>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Sydney, Hobart, 10.01-16.01.2015

Status
Zamknięty.
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Jakoby, że jeszcze pamiętam to krótka refleksja co do spotkania Pavlyuchenkova z Pliskova, Pavlyuchenkova się tak spasła, że aż ciężko było jej ruszać się po korcie. Kiedy wymiany były &#39;z miejsca&#39; i trzeba było przebijać to jakoś jej to szło, ale jak już trzeba było ruszyć się z dwa metry chociażby na return to nawet nie podejmowała próby, bo aż tak cieżko na nogach jej się stoi. Jak widać święta miała należyte, ale nie zgubi tego w tydzień/dwa. Z zawodniczkami mocno bijącymi/returnującymi widzę duży spadek tej zawodniczki jeżeli będzie dostawać je w 1/2 rundzie.. Pliskova mogą zrobić 6:0 6:0 albo z 6:1, 6:0. Przy 4:0 w 1secie oddała podanie chyba z szoku co się dzieje na korcie, a ze strony właśnie Anastasti nie działo się nic. Może komuś na przyszłość się ta wiadomość przyda, ale dawno nie widziałem zawodniczki która tak bardzo walczyła z własnym ciałem.

W skrócie fajnie to widać. Jak zamiast poruszać się w miarę po korcie ta sobie człapie.

W typie na jutro gram Kuznestovą. U Sary nic się nie zmieniło, lekki serwis, duże &#39;loby&#39; brak przyśpieszeń/skrótów - tenis czysto na wymęczenie i zajechanie kondycji. Svetlana jest zawodniczką na trzy sety, ale jeżeli narzuci swoje tępo może zamknąć to spotkanie w dwóch. Dziś Sara troche nabiegała się i było widać, ze kondycja podupada. A też szczęścia sporo w tym miała, bo Janković robiła błąd na błędzie. Kuznestova jest równiejszą zawodniczką, a kurs póki co duży.

Kuznestova S. wygra @1.79 Ónibet. ✅

Otrzymane punkty reputacji: +16
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Halep S. - Pliskova Ka. 2 @ 2,11 Betsafe
Ka. Pliskova wygra WTA Sydney @ 5,0 Bet365

Pliskova dosłownie zdemolowała Pavlyuchenkovą. Na dobrą sprawę mogło być 6-1 6-1 lub coś w tym stylu. Dobrze siedział 1 serwis, po nim wygrywała praktycznie wszystkie piłki, 2 podanie też na luzie ponad 50%. Cały mecz praktycznie pod kontrolą i Gruba Berta nie miała nic do powiedzenia. Halep strasznie męczyła się z Garcią. Wzięła medical&#39;a i dopiero jakoś to poszło. Francuzka przegrała też ten mecz w głowie, bo w 3 secie kompletnie się załamała. Widać, że Rumunka ma jeszcze jakieś problemy z tą nogą i forma też nie ta. Pliskova wydaje się być w dużo lepszej formie i jak najbardziej jest w stanie obronić punkty za poprzedni rok. Moim zdaniem jest w stanie nawet sięgnąć po tytuł w Sydney. Wygrana z Simoną jest jak najbardziej do ogarnięcia. Potem Kuznetsova/Errani, więc rywalki spokojnie w zasięgu Czeszki. Na dole drabinki znajdują się Bencic/Puig/Stosur/Makarova. Drugi półfinał to jak dla mnie Makarova-Puig, bo Portorykanka jest w dobrej formie. Warto moim zdaniem zagrać po takim kursie na wygraną w turnieju Pliskovej.
Bencic B. - Makarova E. 2 @ 2,25 Bet365 ⛔
Bencic oczywiście nagle ozdrowiała i poprawiła swoją grę. 1 set był dość pewnie wygrany. W 2 Pironkova przeszła samą siebie i wygrała 1/8 BP, a co gorsza nie wykorzystała BP na podwójne przełamanie. Sporo pomagało 1 podanie Szwajcarki, bo 2 serwis był niezbyt skuteczny. Makarova w tym czasie odpoczywała, bo Kerber poszła po rozum do głowy i wycofała się. Rosjanka powoli łapie formę po powrocie po kontuzji odniesionej na US Open. BB pokazała już z Lucic-Baroni, że ciężko sobie radzi z zawodniczkami mocno bijącymi. Chorwatka nie skorzystała ze swojej szansy, nie zrobiła tego także Bułgarka. Do 3 razy sztuka? Tak właśnie myślę. Leworęczna Ekaterina powinna dopiąć swego i wykorzystać średnią dyspozycję młodej tenisistki.

Otrzymane punkty reputacji: +16
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Halep się postawi Pliskovej i nie będzie to taki pojedynek jak z Ivanovicz czy grubą. Wez pod uwagę, że obie wygrane Pliskovej były z niedosypowanymi zawodniczkami, bo śmiało tak mozna napisać o ich formach. Halep miała za to dwie zawodniczki które wiedziały po co tam są.
Wczoraj też się naciąłeś na kontuzje u Bencic (wiem, wiem bana na hp mam to dyrdymały i dziś piszę), ale dla mnie może to być takie same spotkanie. Ja w nim nie gram nic, bo wiesz że rok 2k15 był Halep i jak ruszy to nic jej nie zatrzyma.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Halep się postawi Pliskovej i nie będzie to taki pojedynek jak z Ivanovicz czy grubą. Wez pod uwagę, że obie wygrane Pliskovej były z niedosypowanymi zawodniczkami, bo śmiało tak mozna napisać o ich formach. Halep miała za to dwie zawodniczki które wiedziały po co tam są.
Wczoraj też się naciąłeś na kontuzje u Bencic (wiem, wiem bana na hp mam to dyrdymały i dziś piszę), ale dla mnie może to być takie same spotkanie. Ja w nim nie gram nic, bo wiesz że rok 2k15 był Halep i jak ruszy to nic jej nie zatrzyma.
Postawić, to się na pewno postawi, tylko na ile czasu, bo ewidentnie ją o symulację bym nie posądzał. Brała dzisiaj kilka razy medicala, zażywała tabletki na ból, które pozwoliły jej dokończyć spotkanie, więc coś jest na rzeczy - sama przecież ostatnio w wywiadzie powiedziała, że nie wiem, czy zdąży wykurować się na turniej w Sydney. Z całym szacunkiem, ale porównywanie Halep w jej najlepszej dyspozycji w 2015 do obecnej jej sytuacji jest nie na miejscu i to ewidentnie widać, zwłaszcza w jej poruszaniu się na korcie, serwis marniutki, jak jutro Pliskova huknie z returnu, to nie wiem czy będzie co zbierać, a widać, że Czeszka w porównaniu do końcówki sezonu, gdzie złapała zadyszkę i grała po prostu marnie, gra po prostu to co potrafi najlepiej i wraca do swojego najlepszego tenisa. Ogólnie to nie wiem, czy Halep, widząc co się dzieje z jej zdrowiem, po prostu nie podda tego spotkania, bo od niedzieli Wielki Szlem, gdzie sporo kasa, sporo pkt do złapania - trzeba się oszczędzać.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Hingis/Mirza-Liang/Peng 2-0
Liang/Peng 10.44 Pinnacle
⛔
Wiadomo, w normalnych okolicznościach Jedynki są tutaj wyraźnymi faworytkami. Jednak trzeba wziąć pod uwagę okres, w którym rozegrany zostanie ten mecz. Są to ostatnie dni przed Wielkim Szlemem, a często wtedy topowi zawodnicy i zawodniczki wolą się spokojnie przygotować trenując w zaciszu. Sania z Martiną zrobiły na przykład tak przed zeszłorocznym Wimbledonem, gdy przegrały mecz, w którym były wyraźnymi faworytkami. Przykładów z tego tygodnia też daleko nie trzeba szukać, czy to Braciaki, czy Rojery odpadli, a kursy na nich były w granicach 1.1-1.2, co było śmieszną sprawą. Co do Chinek, to Peng wraca po kontuzji, jednak pamiętajmy, że wcześniej stanowiła z Hsieh parę numer 1 na świecie. Niewątpliwie Shuai ma umiejętności do gry na najwyższym poziomie. Przed tym sezonem za partnerkę obrała sobie Liang, która jest znana z wspólnych gier w parze z Wang. Najlepiej pokazały się pod koniec 2015 roku, kiedy zaliczyły kilka niezłych wyników w Azji i dostały się dzięki temu do tego drugoligowego turnieju kończącego sezon. Tam też potwierdziły swoją dobrą grę i zaprezentowały się z bardzo dobrej strony. Nie mówię, że z perspektywy czysto sportowej szanse Skośnych są tutaj spore, jednak biorąc pod uwagę dodatkowo okoliczności kurs, który możemy oglądać na co dzień w stronę Jedynek w granicach 1.1 jest z rodzaju właśnie tych śmiesznych, a tak ogromny kurs na Peng z koleżanką jest przysłowiowym value.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
No i to by było na tyle stawiania pieniędzy dla zarobku w obu turniejach. Jak ktoś oglądał w nocy Barthel to widział co juz się działo od stanu 2:2. Barthel co gem bierze lekarza, a to Osaka gra coraz gorzej.. Potem w spotkaniu Beck prawie taki sam scenariusz.. u Errani było 1:5 gdzie Kuznestova wszystkie piłki z 1 podania biła w aut/siatkę - akcje do tego stanu nie trwały więcej jak dwie wymiany, a potem zrobiła swoje runem jak z jakimś nowym zawodnikiem.

U mnie wniosek jest taki, że Hobart zbiera Cibulkova, a Sydney Halep z tym że raczej już nigdzie tego nie zagram. Chyba, ze ktoś gdzieś to widzi i można połaczać tak by ako było z @4 to mógłby zostawić wiadomość gdzie to zagrać ;).

Skrót parodii Barthel jest: (za te emocje jakie były na korcie sędzina powinna przerwać te spotkanie)

Edit:
Tak btw; u Ruskich chyba ktoś wydobył dopalacze z zapasów, bo na spotkanie Bencic - Puig kursy są 1,46 - 2,73, ogólnie to dla mnie Bencic moze i młodą gwiazdą jest, ale jest strasznie chimeryczna i nie równa i jeżeli przeniesie formę z dzisiejszego spotkania na jutro tak nie ma podjazdu do mocno bijącej Puig. Puig zrobiła dzis z Stosur co chciała, serwis siedział, gra się cieszyła.. jeśli zagra z Bencic jak z Stosur to sorry, ale finału nie ma.
i zaprzeczam sobie z tym co napisałem wyżej, no ale obojętnie nie można koło takiego kursy przejść.
Puig M. wygra @3.25 (właśnie kurs wzrósł) 1xbet. ✅

Osaka ma jutro w nocy kwalifikacje AO, więc masz odpowiedź czemu takie cyrki ;d
Wiedziałem o tym, ale tutaj akurat dziwiłem się czemu Barthel nie chce. Przecież równie dobrze mogła skreczować, a Osaka tez nie wyjść np do spotkania..

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Halep vs Kuznetsova 1 @ 1.5
Gdyby nie psychika Errani tej drugiej mogłoby już tu nie być, ale nie o tym bo szkoda czasu. Halep jest lepsza w każdym elemencie od swojej rywalki. Kursy takie bo brała medicale w czasie turnieju, ale co z tego. Mecz z Garcia najlepszy przykład masaż stopy w drugim secie medicale niby coś poważnego. Zaczyna się 3 set jak gdyby nigdy nic a ta wali na pełnych obrotach. Plisklova zdawało się, że jest w dobrej formie i co i też dostała baty. Kuznetsova? Brak siły w uderzeniach jakaś taka wolna gra. Halep jest perfekcyjna w defensywie i jeżeli ktoś nie ma silnego kończącego uderzenia to naprawdę grać z nią jest cholernie ciężko. Dla odważniejszych Halep -1.5 seta

Otrzymane punkty reputacji: +3
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Szczerze powiedziawszy myślałem, że taki będzie finał bo nie patrzyłem nawet na drabinkę. Ale to znaczy, że finał będzie mieć łatwiejszy Dominika. Wcześniej pisałem, że to ona zgarnie finał i nadal tak sądzę. Jej spotkanie zostało przerwane dziś parę razy przez deszcz i za każdym razem umiała wyjść na kort tak samo albo i bardziej zmotywowana. Ogólnie przygotowanie - emocje - umiejętności tak jak powinno być u zawodowej zawodniczki.. Bouchard zagrała kolejne przecięte spotkanie - całość było na dwa zagrania i koniec akcji więc grą za bardzo tego nie można było nazwać. Gdyby nie to, że Giorgi biła z drugiego serwisu mocniej jak pierwszego i wszystko szło w aut to może wynik byłby troche inny, ale tutaj sama Giorgi pokazała co potrafi. Przy czym dla mnie właśnie Bouchard niczym wiele lepsza nie była, ale ktoś musiał wygrac. Cibulkova dziś przegrywala w 1 secie po dość przeciętnej grze, a właśnie chwilę wcześniej zagrałem że wygra w 2ch setach i se mysle no to najszybciej przegrany zakład w tym roku - po czym ta nagle co włączyła tryb &#39;on&#39; tak gra jej odmieniła się znacznie, a Bertens z bardzo dobrej gry nagle zaczeła się głubić. I dlatego stawiam na Dominike, oby nic z kontuzją się nie wydarzyło a będzie dobrze.

Cibulkova D. wygra @1.94 1xbet (w nawiasie mówią spodziewałem się 1,65 - 1,70) ⛔

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Larsson dzisiaj pokonała Watson, ale Brytyjka wcześniej musiała dokończyć mecz z Rumunka Niculescu gdzie broniła nawet piłki meczowe, ogólnie to było widać, że to spotkanie było mocno wyczerpujące. Później Heather zagrała 3 setówkę ze Szwedką i nic dziwnego, że przegrała, bo dwa mecze jednego dnia to dość sporo jeszcze na najwyższym poziomie. To pierwsze spotkanie było jeszcze oczywiście przełożone z wczoraj. Myślę, że Alize Cornet wygra ten mecz, ale nie gram tego osobiście tylko Wam piszę jak wygląda sytuacja przed tym meczem. ;)

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Larsson dzisiaj pokonała Watson, ale Brytyjka wcześniej musiała dokończyć mecz z Rumunka Niculescu gdzie broniła nawet piłki meczowe, ogólnie to było widać, że to spotkanie było mocno wyczerpujące. Później Heather zagrała 3 setówkę ze Szwedką i nic dziwnego, że przegrała, bo dwa mecze jednego dnia to dość sporo jeszcze na najwyższym poziomie. To pierwsze spotkanie było jeszcze oczywiście przełożone z wczoraj. Myślę, że Alize Cornet wygra ten mecz, ale nie gram tego osobiście tylko Wam piszę jak wygląda sytuacja przed tym meczem. ;)
Cornet A. - Larsson J. 2 @ 2,37 Bet365 ⛔
A ja myślę całkiem inaczej. Cornet zagrała z Cepede kompletne ***** i taka jest prawda. Gdyby Barthel była w pełni sprawna to by ją poskładała w 2 setach, a tak ma półfinał za darmo. Przeciwniczka Alize rozrzucała ją po korcie jak gnój widłami, więc zanim napiszesz, że warto grać na Francuzkę zobacz jej mecz. Moim zdaniem nie ma kompletnie sensu granie na Cornet, bo jej serwis i ogólnie uderzenia na hardzie nie zrobią wrażenia na zawodniczce, która lubi przebijanie i dużo używa slajsa. Na dodatek bardzo dobrze gra przy siatce i będzie do niej latać, bo tam Francuzka nie ma zwyczajnie szans. Prawda jest taka, że gdyby Cepede nie musiała zawijać się na kwalifikacje do AO, to by poskładała Alize w 2 setach. 2,37 na Szwedkę biorę od razu, bo wiem, że jej przeciwniczka nie zrobi na niej wrażenia.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Pytanie, czy oglądałeś spotkania Cornet i Larsson? Czy po prostu patrzysz przez pryzmat czasu, ile dana zawodniczka spędziła na korcie? A więc zaczynając od Szwedki, nie ma tutaj przypadku, że dotarła aż tak daleko. Pokonane Strycova, Gasparyan i tak jak wspomniałem dzisiaj Watson (osobiście typowałem ją na zwyciężczynie tego turnieju). Dziewczyny zagrały dzisiaj na wysokim poziomie, Szwedka może i nie prezentuje ofensywnego stylu gry, jednak potrafi utrzymać piłkę w korcie i przyspieszyć grę - i myślę, że nie wygrała przez niedyspozycję rywalki, a głównie przez swoją dobrą i skuteczną grę. Natomiast Cornet może zawdzięczać awans do półfinału szczęśliwą drabinką, kreczem Barthel, oraz rywalkom. Na pewno w statystyki można zapisać mecz z Cepede (zawodniczka z drugiej setki), gdzie dziewczyny łamały się na zawołanie, a wygranie swoich gemów można było policzyć na palcach jednej ręki - jednym słowem kabaret, w dodatku Cornet chyba nie wytrzymywała trudów meczu z dużo słabszą od siebie rywalką, i przewracała się na korcie - oczywiście przyczyną tego wszystkiego było również poślizgnięcie. Pomijając to, w ostatnim czasie zanotowała spadek formy, i nic nie zapowiada poprawy na najbliższym czasie. Oczywiście jest wypoczęta, bo dostała kolejną rundę w prezencie, jednak tym razem dostaje o wiele trudniejszą rywalkę od Cepede, która skutecznie wykorzysta niedyspozycje serwisową Francuzki, a i przy swoim podaniu Larsson czuje się bardzo pewnie. Co jak co, ale kursy są wystawione nieprawidłowo, i za żadne skarby, po tym co zobaczyłem nie postawiłbym złotówki na Cornet.
Larsson 2.36 Pinnacle- całe WTA, Larsson odpuszcza.. ⛔

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Wg. mnie Shakal ma troche racji. Jak przełożyli spotkanie i było 1:3 to wiedziałem, że Niculescu się odbuduje, bo gdyby dokończyły to spokojnie w środe to Watson by dociągnęła tamto spotkanie. I pomimo, ze tam zagrała jeden set. Tak z Larsson była już kondycyjnie zajechana pod koniec pierwszego seta. Cornet sama w sobie ma spadek formy jak napisaliście, ale jest zawzięta i łatwo nie odpuszcza. Tutaj wystarczy dodać, że jak nie będzie szło niech spadnie deszcz i po krótkiej przerwie zaraz od nowa się odbuduje.. Dlatego omijam ten typ do gry - dla mnie to szukanie na siłę wygranej w tym spotkaniu, bo są to dwie przeciętne zawodniczki które mogą zrobić w tym spotkaniu wiele głupiego. Gdyby to był zamkniety obszar grałbym pewnie coś ku Larrson, ale nie jest - nie gram nic.

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Stefa była zajechana kondycyjnie, ale monotonią wykończyła Halep. Gdy ta się po własnych błędach połamała to już jej odpuściła mysląc chyba o Wimbledonie. A miała 2 okazje na wrócenie do tego meczu lecz piłki były bezmyślnie wyautowane. Tutaj nie pisze o bp tylko sytuacji gdy miała 30:15 i wali voley w siatkę i gdy było 30:30 i na pusty kort leci piłka 3 metry w aut w kolejnym gemie (dlatego napisałem, że w 2ch gemach po brejku). Ja gram Puig ogólnie się nie zmęczyła, a ta wyglądała bardzo przeciętnie. Jezeli nie zregeneruje się to może być jak z Watson, kurs jest odpowiedni - gram tam gdzie krecz = wygrana/przegrana.
Puig M wygra @2.34 Pinnacle ⛔
Idywidualna suma gemów Puig ov11,5 @1.90 1xbet ⛔
Dodam, że Puig ma na AO Polke jak dobrze patrzyłem w 1r. Nigdzie jej się nie musi spieszyć, bo tutaj będzie pojazd odpowiedni (chociaż na tyle snu mogę się mylić potem to sprawdze).

Ónibet się wysypał już z kursem na Bouchard - Cornet. O wadach Alize nie będę pisał, bo jest to wyżej opisane przez uzytkownika Tarki16, macios i ja rzekłem też coś luźno słowem. Wyniku więc z Larsson nie brałbym na poważnie. Bouchard co naskoczyla dziś na Cibulkova to ???? dawno takiego tenisu nie widziałem. I zdziwiłem się jak Cibulkova się podniosła na jej poziom, bo nie duzo brakło, a typ byłby wygrany lecz do końca nie mogła utrzymać tej gry. Jednak młode jeszcze lekki na nogach to i fajnie jej się gra. Większego kursu jak to co dał Ónibet raczej nie będzie.

Bouchard wygra @1.54 ⛔
Edit:
tak fajnie został zaczęty turniej, a kończę z 4/4 z minusem, nikt nie zaprezentował dawno tak żenującej postawy w finale jak Bouchard, gratuluję. Szkoda tylko, że dałem się nabrać na to co wczoraj grała.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
No niestety, odmiany w meczu już nie będzie. Puig nie siedzi pierwszy serwis w ogóle. W wymianach jest bardziej wymęczona jak Svetana. Poziom który prezentuje jest mocno słaby. Typy na nią są na minus na pewno. Może Svetana jej da gem, ale nie więcej..
No i jednak 2 gemy. Puiq 1 winners wygrany miała w 4 gemie po własnym presingu i znowu przestój do 10gema.. ogólnie widać już było zmęczenie Svetany, ale byłoby to za pozno. Gdyby ugrała z 3gemy w 1 secie to rywalizacja jeszcze by miała sens. bo Svetana juz nie biega, ale tez dopiero przy 6:0 3:0 Monika jakos rusza Svetane, bo tak to wszystko jej przebijała pod nogi. Gdybym nie oglądał meczu mocno bym się zdziwił wyniku, a tak to jestem zdziwiony postawą, bo wyglądała od poczatku jakby to ona grała z Halep.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom