Safarova 1,33 - wraca na dobre tory, wygrała u siebie w Pradze, później kreczowała w Madrycie z powodu choroby. Pare dni na odpoczynek i zregenerowanie sił powinno dobrze wpłynąć na formę Lucie. Schiavone lata świetności ma za sobą, wiadomo, że jest specjalistką od gry na cegle, gra u siebie, natomiast wieku nie oszuka, rzadko startowała ostatnio, więc forma może być zagadką. Nie powinna stanowić zagrożenia w moim odczuciu. Agresywne i silne uderzenia Lucie, dobry serwis i zwyżkująca forma - te argumenty przemawiają do mnie i idę w tym meczu w stronę Czeszki.
Strycova 1,36 - kolejny pojedynek czesko-włoski i znowu w stronę naszych południowych sąsiadów. Dlaczego ? Knapp w tym sezonie dopiero wraca do gry, brak ogrania, ostatni mecz porażka z Halep 6:1 6:1. Pewnie jeszcze trochę czasu zajmie jej odbudowanie formy. Kiepsko trafiła bo na Strycovą, która rozgrywa całkiem solidny sezon. Ostatnio porażka w Pradze z Stosur, ale po bardzo dobrym meczu oraz wtopa z Keys, meczu nie oglądałem i ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ale Keys wirtuozem gry na cegle nie jest, więc tutaj mały minus dla Czeszki. Jestem jednak zdania, że Czeszka pokaże swój najlepszy
tenis i powalczy tutaj, bo możliwości techniczne i arsenał zagrań Strycova ma ogromny. Liczę na dobrą dyspozycję dnia, i oby 2:0 dla Czeszek w dniu jutrzejszym.
Errani 1,44 - ostanio nie błyszczy, średnie wyniki i porażka w Madrycie z Giorgi, czas na przełamanie złej passy. Będzie chciała się pokazać z dobrej strony u siebie, w przeszłości rozgrywała tutaj znakomite zawody, liczę na sportową złość i pokaz umiejętności, bo na cegle Sara potrafi wyczyniać cuda. Przeciwnik - Watson, przebrnęła tutaj nie bez problemu przez kwalifikacje, coś tam na cegle pogrywa, seta może jutro urwać, natomiast mecz będzie miała ciężko wygrać. Sara, jeśli odpowiednio podejdzie do meczu powinna odprawić z kwitkiem jutro Brytyjkę.
Ponadto kurs na
Begu 1,36 wygląda ciekawie. Rumunka w formie, natomiast Gasparyan bez formy ostanio, powinna Irina łatwo uporać się z Rosjanką.
Kusi mnie kurs na
Schmiedlovą 2,37 - w końcu musi przełamać tą fatalną formę z tego sezonu. Przeciwnika dostaje jak najbardziej w zasięgu bo Friedsam, jakoś specjalnie na cegle grać nie lubi. Karolina doznała jakiejś amnezji i zapomniała jak się wygrywa w tym sezonie, ja po cichu liczę, że w końcu się obudzi, bo na cegle grać potrafi.
Z wyższych kursów szedłbym w kierunku
Petkovic 1,8 oraz
Beck 1,8. Pierwsza gra z Keys, która na cegle pogrywa bardzo średnio, Andrea ostatnio porażki po walce z Isią i Bacsinszky, czas na wygraną jutro. Beck natomiast mierzy się z Pereirą, obie kiepska forma ostatnio, 2 tygodnie temu Niemka przegrała z Brazylijką dość gładko 6:3 6:1 a była faworytką tego spotkania, kurs 1.33. Teraz kurs o wiele lepszy i warto spróbować w moim odczuciu w stronę Niemki, powinna postawić się i ugrać znacznie więcej niż ostanio, umiejętności ma i kilka razy pokazała się z dobrej strony z lepszymi od siebie zawodniczkami.
Proszę dopisać bukmachera./Macko18