresa. Liverpool w lidze strzela bardzo dużo bramek, ponieważ mają ich na koncie już 22, z kolei Fiorentina ostatnio wygrana z z Livorno na wyjedzie 1:0, a ich bilans bramkowy nie jest tak imponujący jak gości dzisiejszego spotkania. Na 6 meczy tylko 7 bramek. Jeśli chodzi o sytuacje kadrowe obydwu zespołów, w Liverpoolu zabraknie paru zaledwie graczy, ale wydaje mi się że oni brak ich nie będzie miał zbytniego wpływu na grę. Jeśli chodzi o gospodarzy to na pewno nie zagra Giraldino, ale za to w jego miejsce wskoczy Zanetti. Wiadomo że Liverpool jest faworytem tego spotkania, jednak czuję że będzie to dla nich ciężki mecz we Włoszech ciężko się strzela bramki, dlatego moim pierwszym typem i wydaje mi się że dość pewnym będzie under 2,5g, a drugim remis w bezpośrednim spotkaniu. Czuję że w tym meczu padną tylko 2 bramki, a mecz zakończy się wynikiem 1:1. No... zobaczymy wieczorem odpowiedź już koło 22:45 ;)
Typy:
Remis - [3.35] http://tobet.com ⛔
Under 2,5g - [1.73] http://tobet.com ✅

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik

Spotkanie: Glasgow Rangers - FC Sevilla
Miejsce: Ibrox Park
Data: 29.09.2009
Godzina: 20.45
Fatalnie spisująca się drużyna gospodarzy podejmuje w 2 kolejce Ligi Mistrzów Hiszpańska Sevillę, która ostatnio jest na fali. Rangesi nie dość że grają &quot;piach&quot; to jeszcze na domiar złego nie wygrali z drużyną Hiszpańska od ponad 20 lat. Żenujące są też statystyki gospodarzy, którzy od 3 kolejek nie potrafią zdobyć kompletu punktów, a jeszcze lepsze jest to że od 203 minut nie potrafią strzelić nawet bramki. 3 ostatnie mecze Rangersów to 3 remisy z Motherwell, Kilmarnock oraz Aberdeen. Spotkanie ostatniej kolejce LM gospodarzy to cenny 1 punkt wywieziony z Stuttgartu. Goście w porównaniu do swoich dzisiejszych przeciwników grają świetną piłkę w lidzie 5 zwycięstw pod rząd, od ponad dwóch tygodni nie stracili bramki i zajmują bardzo wysokie 3 miejsce w tabeli, gdzie tracą do lidera Realu 3 punkty. Ostatni mecz Sevilli w Lm to pewna wygrana 2:0 z drużyną Dana Petrescu mistrza Rumuni. Dla mnie zdecydowanym faworytem tylko spotkania jest drużyna Hiszpańska biorąc pod uwagę aktualną formę obydwu drużyn Sevilla powinna to spotkanie wygrać spokojnie, ale wiadomo że nie będzie łatwo, goście będą musieli poradzić sobie z agresywną oraz siłową grą gospodarzy, którzy pewnie będą chcieli wygrać a już co najmniej zremisować na własnym podwórku, także po ich grze można spodziewać się &quot;gryzienia trawy&quot; byle tylko jakieś punkty zdobyć. Wyżej wspominałem o tym że ostatnio Szkocka drużyna wygrała z Hiszpańska ponad 20 lat temu, było to w sezonie 85/86 gdzie grali z Osasuną w pucharze UEFA. Sytuacja kadrowa obydwu drużyn: Do składu gospodarzy wracają Pedro Mendes oraz Sasa Papac, Sevilla wygląda trochę gorzej bo w niej zabraknie Diego Perotti, Federico Fazio, Aldo Duscher oraz Lautaro Acosta.
Typy:
Wygrana Sevilla - [1.95] http://tobet.com ✅
Under 2,5g - [1.75] http://tobet.com ⛔

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Moim zdaniem dość pewnym typem jest Liverpool-0,5 rzuty rożne. Patrząc w statystyki Premiership można zauważyć że ta drużyna w tym seznie przegrała(jeśli można tak powiedzieć) na rzuty rożne 2 razy na wyjdzie ze znakomicie grającym Totenhamem 6-5 i w tym samym wymiarze z Manchesterem United. Na ten moment nie porównywałbym Fiorentiny do tych drużyn. W innych przypadkach dosłownie zmiatali swoich przeciwników w tym aspekcie. Może to trochę dziwny typ ale po kursie 2,0 jaki mi sprezentował Tobet chętnie skorzystam, moim zdaniem pewniejszy ten typ niż win Liverpoolu a i kurs wyższy. Swoją drogą każdy chyba zna taktykę Beniteza i nawet jak chłopakom nie idzie to siadają na przeciwniku i zamykają go w polu karnym, waląc skąd popadnie,

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
ACF Fiorentina - FC Liverpool 1X @1,75 ✅

Buki faworyzują Liverpool jak dla mnie jednak mecz bardzo wyrównany z wskazaniem na gospodarzy. Goście odprawili ostatnio Hull 6-1, wcześniej wygrywali ze Stoke 4-0 jednak byli to rywale ze słabszych w Angielskiej Premier League, gdy przychodziło do starć z ekipami mocniejszymi LFC nie dominował już tak mocno. Fiorentina akutalnie w czołówce serie A, charakterystyczne dla zespołu jest to że mało traci i mało strzela. W pierwszym meczu przegrali z Lyonem teraz na strate punktów nie specjalnie moge sobie pozwolić, warto też dodać że Viole stać na dobry mecz szczególnie na własnym stadionie. Dzisiaj zagrają bez dyskwalifikowanego Alberto Gilardino, jednak mają piłkarza który już potrafi go zastąpić. Stevan Jovetić 20-letni reprezentant Czarnogóry robi furorę w serie A, już dopytują sie o niego największe kluby świata. Myśle że już czas aby pisały o nim gazety nie tylko we Włoszech ale w całej Europie ;]

/komentarz zbędny ;]

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

FC Barcelona - Dynamo Kijów
Camp Nou
Mój typ: FC Barcelona (-1) ~ 1,35 ✅
Barcelona kolejny sezon rozpoczęła wybornie, drużyna wygrywa mecz za meczem, a kolejną okazję do potwierdzenia swojej ogromne mocy będzie miała już dzisiaj w starciu z Dynamo Kijów. Zwycięzca poprzedniej edycji Ligi Mistrzów w pierwszym spotkaniu europejskich rozgrywek zremisował bezbramkowo z Interem Mediolan na San Siro. W lidze hiszpańskiej podopieczni Josepa Guardioli idą jak burza, 5 spotkań, 5 zwycięstw, 16 strzelonych bramek i tylko 3 stracone. Swoje ligowe rozgrywki świetnie zaczęli również dzisiejsi rywale Barcelony, Dynamo w 8 meczach tylko raz straciło punkty. Nie chcę być złym prorokiem Ukraińców, ale stawiam tutaj na zdecydowane zwycięstwo Katalończyków. Tacy piłkarze jak Messi, Ibrahimovic, Iniesta czy nawet Toure nie powinni mieć problemów z rozmontowaniem defensywy Dynama. Barcelona będzie musiała radzić sobie bez Henry&#39;ego, Chygrynskiy&#39;ego i Bojana Krkica, ale prawdopodobnie od 1 minuty zagra już Iniesta. Piłkarze Dynama na szpicy z Szewczenką raczej nie zagrożą poważniej dumie Katalonii.
Przewidywane składy:
Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi, Toure, Keita - Messi, Ibrahimovic, Iniesta
Dynamo: Shovkovskiy - Gusev, Ghioane, Almeida, Betao - Yussuf, Vukojevic - Milevskiy, Aliyev, Ninkovic - Shevchenko

Arsenal Londyn - Olympiakos Pireus

Emirates Stadium
Mój typ: Arsenal Londyn (-1) ~ 1,70 ✅
Po szczęśliwym zwycięstwie z Fulham Arsenal Londyn zmierzy się z Olympiakosem Pireus.
Obie drużyny mają na swoim koncie 3 punkty, Kanonierzy po dramatycznym spotkaniu pokonali Standard Liege 3:2, przegrywając już 0:2, z kolei Grecy skromnie rozprawili się z AZ Alkmaar wygrywając 1:0. Arsenal od początku sezonu prezentuje się całkiem przyzwoicie, z wyjątkiem dwóch pechowych porażek najpierw z Manchesterem United, a następnie z Manchesterem City notują same zwycięstwa, na Emirates pokonali już Portsmouth, Wigan, West Bromwich Albion oraz Celtic, kolejno 4:1, 4:0, 2:0 i 3:1. W dzisiejszym spotkaniu także spodziewam się pewnej wygranej Londyńczyków, którzy najczęściej nie przestają atakować gdy prowadzą już jedną bramką. Taki jest po prostu styl gry Kanonierów, ofensywa, ofensywa i jeszcze raz ofensywa. Sprawdza się nowa formacja Arsenalu 4-3-3 i póki co Arsene Wenger zmieniać jej z pewnością nie będzie. Na Emirates nie zagra Nicklas Bendtner, który w ostatnich dniach miał niegroźny wypadek samochodowy, trener dał mu kilka dni wolnego. Do treningów wrócił już Theo Walcott, ale od 1 minuty Anglika na 99% nie zobaczymy. W bramce stanie Vito Mannone, który zaliczył wspaniały występ przeciwko Fulham. Trener Olympiakosu Pireus stwierdził w jednym z wywiadów, że jego zawodnicy są w ostatnich dniach nieco przemęczeni, było to widać w drugiej połowie niedzielnego spotkania z Panioniosem. Z pewnością Zico odpowiednio zmotywuje swoich podopiecznych, ale czy to wystarczy? Nie sądzę, Arsenal na Emirates Stadium powinien pewnie pokonać Olympiakos, co najmniej dwubramkowe zwycięstwo jest jak najbardziej w ich zasięgu.

Przewidywane składy:

Arsenal:
Mannone, Clichy, Gallas, Vermaelen, Sagna, Song, Diaby, Fabregas, Arshavin, Eduardo, van Persie

Olympiakos: Nikopolidis, Mellberg, Zewłaków, Raul Bravo, Papadopoulos, Leonardo, Torosidis, Dudu, Ledesma, Diogo, Zairi.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Pokrótce dzisiejsze mecze według mnie.

Rubin Kazań - Inter Mediolan

Obydwa kluby ostatnimi czasami zawodzą. Gospodarze w ostatnich dwóch meczach w lidze zaledwie punkt, należy pamiętać, że ostatni rywale: Amkar Perm i Tom Tomsk nie należą do piłkarskich tuzów. W pierwszej kolejce LM porażka na wyjeździe w Kijowie 1-3 mimo, że pierwsi strzelili bramkę. Inter od początku sezonu bez jakiegoś błysku. Do ostatniego przegranego meczu z Sampdorią ładnie zbierali punkty. Mimo wszystko podopieczni Mourinho nie zachwycają. W pierwszej kolejce &quot;postawili autobus&quot; przed własną bramką i tylko dlatego zremisowali z Barcą. Myślę, że dzisiaj &quot;Special One&quot; odpowiednio zmotywuje swoich podopiecznych i wygrają. Zakładając, że dzisiaj straciliby punkty mieliby nieciekawą sytuację. Mają w perspektywie wyjazd na Camp Nou, gdzie raczej punktów nie zdobędą. Silne wydaję się być Dynamo i one może skorzystać gdy punkty będzie gubił Inter. Goście muszą wygrać ten mecz i uczynią to.

Fiorentina - Liverpool

Fiorentina jak to Fiorentina, nie ma żadnych fajerwerków w ofensywie ale są punkty. Można przywyknąć do takiego stylu ekipy Pranndellego. Włosi już w meczach za Sportingiem, dzięki którym awansowali do LM wcale nie byli lepsi. Dzisiaj zabraknie najlepszego strzelca Gilardino i będzie to duża strata dla gospodarzy. Liverpool zagra bez Agerra i Mascherano. Zastąpią ich prawdopodobnie Skrtel i Lucas. Po niemrawym początku sezonu goście ostatnio się rozkręcili i grają coraz lepiej. W kapitalnej formie są Steven Gerrard i Fernando Torres, a także Kuyt. Niepewny jest też występ Benayouna. Biorąc pod uwagę formę obydwu drużyn w dzisiejszym meczu stawiam na zwycięstwo gości.

Debreczyn - Lyon
Dla gospodarzy już sama gra w tych elitarnych rozgrywkach to ogromny sukces. W pierwszej kolejce pojechali na Anfield Road i przegrali, ale nieznacznie 0-1. Taki wynik to jednak raczej rezultat niemrawej gry gości, a nie jakiejś fantastycznej gry gości. Nie da się ukryć, że Węgrzy w tej grupie to outsider i to raczej się nie zmieni. Lyon pierwszy mecz wygrał 1-0 z Fiorentiną. W lidze grają też bardzo dobrze, spokojnie kolekcjonując punkty. Goście dzisiaj osłabieni, nie zagrają: Cesar Delgado, Anderson, Jean-Alain Boumsong, Mathieu Bodmer, Lisandro Lopez i Michel Bastos. Mimo wszystko jeśli chodzi o potencjał to goście są zdecydowanie lepszą ekipą. Dzisiaj to oni są faworytami. Myślę jednak, że czeka ich ciężki mecz, gra po kursie 1,40 według mnie nie jest warta ryzyka.

Rangers - Sevilla
Gospodarze ostatnio mają lekką zadyszkę zremisowali w lidze trzy mecze z rzędu, co przecież nie często im się zdarza. W dwóch ostatnich meczach nie potrafili nawet pokonać bramkarzy rywali. W diametralnie innej sytuacji jest Sevilla. Po porażce na początku sezonu z Valencią, goście odnieśli kolejne cztery zwycięstwa w lidze z bilansem bramek 12 - 1. W kadrze nie znalazł się nadal kontuzjowany Diego Perotti. Na obecną chwilę w lidze hiszpańskiej lidze wydaję się, że to właśnie tylko goście mogą zagrozić Realowi i Barcelonie. W chwili obecnej są w kapitalnej formie. Wszystkie formacje wyglądają bardzo dobrze. Jeśli zagrają tak jak w ostatnich meczach o wynik dzisiejszego meczu jestem całkowicie spokojny. Stawiam zdecydowanie na triumf gości.

Barcelona - Dynamo Kijów
Na Camp Nou przyjeżdza dzisiaj mistrz Ukrainy. Jedna ciekawa historia związana z tym spotkaniem. 5 listopada 1997 roku to raczej dla fanów Barcy data niezbyt miła. Wtedy to Dynamo przyjechało na Camp Nou i rozbiło gospodarzy 4-0, hattrickiem popisał się Szewczenko, który dzisiaj obchodzi 33 urodziny i z pewnością wybiegnie w podstawowej jedenastce gości. Na powtórkę z rozrywki nie ma raczej co liczyć. Faworyt meczu jest tylko jeden, nie trzeba mówić kto nim jest. Wsród gospodarzy nie zagra Henry, który doznał kontuzji. Gdy zobaczyłem kursy wystawione prze buków na to spotkanie to lekko się uśmiechnąłem. Wiadomo mamy do czynienia z najlepszą jedenastką na świecie, ale przecież goście to nie są piłkarskie ogórki. Kurs w granicach 1,25 byłby do zaakceptowania, ale wiadomo, że kursy na gospodarzy w tym sezonie są bardzo zaniżane. Kursem 1,10 nie ma raczej sobie co zaprzątać głowy, podobnie z handi w granicach 1,35. Barcelona na 99% wygra, ale po takim kursie odpuszczam ten mecz.

Arsenal - Olympiakos
Jeśli chodzi o gości to jeden według mnie istotny fakt. Rozegrali oni w przeciągu ostatnich dziesięciu dni aż cztery mecze, wszystkie spośród z nich wygrali: spotkanie z AZ i trzy mecze ligowe. Na początku sezonu niespodziewanie zwolniono Ketsbaię, zastąpił go Zico. Olympiacos to klub, który nie wielkich gwiazd w składzie, ale co sezon ściąga zawodników znanych kibicom piłki nożnej, chociażby ostatnio: Maresca i Mellberg. Dotarłem też do ciekawej statystyki , która mówi, że goście grali na Wyspach w pucharach ośmiokrotnie, wszystkie mecze przegrali, bilans bramek to: 3 - 27. Arsenal w lidze odniósł trzy kolejne zwycięstwa. W bramce nadal żółtodziób Mannone, ale niech jego grę w meczu przeciwko Fulham opiszą słowa Wengera: &quot;Jego występ oceniam 10/10, ponieważ każdy jego ruch, każda obrona była udana i nikt nie powinien mieć do niego najmniejszych zastrzeżeń. Ma potencjał by zostać wielkim bramkarzem.&quot; Dzisiaj nie zagra także Bendtner, który miał w niedzielę niegroźny wypadek samochodowy. Stawiam na gospodarzy, zastanawiam się jeszcze czy z handi.

Az Alkmaar - Standard Liege

Dosyć ciekawy pojedynek szykuje się nam dzisiaj w Alkmaar. Gospodarze grają fatalnie w tym sezonie. Dwie kolejne porażki ligowe bez zdobyczy bramkowej. Przed sezonem obawiałem się, że odejście Van Gaala odbije się na tym klubie i niestety moje przypuszczenia były słuszne. Koeman nie jest wielkim fachowcem, co pokazał już w Valencii. Goście ostatnio w dobrej formie, cztery ostatnie mecze ligowe to zdobycz dziesięciu punktów. W meczu z Arsenalem blisko byli sprawienia sensacji, wygrywając po pierwszej połowie 2-0, ostatecznie jednak przegrali 2-3. W tym meczu stawiam na remis lub wygraną gości po nie najgorszym kursie w granicach 1,80.

Unirea Urziceni - Stuttgart

Zespół Petrescu to debiutant w LM, ale nie taki słaby jak wszyscy przypuszczają. Już w pierwszym meczu przegranym z Sevillą 0-2 momentami pokazali dobrą piłkę. Stuttgart w lidze gra słabo. Widać jak dużo znaczył dla nich Gomez. Same wypowiedzi piłkarzy, że nie da go się zastąpić nikim innym mówią same za siebie. Ostatnio Niemcy wygrali pewnie z Eintrachtem 3-0. Rumuni dzisiaj z pewnością stawią opór i według mnie tego meczu nie przegrają.

Fiorentina - Liverpool 2 2.00 ⛔
Rubin Kazan - Internazionale 2 1.65 ⛔
Rangers - Sevilla 2 1.85 ✅
Arsenal - Olympiakos handicap 1 (-1.0) 1.70 ✅
AKO: 10,08

tbm 642

tbm

Forum VIP
Fiorentina - Liverpool
Benitez powiedział na konferencji prasowej, że nie mogą zagrać otwartej piłki i ja w pełni taką teorię grania popieram. Fiorentina bez Gilardino, z solidną ogranizacją gry obronnej, ale problemem ze strzelaniem dużej liczby bramek. Obie defensywy powinny eliminować atuty ofensywne przeciwnika i raczej wiele bramek w tym meczu nie padnie.
Unirea Urziceni - VFB Stuttgart
Unirea dobrze przygotowana taktycznie przez Petrescu, twardo grająca w obronie, dużo biegająca. Nie ma może umiejętnośći aby strzelić dwie bramki i pokonać chimeryczne VFB, ale remis jest jak najbardziej w ich zasięgu. VFB raczej nie zachwyca, do tego zabraknie waznego ogniwa w ofensywie Hleba.
Glasgow Rangers - Sevilla
Rangersi mają problemy ze zdobywaniem bramek w swojej lidze, ciągle kontuzję leczy Lafferty. Defensywa jednak spisuje się całkiem solidnie. Sevilla niby koncentruje się na tym meczu, ale na pewno w głowach ma weekendowy pojedynek z Realem. Goście powinni grać na utrzymanie się przy piłce. Defensywe mają solidną bramek przy niemocy strzeleckiej Rangersów tracić nie powinni, ale czy znowu będą jakoś super dużo ich strzelać? Zastanawiałem się pomiędzy dwójką a underem, wybrałem jednak under.

Fiorentina - Liverpool | under 2,5 - 1,70
Unirea Urziceni - VFB Stuttgart | under 2,5 - 1,77
Glasgow Rangers - Sevilla | under 2,5 - 1,75
AKO: 5,27
z Tobet

heroglif 0

heroglif

Użytkownik
Na poczatek witam wszystkich.Duzo przegladam i czytam te typy no i postanowilem w koncu dorzucic cos od siebie.
Na dzisiaj wybralem wydaje mi sie 3 bardzo realne typy:
Fiorentina-Liverpool
X-3.30
Expekt
Pierwsi przegrali nieznacznie swoj mecz w Lyonie pokazujac niezla defensywe co raczej nie dziwi bo nie od dzis wiadomo ze wlosi sa dobrymi defensorami.W lidze wygrywaja dosc skromnie bo roznica jednej bramki no i malo ich traca.Liverpool natomiast blysnał w ostatnich meczach ligowych formą strzelecką jednak krajowa liga to zupelnie inna bajka.Na LM wszystkie druzyny mobilizuja sie zupelnie inaczej,to jest zupelnie inna gra.Mysle ze remis jest w tym meczu jak najbardziej prawdopodobny.

AZ Alkmar-Standard Liege
X-3.35
Expekt
Drugi mecz jaki wybralem na dzisiaj to pojedynek holendersko-belgijski.
Obie druzyny po porazkach w pierwszych meczach jednak lepsze wrazenie jak dla mnie pozostawila druzyna gosci ktora zaprezentowala sie dosc dobrze z rewelacyjnym Arsenalem.Natomiast Alkmar po odejsciu Van Gala nie poczynila znaczacych wzmocnien ani zbytnio sie nie oslabila,jednak w porownaniu do zeszlego sezonu znacznie obnizyla swoje loty.Graja w tej chwili &quot;toporny&quot;futbol oparty na defensywie i mysle ze to ich moze w tej edycji LM zgubic.Jednakze u siebie ze Standard sa w stanie dostatecznie zamurowac dostep do swojej bramkiaby nie przegrac.Remis jak najbardziej wskazany.

Unirea Urziceni - Stuttgart
X-3.25
Expekt

I jak dla mnie ostatni typ na dzisiaj.Petrescuczego sie nie dotknie w Rumuni zamienia w złoto.Tym razem trenowana przez niego druzyna stara sie zawojowac Europe.Pokazali mimo porazki w pierwszym meczu z Sevilla ze potrafia nawiazac rownorzedna gre.Mysle ze w starciu z jedna z najlepszych druzyn ligii niemieckiej na wlasnym terenie sa w stanie uzyskac dobry wynik,a mysle ze remis bedzie mozna uznac juz za sukces.

Podsumowujac 3 razy x daje nam 35.93.Ladny kurs wart zagrania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom