>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Strasbourg, NÜRNBERG, 18-24.05.2014

Status
Zamknięty.
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Petković - Puig
DW 2:0 @2

Bet365
Oglądałem wczoraj spotkanie Niemki z Vanią King (6:3,6:2). Wyjątkowo jednostronna gra, Petković grała rewelacyjnie, świetne kąty mało własnych błędów i dobry mocny serwis nie licząc pierwszych dwóch gemów serwisowych pierwszego seta. Przyznaje że nie oglądałem Portorykanki w grze ostatnio ale, jeśli Niemka utrzyma swoją dyspozycje z dnia wczorajszego myślę że zakończy się ten pojedynek w dwóch setach. Jak do tej pory H2H 1-1 oba spotkania w zeszłym roku. Na twardej nawierzchni wygrała Portorykanka natomiast drugi pojedynek odbył się na mączce i Niemka wygrała 6:0, 6:0. ????

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Nürnberg (Niemcy), ziemna

Kerber A. (Ger) - Pliskova K. (Cze)

Typ. Pliskova +5.5 HC Games 1.83 Pinnacle Sports✅

Prawdopodobnie jest to mój ostatni typ w owym turnieju, bo wszystkie swoje siły przenoszę do Paryża. Ogólnie miałem już nie typować spotkań w Nurnberg, ale po raz kolejny bardzo pozytywnie jestem zdziwiony kursami wystawionymi na ten pojedynek. Karolina dała mi zarobić już 2 razy, więc mam nadzieję, że uda się po raz kolejny. Niemka ewidentnie szuka formy przed zbliżającymi się zawodami w Paryżu. Przed tymi zawodami na mączce poniosła 3 porażki, z Suarez Navarro, Garcia oraz niespodziewanie w Rzymie z Cetkovską, gdzie zagrała na prawdę słabo. Gdzie nie próbować odbudować formy, jak nie przed własną publicznością? Do 1/4 finału dotarła bez problemu, no ale rywalki do największych sław nie należą, Erakovic, czy Friedsam próbowały coś zdziałać, powalczyć, no ale to przynajmniej klasa niżej od Niemki, nawet w słabszej formie. Teraz nieco trudniejsze zadanie przed Niemką, bo Czeszka w ostatnim czasie gra na prawdę przyzwoicie, teżbez problemu dotarła do ćwierćfinału, pokonując po drodze Meusburger i Van Uytvanck w dwóch setach. Gra Pliskovej oparta jest przede wszystkim na bardzo mocnym serwisie, przez co rywalką trudno przełamywać serwis Karoliny. Bukmacherzy nie doceniają w ogóle póki co Czeszki, a może ona sprawić sporo problemów rywalce. Oczywiście Niemka jest faworytką, tu nie ma co się kłócić, ale nie wydaję mi się, że odprawi rywalkę podobnie jak swoje poprzedniczki. Kerber gra przed własną publicznością, to duży plus, ale przed Nami Roland Garros, a to moim zdaniem główny cel w tym momencie Niemki, jak punktować to głównie w Wielkim Szlemie, a pkt Angelice są bardzo potrzebne. Dla Karoliny to kolejna szansa na dobry występ w tym roku po Tajlandii, gdzie dotarła do finału. W Paryżu nie broni żadnych pkt, bo odpadła rok temu w pierwszej rundzie. Moim zdaniem powinna spokojnie pokryć zaproponowany przez bukmacherów handicap gemowy. Kto wie, czy przy słabszej dyspozycji w ostatnim czasie Niemki nie pokusi się o wygranie seta? Wszystko możliwe, mam nadzieję, że po raz kolejny Czeszka da Nam zarobić. Powodzenia i przenosimy się już ostatecznie do Paryża!​

Otrzymane punkty reputacji: +1
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Eugenie Bouchard wygra 2-0 @ 1.66 ✅✅✅ / piękny mecz, mnóstwo przełamań, wspaniały 9 gem w drugim secie, wspaniała postawa Kazaszki. Yaroslawa nie dała łatwo oddać tego meczu. Walka o każdy punkt. Super spotkanie !

Stawiam na pewne zwycięstwo młodej Kanadyjki. Gienia nie miała szczęścia w Madrycie. W pierwszym meczu trafiła na Agnieszkę Radwańską, przegrała dość gładko 2-0, stawiając się tylko w 1 secie. W Rzymie również nie miała szczęścia trafiając na rewelacyjnie dysponowaną Francescę Schiavone. Gdzie Francesca niesiona dopingiem rzymskiej publiczności wygrała 2-0, doświadczenie wygrało. W Niemczech Gienia idzie jak burza demolując Zahlavova Strycovą (6-0, 6-3) i Rodionovą (6-0, 6-1). Yaroslava wygrała z Austyjaczką Mayr 2-0, i zupełnie bez formy Kurumi Narą 2-0. Panie spotkały się podczas turnieju w Portugalskim Oeiras i tam górą była Gienia 2-0 (6-4, 6-2). Widząc formę młodej kanadyjki stawiam na pewne 2-0.
Julia Goerges @ 2.00 ⛔ / pech.. ekstremalna pogoda, Julia wygrywała w trzecim secie 2-0, po przerwie spowodowanej deszczem coś się zablokowało.. i przegrała 6 gemów pod rząd..

W tym spotkaniu stawiam na Niemkę. Julia w Strasbourgu trafia cały czas na Amerykanki. W pierwszym spotkaniu odprawiła młodą rewelacje Stephens w dwóch setach, natomiast wczoraj poradziła sobie również 2-0 z Lauren Davis. Julia złapała wiatr w żagle, statystyki Clay 6/4. Amerykanka poradziła sobie z Torro Flor 2-0 i Rodaczką Riske równiez 2-0. Nie widzę przepaści pomiędzy zawodniczkami. Myślę że wygra starsza i bardziej doświadczona Julia.
--------------------------------

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Mchale C. - Diyas Z.
Typ: Total Over(19.5) @ 1.65 ZWROT 6-2 3-1 Diyas krecz
Diyas fajnie odnalazła się w Strasburgu, dobra forma i już na koncie dwa cenne skalpy (Flipkens, Tomljanovic). Całkiem nieźle siedzi jej serwis, który jak na standardy WTA przyniósł jej w pierwszych dwóch meczach całkiem sporo punktów (66% po pierwszym i 55% po drugim). O kolejną niespodziankę może być trudno, bo McHale to jednak lepsza zawodniczka, ale myślę, że młodziutka Kazachszka będzie w stanie doprowadzić do w miarę wyrównaego meczu. Tym bardziej, że Amerykanka też potrafi się zawiesić i oddać za friko parę gemów. Myślę, że over po niewygórowanej linii to całkiem dobra opcja, wystarczy jeden przedłużony set, żeby go praktycznie zapewnić.

Giorgi C. - Soler-Espinosa S.
Typ: Total Over(20.5) @ 1.73 ✅ 6-3 4-6 5-7
Kamilka coś straciła z blasku jakim czarowała jeszcze parę tygodni temu choćby w Katowicach. Teraz forma trochę rozregulowana i rzadko kiedy udaje jej się uniknąć gry na pełnym dystansie. W Strasburgu również ma za sobą już 2 trudne maratony i dzisiaj może być kolejny. Soler-Espinosa na mączce zjadła zęby, spore już doświadczenie w tourze, w tym turnieju niezły run, 5 kolejnych zwycięstw wprost z kwalifikacji i moim zdaniem może się naprzykrzyć Włoszce. Zresztą Giorgi ostatnio sama potrafi bardzo pomóc rywalkom, więc nie zdziwi mnie kolejny zacięty mecz na pełnym dystansie.
Petkovic A. - Puig M.
Typ: Petkovic A. @ 1.40 ⛔ 4-6 4-6 :;/: wow, no tego to się nie spodziewałem..
Tutaj w ogóle nie ma o czym gadać, faworytka murowana I to chyba nawet do końcowego triumfu, nie mówiąc już o dzisiejszym meczu. Petkovic wprawdzie nie za bardzo pykło w Stuttgarcie, Madrycie i Rzymie, ale też umówmy się mocniejszych rywalek to trudno sobie wyobrazić (Pennetta, Errani, Serena). Ale w Strasburgu ma świetną szansę na odbudowę pewności siebie, bo nie widać równorzędnej rywalki. Wczoraj mocno przejechała się po King, po pierwszych niemrawych gemach potem pełna dominacja, która zwłaszcza w drugim secie osiągnęła kolosalne rozmiary, bo w 5 ostatnich gemach oddała rywalce ledwie parę punktów. Świetny serwis i wykorzystywanie przewagi sytuacyjnej z niego wynikającej, ale Niemka zabijała przede wszystkim returnem i plasowanymi uderzeniami z obu skrzydeł. Nawet jeśli jej się zdarzy zgubić swój serw, to zaraz odrobi stratę returnem. Z pozbawioną skutecznego podania Puig powinno to być kopalnią punktów dla Petkovic, co w połączeniu z jej dobrą formą serwisową wyklucza nie tylko niespodziankę, ale chyba nawet w miarę wyrównany mecz.
Typy z Betcity
Internationaux de Strasbourg - WTA Strasbourg
Zwycięzca turnieju
Typ: Andrea Petkovic @ 2.75 william hill ⛔
Wśród pozostałych ćwierćfinalistek Niemka nie ma na dobrą sprawę równorzędnej rywalki. Mogłaby taką być jedynie Giorgi, ale jej forma ostatnio mocno kuleje i wątpię, żeby była w stanie wykrzesać cokolwiek więcej. Keys i McHale nie biorę w ogóle pod uwagę, bo ich regularność woła o pomstę do nieba, co zwłaszcza na mączce jest bardzo jaskrawe. Tym bardziej contenderem nie będzie Georges, która wygląda chyba nawet gorzej od Amerykanek, zresztą z Petkovic jest na kursie kolizyjnym już w półfinale. Petkovic powinna mieć spokojną drogę do finału, gdzie zmierzy się z rywalką gorszą od siebie, w dużo słabszej formie (np Giorgi czy McHale), a nie wykluczona również jakaś niespodzianka (np. Diyas), co tylko ułatwiłoby sprawę Niemce.

szelech 120

szelech

Użytkownik
teżbez problemu dotarła do ćwierćfinału, pokonując po drodze Meusburger i Van Uytvanck w dwóch setach. Gra Pliskovej oparta jest przede wszystkim na bardzo mocnym serwisie, przez co rywalką trudno przełamywać serwis Karoliny.
Nie zgodzę się, bo widziałem ją w meczu z Van Uytvanck. Było bardzo daleko od dotarcia pewnie do ćwierćfinału.
Pisałeś ostatnio: &quot;Naprawdę zdziwie się, że Czeszka po pokonaniu Meusburger ulegnie w jutrzejszym spotkaniu Van Uytvanck, która w ostatnim czasie notuje bardzo słabe wyniki. Dla mnie jutro zobaczymy powtórke z rozrywki i gładką wygraną Pliskovej.&quot;
Wygrała, ale nie było gładko. Zresztą Van Uytvanck miała dobrą formę właśnie, a poprzednie wyniki ok moim zdaniem. Jak na zawodniczkę zamykającą top 100 oczywiście.
Gra Pliskovej oparta na serwisie szwankowała. Tzn. potrafiła puścić asa (6 nawet). Ale to z plusów tyle właściwie. Zanotowałem sobie po meczu:
&quot;Pliskova ma złą manierę grania w środek kortu, a rozrzuca po bokach średnio, nieumiejętnie. Zresztą młoda Belgijka stronę atletyczną ma w porządku, dobiega i walczy. Pliskova pod siatką albo rzadko, albo kiepsko. Serwis rzeczywiście zapewnia jej większość punktów, asy spoko. Return nie sprosta zawodniczce z top 50 jak na moje. Zobaczymy co dalej.&quot;
Generalnie WTA mi nigdy nie szło nadzwyczajnie, w ogóle rok mam do tyłu na bukmacherce, ale ten tydzień stawiałem: Pliskova (-3,5g) i akurat, a wczoraj w temacie puściłem Kerber (-4,5g) i też akurat na styk ???? , mimo że pierwszy set był 6:2. Coś nie tak z nią jest ewidentnie, może pochodna kreczu z Madrytu.
Żeby było jasne, uważam że typ +5,5g na Pliskovą ma spore szanse powodzenia, a kurs 1,8(już spada) jest bardzo zachęcający. Ale mam złe przeczucia co do tego meczu, bo Pliskova nie zrobiła na żywo nawet połowy tego wrażenia na mnie, co na papierze.
Kerber jest w przeciwieństwie do Van Uytvanck drobniutka i niska, ale jest zawodniczką ze ścisłego topu, leworęczną i z nienaganną techniką. Nawet po kontuzji, mam wrażenie że może Pliskovą pogubić na korcie. Jest typ +6,5g po kursie 1,4, co też brzmi karygodnie wysoko, bo Kerber to nie S.Williams by każdy mecz pukała 6:2, 6:2.
Ale 6:3, 6:3?? Serwis Pliskovej, zwłaszcza zmęczonej, jest do przełamania z tego co widziałem. Pewnie będzię jeden set 6:4 np i typ powinien wejść prawie z automatu wtedy, ale forma Pliskovej ulegnie niedługo załamaniu imo.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.

D 570

duff999

Użytkownik
Svitolina E. - Barthel M. 2 1.53
Svitolina E. - Barthel M. 2 0-2 2.37

William Hill

Mona najwyraźniej zaczyna wracać do dyspozycji z sezonów 2011/2012. Wczoraj pokazała bardzo mocny , skuteczny tenis oraz pewny serwis (8 asów , 66% 1st po którym wygrywała 73% piłek. Broniła jedynie 2bp przy niezłej grze Beck z głębi kortu) . Co najważniejsze dobrze trzymała się w wymianach , które często kończyła winnerami , a przy jej stylu gry jeśli nie wyrzuca w wymianach zza linii to już jest nadzieja na niezły wynik.
Po Svitolinie spodziewam się mniej więcej tego samego co po Beck. Może nieco lepszej gry z BH , ale wydaje mi się to zbyt mało na tak dysponowaną Mone. Szczególnie returny będą tutaj siać spustoszenie. Jeśli wczoraj oddała 5 serwisów Beatriz i męczyła 2 podania to dziś powinno być dużo dużo ciężej.

nebula 43

nebula

Użytkownik
Moja pierwsza próba w WTA na forum i mecz

Pliskova-Svitolina 2 2.2 Bet365 ⛔ 2:6 6:1 6:2 nawet nie ma co komentować kobiety Zostanę przy swoim ATP WTA jest dla bab:]

Po prostu obok tego kursu nie można przejść obojętnie. Wiadomo WTA, więc racjonalne dywagacje często można sobie po prostu wyrzucić do kosza, ale spróbujemy. Dzisiaj Svitolina zaskoczyła mnie przeogromnie, to, że jest to wielka nadzieja tenisa na Ukrainie to wiadomo i pewnie będzie gwiazdą w przyszłości jak się będzie tak dalej rozwijać. Każdy kto interesuję się kobiecym tenisem na pewno już dobrze zna to nazwisko, ale Svitolina na mączce to jest ogromna niespodzianka. Dziewczyna jest typową zawodniczką na korty twarde i sporo zamiesza na US Open jestem o tym przekonany. To co pokazała w meczu z Barthel było pioronujące. Wychodziło jej dosłownie wszystko. Serwis, fh, znakomite poruszanie się po korcie... WOW WOW. Na prawdę Barthel można zarzucić tylko to, że przegrała, bo grała znakomicie również, ale na tak dysponowana Ukrainkę nie miała odpowiedzi.
Przyznam się, że trochę wróże z fusów, gdyż nie oglądałem w akcji Pliskovej na tym turnieju. Wiem jednak, że i ona preferuje również bardziej korty twarde. Jednak Czeszka jak do tej pory w swojej karierze lepiej sobie radziła na mączce od Ukrainki. Stąd pewnie tak a nie inaczej wystawione kursy. Swoją drogą lecą już one w dół na Ukrainkę, więc nie tylko na mnie zrobiła dzisiaj pioronujące wrażenie. Ukrainka ma dopiero 20 lat a już tyle potrafi. Dla mnie kandydatka na TOP 10 w najbliższym czasie.
Na mnie wyniki tego turnieju Pliskovej nie robią wrażenia, nawet ten wygrany mecz z Kerber, która od dłuższego czasu jest pod formą. Męczarnie z przeciętną Van Uytvanck, porażka z Watson w Pradze są lepszym wyznacznikiem jej formy.

Tak więc kurs kuszący + Ukrainka w genialnej formie + przeciwniczka pokroju Barthel = BET na Svitolinę.

Zobaczymy jak będzie jutro. Proszę o wypowiedź kogoś, kto oglądał mecz Pliskovej z Kerber. Gdyż to jest słaba strona mojej analizy po prostu tego meczu nie widziałem, ale z tego co widzę obie miały ogromny problem z utrzymaniem serwisu....;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
type-man 458

type-man

Użytkownik
Moja pierwsza próba w WTA na forum i mecz
Pliskova-Svitolina 2 2.2 Bet365
Po prostu obok tego kursu nie można przejść obojętnie. Wiadomo WTA, więc racjonalne dywagacje często można sobie po prostu wyrzucić do kosza, ale spróbujemy. Dzisiaj Svitolina zaskoczyła mnie przeogromnie, to, że jest to wielka nadzieja tenisa na Ukrainie to wiadomo i pewnie będzie gwiazdą w przyszłości jak się będzie tak dalej rozwijać. Każdy kto interesuję się kobiecym tenisem na pewno już dobrze zna to nazwisko, ale Svitolina na mączce to jest ogromna niespodzianka. Dziewczyna jest typową zawodniczką na korty twarde i sporo zamiesza na US Open jestem o tym przekonany. To co pokazała w meczu z Barthel było pioronujące. Wychodziło jej dosłownie wszystko. Serwis, fh, znakomite poruszanie się po korcie... WOW WOW. Na prawdę Barthel można zarzucić tylko to, że przegrała, bo grała znakomicie również, ale na tak dysponowana Ukrainkę nie miała odpowiedzi.
Przyznam się, że trochę wróże z fusów, gdyż nie oglądałem w akcji Pliskovej na tym turnieju. Wiem jednak, że i ona preferuje również bardziej korty twarde. Jednak Czeszka jak do tej pory w swojej karierze lepiej sobie radziła na mączce od Ukrainki. Stąd pewnie tak a nie inaczej wystawione kursy. Swoją drogą lecą już one w dół na Ukrainkę, więc nie tylko na mnie zrobiła dzisiaj pioronujące wrażenie. Ukrainka ma dopiero 20 lat a już tyle potrafi. Dla mnie kandydatka na TOP 10 w najbliższym czasie.
Na mnie wyniki tego turnieju Pliskovej nie robią wrażenia, nawet ten wygrany mecz z Kerber, która od dłuższego czasu jest pod formą. Męczarnie z przeciętną Van Uytvanck, porażka z Watson w Pradze są lepszym wyznacznikiem jej formy.
Tak więc kurs kuszący + Ukrainka w genialnej formie + przeciwniczka pokroju Barthel = BET na Svitolinę.
Zobaczymy jak będzie jutro. Proszę o wypowiedź kogoś, kto oglądał mecz Pliskovej z Kerber. Gdyż to jest słaba strona mojej analizy po prostu tego meczu nie widziałem, ale z tego co widzę obie miały ogromny problem z utrzymaniem serwisu....;)
Pliskova-Svitolina Typ: Pliskova @1,72 bet365 ✅ 2:6, 6:1, 6:2
PS. Pliskova długo wchodzi w spotkanie ale już do tego zdążyła nas przyzwyczaić.;)

Ja mam zupełnie odmienne zdanie. Nie odmawiam młodej Ukraińce talentu ale uważam, że Pliskova gra obecnie lepiej od Svitoliny.
Co do analizy powyżej, nie rozumiem wogóle zdania &quot;męczarnie z przeciętną Van Uytvanck&quot;... To, że w pierwszym secie był tie-break nie znaczy, że Czeszka męczyła się z Van Uytvanck. O ile dobrze pamiętam w całym spotkaniu belgijka miała tylko jeden break-point gdy wyszła na 40:30 w I secie, który zresztą wykorzystała i odrobiła stratę przełamania. Jak na kobiecy tenis jeden break point w spotkaniu to jednak jest &quot;wyczyn&quot;. Więc nie uważam, żeby Pliskova męczyła się z Van Uytvanck.
Bardzo ważnym atutem Pliskovej jest serwis którym bardzo często ustawia sobie grę przechodząc do ofensywy, ale potrafi również grać mocne piłki z głębi kortu pod końcową linie jak również rozgrywać piłki kątowo co pokazywała momentami w spotkaniu z Kerber która zmuszona była biegać od linii do linii.
Jest juz późno więc nie będę się rozpisywał ale uważam, że w dzisiejszym spotkaniu Svitolina vs Bartel to Niemka zagrała słabe spotkanie. Bardzo dużo piłek odgrywała na środek kortu przez co Ukrainka miała ułatwione zadanie w akcjach ofensywnych. Return u Bartel również nie funkcjonował a w kluczowych momentach chyba psychika także była zachwiana. Słaby serwis pozwalał na masę returnów ze strony Ukrainki a tym samym był pokaźną zdobyczą punktową. Prawda jest taka, że grasz na tyle dobrze, na ile przeciwnik pozwala. Uważam, że dzisiaj Bartel zagrała poniżej swojego poziomu który prezentowała we wcześniejszych pojedynkach.
Pliskova we wczorajszym spotkaniu z Kerber pokazała opanowanie w trudnych momentach jak również wolę walki. Przy wyniku 4:0 dla Kerber potrafiła się podnieść i wyciągnąć seta pomimo tego, że niemka robiła co mogła by do tego nie dopuścić.
Spadającymi kursami także nie sugerowałbym się wogóle. Chyba każdy z nas przekonał się nie raz, że nie jest to wyznacznikiem bądź jakimkolwiek argumentem przy typowaniu wyniku. To, że większość obstawia w jedną bądź drugą stronę nie ma żadnego znaczenia. Wspomnieć można także przy tej okazji, że zdecydowana większość nie zarabia na bukmacherce więc większością nie ma się co sugerować.
Jutro a właściwie już dzisiaj zapowiada się bardzo zacięte spotkanie. Over gemowy nie jest tutaj głupim rozwiązaniem jednak linie na moim buku nie zostały jeszcze wystawione. Spodziewam się jednak, że w dzisiejszym spotkaniu podobnie jak wczoraj Czeszka pozwoli zarobić trochę kasy i wyjdzie z niego zwycięsko. Jeżeli serwis będzie funkcjonował tak jak do tej pory, o wynik jestem spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
nebula 43

nebula

Użytkownik
Pliskova-Svitolina Typ: Pliskova @1,72 bet365

Co do analizy powyżej, nie rozumiem wogóle zdania &quot;męczarnie z przeciętną Van Uytvanck&quot;... To, że w pierwszym secie był tie-break nie znaczy, że Czeszka męczyła się z Van Uytvanck. O ile dobrze pamiętam w całym spotkaniu belgijka miała tylko jeden break-point gdy wyszła na 40:30, który zresztą wykorzystała i odrobiła stratę przełamania. Jak na kobiecy tenis jeden break point w spotkaniu to jednak jest &quot;wyczyn&quot;. Więc nie uważam, żeby Pliskova męczyła się z Van Uytvanck.
Spadającymi kursami także nie sugerowałbym się wogóle. Chyba każdy z nas przekonał się nie raz, że nie jest to wyznacznikiem bądź jakimkolwiek argumentem przy typowaniu wyniku. To, że większość obstawia w jedną bądź drugą stronę nie ma żadnego znaczenia. Wspomnieć można także przy tej okazji, że zdecydowana większość nie zarabia na bukmacherce więc większością nie ma się co sugerować.
Co do pierwszego akapitu to Van Uytvanck omal nie wygrała tego seta w tiebreaku prowadziła już 5:3 ale nie wytrzymała. Więc jak najbardziej Czeszka wymęczyła to zwycięstwo z przeciętną grajką. Svitolina też dała dzisiaj Barthel jedną szansę na przełamanie!!! Czyli jak napisałeś jest to &quot;wyczyn&quot;.
1 bp przeciwko Barthel a 1 bp przeciwko Van Uytvanck połóżmy to na wadze i zważmy. hmm....
Co do drugiego to absolutnie nie sugeruję się spadającymi kursami i nie podałem tego w swojej analizie jako argument, byłoby to dość głupie i na prawdę nie wiem jak mogłeś to tak zrozumieć - może to ta późna godzina;) Tylko stwierdziłem, że najwyraźniej nie tylko ja skłaniam się w stronę Ukrainki - co pokazują spadające kursy.
Fajnie, że masz odmienne zdanie ode mnie to wprowadzi małą rywalizację i zmusi przeglądających bezmyślnie i bezkrytycznie forum innych do użycia również swoich szarych komórek...
Tak trzymaj pozdrawiam

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
McHale C. - Soler-Espinosa S. 2 @3,65 [MarathonBet] ✅
Na 2 dni przed rozpoczęciem turnieju głównego Roland Garros jedyne sensowne typy to &quot;underdogi&quot;. Moim jest Hiszpanka Silvia Soler-Espinosa. Nie przystąpiła do kwalifikacji Roland Garros, także z obecnym rankingiem &quot;118&quot; nie ma szans na grę w nadchodzącym turnieju wielkoszlemowym.
W Strasbourgu gra po raz drugi, rok temu odpadła w 1 rundzie. Dzisiejszy półfinał będzie dla niej 7 spotkaniem w turnieju, ponieważ przebijała się od 1 rundy kwalifikacji. Ostatnie 2 spotkania 3 setowe. Na pewno mega świeża nie będzie, ale na pewno da z siebie wszystko, bo w końcu finał turnieju WTA byłby dla niej dużym osiągnięciem.
Młodsza o 5 lat Amerykanka Cristina McHale myślami będzie przy losowaniu drabinki RG, którą dziś poznamy. Nie można powiedzieć, że będzie się oszczędzać fizycznie, bo szczerze powiedziawszy to w tym turnieju jeszcze nie miała okazji zmęczyć się. Tak, czy inaczej liczę na mniejszą koncentracje z jej strony.
Na kortach ziemnych nie widzę miedzy tymi zawodniczkami kolosalnych różnic. Na kortach twardych, czy trawiastych McHale byłaby większą faworytką.

K 6

kzo555

Użytkownik
Co do pierwszego akapitu to Van Uytvanck omal nie wygrała tego seta w tiebreaku prowadziła już 5:3 ale nie wytrzymała. Więc jak najbardziej Czeszka wymęczyła to zwycięstwo z przeciętną grajką. Svitolina też dała dzisiaj Barthel jedną szansę na przełamanie!!! Czyli jak napisałeś jest to &quot;wyczyn&quot;.
1 bp przeciwko Barthel a 1 bp przeciwko Van Uytvanck połóżmy to na wadze i zważmy. hmm....
Co do drugiego to absolutnie nie sugeruję się spadającymi kursami i nie podałem tego w swojej analizie jako argument, byłoby to dość głupie i na prawdę nie wiem jak mogłeś to tak zrozumieć - może to ta późna godzina;) Tylko stwierdziłem, że najwyraźniej nie tylko ja skłaniam się w stronę Ukrainki - co pokazują spadające kursy.
Fajnie, że masz odmienne zdanie ode mnie to wprowadzi małą rywalizację i zmusi przeglądających bezmyślnie i bezkrytycznie forum innych do użycia również swoich szarych komórek...
Tak trzymaj pozdrawiam
barthel to zaden wyznacznik, dziecko z pryszczami ktore ma glowe przykrecana do szyi, to samo svitolina. zawodniczki ktore potrafia zagrac super mecz a potem spipcyc wszystko i przegrac z jakimis kanaliami. dla mnie mecz 50/50 ale mimo wszysto
PLISKOVA 1.88@efortuna 2:6 6:1 6:2 dziekuje dobranoc.
.
Karolina jest w formie, jest regularna, coraz lepiej zaczyna sobie radzic. czego mozna sie bylo spodziewac. ograla kerber ogolnie sezon na maczce idzie jej calkiem dobrze, ma serwis i co najwazniejsze ma glowe, potrafi walczyc. naprzeciwko niej stanie 20 letnia svitolina ktora w tym roku przegrala na maczce z taka tuza jak mayr achletiner czy belinda bencic, owszem jesli wchodzi jej wszystko idzie jak burza, ale jak trafa na jakas zapore, nie moze sie wstrzelic. jej glowa gra za nia.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Karolina Pliskova vs Eugenie Bouchard - Powyżej 20.5 @ 1.72 ✅✅✅ / Karolina waleczną zawodniczką jest ! Gienia głowa...:cool:

A więc finał. Z jednej strony rewelacyjnie grająca Kanadyjka, po drugiej dobrze spisująca się i waleczna Czeszka. Gienia demoluje swoje rywalki 2-0, jedyny zacięty mecz rozegrała z Shvedovą (7-6, 7-6), ale wtedy obie Panie grały wybornie, było wiele przełamań i pięknych zagrań. Gienia posiada mocny serwis, rozrzuca swoje przeciwniczki na korcie oraz posiada wielką wole walki, nie odpuszcza piłek, wadą jest u Gieni gorąca głowa. Karolina pokonując 2-0 miejscową Kerber oraz rewelacyjnie grającą młodziutką Svitolinę nie jest na straconej pozycji w tym meczu. W pojedynku z Kerber przegrywała 4-0 by w końcówce dogonić Niemkę i wygrać 6-7. Atutem Karoliny jest wola walki i mocna psychika. Panie spotkały się rok temu na US Open (Hard) i po zaciętym pojedynku 2-1, wygrała Gienia. Liczę na zacięty pojedynek godny finału.
--------------------------------

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: WTA - SINGIEL: Nürnberg (Niemcy)
Spotkanie: Karolina Pliskova - Eugenie Bouchard
Godzina: 14:00
Typ: Karolina Pliskova
Kurs: 3.5
Bukmacher: Bet365
Finał turnieju w Norymberdze na kortach ziemnych spotykają się dwie utalentowane zawodniczki prezentujące podobny styl mocny serwis i bardzo ostra i mocna gra. Na kortach ziemnych z taką gra nie zawsze się wygrywa. Oglądałem wczoraj Czeszkę w meczu ze Svitoliną i grała bardzo dobrze poza pierwszym setem. Moim zdaniem kursy zdecydowanie przestrzelone obie zawodniczki grały dotychczas raz wygrala Kanadyjka w 3 setach na kortach twardych w US Open. Moim zdaniem forma zawodniczek podobna Bouchard na kortach ziemnych mimo wszystko wypada słabiej. Według mnie czeka nas zacięty mecz ja widzę szanse na zwycięstwo Karoliny która tutaj odprawiła Kerber może bez formy ,ale zawsze to Kerber.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom