>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - QUEBEC, TASHKENT, HONG KONG, 08-14.09.2014

Status
Zamknięty.
_black_horse_ 6,7K

_black_horse_

Użytkownik
Serbka grająca z kontuzją powinna sobie poradzić z naszą krajową niemotą.
Gdzie wyczytales ze Serbka gra z kontuzja??Kursy sa takie wysokie bo w trzech pojedynkach obu zawodniczek mecz rozstrzygal sie w trzech setach.Serbka broni punktow i tanio skory nie sprzeda ;Radwanska powiedziala ze lubi tam grac bo jest szybka nawierzchnia i na takiej trenuje.Ja gram over 2.5 seta 2.20

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Hlavackova A. - Tomljanovic A. 1 (+1,5seta) @ 1,69 Pinnacle ✅ 6-3 3-6 6-3
Hlavackova mimo wygranej z Paulą sezon ma tragiczny i poleciał w rankingu w okolice 200 miejsca. Można powiedzieć, że wszystko posypało się odkąd prawie rok temu przestała grać w debla w parze z Lucie Hradecką. Później grała z różnymi partnerkami z całkiem przyzwoitymi rezultatami, jednak w singlu zdecydowanie jej nie szło. W meczu z Kanią pokazała się z dobrej strony, szczególnie w 2 secie, gdzie Polska nie ugrała nawet gema. Czeszka serwisem może nie powala, ale potrafi skutecznie ustawić wymianę i czasem zdobyć jakiegoś asa. Dużo większym atutem jest umiejętna gra kątowa, agresywna postawa, szybkość i umiejętności techniczne, które wyniosła z gry deblowej, a więc gra przy siatce czy czasem zaskoczenie rywalki jakimś skrótem. Alja to zdecydowanie inna zawodniczka. Jej gra opiera się w zdecydowanej mierze na serwisie i mocny forehandzie. Warunki fizycznie ma zdecydowanie lepsze niż Czeszka, ale po korcie nie porusza się jakoś wyśmienicie. W pamięci mam mecz z Piter w kwalifikacjach do turnieju w Madrycie, gdzie w 3 secie najwyraźniej nie wytrzymała jej głowa,a miała wygraną na patelni. Po sensacyjnej wygranej z Radwańską wygrała 2 spotkanie w kwalifikacjach do Wimbledonu, a potem długo nic. W Kanadzie pokonała łatwo Falconi, która formą nie grzeszy. Owszem, typ jest ryzykowny patrząc na formę obu zawodniczek. Jednak bardziej przekonuje mnie Andrea. Chorwatka jak to zawodniczka z Bałkanów chłodnej głowy nie ma i potrafi się zagotować, nie mówiąc o popełnianiu niewymuszonych błędów czy podwójnych błędów serwisowych. Liczę na wyrównany pojedynek i na lepszą grę deblistki, która na nawierzchni halowej jest zdecydowanie bardziej doświadczona.

Otrzymane punkty reputacji: +10
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Quebec (Kanada), twarda (w hali)

Babos T. (Hun) - Lucic-Baroni M. (Cro)

Typ. Lucic-Baroni 1.66 Pinnacle Sports✅

Prawdopodobnie jeden z niewielu typów, jak nie ostatni na te zawody, bo ten tydzień mam lekko zawalony, ale próbujemy pograć w kierunku Chorwatki, bo kurs bardzo zachęcający. Będzie krótko tym razem. Młoda Węgierka dopiero pomału wkracza w najważniejsze turnieje rangi WTA, ten rok raczej pod górke, słabe wyniki, tylko niekiedy udawało jej się odnieść jakiś znaczący sukces, jeśli można tak nazwać pokonanie Keys, czy Garcie, która w ostatnim czasie zupełnie jest pod formą. To można powiedzieć jedyne przypadki, które można zanotować, bo turnieje ITF, w których coś tam pogrywała nie biorę tutaj pod uwagę. W 1 rundzie męczyła się z Oprandi, która już w ogóle w tym roku jest pod formą, a zdołała nawet ugrać seta z Babos. Jakoś nie widzę teraz Węgierki w starciu z Chorwatką, która w US Open pokazała się z bardzo dobrej strony, sprawiając 2 spore niespodzianki, poprzez pokonanie Muguruzy i przede wszystkim Halep, uległa potem Errani, ale gdyby nie zmęczenie nadmiarem spotkań, to kto wie, czy nie zaszła by jeszcze dalej, bo Włoszka była spokojnie do ogrania. Minęło kilkanaście dni, Mirjana odpoczęła i udała się do Kanady na kolejne zawody, tym razem na nawierzchni dywanowej. Od kilku lat odpadała tutaj w 2 rundzie, zna tą nawierzchnię, myślę, że przy obecnej formie spokojnie powinna ograć tutaj kolejną rywalkę, która po pierwsze ma małe doświadczenie na takiej nawierzchni, możliwę, że rozgrywa swoje pierwsze spotkania, nie będę już szukał w statystykach, i po drugie nie pokazywała się ostatnio z najlepszej strony. Chorwatka taką dyspozycją, jaką pokazywała ostatnio, powinna bez problemu uporać się z Węgierką, po takim kursie warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +39
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Krejcikova - Hradecka 2 @ 1,83✅
Bet365

Już niedługo rozpocznie się mecz w/w tenisistek. Szczerze mówiąc to się lekko zdziwiłem widząc takie kursy na bardziej doświadczoną Czeszkę. Spodziewałem się bardziej coś w stylu 1,72 lub 1,66 na Lucie.
Nie mniej nie narzekam, a wręcz przeciwnie. Hradecka może nie gra w tym sezonie idealnie, ale wciąż to bardzo groźna tenisistka, choć dosć nieregularna. Wciąż w głowie mam jej dobre występy w 2012 roku na światowych imprezach. Wracając jednak ma tutaj przewagę, na pewno serwis po stronie Lucie oraz siłą uderzeń. Do tego dochodzi doświadczenie i mamy solidne podstawy.
Jej młodsza rywalka to 1995r i to zależy od jej głowy, gdyż może jej to pomóc w takim sensie, że nie będzie mieć nic do stracenia lub może przegrać mecz w szatni. Osobiście wolałbym drugie rozwiązanie, ale niestety nie wiem jak jest w tej sprawie. Wspominałem już o serwisie, słabszy od Lucie i gdyby Vickery grała ciut lepiej to mogłoby nie być tutaj Barbory. 2 serwis straszny, 29% tylko wygranych, a tu rywalka solidniejsza.
Hradecka w pierwszym meczu raz straciła swoje podanie, ranking bliski dość, ale umiejętności doświadczenie na korzyść Hradeckiej. Gdyby ona była w formie z 2012 roku to 1,22 max by tu było ????
7-6, 6-1 z De Brito to dobry wynik, 88% wygranych po 1 serwisie robi wrażenie, 14-6 bilans asów do DF.
W moim odczuciu zawyżony kurs na Lucie, ale nie tylko dlatego gram. Jestem dość pewny i jeśli starsza z Czeszek zagra swoje to będzie to dość szybki mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +17
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: Hongkong (Hong Kong), twarda

Zheng J. (Chn) - Pliskova Ka. (Cze)

Typ. Pliskova 1.71 Pinnacle Sports✅

Typ z Chorwatką wypalił, więc próbujemy i szukamy szczęścia dalej i nie wierze w to co zobaczyłem, a mianowicie tak wysoki kurs na Czeszkę, która zmierzy się z Chinką, która nic nadzwyczajnego ostatnio nie prezentowała, a nawet można śmiało napisać grała bardzo słabo. Jedyny dobry występ w tym roku zanotowała w Holandii, gdzie dotarła nawet do finału, jednak była to nawierzchnia trawiasta. Na hardzie w tym roku słabiutko, bo bilans 8-8, wliczając 2 mecze, które rozegrała podczas tych zawodów. Nie wiem czym sugerują się bukmacherzy, wystawiając tak wysoki kurs na Karoline, może biorą pod uwagę 2 gładkie wygrane Chinki tutaj, no ale powiedzmy sobie szczerzy rywalki do wielkich sław nie należą, i grywaja głównie w ITFach, więc rzeczą normalną jest wygrana z takimi zawodniczkami. Może Pliskova nie zagrała w ostatnim swoim meczu na swoim najwyższym poziomie, bo Puig sporo pomagała, może męczyła się z Hercog, ale i tak powinna być zdecydowaną faworytką tego pojedynku. Czeszka preferuje szybkie nawierzchnie, czuje się na nich jak ryba w wodzie, osiąga na nich najlepsze wyniki, pokazała się z bardzo dobrej strony w Nowym Jorku, ogrywając po chyba swoim najlepszym spotkaniu w tym roku, Ivanovic. Przegrała w kolejnej rundzie z solidną DellAcqua, ale pomimo tego w tym sezonie prezentuje się o wiele lepiej od swojej rywalki. Nie wiem czym Zheng może zaskoczyć przeciwniczkę, chyba przede wszystkim będzie musiała liczyć na błędy Czeszki, te błędy będą się pojawiały na pewno, ale nie sądzę, że spowodują porażkę. Karolina posiada niesamowicie mocny serwis i return, i ciężko rywalkom przeciwstawić się takiej grze. Ten rok jest bardzo udany dla Pliskovej, awansowała juz do czołowej 30 rankingu, jest w dobrej formie, i nawet w nieco gorszej dyspozycji powinna sobie poradzić z Chinką, która szczerze powiedziawszy gra słabiej od poprzedniej przeciwniczki Czeszki, czyli Puig, a pokonanie Eguchi i Zhang wykładnikiem formy Chinki nie jest. Po takim kursie gram zwycięstwo Czeszki.

Otrzymane punkty reputacji: +34
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Lisicki S. - Zheng S. 1 @ 1,22 ✅ 6-4 6-3
Goerges J. - Hlavackova A. 1 @ 1,50
✅ 6-7 7-5 6-2
AKO: 1,83 Bet365 ✅
Nie ma co się zbytnio rozpisywać o tych meczach. Obie te zawodniczki to zdecydowanie faworytki do zagrania w finale i ewentualnego triumfu w całym turnieju.
Lisicki zagrała w meczu z Min kapitalnie. Mnóstwo wygrywających piłek, serwis na bardzo dobrym poziomie z kilkoma asami i ze sporą ilością niezreturnowanych piłek. Amerykanka nie miała nic do powiedzenia w gemach serwisowych Niemki, a w swoich gemach przy drugim podaniu nie było co zbierać. Zheng ograła co prawda Wickmayer, która jest bez formy, ale na taką zawodniczkę wystarczy wytrzymywać wymiany i podejrzewam, że Belgijka na własne życzenie przegrała ten pojedynek. Jeśli Lisicki będzie grała tak jak w 3 secie meczu z Niculescu i jak przez cały mecz z Grace to myślę, że zamelduje się w półfinale.
Goerges idzie jak burza. W 2 meczach oddała rywalkom łącznie 7 gemów. Oglądałem kawałkami jej mecze i naprawdę super to wyglądało. Forehand świetnie pracował, serwis dawał bardzo dużo punktów i praktycznie przy swoich gemach rywalki nie miały nic do powiedzenia. Hlavackova ograła Tomljanovic, która chyba po ograniu Radwańskiej osiadła na laurach i więcej nie zagrała na podobnym poziomie. Co ciekawe H2H obu Pań wynosi 3-0 na korzyść Julii, w tym raz właśnie w Quebec 4 lata temu Niemka ograła Czeszkę 2-0. Forma Julii pokazuje, że jest bardzo zmotywowana na osiągnięcie sukcesu w tym turnieju. Już raz dochodziła tutaj do półfinału i z pewnością jest w stanie powtórzyć to osiągnięcie.

Otrzymane punkty reputacji: +11
bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Zheng J.-Pliskova Ka. 1,69 Unibet ✅✅(1:6, 3:6)
Mecz ćwierćfinałowy pomiędzy Chinką Jie Zheng i Czeszką Karoliną Pliskovą. Po kursie 1,69 Unibet idę w stronę Czeszki. Ostatnio Pliskova gra bardzo solidny tenis. W US Open zrobiła sporą niespodziankę ,w drugiej rundzie pokonując bardzo dobrze dysponowaną Anę Ivanović. Jie Zheng tak na prawdę nic dobrego nie pokazuje w ostatnim czasie. W New Haven porażka w 1 rundzie, w US Open to samo. Na hardzie w tym roku bardzo mało gra, myślę że na tak dysponowaną rywalkę jaką jest Czeszka Jie Zheng nie ma za dużych szans.
Tak na prawdę nie ma żadnych argumentów po stroni Chinki. Jedyne co może być po jej stronie to że gra u Siebie. ( Myślę że ten argument nie będzie miał większego znaczenia). Czeszka spokojnie powinna wygrać to spotkanie

Otrzymane punkty reputacji: +12
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Gajdosova - Van Uytvanck 1 @ 2,00⛔
Bet365

Wyżej w rankingu znajduje się Belgijka, ale ranking tutaj nie gra i myślę, że warto już teraz zagrać ten typ, gdyż przewiduję spadki kursów.
Gajdosova umiejętności spore, niegdyś 25. rakieta świata, dobra deblistka. Doświadczeniem także przewyższa swoją 20-letnią rywalkę. Jarmila w dobrej dyspozycji, Brengle, Tsurenko czy Bertens to nazwiska, które ma na rozkładzie w ostatnim czasie i każda z nich jest moim zdaniem lepsza od jutrzejszej jej rywalki.
Van Uytvanck słaby sezon i trzeba to przyznać otwarcie, w USA same porażki, tutaj zaczęła od zwycięstw nad Piter i Hantuchovą, z tym, że Daniela jeszcze gorsza na ten moment od Belgijki.
Australijka być może wraca do formy, skoro tak to ten kurs to przesadzony, jeśli zagra tak jak z Bertens to spokojnie zamelduje się w kolejnej rundzie.

Dodatkowo można dołożyć Jovanovski @ 1,30✅ ;)

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Dodatkowo można dołożyć Jovanovski @ 1,30
Troszkę mało...dziś juz prawie out z Ulką ???? A ta Abduraimova całkiem pozytywnie sobie tu radzi i gospodyni :razz: Więc nie wiem czy nie lepiej +1,5 seta dla Abduraimovej ⛔...

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Jovanovski B. - Abduraimova N. @ 3.50 bet365 ⛔
Jovanovski strasznie męczy ten turniej. Jest w półfinale, ale po strasznych męczarniach. W każdym meczu 3 sety, break pointy rozdaje na prawo i lewo, brejki lecą seriami, po drugim serwisie słabiutko, DFy też pojawiają w wartościach dwucyfrowych. Ogólnie słaby sezon Bojany. Abduraimova teoretycznie słabsza od Jovanovski, dopiero 20 letnia zawodniczka, zaczynająca dopiero swoją karierę, grająca głównie w ITFach(z całkiem niezłymi wynikami) i w sumie to pierwszy sezon gdzie próbuje coś ugrać w turniejach WTA. W tym turnieju gra rewelacyjnie. Pewnie 3 wygrane mecze, a rywalki wcale do najłatwiejszych nie należały. Jovanovski nie musi być wcale trudniejszą przeszkodą. Abduraimova ma szansę na swój pierwszy finał co by było dla niej ogromnym osiągnięciem. Urodziła się i mieszka w Taszkencie, a tu rozgrywany jest ten turniej, także publika będzie ją mocno wspierać. Ogólnie Jovanovski dużo bardziej doświadczona i utytułowana zawodniczka, ale obecnie bez formy, w przeciwieństwie do Abduraimovej, która jest na fali, gra świetny turniej, gra u siebie i ma dużo większe szanse na zwycięstwo niż to buki nam sugerują kursami.

S 0

seta

Użytkownik
Jarmila Gajdosova @ 1.847

Tutaj przedstawiam perełkę dzisiejszego dnia.
Dani wczoraj miała pełną kontrolę i bez powodu po prostu oddała mecz... nie rozumiem dlaczego.

Czy ktoś uważa że Alison grała dobrze i zasłużyła na zwycięstwo ?

Ja NIE ! Oglądałem mecz i widziałem mecz przegrany przez Dani i widziałem również Alison bez rewelacji.
Dzisiaj nowy mecz i miała bardzo mało czasu na odpoczynek więc przypuszczam że forma będzie jeszcze słabsza.

blaum 651

blaum

Użytkownik
Lucic-Baroni M. - Karatantcheva S.
Kursy już nieco pospadały, ale nie ma co się dziwić. Chorwatka podczas US Open rozegrała świetny turniej, gdzie doszła do czwartej rundy amerykańskiego Wielkiego Szlema. Na hali w Quebec City jak na razie podtrzymuje tę formę z Nowego Jorku i w dwóch pierwszym rundach pokonała już dwie przeciwniczki bez straty seta. Panie spotkały się ze sobą 4 razy, h2h 3-1 na korzyść Mirjany. W ubiegłym roku doszło do dwóch konfrontacji tych tenisistek, oba wygrała Baroni 2-0, w tym 1 mecz rozgrywany był na hali. Tutaj też nie spodziewam się innego wyniku, pojedynek dłuższy niż dwusetowy będzie dla mnie zaskoczeniem. Styl jaki preferuje Sesil jest na rękę Chorwatce i jedyne na co będzie musiała uważać to backhand i return Kazaszki, choć przy serwisie Mirjany Karatantcheva będzie miała problemy by wykorzystać ten drugi atut. W grze Baroni zdarzają się przestoje, co chociażby miało miejsce wczoraj w meczu z Timeą Babos, aczkolwiek szybko wróciła ze stanu 2-5 i zdołała jeszcze wygrać seta. Mirjana preferuje siłowy styl gry, posiada mocny serwis i bardzo dobry return. Wszystko w sumie zależy od tego czy Chorwatka będzie trafiać, jeśli szybko wejdzie w mecz to i szybko ten mecz się zakończy. W ubiegłym roku zarówno jedna, jak druga doszły do drugiej rundy podczas turnieju w Quebec, także już za ćwierćfinał zarobiły nieco punktów.
Lucic-Baroni M. -1.5s @ 1.96 Pinnacle ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +41
peterkovic 150

peterkovic

Użytkownik
Sabine Lisicki - Francesca Schiavone
Dużo pisać nie muszę, oglądałem wszystkie mecze Sabiny w tym turnieju, dziewczyna robi na mnie duże wrażenie. Pewne poruszanie po korcie, pewne zagrywki, generalnie większość straconych gemów do tej pory było ze względu na różne testy skrótów czy innych zagrań które czasem nie wychodziły. W zasadzie Schiavone też dobrze, o ile Date Krumm odpadła po kontuzji barku o ile dobrze zauważyłem (nie czytałem potem co się stało dokładnie), to Cepelova zła nie jest.
Generalnie gra Sabiny bardzo przypada mi do gustu, jeśli tak zagra z Francescą, o wynik jestem spokojny. Dodatkowym argumentem jest 2:0 h2h dla Lisicki.
Sabine Lisicki @ 1.40 ✅
Sabine Lisicki (DW 2:0) @ 2.10
⛔
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Lucic-Baroni M.-Goerges J typ: Lucic Baroni M. +1,5 seta 1,43 ComeOn✅✅
Chorwatka w półfinale w Quebec zmierzy się z Niemką. W tym spotkaniu typuję wygranie przynajmniej jednego seta ze strony Lucic Baroni. Chorwatka ostatnio gra bardzo przyzwoicie. Przeszła 3 rundy kwalifikacji US Open, przegrała dopiero w 1/8 z Sara Errani. Julia jest daleko od swojej życiowej formy którą miała w 2012 roku. Wówczas była numer &quot;18&quot; światowego rankingu. Aktualnie zajmuję 93 lokatę (13 miejsc dalej od Lucic Baroni). Nie wiem czemu Niemka jest faworytką tego spotkania. Ostatnio gra słabiej od swojej dzisiejszej rywalki, i takie są fakty.
Uważam że Chorwatka wygra to spotkanie, a na pewno seta.
Typy na ten mecz:
Lucic Baroni win: 2.10 ComeOn✅✅✅
+1,5 seta 1,43 ComeOn
✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Lucic-Baroni M. - Goerges J. 2 @ 1,72 Unibet ⛔ 6-4 5-7 6-2
Gram konsekwentnie na Julię. Nie przekonują mnie wpisy o Lucic, która niby po US Open jest w takiej świetnej formie, a Goerges jest daleka od niej i jest dalej w rankingu. Chyba nikt dobrze nie śledził jej poczynań w tym turnieju. Z Shapatavą w 3 secie było 2-5 dla Gruzinki i nagle stanęła przegrywając ostatecznie 7-5. W 1 rundzie Chorwatka pokonała faworyzowaną Muguruze Blanco, ale według mnie to bardziej Hiszpanka przegrała ten mecz swoją indolencją serwisową i problemami z 1 serwisem. Sprawiła niemałą niespodziankę pokonując Halep, która też w świetnej formie nie była. W Kanadzie trudnych rywalek nie miała. Goerges wczoraj mi zaimponowała w 2 przy stracie podania odrobiła je i wygrała seta 7-5, a w 3 dobiła Hlavackovą wygrywając 6-2, która mimo wszystko zagrała dobre spotkanie. Obie zawodniczki posiadają silny, płaski serwis. Jednak to Julia serwuje więcej asów i popełnia przy tym mniej DF. Julia i Mirjana mają jakieś mniejsze lub większe sukcesy w deblu, więc z grą przy siatce są zaznajomione. W lepszej dyspozycji deblowej jest zdecydowanie Niemka, która w parze ze swoją rodaczką Groenefeld notuje przyzwoite rezultaty w tym sezonie. Prezentowane zawodniczki grają w podobnym, siłowym stylu. To powinien być wyrównany mecz. Jednak jestem po stronie Julii, której gra zdecydowanie bardziej mi odpowiada w tym turnieju i popełnia mniej błędów niż Chorwatka.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Julia Goerges-Lucic Baroni

typ: Lucic Baroni 2.20 bet365 :grin:✅

Szybka analiza ale rzeczowa.Julia Goerges to idealny przyklad jak latwo mozna zaprzepascic talent i spoczac na laurach 2 lata temu wygrala turniej w Stuttgrcie pokonujac w finale sama Wozniacki ,byla nawet 14 w rankingu WTA i potem spadek formy jak nie zalamanie i spadek w rankingu i tak jest caly czas od 2 lat,Goerges to jedna z najgorszych psychik w tourze wiele razy bylem swiadkiem jak przegrywa wygrane spotkania na wlasne zyczenie, niczym Ivanovic jak przegra wlasne podanie raz w meczu ,przychodzi niemoc i jej gra sie sypie niczym domek z kart.Niemka miala malo wymagajce zawodniczki,totalne kelnerki moze oprocz Hlacackovej 3 zawodniczki grajace piach plasujace sie poza pierwsza setka rankingu ,tymrazem czeka Niemke prawdziwy test formy i moze napotkac sie z sporym oporem gdyz Lucic Baroni wg mnie gra OBECNIE lepszy tenis i jest w lepszej formie od Jili Goerges.Spore value na Lucic Baroni ktora tydzien temu doszla do 4 rundy US Open.GOOD LUCK

Otrzymane punkty reputacji: +3
blaum 651

blaum

Użytkownik
Mladenovic K./Babos T. - Lucic-Baroni M./Hradecka L.
Dzisiaj postanowiłem pójść w debla. Myślę, że warto pograć w kierunku Mladenovic i Babos. Francuzka i Węgierka rozpoczęły wspólną przygodę w styczniu i już w pierwszym turnieju odnotowały finał w Paryżu. Podczas całego sezonu zaliczyły 3 finałowe starcia, co prawda bez zwycięstwa, niemniej jednak doszły do końcowego etapu rozgrywek Wielkiego Szlema w Londynie, a także podczas turnieju w Cincinnati. W Quebec City jak na razie bez straty seta, dwie szybkie przeprawy przez początkowe rundy. Hradecka-Baroni to natomiast para utworzona na potrzeby tego turnieju. Jak na razie również bezproblemowe, gładkie wygrane, aczkolwiek rywalki z pewnością kilka półek niżej od dzisiejszych rywalek, jeśli chodzi o zmagania deblowe. Mladenovic i Babos są świetnie zgrane. Od dłuższego czasu bardziej skupiają się na wspólnej grze, co przekłada się na wyniki. Z pewnością dodatkowym atutem będzie mniejsze obciążenie fizyczne. Węgierka i Francuzka w początkowych fazach odpadły z turnieju singlowego i w Quebec całą uwagę skierowały teraz na debla. Hradecka natomiast wczoraj trzysetowy pojedynek z Williams, gdzie przegrała dopiero po tie breaku. Lucic-Baroni właśnie rozgrywa swój mecz z Julią Goerges, gdzie być może dojdzie do trzeciego seta. Więc zapewne po tym spotkaniu szybki prysznic, krótki odpoczynek i znów na kort. Czeszka i Chorwatka mają większe doświadczenie, niemniej jednak w deblu to dopiero ich trzeci wspólny mecz, nie sądzę aby były na tyle zgrane, by w pełni rozumieć się w grze. Para węgiersko-francuska świeższa, lepiej zorganizowana i myślę, że dadzą radę ugrać tutaj finał.
Mladenovic K./Babos T. @ 1.63 Pinnacle ⛔⛔

peterkovic 150

peterkovic

Użytkownik
Sabine Lisicki - Karolina Pliskova
Finał. Obie Panie w dobrej dyspozycji, chodź mecze półfinałowe takie łatwe nie były. Lisicki potrafiła stracić seta w którym Schiavone brała minimum 2 medicale (nie śledziłem non stop meczu, 2 widziałem). Serwis już dziś tak dobrze nie funkcjonował jak we wcześniejszych meczach, ale pomysłowość i skupienie pozwoliły na odniesienie zwycięstwa.
Meczu Karoliny nie oglądałem, jednak po statystykach i wynikach można wnioskować że chyba za bardzo się rozluźniła po wygranym pierwszym secie 6-1. Patrząc po ostatnich meczach widać że drzemie potencjał, ale w pewnych momentach po prostu brakuje opanowania.
Panie rozegrały między sobą dwa spotkania, obydwa wygrała Sabine, było to całkiem niedawno bo obydwa w tym roku. Nigdy na twardej nawierzchni. W pojedynkach jest 2:0 dla Sabine.
Reasumując, obie Panie w formie, będą walczyć, o zwycięstwie zadecyduje forma dnia i opanowanie. W tym drugim aspekcie lepiej chyba wypada ostatnio Lisicki, ale jako że jest to finał, półfinały wyglądały jak wyglądały, słusznym typem wydaje się być:

Powyżej 2,5 seta @ 2.37 Bet365 ⛔ //a jednak, Lisicki w dobrej formie, Karolina trochę nie wytrzymała zwłaszcza w pierwszym secie.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Sabine Lisicki vs Karolina Pliskowa Typ: Pliskowa @2,50 - bet365 ⛔Szkoda przepuszczenia prowadzenia w pierwszym secie ze stanu 2:5 dla Pliskowej do stanu 7:5
Spotkanie dwóch zawodniczek preferujących siłowy styl gry. Zarówno jedna jak i druga notują progres formy. Wczorajsze ich spotkania pokazały, że zarówno jedna jak i druga notuje przestoje w grze i jest do ugryzienia, jeżeli tylko rywalka będzie potrafiła to wykorzystać...
Lisicka jest bardzo trudna do pokonania jeśli gra z zawodniczkami, które skupiają się na przebijaniu piłki zamiast na przechodzeniu do ofensywy. Oglądałem całe spotkanie z Min, które właśnie tak wyglądało. Przebicie piłki na drugą stronę na środek kortu i czekanie na egzekucję Niemki. Pliskowa to zupełnie inny kaliber. Mocny serwis, mocny oburęczny backhand oraz gra kątowa powinny dzisiaj Sabinie napsuć krwi, która (podobnie zresztą jak Pliskowa) potrafi robić błędy seriami.
Wystawiony kurs uważam za lekkie value. Lisicka to nie Serena Williams, że prawdopodobieństwo porażki jest znikome. H2H uważam ze działa jedynie na korzyść typu w stronę czeszki - wkońcu czas na przełamanie i jak to się mówi do 3 razy sztuka;-)
powodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom