Bencic - Kvitova 2.85
Na wstępie chcę zaznaczyć, że kursy powinny być bardziej wyrównane, a 2.85 jest wart mojego ryzyka
Kvitova po fatalnym US Open, gdzie przegrała w 2. rundzie z Petković wróciła do gry w Chinach i tak w Wuhan doszła do półfinału, gdzie przegrała z dobrze spisującą się ostatnio Riske. Gra jak to ona bardzo agresywnie, dobry serwis, dużo kończących uderzeń, natomiast daleko jej do pełni formy, dużo piłek ląduje w połowie siatki, miewa przestoje co jej jutrzejsza rywalka mam nadzieję wykorzysta. Bencic świetne US Open, doszła do półfinału gdzie po bardzo wyrównanym meczu przegrała z rewelacją tego sezonu Andreescu. Niespodziewana przegrana w pierwszej rundzie w Wuhan, ale to mniejszy turniej, a teraz inny poziom zaangażowania, bo turniej w Pekinie rangi Premier z pulą nagród 8mln $. Oglądałem jej ostatni mecz z Venus Williams, gdzie 3. set wszedl na kosmiczny poziom i w pewnym momencie u Bencic pojawiły się nawet łzy bezsilności, że nie może zamknąć tego spotkania, ale wkurzona Szwjcarka zaczęła grać jeszcze lepiej broniąc 2 meczboli.
Kieruję się formą obu zawodniczek i liczę, że większa reguralność Bencic wygra ten mecz, bo jeśli chodzi o tenisową agresję w wymianach są bardzo podobne.
Może coś się rozkręci na forum