>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

WTA Tour - Sydney & Hobart, 10.01.2010 - 16.01.2010

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Medibank International Sydney

Sydney, Australia
January 10-16, 2009

Nagrody: $600,000
Rozmiar drabinki: 30M/16D
Nawierzchnia: Hardcourt/Outdoors
Oficjalna strona www:
www.medibankinternational.com.au

2009 Singles Final
Elena Dementieva - Dinara Safina 6:3, 2:6, 6:1
2009 Doubles Final
S.Hsieh/S.Peng - N.Dechy/C.Dellaqua 6:0, 6:1

Moorilla Hobart International

Hobart, Australia
January 10-16, 2009
Nagrody: $220,000
Rozmiar drabinki: 32M/16D
Nawierzchnia: Hardcourt/Outdoors
Oficjalna strona www:
www.hobartinternational.com.au

2009 Singles Final
Petra Kvitova - Iveta Benesova 7:5, 6:1
2009 Doubles Final
Dulko/Pennetta - A.Bondarenko/K.Bondarenko 6:2, 7:6(4)
Zapraszam do pisania analiz!

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Taka mała uwaga na początku tego tematu dla mniej doświadczonych (przecież i tacy zapewne tu zaglądają) o ostrożne podchodzenie do tych turniejów, które poprzedzają Wielki Szlem. Nie każdy zawodnik gra w takim turnieju na maksymalnych obrotach, wielu traktuje to jako trening przed poważnym graniem za tydzień. Ciekawsze dla mnie przynajmniej jest typowanie kwalifikacji AO, które też lada moment startują. Powodzenia!

M 28

mitch

Użytkownik
Na dzisiejsza noc polecam typ na Benesova. W zeszlym roku dotarla tu az do finalu gdzie ulegla swojej rodaczce Kvitovej, wiec na pewno bedzie zmotywowana by chociaz w czesci obronic zdobyte tutaj punkty. Rok 2010 rozpoczela slabo, od porazki w 1 rundzie w Brisbane, lecz przeciwniczke miala dosyc trudna(Petkovic).
Anabel Medina Garrigues nie jest w najwyzszej dyspozycji. Wysoko przegrala z Rybarikova i nie ma az takiej motywacji jak jej rywalka. Obie zawodniczki graly ze soba niecaly rok temu w Miami i tam zwyciezyla Iveta.

luki86 3

luki86

Użytkownik
A.Dulgheru - A .Cornet 2 @ 1,33 Betsafe

Turniej w Hobart. Mecz o 03:30. Pomiędzy obiema zawodniczkami różnica co najmniej jednej klasy. Dulgheru zasłynęła tylko wygraną w Warszawie, ale od tego wydarzenia już wiele minęło. 20-letnia Cornet to pomimo wieku już doświadczona zawodniczka, nadzieja francuskiego tenisa. W zeszłym tygodniu dwie gładkie wygrane z: Vesniną oraz Eraković, dopiero porażka ze Schiavone. Dulgheru w tym samym turnieju w Auckland poległa już w pierwszym meczu wygrywając &quot;aż&quot; 3 gemy z Cibulkovą. Wcześniej pasmo porażek. Z niejaką Kapros oraz Rus. Nie widzę innej możliwości niż pewne zwycięstwo Francuzki.

✅ lekko, łatwo i przyjemnie ????

F 0

filweb

Forum VIP
Dam Ci dobrą radę - Cornet to jest akurat taka zawodniczka, która nie nadaje się na kurs 1,30 nawet wtedy, kiedy grałaby z przeciwniczką na wózku. I jestem w tym momencie śmiertelnie poważny. Młoda, utalentowana zawodniczka z perspektywami, ale niesłychanie niestabilna, chimeryczna, słaba psychicznie.

Tak więc, niezależnie od rywalki, odradzam grać Cornet po takim kursie, ale dodam jeszcze, że Alexandra Dulgheru to również zawodniczka o dosyć ciekawych i wartych śledzenia umiejętnościach, co pokazała choćby w tym roku w Warszawie.

Zastanawiałem się nad Mediną i nad Rybarikovą, ale chyba odpuszczę.

Powodzenia wszystkim ????

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
M. Czink - G. Dulko 1 @1,55 ⛔

Czink fajnie pograła w Brisbane. Troszkę zabrakło a pokonała by Henin. Ogólnie Węgierka potrafi grać na hardzie. Mocny serwis + kończący FH. Dulko w Hongkongu słabiutkoo, wtopa z Azarenką i Moritą. Ogólnie latynoska woli clay. Nie ma kończącego uderzenia i Melinda w tej formie powinna spokojnie zjeść Gisele.

ed: Jednak Gisela, Czink nie miała nic do powiedzenia.. Zawiódł totalnie FH :|

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Shvedova - Suarez Navarro 1,67
Dwa kompletnie różne style gry. Jarka gra ofensywnie, mocno serwuje, skraca wymiany. Suarez jest regularna i...nic poza tym. Jej siła ofensywna wynosi trochę więcej niż zero. Na ataki Shvedovej nie znajdzie odpowiedzi.

Oudin - Errani 1,85
Errani to kolejna pracowita zawodniczka. Dużo biega, pracuje na korcie, gra na rotacji. Oudin z kolei jest raczej kortową strzelbą, która spróbuje postawić swoje warunki i wzmocnić wymiany. Serwis Errani zachęca do dobrego returnu wejścia w kort. Oudin kilkukrotnie udowodniła, że wynik na USO nie był dziełem przypadku.

Co do postu wyżej, nie lekceważyłbym Dulko. Nie wiem w ogóle skąd stwierdzenie, że Dulko nie ma kończącego uderzenia. Jedyne czego jej czasami brakuje to cierpliwość, poza tym jest zawodniczką w pełni ukształtowaną. Kurs 1,5 na Czink to w mojej opinii parodia.

cfab 28

cfab

Użytkownik
Dulko ma coś do pokazania. Po licznych kontuzjach, i niepełnych sezonach, czas, żeby w końcu wykazała, że może sprawić nie jedną niespodziankę. ????

Tak, tak, Dulko zdecydowanie ma coś do pokazania ????
FW

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
E. Vesnina - V. Dushevina 2 @1,9

Kurs na Verke leci. No cóż, Dushevina wielki talent, ale zmarnowany. Głównie przez gorącą głowę. A jako juniorka była stawiana na równi z Maryśką. Ale aspekty czysto sportowe wg mnie posiada większe aniżeli rodaczka. Vesnina to taka gorsza kopia Sharapovej. Jak nie ma dnia to duuużo psuje i nie ma gry. Ostatnio baty od Cornet, wczoraj wygrana tylko dzięki kontuzji Zvonarevy. Dushevina pokonała tu zawsze groźną na swoich śmieciach Kejsi Delakłe. I to 6-2 6-2. Jakoś przekonuje mnie jej gra, mocne, kończące uderzenia. Ogólnie bedzie to pojedynek &#39;kto więcej trafi&#39; a regualrniejsza wydaje mi się Dusha, zwłaszcza kiedy jest optymalna dyspozycja. Jeśli ma formę to potrafi walczyć z najlepszymi. Po takim kursie biorę z pocałowanie dłoni.

Medina Garrigues A. - Kudryavtseva A. 1 @1,75

Kurs zawyżony. Nie wiem co się stało, że Makarova dostała wczoraj rowerek od Kudry ale Medina to leszcz nie jest. I w dodatku ma patent na Rosjankę, h2h 3-0, w setach 6-0. Hiszpanka końcówke sezonu miała słabą, ale Alla też nie zachwycała. Ogólnie potrafi sprawić niespodziankę, ale też zwyczajnie zagrać kaszane. Serwis to jest słabsza broń, dużo DF. Garrigues regularna, doświadczona i to powinno tu zaprocentować.

K 4,2K

kamilkilku

Użytkownik
Spotkanie: Dinara Safina - Agnieszka Radwańska
Typ: Dinara Safina wygra 2-1
Kurs: 4.20
Bukmacher: betsafe
Analiza: Już początek sezonu dla polskich kibiców tenisa zapowiada się niezwykle interesująco. Najlepsza polska tenisistka Agnieszka Radwańska we wtorek o godzinie 1-00 czasu polskiego w turnieju w Sydney rozpocznie mecz z Rosjanką Dinarą Safiną. Ten mecz zapowiada się niezwykle interesująco, bowiem obie zawodniczki to ścisła czołówka rankingu WTA i nie jest łatwo wskazać faworytkę tego spotkania. Wyżej sklasyfikowana, aktualnie druga rakieta świata to Dinara Safina. Rosjanka w poprzednim sezonie długo utrzymywała się na pozycji liderki, lecz zdołała ją jednak wyprzedzić Serena Williams. Safina ma już za sobą kontuzję pleców i wygląda na to, że w tym sezonie będzie próbować odzyskać pozycję liderki w kobiecym tenisie. Agnieszka Radwańska na dzień dzisiejszy jest sklasyfikowana na 10. miejscu w rankingu tenisistek. Najlepsza Polska tenisistka ma za sobą całkiem niezły sezon 2009 ale na pewno wyniki w meczach z zawodniczkami ze ścisłej czołówki Polka mogłaby mieć lepsze. Wczoraj Isia pomściła swoją siostrę Ulę i w pierwszym swoim pojedynku na australijskich kortach pokonała Amerykankę Jill Craybas w dwóch setach 6/0 6/4. Ten wynik nikogo nie zaskakuje, bo to właśnie Polka była zdecydowaną faworytką tego meczu. Dziś jednak już tak łatwo nie będzie. Po drugiej stronie siatki znacznie wyżej sklasyfikowana Dinara Safina. Obie panie spotkały się już kiedyś na korcie a było wcale nie tak dawno temu, bo na początku maja ubiegłego roku podczas turnieju w Stuttgarcie, wówczas lepsza okazała się Safina, który wygrywając bez większych problemów 6/4 6/2 uzyskała awans do półfinału w niemieckim turnieju. Myślę, że od tego czasu niewiele się zmieniło i także i dziś to Rosjanka mimo, że wraca po kontuzji jest faworytką. Agnieszce Radwańskiej daje dziś szanse co najwyżej na wygranie jednego seta, dlatego stawiam na zwycięstwo numeru drugiego w kobiecym tenisie.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Serena Williams - Elena Dementieva @2,20

Wlasnie w Sydney dokladnie rok temu w polfinalach Elena wyprawila do domu Black-Magic Mame w szybkich 2 setach 36 16. Warto dodac ze kurs na Ruska systematycznie spada. Nie ma co wiecej wrozyc z fusow. Trzeci argument podaje juz tylko jako pozywke dla sceptykow - mam przeczucie ;]

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Serena Williams - Elena Dementieva 2 @ 2,10
Mecz teoretycznie z kategorii tych nie do typowania. Taki finał, który należałoby tylko oglądać. Jednak kurs wystawiony na Rosjankę jest bardzo atrakcyjny, zważywszy na jej świetną dyspozycję. W spotkaniu z Dinarą Safina prezentowała się rewelacyjnie,, niesamowity jak zwykle fh i bh, do tego na prawdę solidny serw, a przecież z tym elementem gry zawsze miała największe problemy. Można powiedzieć, że Safina nie jest w rewelacyjnej formie, jednak jej umiejetności powodują, że jest zawsze groźna dla każdego ( o czym przekonała się Agnieszka Radwańska ). Jednak dla Dementievej była ona zaledwie tłem.
Rinę z kolei widziałem w meczu z Duscheviną. Przeciwniczka dla Amerykaninki to żadna, Serena jednak nie grała szczególnie rewelacyjnie. Oczywiście nie musiała prezentować 100% swoich możliwości aby wygrać, jednak seryjne UE troszeczkę niepokoiły. Oczywiście, jest sprawna jak kot, waleczna jak zawsze i w żaden sposób nie można jej lekceważyć. Spotkania między tymi paniami niemal zawsze są zacięte, raz wygrywa jedna, raz druga. Uważam jednak, że dzisiaj Dementieva ma odrobinkę większe szanse na zwycięstwo, a patrząc na kursy wystawione przez bukmacherów uważam, że wręcz wypada skorzystać z tego wyższego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom