Bara Irina - Fręch 1 @2.18
Unibet
Z całym szacunkiem do Magdy, ale zupełnie nie zgadzam się tutaj z bukmacherami. Może, gdyby dziewczyny grały na trawie lub na hardzie, gdzie Rumunka praktycznie nie wygrywa spotkań, to bym zaryzykował i zagrał na Polkę. Ale, po pierwsze, mamy tutaj typową mączkę, dziewczyny na podobnym poziomie, Rumunka trochę wyżej w rankingu, zresztą dziewczyny spotkały się 2 tygodnie temu podczas zawodów
ITF w Stanach i po zaciętym spotkaniu górą była Rumunka. Szczerze, to nie widziałem w akcji tej zawodniczki, ale niestety miałem okazję oglądać Madzię podczas zawodów Fed Cup z Brazylią, gdzie Polki były bliskie kompromitacji z niżej notowanymi zawodniczkami, i nie wyglądało to zbyt kolorowo, a wręcz fatalnie. Trzeba jeszcze nadmienić , że Bara Irina w zeszłym roku przebrnęła w Paryżu przez kwalifikacje i była w stanie w głównej drabince pokonać m.in. Vekic i przegrała dopiero w 3 rundzie z finalistką Kenin. Oczywiście był to jej najlepszy i chyba jedyny występ na Wielkim Szlemie, ale z przytupem. Myślę, że w tym roku tak dobrze nie będzie, ale awans do głównej drabinki w zasięgu, zwłaszcza, że Polka niczym szczególnym się nie wyróżnia.