>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Wimbledon (30.06.2025 - 13.06.2025)

adik1992 741,3K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
wim.png

Miejsce: Londyn, Wielka Brytania
Data rozgrywania: 30.06.2025- 13.07.2025
Nawierzchnia: Grass
Kategoria: Wielki Szlem
Pula nagród: £53,500,000
Oficjalna strona: https://www.wimbledon.com/index.html
Lista startowa: https://www.wimbledon.com/pdf/update/referees/2025/LS_Entries.pdf
Drabinka: https://www.wimbledon.com/en_GB/draws/ladies-singles
Plan gier: https://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
Zwycięzca singla 2024:
B. Krejcikova
Zwycięzca debla 2024: T. Townsend/K. Siniakova

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

arass1 693,8K

arass1

Użytkownik
Dzikie karty singla kobiet:
Petra Kvitova, Jodie Burrage, Harriet Dart, Francesca Jones, Heather Watson, Mika Stojsavljevic, Mingge Xu, Hannah Klugman.

Otrzymane punkty reputacji: +1766
tarki_16 431,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Iga Świątek - Polina Kudermetova

Najwięcej asów: Iga Świątek @2.25 Betclic

Kursy nieporozumienie, nie wiem czy buk nie pomylił sióstr, bo mamy jeszcze w tourze Veronike, która zdecydowanie lepiej radzi sobie na serwisie.
Nie ma co to pisać o formie zawodniczek, wynik raczej będzie znany, bo Iga pomimo porażki w finale z Pegulą, poprawiła swoją grę na trawie, a co najważniejsze lepiej wygląda na serwisie. A Ruska rozegrała tylko jeden mecz na trawie, w Holandii ze swoją siostrą, gładka porażka i w asach również zdecydowana wygrana Veroniki. Od Marca nie wygrała meczu w głównym tourze, i nic nie zapowiada poprawy. Wracając do asów, dziś z Pegulą 9 asów, 1 stracony, z Paolini 4:0, z Aleksandrovą 5:3, gdzie ruska bazuje na serwisie, z Azarenką 6:6, jedyny mecz na trawie, gdzie Polka nie była lepsza w tej statystyce. Kudermetova bez formy, serwis nie powala, nawet Kasatkina w tym roku była w stanie wygrać z nią w tej statystyce, więc skąd taki kurs na Igę? Myślę, że kursy polecą w dół do wtorku i śmiało można pobierać, bo Polka zdecydowanie poprawiła się na serwisie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3145
K 13,6K

konradjerzy

Użytkownik
1 runda Wimbledon:
Gauff( 1,14), Linette(1,54), Eala(1,75), Vondrousova(1,38), Raducanu(1,14), Keys( 1,21), Anisimova( 1,3), Vekic( 1,47), Haddan(1,5), Noskova(1,22)
Do systemu z większymi kursami m+k biorę Fruhvirtova( 3,7)
Do zwycięstwa całości Gauff. Oglądałem ostatnio RG i bolały oczy gdy patrzyłem na Sabalenke lub Świątek dlatego taki wybor

tarki_16 431,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Bez tytułu.jpg

Póki co uboga oferta na asy, tylko lvbet wystawił na każde spotkanie na konkretną zawodniczkę i znalazłem cztery, gdzie różnica względem betclic dość znacząca odnośnie linii czy kursów.
Pogoda w Londynie na poniedziałek i wtorek wręcz idealna, słońce i upał, niska wilgotność, więc można próbować te asy serwisowe.
- Ukrainka 3 asy powinna zrobić na luzie, nawet jeśli mecz nie potrwa za długo, u konkurencji mamy linię 4.5 , i to z niższym kursem.
- Noskova to maszynka do robienia asów, niby linia jest bardzo wysoka, ale dwucyfrówka po jej stronie to nie jest przeszkoda, zwłaszcza, że Amerykanka w odbiorze nie wygląda za dobrze.
- Keys, tutaj z dużą rozwagą, bo Amerykanka ostatnio obniżyła loty serwisowe, ale względem konkurencji , gdzie mamy linie 5.5 asów po niższym kursie, to warte do rozważenia.
- Zwyciężczyni z Berlina 3 asy na dystansie całego spotkania powinna ogarnąć, zwłaszcza, że Amerykanka w obronie to nie jest ścisły top.
Oczywiście wedle uznania można sobie pograć niższe linie w ako, czy wyższe for fun.

Pawliuczenkowa powyżej 4.5 asów @1.80
Anisimova powyżej 3.5 asów @1.80 6:0 6:0.....

Te Panie spróbuje w AKO. Tym razem Betclic z lepszym kursem, i to bez podatku i z lepszą linią. Ruska przed Wimbledonem wymiatała na serwisie, gdzie ona nigdy nie bazowała w tym aspekcie gry, a teraz zaliczała tych asów sporo. Druga sprawa, to rywalka, Tomjlanovic, która na returnie wygląda słabo , co pokazują statystyki, więc 5 asów ruskiej to nie jest spora liczba.
Niby Anisimova nigdy nie miała atomowego serwisu, tych asów też za dużo w statystykach nie ma, ale gramy na szybkiej nawierzchni, i rywalka Putintseva, która zawsze słynęła z dobrej defensywy, ale ostatnio Sakkari zaserwowała jej w dwóch setach 10 asów, więc na trawie z jej warunkami fizycznymi może mieć problem z wyłapywaniem piłek, więc zaryzykuje te 4 asy Amerykanki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3199
Pablito91 2,1M

Pablito91

Typer Miesiaca
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Siegemund 2:0 @4.70 superbet 6:4 6:2 :)

No i w końcu rusza Wimbledon. Jutro dla zabawy spróbuję zagrać coś po wyższym kursie. I tutaj nasuwa się mecz Amerykanki Stearns z Niemką Siegemund. Moim argumentem jest tutaj doświadczenie i ogranie Niemki. Payton widać, że unika grania na kortach trawiastych. Jej występy w przeciągu całej kariery wyglądają blado zarówno pod względem ilości jak i zwycięstw. Laura bogata kariera przede wszystkim w deblu, ale w singlu tez potrafi coś powalczyć. W tym sezonie już trochę się ograła na trawce. 4 mecze w singlu oraz wygrany turniej w deblu w Nottingham. Uważam, że jest jakaś szansa, że ona może wygrać ten pojedynek. Pod zabawę Typuję jej zwycięstwo 2:0.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5759
L 696

lost-gambler

Użytkownik
Rakhimova K. - Ito A. 2 @ 3.6
5/10

Kursy wystawione zapewne w oparciu o ostatnie wyniki zawodniczek, a nie faktyczny potencjał więc zdecydowanie idę w stronę Japonki, która swoim niekonwencjonalnym stylem gry powinna napsuć sporo krwi Rosjance. Ito przypomina trochę mix Niculescu i Hsieh co oznacza spore problemy dla wszelkiej maści ballbasherek,. Japonka przy całej różnorodności swojego tenisa powinna znaleźć sposób na wygranie tego meczu, martwi jedynie forma i fakt, iż pominęła cały sezon przygotowawczy do Wimbledonu, grając ITF-y na europejskiej mączce (bez powodzenia) więc ze stawką nie szalejemy.

Otrzymane punkty reputacji: +506
'Corek 379,7K

'Corek

Znawca - e-sport
Birrell vs Vekic / Birrell +4.5 @ 1,68 STS

Spróbuję w stronę Australijki, którą miałem przyjemność oglądać w Eastbourne i jej tenis na prawdę może się podobać, myślę że mocno postawi się dziś Vekic i napsuje jej mocno krwi swoim stylem gry. Vekic mimo, że preferuje trawę to wcale świetnie nie wygląda, zresztą jak przez cały sezon.
Na pewno dużo będzie zależeć od serwisu Vekic, jeśli będzie chodzić to może to wygrać, choć moim zdaniem totalnie nie opłacalna jest na nią gra, szczególnie po takim kursie. Szczerze mówiąc to nie zdziwi mnie nawet zwycięstwo Australijki.
Nie widzę tutaj pogromu ze strony Chorwacki i myślę, że Kimberly powinna pokryć ten handicap. Jak będzie, przekonany się niebawem.

Nie mam czasu pisać w dziale analizy, więc na sucho gram jeszcze

Rublev -1.5s @ 1,53 STS
Tsitsipas -1.5s @ 1,52 STS
Danilovic over 11.5g @ 1,36 STS
Siegemund +5.5 @ 1,33 STS
Struff win @ 1,68 STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2636
adik1992 741,3K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Boulter @2,30 6:2 3:6 6:4
STS

Brytyjka dobrze radzi sobie na trawie. Z trzech tytułów dwa wygrała na nawierzchni trawiastej w Nottingham. Badosa w Berlinie poddała mecz z Wang po 3 punktach w drugim secie. Pierwszy przegrała 1:6. Od połowy seta miała problemy z poruszaniem. Do wielu piłek nawet nie startowała. Kłopoty ze zdrowiem są nieodłączną częścią życia tenisowego Hiszpanki. Zobaczymy czy będzie gotowa w pełni na pierwszą rundę. Na trawie Brytyjka jest bardziej ograna. Rozegrała blisko 90 spotkań, przy niespełna 40 Hiszpanki. Boulter jest w stanie powalczyć o wygraną w tym pojedynku, a kurs wystawiony przez bukmacherów jeszcze mnie bardziej zachęcił.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6405
tarki_16 431,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Taylor Townsend powyżej 5.5 asów @1.69 Superbet

Tutaj nie będę się dużo rozpisywał, wystarczy napisać, że po drugiej stronie siatki będzie Kenin, której rywalki praktycznie za każdym razem serwują dwu cyfrówkę lub po prostu pokaźną liczbę asów. Ja nie wiem co tu może się nie udać. Jedynie wynik 6:0 6:0 jak w przypadku dzisiejszego spotkania Anisimovej, gdzie przy takim wyniku zabrakło mi 1 asa w AKO. Townsend na serwisie wygląda solidnie, więc taka linia to dla niej pikuś mając tak słabo dysponowaną w odbiorze rywalkę. Nie zdziwię się jak Amerykanka załatwi sprawę w 1 secie , oczywiście przy wyrównanej grze z obu stron.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3882
Pablito91 2,1M

Pablito91

Typer Miesiaca
Stojanovic handicap +5.5 @1.50 superbet handi pokryte chociaż liczyłem na więcej po Nince

W meczu 1 rundy zagrają Anna kalinskaja z Serbką Stojanovic. Po tym co pokazala w kwalifikacjach to myślę że warto pójść w kierunku Serbki. Anka jest bez formy. Zdarzają się jej mecze gdzie ogrywała Pegule czy Keys by następnie wyłożyć się z kimś zdecydowanie słabszym. Nie mówię, że nie wygra tego spotkania, ale jednak nie ma za bardzo argumentów by iść pewnie w jej wygraną dlatego zdecydowanie bardziej podoba mi się kierunek w stronę Serbki. Wimbledon póki co obfituje w masę porażek. Nie zdziwię się jak Serbka nawet dzisiaj wygra to spotkanie. Idę bezpiecznie i maksymalne handi w jej kierunku.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3353
adik1992 741,3K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Samsonova @1,50 6:3 6:2
Maria @1,47 6:3 6:7 1:6 serwowała po mecz w drugim secie, w tb z 4:2 na 4:7
ako: 2,21
STS

Rosjanka w turniejach przed Wimbledonem pokazała się dobrze na trawie w Berlinie, gdzie ograła Osakę i Pegulę po długich meczach i ostatecznie odpadła w półfinale. W Hertogenbosch odpadła w pierwszym meczu. Joint natomiast wygrała ostatnio turniej w Eastbourne pokonując w finale Eale. Nie był to najlepiej obsadzony turniej, bo najwyżej rozstawioną zawodniczką była Kasatkina. Jednak wygrany turniej WTA to zawsze coś. Często wygranie turnieju wymaga wysiłku fizycznego, ale i emocjonalnego. Dlatego zawodniczki po wygranym turnieju w kolejnym dość szybko odpadają. Wyżej cenię umiejętności gry na trawie na ten moment Samsonovej i jeżeli nie będzie strzelać na wiwat to powinna wygrać to spotkanie.

W drugim pojedynku idę w kierunku bardziej doświadczonej Niemki. Wygrała w tym roku turniej w Londynie, pokonując kilka bardzo dobrych zawodniczek i to grając od kwalifikacji. W Birmingham i BH odpadała w pierwszych pojedynkach. Maria ostatnio w wywiadzie powiedziała, że jej marzeniem jest wygranie Wimbledonu i jeżeli ma coś namieszać to w tym roku jest pewnie ostatnia szansa. Tatjana gra bardzo nieprzyjemnie dla rywalek. Miesza uderzeniami, gra bardzo dużo slajsa zarówno z BH jak i FH. Dobrze serwuje i gra przy siatce. Amerykanka na trawie nie jest tak doświadczona. W tym sezonie grała dwa mecze i oba przegrała. W całej karierze ma bilans 13/16 co wygląda słabo przy 75/38 Niemki.

Można jeszcze spróbować w kierunku Sonmez @1,78 7:6 6:3
Cristian nie najlepiej radzi sobie na trawie. Ma ogólny bilans 2/11. Turczynka 14/10. Po takim kursie można spróbować za niedużą stawkę.

I popieram typ w kierunku Stojanovic i nawet można lekko spróbować jej wygrana w meczu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3045
tarki_16 431,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Olga Danilovic powyżej 1.5 asów @1.64 Superbet

Kolejna linia na asy, która może zostać pokryta w 1 secie, tak jak miało to miejsce w dniu dzisiejszym przez Panią Townsend. Ja rozumiem, że Amerykanka posiada bardzo dobre warunki fizyczne, ma duży zasięg ramion, przez co trudniej posłać jej asa, ale wieku nie oszukasz i jej gra defensywna, poruszanie się po korcie to już nie to co prezentowała na początku sezonu. Danilovic dobrze sobie radzi na serwisie , statystyki asów też dobre w ostatnich spotkaniach, więc dwa asy na przestrzeni całego meczu to powinien być pikuś, zwłaszcza, że nie przewiduje tutaj krótkiego spotkania. Niby Keys faworytką, ale te kursy na Serbkę to gruba przesada, zwłaszcza po tym jak Amerykanka męczyła się w 1 rundzie z Ruse.

Osaka powyżej 4.5 asów @1.72 Superbet

Za niska ta linia na Japonkę. Wszystko zależy, czy będzie jej się chciało czy nie, bo na serwisie jak ma dzień to potrafi wymiatać. Wydawało się, że Siniakova postawi w Londynie na debla, ale wczoraj wyeliminowała Zheng, co jest niewątpliwie sporą niespodzianką, więc tym bardziej będzie w stanie powalczyć z Osaką. W meczu tych Pań zazwyczaj pada sporo asów, więc można też próbować asy w całym spotkaniu. Ja z uwagi na potencjał Japonki na serwisie, 5 asów na dystansie całego meczu powinna ogarnąć na spokojnie, podobnie jak w przypadku Czeszki 3 asy to nie jest duża liczba.

Bez analizy:

Anisimova powyżej 2.5 asów @1.56
Parry powyżej 3.5 asów @1.73
Haddadd Mai powyżej 1.5 asów @1.65
Vondrousova powyżej 2.5 asów @1.65

Pograłem sobie delikatnie w AKO - uwaga ze stawkami, dziś w Londynie pogorszenie pogody, chłodniej, trochę deszczu i mocniejszy wiatr.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3353
Pablito91 2,1M

Pablito91

Typer Miesiaca
Siniakova @1.83 superbet zagrała dzisiaj kupę.. Błąd za błędem

W spotkaniu drugiej rundy zagra Japonka Osaka z Czeszką Siniakovą. Idę tutaj w kierunku Czeszki. Akurat oglądałem jej mecz z Zheng i zagrała na bardzo przyzwoitym poziomie. Bardzo się ograła w tym sezonie na trawce. Rozegrała wielką ilość meczy w Niemczech w dwóch turniejach. Jest świetną deblistką, jedną z najlepszych na świecie i bardzo dobrze gra przy siatce. Osaka z kolei cały czas jest niepewna. Cudem uniknęła 3 seta z Gibson. Gdyż przegrywała już 3:5 i 5:6 z przełamaniem. Siniakova to zdecydowanie lepsza zawodniczka od Australijki dlatego Typuję jej dzisiejsze zwycięstwo nad Osaką.

Ostatnia edycja:
embapepe 5,6K

embapepe

Użytkownik
Siniakova @1.83 superbet

W spotkaniu drugiej rundy zagra Japonka Osaka z Czeszką Siniakovą. Idę tutaj w kierunku Czeszki. Akurat oglądałem jej mecz z Zheng i zagrała na bardzo przyzwoitym poziomie. Bardzo się ograła w tym sezonie na trawce. Rozegrała wielką ilość meczy w Niemczech w dwóch turniejach. Jest świetną deblistką, jedną z najlepszych na świecie i bardzo dobrze gra przy siatce. Osaka z kolei cały czas jest niepewna. Cudem uniknęła 3 seta z Gibson. Gdyż przegrywała już 3:5 i 5:6 z przełamaniem. Siniakova to zdecydowanie lepsza zawodniczka od Australijki dlatego Typuję jej dzisiejsze zwycięstwo nad Osaką.
Po 1wsze to nie australijka tylko japonka, po drugie Pegula zagrała bardzo słabo w tym meczu z siniakova, więc bym się nie sugerował niczym, Pegula już poleciała, wystarczyło jej zadry na mecze przed Wimbledonem na trawie.

Ostatnia edycja:
Pablito91 2,1M

Pablito91

Typer Miesiaca
Po 1wsze to nie australijka tylko japonka, po drugie Pegula zagrała bardzo słabo w tym meczu z siniakova, więc bym się nie sugerował niczym, Pegula już poleciała, wystarczyło jej zadry na mecze przed Wimbledonem na trawie.

Australijka-Gibson :) do niej nawiązywałem w swojej wypowiedzi :) ale i tak Siniakova zagrała dzisiaj bardzo źle. Wszystko w siate albo aut

tarki_16 431,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Bouzas Maneiro powyżej 3.5 asów @2.22 Superbet

Krótko. Po drugiej stronie siatki jest Kenin, więc nie będę się powtarzał. Skoro ostatnio Birrell , która ma gorsze statystyki serwisowe potrafiła nabić 6 asów w 2 setach Amerykance , to Hiszpanka nie będzie gorsza. Linia zaniżona , spodziewałem się ciut wyższej .

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5445
A 0

andrzejkisz1

Użytkownik
Juz
Bouzas Maneiro powyżej 3.5 asów @2.22 Superbet

Krótko. Po drugiej stronie siatki jest Kenin, więc nie będę się powtarzał. Skoro ostatnio Birrell , która ma gorsze statystyki serwisowe potrafiła nabić 6 asów w 2 setach Amerykance , to Hiszpanka nie będzie gorsza. Linia zaniżona , spodziewałem się ciut wyższej .
Juz kurs 1.50

little-dj 96,4K

little-dj

Użytkownik
Tenis - WTA Wimbledon
Iga Świątek 🇵🇱 - 🇺🇸 Caty McNally
Iga Świątek - Liczba asów: Powyżej 3,5 @ 1.80, Betclic

To i ja spróbuję szczęścia w liczbie asów, ale w meczu Igi, gdzie rozjazd kursów i linii u bukmacherów jest naprawdę spory. W tym roku na trawie Polka zaliczała ten over w każdym meczu i to nawet przeciwko mocniejszym rywalkom. W pierwszej rundzie Wimbledonu zrobiła pięć asów, gdzie drugi set trwał 25 minut i Polka serwowała tylko cztery gemy.
McNally rok temu mało co w ogóle grała (nie zaliczyła ani jednego oficjalnego spotkania na trawie), a w tym roku zagrała tylko dwa spotkania - jedno przegrała w Bad Homburg z Azarenką i tam też dopuściła do czterech asów rywalki, no i przedwczoraj wygrała w pierwszej rundzie z Burrage (tam akurat dopuściła tylko do trzech asów, więc na styk, ale to też nie ten poziom przeciwniczki).
Iga dobrze weszła w sezon trawiasty, czuć po turnieju w Bad Homburg, że może na Wimbledonie dojść daleko, no i zwyczajnie ta linia asów jest historycznie do złamania.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4611
Do góry Bottom