Kato-Diyas 2 @1.45
Gdy stawialem na Kato pierwszy typ w kwalifikacjahc w tym watku, to na pewno nie spodziewalem sie ze zagra w finale i to juz jest bardzo duzy sukces Japonki. Final jednak typuje dla Diyas. Bardzo podobal mi sie dzisiejszy mecz Kazaszki z McHale i duzo dobrego tenisa bylo. Nie wiem jak tam spisywala sie Kato, ale Diyas na pewno gra bardzo dobrze.
Z rzeczy sprzyjajacyh Kato to z pewnoscia mozna wymienic fakt, ze Diyas naprawde grala bardzo dlugie trudne mecze z Putintseva, Doi i dzis z McHale. Niby obydwie zawodniczki graja od kwalifikacji, ale Diyas do tych kwalifikacji podeszla dzien po turnieju
ITF w Dallin i ma jeszcze 4 mecze wiecej rozegrane. Diyas poza tym gra z obandazowanym udem, ale dzis biegala i tak az milo.
Z czystej gry to jednak wychodzi mi wygrana Diyas. Moze wiecej meczow i wiecej wyczerpujacych wrecz mentalnie meczow zaliczyla Diyas, ale to jest final i tutaj nikt nie bedzie sie oszczedzac.
Dla Diyas jest to drugi final w karierze, dla Kato oczywiscie pierwszy. Diyas to jednak zawodniczka z duzo wiekszym obyciem na szczeblu
WTA Tour, bo przeciez ona grala juz po 4-tych i 3-ich rundach szlema. Diyas najwyzej w rankingu
WTA byla sklasyfikowan na 31 miejscu, wiec to juz naprawde jest czolowka i obycie duzo wieksze. Gra Diyas tak dzis mi przypadla do gustu w dzisiejszym meczu z McHale, ze mam nadzieje, ze zostanie triumfatorka tego turnieju.
Kurs moze traci podstepem, ale do polaczenia warto sprobowac. Jezeli Diyas nie bedzie przeszkadzac zmeczenie ani uraz i zagra to co dzisiaj, to jest sluszna faworytka, bo obydwie zawodniczki beda chcialy ten tytul wygrac.