>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Strasbourg, NÜRNBERG, 18-24.05.2014

Status
Zamknięty.
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Internationaux de Strasbourg

Miejsce: Strasbourg, FRANCE
Kategoria: International
Data: 19.05.2014-24.05.2014
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $250,000
Oficjalna strona: http://www.internationaux-strasbourg.fr/
Drabinki: Turniej główny, Kwalifikacje, Debel
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- singiel
- debel

NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP

Miejsce: NÜRNBERG, GERMANY
Kategoria: International
Data: 18.05.2014-24.05.2014
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Clay
Pula nagród: $250,000
Oficjalna strona: http://www.nuernberger-versicherungscup.de/
Drabinki: Turniej główny, Kwalifikacje, Debel
Plan Gier
Zestawienie kursów:
- singiel
- debel
Strasbourg MD + Q lists
MD list
1. Cornet
2. Flipkens
3. Petkovic
4. Vesnina
5. Rybarikova OUT - Replaced by Razzano
6. Jovanovski
7. Pironkova OUT - Replaced by Mladenovic
8. Keys
9. Peng
10. Zhang
11. Riske
12. Schiavone
13. Dellacqua
14. Puig
15. McHale
16. Cadantu
17. Robson OUT - Replaced by Voegele
18. Davis
19. Torró Flor
20. Giorgi
21. Tomljanovic
22. King
23. Ormaechea (#73)
24. Larsson
Top Alts
#1 (MDO)Fichman
#2 Pereira
#3 Diyas
Q list

1. J.Zheng
2. Razzano OUT - Replaced by Simmonds
3. Diyas
4. Larsson OUT - Replaced by Dabrowski
5. Doi
6. Pereira
7. Goerges
8. Govortsova
9. Tatishvili
10. Cabeza Candela
11. Kumkhum
12. N.Kychenok OUT - Replaced by Barbieri
13. Lucic-Baroni
14. Soler Espinosa
15. Kudryavtseva
16. Feuerstein
17. Rogers
18. Dulgheru
19. Min OUT - Replaced by Barty
20. Minella
21. Lim
22. Johansson
23. SS.Zheng
24. Brengle OUT - Replaced by Vickery OUT - Replaced by Townsend
25. Beygelzimer
26. Tsurenko OUT - Replaced by Burger
27. Parmentier
28. Sirotkina (#174) OUT - Replaced by Hesse
Top Alts
#1 Abanda
#2 Marand
#3 Kovalets
Nürnberg MD + Q lists
MD list
1. Kerber
2. Vinci
3. Bouchard
4. Koukalova
5. Svitolina
6. Meusburger
7. Muguruza
8. Nara
9. Beck
10. Knapp
11. Cepelova
12. Shvedova
13. Zahlavova-Strycova
14. Erakovic
15. Schmiedlova
16. Hercog
17. Ka.Pliskova
18. (SR)Melzer
19. Garcia
20. Domínguez Lino OUT - Replaced by Barthel
21. Niculescu
22. Mayr-Achleitner
23. Pfizenmaier (#82)
24. Van Uytvanck
Top Alts
#1 Peer
#2 Bencic
#3 Martic
Q list
1. Oprandi OUT - Replaced by Jakupovic
2. Peer
3. Barthel OUT - Replaced by Eikeri
4. Vandeweghe OUT - Replaced by Allertova
5. Glushko
6. Bencic
7. Piter
8. Martic
9. Friedsam
10. Duque Mariño
11. Sasnovich
12. Putintseva
13. Kania
14. Karatantcheva
15. Marcinkevica
16. Vinogradova
17. Klaffner
18. Ozgen
19. Gatto-Monticone
20. An.Rodionova
21. (SR)Botto
22. García Vidagany
23. González
24. Kremen
25. Khromacheva OUT - Replaced by Barrois
26. C-Y.Hsu OUT - Replaced by Melnikova
27. Vrljic
28. Camerin (#232)
Top Alts
#1 Parra Santonja
#2 Kerkhove
#3 Pigossi

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Hercog + Bencic = AKO @ 2.02 ⛔ / Bencic.. gorąca głowa.. w końcu 17 lat..

Ostatnio prosta przed Roland Garros. W pierwszym meczu stawiam na Hercog. Polona ma świetny bilans z Klarą czyli H2H 6-0. Rok temu spotkały się w 1 rundzie turnieju i górą była Polona 2-1. Widać Czeszka nie ma pomysłu na przełamanie porażek z Hercog. Również dziś spotkanie powinno skończyć się zwycięstwem Hercog. Polona nie miała szczęścia w Portugalii trafiając na triumfatorkę Suarez Navarro, z kolei w Rzymie uległa zdolnej Bencic. Klara próbowała szczęścia w Madrycie, jednak przegrała z Maszą. W Pradze próbowała pograć, jednak uległa Watson. W drugim meczu stawiam na młodą, zdolną Bencic. W Madrycie dzielnie walczyła demolując Ulę Radwańską, wygrywając z Pavluchenkovą, przegrała dopiero z Flavią Pennettą która rozgrywała dobry turniej przed własną publiką. Barthel gra u siebie jednak myślę że nie wygra z Bencic. W Rzymie pokonała Torro Flor, potem Krecz i porażka z Suarez Navarro. Myślę że jest to przyjemne AKO do pogrania.
--------------------------------

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Bencic - Barthel | Nara - Niculescu
Ja na dziś proponuję dubel Bencic i Niculescu. Bencic jest w dobrej formie obecnie, bardzo dobry występ w Rzymie napawa optymizmem, jej gra wygląda dość dobrze i sprawa wiele problemów rywalkom. Barthel jak dla mnie dziwna zawodniczka, jeśli ma łatwo rywalkę to wygrywa łatwo, jeśli już trudniejszą to oddaje bez walki. Wyniki takie średnie, nie przemawia zupełnie do mnie Niemka. Drugim typem to pojedynek Niculescu z Narą i tutaj chyba nie trzeba mówić kto jest faworytką. Rumunka na pewno sprawi wiele problemów Japonce swoim slajsem forehandowym, do tego kiepska gra Nary w ostatnim czasie. Powinno być gładko.
Bencic &amp; Niculescu @ 2,43 WilliamHill⛔

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Nürnberg (Niemcy), ziemna

Pliskova Ka. (Cze) - Meusburger Y. (Aut)

Typ. Pliskova 2.56 Pinnacle Sports✅

Ja rozumiem, że kurs na Czeszkę w meczu z Lisicką, nawet bez formy, wynosił ok 2.50, no ale w tym przypadku to już jestem bardzo zdziwiony i mimo wszystko spodziewałem się bardziej wyrównanych kursów, bo szanse są 50/50, więc próbujemy zagrać na Czeszkę, która pomalutku wkracza do czołowej 50 rankingu. Wielokrotnie już opisywałem w tym sezonie Karoline, pierwszy raz pozytywnie Mnie w tym roku zaskoczyła w Tajlandii, gdzie dotarła tam do finału i przegrała dopiero z Makarovą. Rozgrywała również fajne pojedynki z Na LI, Wozniacką, i mimo, iż przegrywała to pokazywała sie z dobrej strony. Pliskova preferuje szybsze nawierzchnie, bo jej styl gry oparty jest głównie na sile i przede wszystkim mocnym serwisie. Niby gra na mączce może nie byc jej atutem, ale w Madrycie sprawiła sporo kłopotów Lisickiej, która rozegrała tam najlepszy turniej w tym roku, potrafiła nawet ugrać seta wyżej notowanej rywalce. Moim zdaniem stać ją tym bardziej na ogranie weteranki z Austrii, która małymi kroczkami zmierza do końca kariery dorabiając sobie do emerytury. Meusburger potrafi powalczyć z zawodniczkami niżej notowanymi, lub o podobnej pozycji w rankingu, ale jesli trafi na wyżej notowaną rywalkę to przegrywa bardzo gładko. W tym roku formą nie zachwyca, żadnych spektakularnych wyników, niespodzianek, bardziej same negatywne, bo potrafiła przegrać z zawodniczkami słabszymi.W sumie nie ma się w sumię czemu dziwić, bo z dnia na dzień kondycja coraz słabsza. Doświadczenie na pewno po stronie Meusburger, ale Pliskova juz wiele razy pokazywała się z dobrej strony w tym roku i na pewno jest w stanie powalczyć i nawet wygrać z taką rywalką. Jak wspomniałem w moim odczuciu kursy zawyżone, dlatego próbuje w kierunku Czeszki, niech wygra młodość! Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +32
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

#1​

7/10

WTA - Nurnberg
Annika Beck - Jana Cepelova
Annika Beck (1,85)✅ Pinnacle Sports

Bardzo podoba mi się ta propozycja, ponieważ w mojej ocenie Niemka w tej konfrontacji jest znaczną faworytką. Już abstrahując od faktu, że będzie grała u siebie, ale uważam że umiejętności tej zawodniczki z roku na rok są większe. Umiejętności także cenie bardziej u Niemki. Do tego dochodzi charakter zawodniczki która walczy i przebija piłki bez końca na drugą stronę kortu. Techniki wielkiej to obie rywalki nie posiadają powalającej, jednak Niemka według mnie ma więcej do zaoferowania od strony fizycznej. Jest wytrzymałą zawodniczką. Serwis nie jest jej mocną stroną dlatego spodziewam się tradycyjnie sporo przełamań w tym spotkaniu. Z kolei Cepelova ma tą przewagę nad Niemką, że sporo gra ostatnio na mączce. Największy sukces to turniej rzecz jasna w Charleston w USA gdzie pokonała nawet Serene Williams. Szczerze? Dla mnie ten turniej był zlekceważony przez wiele zawodniczek. Cepelova grała wtedy nieźle ale zagrała totalny piach w finale, uważam, że to był jednorazowy udany turniej, według mnie jest nieregularna czego dowodem są następne jej zmagania na mączce. Klęski bo tak to można nazwać już w pierwszych rundach, zwłaszcza z Monica Niculescu. Uważam, że A. Beck która ma stosunek 3:0 z Cepelova w końcu wygra i odczaruje tą smutną dla niej statystykę.​

Otrzymane punkty reputacji: +18
shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Zahlavova Strycova - Bouchard 0:2 @1,61✅
ostatnie 3 mecze Bouchard to co prawda porażki, jednak moim zdaniem nie wstyd przegrać z Isią, Kuzniecową, czy Schiavone w Rzymie. Dziś typ na przełamanie, i myślę, że ono bezproblemowo nastąpi. Eugenie gra zawsze bardzo solidnie, powinna dzisiaj połknąć przeciwniczkę gładko w dwóch setach. Barbora bez szału na clayu, z solidniejszymi zawodniczkami baty (z Suarez Navarro 0-6, 0-6; Schmiedlovą 4-6, 2-6).

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
1# Annika Beck - Jana Cepelova - 1 (1,85) ✅

#2​

5/10

WTA - Strasbourg
Kirsten Flipkens - Zarina Diyas
Kirsten Flipkens (1,38) ⛔ Pinnacle Sports

Niskie te kursy na Belgijkę która przeżywa kryzys formy ale ta granica jest nadal do spróbowania. Podejrzewam, że kursy nawet pójdą w górę w trakcie meczu ponieważ zapowiada się wyrównane spotkanie. Dlaczego więc nie próbować na Zarine? A no dlatego że ona w ogóle się na cegle nie może odnaleźć. Flipkens znacznie większe posiada doświadczenie na mączce i ciężko mi sobie wyobrazić aby przegrywała wszystko po kolei. Zarina w tym roku nic sobą nie zaprezentowała. Kirsten pomimo porażek można usprawiedliwić rywalkami. Alize Cornet czy Na Li to rywalki z górnej półki. Aby pokonać te dziewczyny potrzeba naprawdę dobrej gry. Uważam, że umiejętności techniczne Kirsten powinny przynieść jej przewagę w meczu z Julia która na hardzie znacznie lepiej sobie radzi. Przychylam się w stronę Belgijki, której powinno pomóc doświadczenie i technika na mączce.​

eidt: Dzięki koledzy za reakcję. Przepraszam i już poprawiłem.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Giorgi - Cornet : Cornet 1.44 bet365 ⛔ Nie trafiłem, ale widziałem cały mecz - Giorgi odrobiła lekcje, jest coraz lepsza i naprawdę daleko zajdzie. Blondynka mierząca 168cm wzrostu z męskim podaniem i niesamowicie szybką ręką. Przyjemnie się to ogląda.
Giorgi jest coraz lepsza i pnie się z tygodnia na tydzień w rankingu, ale jednak nie dawno grała (w Katowicach) z Cornet finał i dała z siebie wszystko a mimo to nie wygrała. Teraz Cornet zagra przed swoją publicznością co będzie dodatkowym atutem. Jak dla mnie dosyć oczywisty i bezpieczny typ. Oczywiście, żadna z Pań nie będzie chciała zostawić wszystkich sił na korcie, ponieważ za tydzień rozpoczyna się Roland Garros, ale jednak ogranie Cornet + występ u siebie powinien ją zmotywować do zwycięstwa.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Nürnberg (Niemcy), ziemna

Van Uytvanck A. (Bel) - Pliskova Ka. (Cze)
Typ. Pliskova 1.63 Pinnacle Sports✅

Po raz kolejny fajnie wyglądają kursy na Czeszkę, która dzisiaj nie będąc faworytką bez najmniejszych problemów poradziła sobie z Meusburger, rozgrywając bardzo fajne i dobre spotkanie. Jutro Pliskova zmierzy się z niżej notowaną rywalką, która w ostatnim czasie w dodatku nie zachwyca, zwłaszcza na mączce. Więc czemu po raz kolejny kursy na Czeszkę, mimo iż teraz bedzie faworytką są tak wysokie to na prawdę nie mam pojęcia. Van Uytvanck miała w tym roku moment dobrej gry w Brazylii i Stanach, gdzie rozgrywała fajne spotkania i osiągała dość dobre wyniki. Jednak jest to zawodniczka bardzo młoda, niedoświadczona, dopiero pomalutku wkracza do najwyższego szczebla zawodów WTA. Ostatnie spotkania w ogóle nie napawają optymizmu. Porazki z Hercog, Vekic i mało znaną Słowaczką Uberolovą, która znajduje się uwaga w 4 setce rankingu WTA. Tutaj w 1 rundzie Belgijka uporała się z mało znaną Niemką, wiec tego pojedynku bym zupełnie nie brał pod uwagę. Jutro o wiele trudniejsza przeprawa przed nią, Pliskova jest na fali wznoszącej, rozgrywa fajne spotkania, mimo, iż jest to pojedynek bardzo młodych zawodniczek, to Czeszka jest bardziej obyda w takich turniejach, ten sezon w jej wykonaniu wygląda o wiele lepiej w porównaniu do Belgijki i doświadczenie po jej stronie. Na prawdę zdziwie się, że Czeszka po pokonaniu Meusburger ulegnie w jutrzejszym spotkaniu Van Uytvanck, która w ostatnim czasie notuje bardzo słabe wyniki. Dla mnie jutro zobaczymy powtórke z rozrywki i gładką wygraną Pliskovej.

WTA - SINGIEL: Strasbourg (Francja), ziemna

Lucic-Baroni M. (Cro) - Jovanovski B. (Srb)
Typ. Jovanovski 1.70 Bwin⛔

Serbka już myślami w Paryżu...
W tym przypadku też jestem bardzo zdziwiony kursami wystawionymi tym razem na Serbkę. Jej rywalka z Chorwacji, najlepsze czasy ma już za sobą, a najlepszy tenis prezentowała na przełomie 1998 roku a 2000 czyli 15 lat temu. W tym sezonie pokazała się z dobrej strony tylko w Doha, nawet widziałem jej pojedynek z Radwańską, która musiałą sie sporo natrucić i nie bez problemu ograła Chorwatkę. I to by było na tyle, ostatnio marniutkie wyniki. Porażki z Siniakovą, Johansson i Davis. Tutaj rozegrała 3 spotkania w kwalach i dzisiaj rozegrała morderczy pojedynek, który trwał 3 godziny z Chinką Zheng. POnad 30-letnia Lucic-Baroni na pewno będzie oczuwała trudy tego spotkania w jutrzejszym spotkaniu z Jovanovski. Serbka też w tym sezonie nie zachwyca, ale w ostatnich spotkaniach pojawiło sie światełko w tunelu, jeśli chodzi o grę tej zawodniczki. Oglądałem ostatnio jej pojedynek z Ivanovic, i mimo porażki, gra Jovanovskiej wyglądała bardzo fajnie. Widać, że odnalazła się ostatnio w grze na mączce i ponadto porażki z Vesniną, czy Stephens po 3 setowej walce, można było przewidzieć. Jednak z taką zawodniczką jak Chorwatka, to Serbka powinna sobie bez problemu poradzić, bo mimo, iż wyniki tego nie pokazuja, ale jest to różnica klas, bo Jovanovski to obecnie 39 rakieta świata, a Chorwatka obecnie zajmuję 107 miejsce. Wystarczy również spojrzeć na ostatnie wyniki, z kim potrafiła przegrać Lucic-Baroni i spokojnei wskazać faworytkę jutrzejszego meczu. Dla mnie jutro zobaczymy pewną wygraną wyżej notowanej Serbki. Gramy to wszytsko w AKO. Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +3
szelech 120

szelech

Użytkownik
Oglądał ktoś może Pliskovą?
Mi też wczoraj udało się pograć na nią z Meusburger ale meczu nie widziałem. Jej dzisiejsza rywalka, zgodnie z tym co napisane wyżej, znacznie niżej w rankingu, znacznie mniej doświadczona etc.
Porażka Van Uytvanck z Uberalovą (r.&#39;95 i WTA 335) to fakt, ale ta mało znana trafiła w następnej rundzie na Watson z która przegrała (6:1, 6:4). Watson w następnej rundzie przeszła Pliskovą (6:2, 6:4) i wygrała turniej. Dla pełnego horyzontu wydarzeń w Pradze.

Van Uytvanck miała mecz w bundeslidze z Andrei Laura i go wygrała (ranking cośtam 350) a później z młodziutką Lottner (r.96) (ranking 406) (6-1, 6-2).
Co mnie zastanawia, to że miała tylko 26 of 34 = 76% z 1 s. i 12 of 22 = 55% z drugiego, w meczu, który po wyniku sugeruje spacerek z młodym szczypiorkiem. Break Point Conversions 4 of 9 = 44%..
Kursy są np. takie:
(21.5g) under (1,85)(22 ???? ), over (1,75) czyli przewidują buki widowisko zacięte? Wysoka linia btw.
Ale kurs na 2 sety (1,38)✅
e: a jednak linia wystawiona wyśmienicie ????
1,58✅ w superofertach u naziemnych, co mnie niepokoi. Z moich obserwacji wynika, co nie jest niczym kopernikańskim, są do wpuszczania w maliny.
Co mnie wpienia, bo ja tu widzę ewidentnie łatwe zwycięstwo, 2:0, underowo i w ogóle. ;]

Pliskova: (1,5)✅
Pliskova 2:0 (2,15) ✅
1 set under 9,5 (1,6) ⛔
1 set under 10,5 (1,18) ⛔:grin: [!] to jest w ogóle kurs który w bardziej zaciętych, na papierze, spotkaniach jest w okolicach 1,13 czasem.
pierwszy set Pliskova (1,57) ✅
Pliskova (-2,5g) (1,6) ✅

Gram to płaską, małą stawką. Bo ogólnie nie wiem- promocja czy ja głupi. W końcu nie widziałem tych pań w akcji : ). Typy po liczbach. Najwyżej się przejadę.
e:
Ja jeszcze w swoim temacie zagrałem (-3,5g) czego niemal przez cały mecz żałowałem. Pliskova ma złąmanierę grania w środek kortu, a rozrzuca po bokach średnio. Zresztą młoda Belgijka stronę atletyczną ma w porządku, dobiega i walczy. Pliskova pod siatką albo rzadko, albo kiepsko. Serwis rzeczywiście zapewnia jej większość punktów, asy spoko. Return nie sprosta zawodniczce z top 50 jak na moje. Zobaczymy co dalej.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mateusz190 357

mateusz190

Użytkownik
Oglądał ktoś może Pliskovą?
Generalnie jak dla mnie niesamowity serwis. Przydawał się w najważniejszych momentach albo as albo wygrywający. Popełniała trochę błędów ale potem podnosiła się jakimś winnerem. Bardzo swobodnie bym napisał radziła sobie z wygrywaniem punktów.
Pierwszy set zdecydowanie lepiej, w drugim owiele więcej błędów i słabsza dyspozycja serwisowa, ale psychicznie bardzo dobrze wiedziała, że musi przełamać rywalkę na nowo i tak też robiła. Wygrywała podania Meusburger do 15 i to nie tylko przez podwójne błędy przeciwniczki albo errory.
Chyba tyle, po prostu mecz zdecydowanie pod dyktando Pliskovej.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Strasbourg

Spotkanie: Olga Govortsova - Lauren Davis
Typ: 2
Kurs: 2,01
Data i godzina: 20.05.2014 14:00
Bukmacher: pinnacle
Analiza:

Zapraszam na spotkanie 1/16 finału, na turnieju WTA Internationaux de Strasbourg rozgrywanego we francuskim Strasbourgu, pomiędzy Olgą Govortsovą a Lauren Davis. Lauren Davis (WTA 66) miała bardzo dobre otwarcie sezonu (ćwierćfinał w Auckland, II runda w Sydney jako kwalifikantka, III runda Australian Open, IV runda w Indian Wells). Na kortach ziemnych nie gra tak dobrze, ale w Charleston jeden mecz wygrała, a w Rzymie przeszła kwalifikacje. Olga Govortsova (WTA 99) za to przed przyjazdem do Strasburga przegrała cztery ostatnie mecze na kortach ziemnych - w półfinale turnieju ITF w Dothan, w I rundzie eliminacji w Oeiras i Madrycie oraz w I rundzie turnieju ITF w Pradze. We francuskiej imprezie przeszła ona eliminacje, trzy rywalki odprawiając bez straty seta. Ulubioną nawierzchnią Białorusinki jest mączka, ale od początku sezonu gra słabo, rytmu i pewności gry póki co nie odnalazła również na kortach ziemnych. Davis gra dużo lepiej i moim zdaniem to Amerykanka będzie się cieszyć z awansu do kolejnej rundy. Rozpoczęcie meczu planowane jest na godzinę 14:00.
0:2 (2:6) (4:6) ✅ :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +4
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Zdumiewają mnie ludzie, którzy robią analizy pod WTA i próbują dawać jakieś argumenty za i przeciw pojedynczym zawodniczkom. Przecież tutaj to wszystko obija się o kant ch... Rankingi, forma, h2h jest tyle warte, co całe te WTA. Parafrazując słynne powiedzenie: &quot;WTA to nie sport, to stan umysłu.&quot; Jak już nieraz pisałem wszystko obija się tylko i wyłącznie o to, czy czasem któraś zawodniczka nie ma złego nastroju i czy chce jej się grać, czy może myśli, na jaki kolor zrobić sobie paznokcie.
Stawianie zawodniczek poniżej pierwszej dziesiątki to loteria, można rzucać monetą albo zamknąć oczy i wskazać palcem, na kogo się postawi.
Ja pójdę tropem wyższego kursu i zagram dziś na Japonkę Kurumi Nara. W Milenium dają 2.36 i jak dla mnie przy tak żenującym poziomie, czyli około pierwszej 50 i powyżej mecze są 50-50, więc pobieram wyższy kurs. Argumentów nie daję, bo jak napisałem, nie mają one żadnego znaczenia na tym poziomie.
Nara - Shvedova 1 2.36 Milenium

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Zdumiewają mnie ludzie, którzy robią analizy pod WTA i próbują dawać jakieś argumenty za i przeciw pojedynczym zawodniczkom. Przecież tutaj to wszystko obija się o kant ch... Rankingi, forma, h2h jest tyle warte, co całe te WTA. Parafrazując słynne powiedzenie: &quot;WTA to nie sport, to stan umysłu.&quot; Jak już nieraz pisałem wszystko obija się tylko i wyłącznie o to, czy czasem któraś zawodniczka nie ma złego nastroju i czy chce jej się grać, czy może myśli, na jaki kolor zrobić sobie paznokcie.
Stawianie zawodniczek poniżej pierwszej dziesiątki to loteria, można rzucać monetą albo zamknąć oczy i wskazać palcem, na kogo się postawi.
Nie jest tak i to za duże uproszczenie. Przykładem jest choćby nasza Ula Radwańska, która podobnie jak jej kolega grający w ATP o imieniu Jerzy - od dłuższego czasu przegrywa wszystko jak leci z małymi wyjątkami w pierwszej rundzie kwalifikacji w przypadku Uli. Było to widać podczas Fed Cup, gdzie Ula przegrywała ze słabymi Hiszpankami a jej siostra je rozganiała jak chciała bez straty seta. Widać wyraźnie, iż się nie znasz na dyscyplinie - ale nie pisz bzdur, że tutaj wszystko jest loterią - bo absolutnie nie jest, gdyby tak było to każdy by sobie stawiał na kursy 2.5 i 3 i byłby bogaty - jeżeli każda ma szansę 50%... Kuriozalny wywód.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Ja pójdę tropem wyższego kursu i zagram dziś na Japonkę Kurumi Nara. W Milenium dają 2.36 i jak dla mnie przy tak żenującym poziomie, czyli około pierwszej 50 i powyżej mecze są 50-50, więc pobieram wyższy kurs. Argumentów nie daję, bo jak napisałem, nie mają one żadnego znaczenia na tym poziomie.
taa... ???? forma nie ma znaczenia, ranking też nie, w ogóle WTA jest do niczego...
zasadnicze pytanie skoro nie pasuje Ci WTA to po co to obstawiasz?
ja widzę w tym temacie kilka osób, które na prawdę interesują się kobiecym tenisem i pewnie się ze mną zgodzą, odnośnie tego wszystkiego co według Ciebie nie ma znaczenia, że jest wręcz odwrotnie...

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Ciekawe przemyślenia z Twojej strony, ale mało odkrywcze przynajmniej dla osób siedzących w WTA długie lata. Poza tym zbyt bardzo kolokwialnie podchodzisz do sprawy. Abstrahując już od Twojej tezy, iż poza pierwszą dziesiątką jest loteria - co jest totalną bzdurą, uważam że przesadziłeś z teorią mówiąca, że opisywanie umiejętności w analizach jest niepotrzebne. Zgadzamy się wszyscy chyba że dyspozycja psychiczna u kobiet jest bardzo ważnym argumentem, jednak nie jest kluczowa. Dajmy prosty przykład. Eugenie Bouchard. Młody talent. Co z tego że nie jest w pierwszej dziesiątce skoro jej umiejętności pozwalają roznieść każdą zawodniczkę z rankingu WTA na hardzie. Ana Ivanovic? Idealny przykład dziewczyny która bez stabilności psychicznej przegrać potrafi mecze. Ale co z tego gdyby nawet miała ład w głowie skoro znakomity forehand to lata ćwiczeń a nie ład psychiczny. W tenisie liczą się umiejętności, regularność i stan psychiczny. I gdybanie co jest istotne a co nie jest po prostu nie na miejscu. Wszystko jest ważne. Niektóre zawodniczki bardzo chcą a i a tak przegrywają. Dlatego że mają siano w głowie? Nie. Po prostu nie są w stanie. Za niski level. Prosty przykład. A. Kerber, D. Cibulkova, S. Halep. To dziewczyny które jeszcze parę lat temu potrafiły dostać baty. Teraz pukają do najlepszych. Ich gra z roku na rok się poprawiła. I mówie tu o wytrzymałości i wzbogaceniu gry nowymi zagraniami, a nie samym nastawieniem psychicznym. Prawda jest taka, że nigdy nie wiemy co się wydarzy, ale możemy sobie zwiększyć szanse poszerzając wiedzę na temat zawodniczek. I każda informacja może być istotna, czasami nawet to na jaki kolor pomalowały sobie paznokcie w dniu meczu.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
No i nie zapominajmy jeszcze o tych, które z tenisowego raju stoczyły się na samo dno rankingu - tracąc zupełnie formę. Np. Aravane Rezai, w 2010 roku wygrała turniej w Madrycie pokonując w finale Venus Williams, a później grała w ITFach i dostawała dzikie karty na ważne imprezy a teraz jest 821 w rankingu! Jakby więc teza o tym, iż każda sobie pyka i trzeba rzucać monetę by wiedzieć kto wygra, była prawdziwa - to jakim cudem Rezai się tak osunęła? Wg tezy alexa.bp powinna wygrywać/przegrywać na przemian - więc skąd takie miejsce w rankingu? Dlaczego przez wiele lat Janković była cieniem samego siebie a teraz wygrywa ważne mecze i znowu jest w czołówce? To sprawstwo jakiś czynników losowych?
Ah i Twój rzut monetą na typ Nara - Shvedova okazał się być nieporozumieniem - zmień monetę.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Aravane Rezai, w 2010 roku wygrała turniej w Madrycie pokonując w finale Venus Williams, a później grała w ITFach i dostawała dzikie karty na ważne imprezy a teraz jest 821 w rankingu! Jakby więc teza o tym, iż każda sobie pyka i trzeba rzucać monetę by wiedzieć kto wygra, była prawdziwa - to jakim cudem Rezai się tak osunęła?
Tu akurat jest inna sprawa, bo jej ojciec to ostro pojechany człowiek, zniszczył ją psychicznie, był agresywny do niej i do innych ludzi, np. ojca Vesniny. Nie wiem czy też jej ktoś nie umarł z rodziny. Tutaj akurat słaby przykład.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dwa mecze ze Strasbourga, w których widzę sporą szansę na zacięte pojedynki.
Mchale C. - Dellacqua C.
Typ: Ponad 20.5 @ 1.83 ✅ 6-3 7-5
Typ: Dellacqua C. +3.5 @ 1.79 ⛔
McHale i Dellacqua dobrze zaczęły sezon ziemny, obie niezły run w Rzymie, a przebijały się z kwalifikacji. Australijka to w ogóle notuje chyba życiowy sezon, od początku roku tylko 4 porażki i żadnej z nich nie musi się wstydzić (Bouchard, Halep, Venus, Li). McHale bez takich fajerwerków, ale forma wydaje się odpowiednia, by dać rywalce dobry odpór, w ubiegłym tygodniu 3 runda w Rzymie, a na rozkładzie m. in. Cirstea, Giorgi. Trochę dziwi mnie takie faworyzowanie Amerykanki, bo dla mnie minimalną faworytką jest Australijka, ale i tak myślę, że ten mecze rozstrzygnie się overowo, może nawet na pełnym dystansie.
Petkovic A. - King V.
Typ: Ponad 19.5 @ 2.02 ⛔ 6-3 6-2
King to bardzo niewygodna zawodniczka, bez jakiegoś uderzenia kończącego, ale za to świetna mobilność i defensywa pasują do mączki i takich ofensywnie nastawionych rywalek jak Petković. Zresztą dobrze pokazuje to ich remisowy bilans, w którym oba mecze były bardzo wyrównane i overowe, w tym niedawny w Charleston (Petkovic 7-5 6-4). A warto przypomnieć, że wtedy Niemka wymiatała jak za najlepszych czasów wygrywając cały turniej zbierając po drodze kilka cennych skalpów (Lisicki, Safarova, Bouchard, Cepelova). Skośnoka Amerykanka potem zaliczyła jeszcze dobry występ w Bogocie (półfinał), a już w Europie dwie porażki po wyrównanych meczach w Madrycie i Rzymie. W poniedziałek dość pewnie ograła Ormaecheę i coś czuję, że dzisiaj postawi się faworyzowanej Petković, z którą zawsze grało się jej dobrze. Niemka oczywiście faworytką do awansu, ale nie sądzę, żeby to był szybki i łatwy mecz dla niej.
unibet

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Silvia Soler-Espinosa - Camila Giorgi : Giorgi 1.40 betclic ⛔
Oglądałem dzisiaj całe spotkanie Giorgi z Feuerstein i jestem pełen podziwu dla Włoszki. Miała już przegrany mecz (przegrywała 4:1 w drugim secie po podwójnym przełamaniu) a i tak wszystko dźwignęła. Czasami jeszcze nie trafia i wywala w aut - ale ta szybka ręka i mega serwis - to robi coraz większe wrażenie. Feurstein nie zagrała źle, miała dużo bardzo dobrych piłek. W decydującym tie-breaku Giorgi w zasadzie od razu wyszła na prowadzenie 5:0. Kilka razy też sędziowie wywoływali kontrowersyjne auty a Giorgi się nie kłóciła, nie oglądała linii - widać, iż ma dobrze poukładane w głowie. Co można powiedzieć o Silvii? Hiszpańska 3-liga, 118 miejsce w rankingu. Giorgi umiała wygrać z Suarez Navarro to z Espinosą powinna sobie poradzić na jednej nodze, będąc w takiej dyspozycji jak jest.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom