Anna Bondar - Ajla Tomljanovic
Ajla Tomljanovic (1.91)
Typ może nie za Tomljanovic, a bardziej przeciwko Bondar, w którą po tym co widziałem nie wierzę.
To będzie jej 7 mecz w ostatnich 9 dniach i dzisiaj naprzeciw stanie znacznie lepsza zawodniczka niż Kucova wczoraj.
Zresztą nawet Kucova, gdy tylko udało jej się przebić kątowo na drugą stronę sprawiała momentami problemy.
Nie przypuszczam, żeby serwis znowu był na poziomie ponad 70 % co zabiło wczoraj jakiekolwiek wymiany.
Dzisiaj liczę na dłuższe przebijanie, a im dłużej tym gorzej to będzie wyglądać dla Węgierki.
Jak zobaczyłem Tomljanovic z bandażem na pół nogi i pierwsze dwa gemy, to już było wiadomo że typ weźmie w łeb.
Przy 4:1 poddała mecz. Zastanawia mnie ta Bondar - jakaś pechowa do typowania, ale zobaczymy jakie będą kursy na Liu
Astra Sharma - Claire Liu
Claire Liu (1.24)
Liu w totalnym gazie ! Jak dla mnie główna faworytka do wygrania tego turnieju. Nie widziałem wczoraj jej meczu
z Egipcjanką, która też ostatnio w formie, ale widziałem przedwczorajszy mecz Egipcjanki, która grała super.
Wiec skoro udało się ją ograć to z Astrą nie będzie żadnych problemów. Sharma to ze dwa poziomy niżej..
Na luzie...
Karolina Pliskova - Maryna Zanevska
Karolina Pliskova (1.47)
Nie oglądałem Karoliny w tym turnieju, Maryny tez nie widziałem. Wczoraj Karolina puściła drugi set, ale seta przegrała
też Zanevska z uważam gorszą zawodniczką na tej nawierzchni (Tan vs Pera). Liczę że forma u Pliskovej będzie rosła
z meczu na mecz i dzisiaj dzięki lepszemu serwisowi ogarnie temat.
No było na styku. Czeszka wyciągnęła tiebreak z 2:6, a gdyby go przegrała to nie wiem czy starczyłoby motywacji na trzeciego seta.
Generalnie piłki latały w tym meczu dwa razy szybciej niż w innych które ostatnio widziałem i widać było pewność uderzeń.
Wszystkie płasko grane, miało się wrażenie że każda piłka poszybuje w out, a jednak lądowały w korcie. Martwi tylko te zabandażowane
udo, więc chyba trzeba ostrożnie podchodzić do jej meczów.
Razem AKO: 3.48
Dzisiaj w ogóle kilka ciekawych zestawień, ale ciężko w tym
WTA coś trafić, więc jak dla mnie poniższe to w sumie loteria.
Elise Mertens - Kaja Juvan Mertens była tragiczna jeszcze 4 tyg temu ( kreczowała), więc bardziej chyba młoda Słowenka
Nuria Parrizas-Diaz - Lucia Bronzetti Włoszkę trochę oglądałem przedwczoraj i grała nieźle, wczoraj tez bez problemów, no ale
Nuria na ziemi też coś potrafi. Może zadecyduje dyspozycja fizyczna, Nuria już dwie 3-setówki, widzę bardziej Włoszkę
Magda Linette - Angelique Kerber zapowiada się chyba długi mecz i liczę na Magdę. Kerber to już nie te czasy
Viktorija Golubic - Oceane Dodin Martina Trevisan - Arantxa Rus w tych spotkaniach to równie dobrze można rzucić monetą..