Sabalenka-Q.Zheng @1.42 <emocjonujacy mecz ... godny finalu>
Nie no, gramy na Sabalenke w kombo. Nie robie podchodow pod inne zaklady, bo Sabalenka wczoraj oddala 1-szego seta i dopiero gdzies w polowie 2-ego weszla na wysoki poziom. Ogolnie bardzo ladny mecz wczoraj Sabalenki z Gauff. Amerykanke w ostatniej partii dopadly znowu seryjne podwojne bledy, ale trzeba tez oddac Gauff ze w wymianach, zmianie kierunku i rzecz jasna w poruszaniu sie po korcie byla swietna.
Qinwen Zheng w tym roku swietny sezon. O ile znalezienie sie w finale AO niektorzy nazywali przypadkiem, to jednak wygrywajac zloto na igrzyskach na pewno stala sie lepsza tenisistke. Dzis Chinke beda bardzo wspierac kibice, ale wydaje mi sie, ze jednak Sabelenki nie przeskoczyczy.
Dla Sabalenki to swietny turniej jest. Bialorusinka wygrala ostatnie dwie edycje turnieju w Wuhan (2018-2019) zanim wybuchla pandemia covidowa i turniej zniknal z kalendarza na dluszy okres. Obecnie w Wuhan Sabalenka ma serie bodajze 16-0 i zegar tyka (nie jestem pewny czy dobrze policzylem, bo sprawdzalem przed startem turnieju, ale ta seria jest dosc dluga, jak cos mozna mnie skorygowac). Dzis ma szanse na swoisty "hat-trick". Chinka na pewno sie bedzie starac, ale wydaje mi sie, ze Sabalenka dopnie swego.
Wczoraj nawet wymyslilem sobie jeszcze przed polfinalami zaklad, ze Sabalenka wygra turniej, gdzie kurs byl 2.0, ale przeciez nie cofne sie w czasie, wiec trzymam sie swego i typuje turniejowa wygrana Sabalenki.