>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - QUEBEC, TASHKENT, HONG KONG, 08-14.09.2014

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik

Miejsce: QUEBEC CITY, CANADA
Data rozgrywania: 08.09-14.09.2014
Nawierzchnia: Carpet
Pula Nagród: $250.000
Oficjalna strona turnieju: http://www.coupebanquenationale.ca/en/home/
Drabinka: Pojawi się
Plan gier: Pojawi się
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/canada/wta-quebec-city/

Miejsce: TASHKENT, UZBEKISTAN
Nawierzchnia: Hard
Oficjalna strona turnieju: http://www.tashkentopen.uz/en/
Drabinka: http://www.tashkentopen.uz/en/draws
Plan gier: http://www.tashkentopen.uz/en/schedule
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/uzbekistan/wta-tashkent/

Miejsce: HONG KONG, SAR
Nawierzchnia: Hard
Oficjalna strona turnieju: http://hongkongtennisopen.com/
Drabinka: http://hongkongtennisopen.com/draws/main-draw-singles/
Plan gier: http://hongkongtennisopen.com/draws-schedules/order-of-play/
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/hong-kong/wta-hong-kong/

Zapraszam wszystkich do pisania analiz​

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
O.SAVCHUK vs C.ZHAO
|SAVCHUK| ✅ @ 1,67 WilliamHill
Olga Savchuk w tym sezonie prezentuję przeciętny tenis. Ukrainka nie potrafi rozwinąć skrzydeł ale jest to związane ze startami praktycznie wyłącznie w kwalifikacjach do turniejów rangi WTA. Dlaczego? Olga na pierwszym miejscu stawia grę podwójną w której obecnie jest klasyfikowana na pozycji numer sześćdziesiąt pięć. W pierwszej rundzie kwalifikacji turnieju w Quebec Olga pokonała Denise Muresane w dwóch, szybkich setach. Olga mierzy 177 centymetrów, jest całkiem nieźle zbudowana. Próbuje grać ofensywny tenis, całkiem nieźle serwuję. Warto zwrócić uwagę na jej backhand po crossie.
Carol Zhao to młoda tenisistka z obywatelstwem kanadyjskim, która jeszcze nie weszła na stałe do głównego touru. Zhao nie gra jeszcze dużo turniejów, w tym sezonie dała o sobie znać w Standford, gdzie udało się jej awansować do drugiej rundy turnieju głównego, co było zarazem jej największym sukcesem w karierze. Urodzona w Pekinie tenisistka jest stosunkowo niska, ma zaledwie 168 centymetrów wzrostu i w jej przypadku duże oczekiwania wiążę z grą podwójną w której za kilka lat może osiągać duże sukcesy. W pierwszym meczu w Quebec Carol niespodziewanie męczyła się z Amerykanką Nicole Melichar, która zdołała wygrać seta i w decydującym tiebreaku potrafiła się utrzymać w grze i przegrała go dopiero na przewagi.
Carol Zhao po dobrym występie w Standford, gdzie studiuje zdecydowanie spuściła z tonu, przegrywa z zdecydowanie niżej notowanymi rywalkami. Dodatkowo w hali ma rozegranych bardzo mało meczy, czego nie można powiedzieć w przypadku Olgi Savchuk, która na indorze potrafi grać.

Otrzymane punkty reputacji: +9
grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Venus Williams - Francoise Abanda @6.50
Dlaczego nie ? Młoda, 17-letnia Abanda, ktora zachwycala na US OPEN jadac wszystkich w kwalifikacjach kontra jedna z sióstr, która na taki turniej przyjechała bez większego zaangażowania. Dla młodej każdy taki mecz jest ważny, aby się pokazać, szczególnie w meczu z taką przeciwniczką.
Spójrzmy teraz na bilans meczów w hali w całej karierze Venus : 63/12, ostatni raz grała w 2012 roku.Z kolei Abanda w tym roku rozegrała już 5 spotkań, z których 4-krotnie wychodziła zwycięsko. Moim zdaniem duże value i na pewno pogram za drobne bo czuje, że będzie tutaj niespodzianka.

K 5

kelso

Użytkownik
Dolonc V. - Radwańska U.
Te tenisistki spotykają się po raz drugi, rok temu podczas turnieju w Guangzhou górą była Serbka pokonując naszą rodaczkę 2-0. Dzisiaj również spodziewam się wygranej Dolonc. Obie panie forma nie błyszczą, jednakże Polka gra tragicznie w tym sezonie. Widać, że po kontuzji nie potrafi dojść do siebie i te problemy z grą ciągle są na dniu dziennym. Szczególnie kuleje serwis, pierwsze podanie w graniach 60mhp nie może zagrozić, a samo przebijanie piłki na drugą stronę nie wystarczy w starciu z Vesną. Radwańska nie ma siły uderzeniowej, o jakimś winnerze można zapomnieć. Jej gra teraz wygląda tak, że czeka na błąd rywalki poprzez długie wymiany. Serbka gra agresywnie, stara się rozrzucać przeciwniczki, a oburęcznym backhandem potrafi posłać mocną piłkę. Przy tym, co na na ten moment prezentuje Ula, Dolonc powinna spokojnie ustawić sobie grę i nacierać z ofensywą na Polkę. Myślę, że Vesna jest w stanie wygrać to spotkanie, a wygrany set to minimum.

Dolonc V. @ 2.23 Pinnacle
Dolonc V. +1.5s @ 1.57 Pinnacle

Rogowska O. - Sasnovich A.
Tutaj myślę, że kursy nieco przesadzone. Fakt, że Białorusinka z niezłej strony pokazała się w Nowym Jorku na US Open, doszła do drugiej rundy, gdzie uległa dopiero finalistce całej imprezy, Caroline Wozniacki. Zaczęła od kwalifikacji i nie straciła nawet seta do wcześniej wspomnianego spotkania z Dunką. Widać, że z formą trafiła,ale i tak myślę, że w pojedynku z Rogowską, górą będzie Australijka. W lipcu wygrała turniej w Sacramento, nieźle zaprezentowała się w Washingtonie. Trzyma równy poziom i na pewno ten mecz nie będzie łatwy dla Sasnovich. Olivia aż takiego mocnego uderzenia nie ma, ale gra precyzyjnie, potrafi posłać trudną piłkę na samą linię. Atuty to na pewno mocny serwis i dobry return. Białorusinka na pewno ma ogromny potencjał, ale stawiam tutaj jednak na Australijkę.

Rogowska O. @ 2.44 Pinnacle ⛔
niewiele
Rogowska O. +1.5s @ 1.62 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Goerges J. - Dubois S. 1 (-1,5seta) @ 1,70 ✅ 6-1 6-2
Rogers S. - Martincova T. 1 @ 1,25
✅ 6-1 6-3
AKO: 2,13 Unibet ✅

Turnieje przed i po Wielkich Szlemach rządzą się swoimi prawami. Większość topowych zawodniczek je odpuszcza i pojawia się szansa na podbicie swojego rankingu dla zawodniczek, którymi punktów brakuje. Tak właśnie może być w przypadku Julii i Shelby.
Niemka wciąż próbuje odzyskać ranking, przebiła się do pierwszej setki, więc teraz trzeba pomyśleć o kolejnych skalpach. W US Open zaprezentowała się przyzwoicie z Pennettą, tylko szkoda, że zabrakło sił w 3 secie. Nie raz opisywałem tą zawodniczkę. Jej głównymi atutami jest serwis i mocny forehand, a wadami niestety słaba regularność i głowa. W 1 rundzie dostaję reprezentantkę gospodarzy, która dostała dziką kartę. Dubois obecnie pałęta się w 3 setce rankingu i sezon ma bardzo słaby. Żadnych znaczących wyników nawet na gruncie ITF. Julia moim zdaniem trafiła całkiem nieźle i w tym turnieju powinna zdobyć całkiem sporo punktów. W 1 rundzie przeszkoda dość prosta, dlatego myślę, że ze swoim stylem powinna gładko wygra 2-0.
Shelby po przegraniu z Pennettą po przyzwoitym meczu dostaje w 1 rundzie zawodniczkę z kwalifikacji. W tym sezonie robi całkiem niezłe wyniki, w tym finał w Bad Gastein i 1/16 w Montrealu, gdzie wcześniej wyeliminowała Bouchard. Rogers bardzo dobrze porusza się po korcie, ma przyzwoity forehand i dobry backhand, potrafi też zaskoczyć płaskim serwisem. Martincova to zawodniczka młoda, grająca na poziomie ITF z jakimiś sukcesami, ale jednak na nawierzchni ziemnej, a nie twardej w hali. Amerykanka może zdobyć trochę punktów na koniec roku, bo rywalkę ma zdecydowanie w swoim zasięgu. Powinna łatwo rozprawić się i zameldować w 2 rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +40
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Krunic - Tsurenko ✅
2 @2,15

Unibet

US Open prawie skończone tuer przenosi się teraz powoli do Azji. Krunic objawienie tegorocznego Szlema w stanach. Naprawde dziewczyna grala świetny tenis. Postanowiłem zagrać jednak przeciwko niej. W ostatnim czasie ta 21-latka grała dość sporo, ciężke spotakania w US Open fizycznie jak i mentalnie. Bardzo często powtarza się taki scenariusz że zawodniczka ktora osiągnęła sukces w Wielkim Szlemie w kolejnym mniejszym turnieju odpada zaraz na początku myślę że tu tak własnie będzie. Tsursenko nie gra w cale źle w ostatnim czasie więcej ma zwycięstw niż porażek dodatkowo rozegrała tu w Uzbekistanie już dwa spotkania.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +24
blaum 651

blaum

Użytkownik
Peer S. - Ostapenko J.

Odważny typ, ale spróbuję pograć w kierunku Łotyszki, oczywiście za małą stawkę. Do turnieju głównego Jelena dostała się dzięki dzikiej karcie i w pierwszym meczu zmierzy się z Peer, z którą moim zdaniem przy dobrych wiatrach ma szansę wygrać. Tegoroczna zwyciężczyni Wimbledonu i ćwierćfinalistka Australian Open w kategorii juniorek niewątpliwie posiada wielki potencjał. Przyglądałem się jej podczas londyńskiego Szlema i przyznam, że prezentuje naprawdę niezły tenis, oczywiście skupia się na agresywnej grze, co jest teraz zresztą standardem. Posyła fajne kątówki na linie serwisowe, a na przedpolu oburęcznym backhandem sieje zamieszanie. Pierwszy serwis mocny, aczkolwiek często zawodzi, drugi natomiast lekki, techniczny, łatwy na return, a to na pewno Shahar wykorzysta. Szansę na zwycięstwo Ostapenko upatruję w stylu gry Izraelki, która w wymianach posyła piłki opadające, niezbyt silne, więc Łotyszka ma szansę ustawić sobie grę. Dodatkowo Shahar jest w słabej dyspozycji, jest zawodniczką która skupia się na regularności w wymianach, a ta w tym sezonie zawodzi. Na pewno Peer przewyższa doświadczeniem rywalkę, ale jeśli Jelena będzie trafiać to ma szansę wygrać ten mecz.
Ostapenko J. @ 3.26 Pinnacle ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +65
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Lisicki S. - Niculescu M. 1 @ 1,65 Pinnacle ✅ 3-6 7-6 6-1
Obie panie szybko odpadły z US Open i nie doczekały drugiego tygodnia imprezy. Sabine nie miała szczęścia w losowaniu i już w 3 rundzie odpadła z Sharapovą. Natomiast Rumunka odpadła z Barborą Zahlavovą Strycovą w 2 rundzie. Niemka zajmuje obecnie 31 miejsce, więc wypada zebrać trochę punktów, aby być wyżej rozstawioną na Australian Open. Okazja jest do tego bardzo dobra, bo rok temu nie brała udziału w tym turnieju, więc nie broni żadnych punktów. W podobnej sytuacji jest Rumunka, jednak 60 miejsce odzwierciedla jest poziom gry. Styl gry Lisicki to typowe siła razy ramię. Nieprzypadkowo dzierży rekord w prędkości serwisu wśród kobiet. Serwisem zdobywa najwięcej punktów i jeśli nie funkcjonuje odpowiednio to musi wdawać się w wymiany w których popełnia dużo błędów, a dodatkowo traci punktów przez podwójne błędy. Ratuje ją jeszcze bardzo mocny forehand, którym również zdobywa punkty. Monica natomiast to totalne przeciwieństwo. Jej serwis jest bardzo słaby, ale w wymianach czuje się mocniejsze dzięki slajsowanemu forehandowi. Doprowadza to zawodniczki do błędów i na pewno nie jest to przyjemne uderzenie. Niemka nie jest zawodniczką cierpliwą i będzie atakować takie piłki. Pytanie z jakim skutkiem. H2H 1-3 na korzyść starszej z zawodniczek. Jednak jeśli Sabine będzie wystrzegać się niewymuszonych błędów, a serwisem będzie zdobywać łatwe punkty to spotkanie powinna wygrać. Jest rozstawiona z 1, drabinka nie jest trudna, więc ma sporo do zyskania.

Otrzymane punkty reputacji: +11
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Amanmuradova-L.Kichenok 1 @1.75
Akgul to taka tenisistka znana swego czasu z czasem przyzwoitych wynikow. Kilka ladnych sezonow wstecz potrafila zaskoczyc niezlym wynikiem, chociaz turnieju zadnego w tourze nie wygrala. Niemniej jednak tu na wlasnych smieciach w Taszkencie byla finalistka i radzila sobie conajmniej dobrze. Oczywiscie bylo tez duzo dowcipow jakiej plci jest Amanmuradova, ale to kwestie niezwiazane z kortem. Turnieje typu Baku, Taszkent i inne wynalazki ogolnie nie ciesza sie duzym zainteresowaniem, sa z reguly slabo obsadzone i ciezko tam sciagnac jakas &quot;gwiazdke&quot;. Dla Amanmuradovej to jednak na pewno proba ugrania jakiego lepszego wyniku, a Akgul zaczela ponownie pojawilac sie jna kortach przed US Open . W 1 rundzie Amanmuradova ograla Jaksic, a teraz rywalka tez wydaje sie byc w zasiegu. Ludmila Kichenok, jak dotad notowala slabsze wyniki niz siostra Nadia i pomimo udanych kwalifkacji mam wrazenie, ze Ukrainki nikt jeszcze nie sprawdzil. Amanmuradova to przede wszystkim tenis silowy, dobry serwis, proba szukania konczacych uderzem, chociaz dawno nie widzialem Uzbeczki (?) na korcie. Szansa jednak duza na tle rywalki bez wymiernych sukcesow jeszcze, a miejsce i klimaty tez zdecydowanie pod Amanmuradova, wiec daje jeszcze szanse reprezentance gospodarzy na tym etapie, ktora na pewno bedzie miec duza motywacje.

Otrzymane punkty reputacji: +3
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Lim - Oudin over 19,5g @ 1,85 ✅ izi, 7-5, 3-2 i księgarnia ;)
Unibet

Spory kurs Unibet nam daje na ten zakład, więc myślę, że warto spróbować. Obie formą nie grzeszą i faworytką jest tu Oudin, ale dziś wierzę we Francuzkę i liczę, że powalczy.
Lim wyniki słabiuteńkie, nie ma co nawet o nich mówić, ale jak większość tenisistów i tenisistek z Francji lubi grać w hali i myślę, że to jest jej atutem w tym meczu.
Oudin też formą nie powala, ale coś tam powygrywała w ITF-ach no i jeśli chodzi o umiejętności to ma przewagę. Jednak jej głowa często nie ogarnia i lubi przegrywać wygrane mecze/sety lub oddawać seta, by wygrać w trzech.
Po takim kursie myślę, że warto ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Vickery S. - Krejcikova B. 1 (+1,5seta) @ 1,63 Pinnacle ⛔ 2-6 4-6 mecz na dramatycznym poziomie, a w 2 secie niewykorzystane okazje...
Spotkanie młodych zawodniczek z rocznika 1995. Vickery jakiś czas temu została okrzyknięta &#39;&#39;nową&quot; Sereną Villiams, czyli kolejną po Sloane Stephens następczynią Amerykanki. Sachia sezon ma całkiem udany, bo ćwierćfinał w Stanford to już całkiem spory sukces. W kwalifikacjach do turniejów rangi WTA pojawiała się kilka razy ze zmiennym skutkiem, ale kilka wyżej notowanych rywalek ma na rozkładzie. Styl pasuje zdecydowanie do kortów twardych. Nie ma mocarnego podania, ale potrafi zdobywać punkty płaskim serwisem, stara się kończyć wymiany backhandem, dobrze porusza się po korcie. Krejcikova jest dla mnie zawodniczką kompletnie nieznaną. W tym sezonie grała w 90% na nawierzchni ziemnej w turniejach rangi ITF w Europie z całkiem niezłymi rezultatami. Para dość wyrównana, ale w mojej opinii kursy są dziwnie wystawione. Zawodniczki młode, więc nie wykluczam 3 setowego pojedynku, dlatego idę w stronę Amerykanki, która na twardej nawierzchni radzi sobie lepiej.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Sasnovich - Knapp 2 @ 1,50✅ luźno ????
Bet365

Sasnovich jakoś przebojem się wdarła do ostatnich turniejów, ale w tym meczu sądzę, że nie ma co kombinować i to Karin sobie spokojnie poradzi.
Białorusinka może i w formie, ale nikogo pokroju Włoszki na rozkładzie nie ma. W ubiegłym roku 3 wygrane ITF-y, ale w żadnym z nich nikogo na poziomie nie pokonała i dodatkowo te turnieje rozgrywane były w hali. Dodatkowo klimat wschodu chyba też jej nie odpowiada, bo do tej pory słabo jej tu idzie.
Knapp bardziej doświadczona, do tego lepszy serwis. W ostatnim czasie poza US Open niezłe wyniki, pokonała znacznie lepsze rywalki od jutrzejszej i nie sądzę, by jutro miała ten mecz przegrać. Dobre przetarcie w pierwszej rundzie, to tylko jej pomoże moim zdaniem.
Bukmacherzy bardzo faworyzują Białorusinkę, moim zdaniem za bardzo, 1,36, max. 1,4 powinno być na Włoszkę. Sądzę, że warto to zagrać po takim kursie, polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +13
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Lisicki S. - Min G. 1 @ 1,20 ✅ 6-1 6-1
Rogers S. - Muhammad A. 1 @ 1,20 ✅ 6-7 7-6 7-6
Goerges J. - Oudin M. 1 @ 1,52 ✅ 6-2 6-2
AKO: 2,19 Betsafe ✅
Lisicki tak jak czułem strasznie męczyła się z Niculescu. Niestety ma taki styl gry, że potrafi doprowadzać rywalki do błędów i męczyć te wymiany slajsami. Niemka dopiero w 3 secie zmiażdżyła rywalkę, ale długo wchodziła w spotkanie. 10-9 to stosunek asów do podwójnych błędów, czyli jak na 3 sety to nieźle jak na Nią. Lepsze to niż ponad 20 DF w meczu z Errani ???? Ale do rzeczy. Sabine jak wspominałem drabinkę ma dosyć łatwą i grzechem byłoby tego nie wykorzystać i nie podbudować sobie rankingu. Rywalka na hardzie raczej nie wygrywa za często, a wręcz bardzo rzadko. Jej styl zdecydowanie pasuje do gry na ziemi, co wskazuje ilość rozegranych meczy w tym sezonie 24/8, z czego zdecydowana większość była na poziomie ITF. Myślę, że Lisicki będzie miała sporo łatwiejszą przeprawę niż w meczu z Rumunką.
Rogers w pierwszym meczu zagrała bardzo dobrze. Serwis całkiem nieźle funkcjonował, backhand dawał dużo punktów, potrafiła zwolnić wymianę wtedy kiedy było trzeba. Muhammed ograła za to Konte sprawiając trochę niespodziankę. Zawodniczka niestety kompletnie mi nieznana z racji tego, że gra tylko na poziomie ITF. Shelby ma szansę na dobry wynik i takie rywalki jak Asia powinna ogrywać. Liczę w tym meczu na Amerykankę.
Goerges w meczu Dubouis zagrała bardzo dobrze i gładko, bo 6-1 6-2 ograła Kanadyjkę. 10 asów i 4 DF pokazują, że atut Niemki funkcjonował bardzo dobrze. Zagrywała sporo wygrywających piłek, popełniała mało błędów, ale jednak rywalka nie była z wysokiej półki. Oudin męczyła się dość długo z Lim. Jest z pewnością trudniejszą rywalką niż Kanadyjka, ale jeśli Julia zagra tak skutecznie jak w pierwszym meczu i będzie regularna to powinna sobie poradzić.

Otrzymane punkty reputacji: +20
type-man 458

type-man

Użytkownik
Schiavone vs Date Krumm Typ: Date Krumm @2,50 bet365 (+/-) krecz - zwrot
Myślę, że w tym kursie można szukać wygranej. Bo cóż wybrać jeśli w dniu dzisiejszym oferta dość oboga, wszystkie najważniejsze imprezy w roku już za nami, no może poza zmaganiami najlepszych pod koniec roku...
Kimiko pomimo swojego wieku nadal nie kończy kariery i dobrze, bo skoro potrafi biegać po korcie jak mały samochodzik to czy wiek powinnien być wyznacznikiem formy? Na AO w singlu nie zabłysnęła ale półfinał debla to niewątpliwie sukces. Wczorajsze spotkanie skończyła dość szybko więc regeneracja sił powinna nastąpić bezproblemowo co w jej wieku już tak łatwo nie przychodzi.
Schiavone również jest już mocno leciwa. Lata świetności ma już chyba za sobą. Wczoraj spędziła dokładnie godzinę więcej na korcie niż Japonka. Ale szacun dla niej za to, że potrafiła zwyciężyć z młodą amerykanką.
Gdzieś tam wygrzebałem informacje w necie (o ile dobrze przetłumaczyłem tekst), że Kimiko zagrała dobre spotkanie z Larsson co po półfinale debla pozwala dość optymistycznie podchodzić do typu.
Uważam, że spotkanie powinno być bardzo wyrównane, over gemowy również nie jest głupim rozwiązaniem, ale osobiście wybieram kurs 2,50 na 44 letnią weteranke WTA. Ze stawkami nie ma co szaleć. Osobiście wchodzę w typ za 0,5 jednostki. Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Abduraimova N.-Amanmuradova A typ: Abduraimova N. +1,5 seta 1,48 Unibet✅ (6:3,6:3)
Mecz ćwierćfinałowy w Tashkent. Zagrają w nim dwie zawodniczki gospodarzy.
Można powiedzieć że zarówno Abduraimova jak i Amanmuradova prezentują podobne formy. Ostatnie 10 spotkań na hardzie, obie zawodniczki odnosiły takie same rezultaty. Pięć zwycięstw i pięć porażek. Nie wiem czemu Amanmuradova A jest faworytką tego spotkania, grają na prawdę na takim samym poziomie aktualnie. Abduraimova N. na pewno jest w stanie wygrać mecz a tym bardziej seta

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Georges(-3,5g) - Oudin 1 @ 1,72✅
Bet365

Aj, kursy już mi trochę spadły, ale po prostu nie miałem czasu wcześniej wpaść do domu. Julka gra w ostatnim czasie nieźle i może nie pieczętuje tego zwycięstwami, bo miała trudne rywalki, ale widać progres.
W pierwszej rundzie łatwa przeprawa z Dubois, 6-1,6-2 i to była lekcja. Dziś zagra przeciwko Melanie Oudin, tenisistka utalentowana, ale bardzo nieregularna.
Oglądałem jej mecz z Lim i gdyby Francuzka ciut więcej umiała i była bardziej opanowana to by się skończyło w dwóch setach dla Alize. Jednak Amerykanka niczym nie zachwyciła, serwis na korzyść Niemkie zdecydowanie, siła, wymiany także.
Nie mam argumentu dla Oudin, tak jak mówiłem kursy troszkę niższe, ale myślę, że dalej warto. Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +6
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
???? B.Jovanovski - U.Radwańska --&gt; 1 - 1,90 Totomix / 2,00 bet365 ✅ 2-1
Kurs 2 na Bojanę Jovanovski z Urszulą Radwańską ? No wg mnie to jest przegięcie lekkie...Ale może się mylę ? Rozumiem, że Radwańska pokonała tu Vekic i Dolonc bez straty seta, a Bojana się męczyła i to dość mocno w 1wszych dwóch meczach, ale nagle Radwańska ma być faworytką z tenisistką rozstawioną w tym turnieju z jedynką ? Wg mnie trzeba korzystać z tego kursu...Chyba, że Serbka ma jakieś problemy zdrowotne to niech kto coś napisze, ale 2 na Bojanę a 1,75 na Radwańską to szczerze przyznam jestem zdziwiony...

Otrzymane punkty reputacji: +3
blaum 651

blaum

Użytkownik
Bojana miała kończyć sezon już po US Open z powodu kontuzji. Do Uzbekistanu przyjechała, bo broni punktów za zwycięstwo w turnieju. Wyniki ostatnio są jakie są, dodatkowo problemy zdrowotne mogą być przyczyną wystawienia takich, a nie innych kursów. Niemniej jednak to Bojanka powinna być faworytką.
Govortsova O. - Knapp K.
Krótko. Drugi pojedynek tych tenisistek, h2h na korzyść Govortsovej, która 6 lat temu pokonała Włoszkę w trzech setach podczas turnieju w Rzymie. Mimo, że Olga uwielbia takie imprezy jak ta w Taszkencie to myślę, że Karin powinna sobie poradzić z Białorusinką tym razem. Obie tenisistki nie zachwycają w tym sezonie, aczkolwiek przy takiej obsadzie jest szansa na poprawę rankingu, szczególnie dla Karin, która na ten moment wyrasta na faworytkę do końcowego triumfu. Przeczuwam, że Knapp po prostu przygniecie swoją grą Govortsovą. Co prawda zarówno jedna, jak i druga uwielbiają grę agresywną to patrząc na siłę uderzeniową tych zawodniczek w ofensywie stanowczą przewagę ma Włoszka. Białorusinka na pewno lepiej trzyma piłkę w korcie, aczkolwiek przy jej szybkość jeśli Karin zacznie nią rzucać to będzie miała spore problemy. Zarówno serwis jak i umiejętności po stronie Knapp, wystarczy że będzie stanowcza i trafiać, a powinna wygrać.
Knapp K. @ 1.56 Pinnacle ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +28
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
???? B.Jovanovski - U.Radwańska --&gt; 1 - 1,90 Totomix / 2,00 bet365
Kurs 2 na Bojanę Jovanovski z Urszulą Radwańską ? No wg mnie to jest przegięcie lekkie...Ale może się mylę ? Rozumiem, że Radwańska pokonała tu Vekic i Dolonc bez straty seta, a Bojana się męczyła i to dość mocno w 1wszych 2 meczach, ale nagle Radwańska ma być faworytką z tenisistką rozstawioną w tym turnieju z jedynką ? Wg mnie trzeba korzystać z tego kursu...Chyba, że Serbka ma jakieś problemy zdrowotne to niech kto coś napisze, ale 2 na Bojanę a 1,75 na Radwańską to szczerze przyznam jestem zdziwiony...
ja tu się z kolegą nie zgodze. Jeśli założyć że Ula jest w swojej optymalnej formie to ona jest faworytką według mnie. Ja gram tu a Polkę.
Radwańska @1,85
Unibet

cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Jovanowski @2.00
Serbka grająca z kontuzją powinna sobie poradzić z naszą krajową niemotą. Radwańska odzyskuję formę ? tak nagle ? przecież niedawno przegrywała z takimi potęgami jak :
Lauren Davis
Richel Hogenkamp
Asia Muhammad
Misa Eguchi
Kateryna Kozlova
czy zawodniczce walczącej w WTA Tour przystoi takie przegrane w odstępie miesiąca? co nagle przypomniało się jej jak się gra ? moim zdaniem to wszystko było grubymi nićmi szyte i pewnie sprzedawała meczyki. przecież nie miała połamanych rąk że ta kontuzja pozostawiała po sobie takie znaki. Jovanowski dzisiaj powinna wygrać z zawodniczką która ostatnio miała problem przejść 1 rundę w ITFie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom