>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Oeiras, 28.04-03.05.2014

Status
Zamknięty.
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Z moich przemyslen
Bacsinszky-Begu 2 @1.72
Mamy tutaj dwie zawodniczki grajace slilowy tenis. Timea Bacsinszky kiedys zapowiadala sie na zawodniczke duzej klasy, wygrala nawet turniej w Luksemburgu, alez ile on to przerw spowodowanych urazami nie miala, chociaz widac forma idzie w gore. Forma Iriny Begu z koeli to zupelnie inna pochodna. Rumunka wystartuje w Madrycie na zasadzie dzikiej karty. Oczyiwscie mozna sie zastanawiac skad ta dzika karta do tak duzehgo turnieju dla zawodniczki, ktora prezentuje sie w tym sezonie ogolnie bardzo slabo. A no z tego samego powodu z jakiego w Madrycie z &quot;dzika karta&quot; wystartuje rumunski tenisista Marius Copil, ktory generalnie nie ma czego tam szukac (nie pierwszy raz zreszta kiedy ta WC otrzymuje). Powod jest zupelnie prosty i od kilku sezonow ten sam, a nazywa sie Ion Tirac, rumunski wlasciciel turnieju w Madrycie. Generalnie wiec zawsze jedna z dzikich kart laduje w rekach rumunskiego tenisisty lub tenisistki. Zaryzykuje wiec, ze Begu jeszcze zagra dobrze dzis w Oeiras, bo Rumunce mecze sa potrzebne. Wczorajsza wygrana nad Kaai Kanepi, byla triumfatorka z Oeiras, to wrozy dobrze.

Suarez N.-Hercog 1 @1.35

Ten typ w kombinacji rzecz jasna. No coz Carla Suarez Navarro swietna zaowdniczka, ale wciaz bez tytulu WTA na koncie. Kiedys mielismy w kalendarzu turneij w Marbelli czy Barcelonie w tm okresie, gdzie Carla zawsze blyszczala. Teraz jest portugalskie Oeiras. Suarez w dwoch poprzednich edycjach byla finalista tutaj i sie nie udalo wygrac, zwlasza boli przegrany final dwa seozny temu z Kaia Kanepi, gdzie Calra miala pilki meczowe w drugim secie. Czy bedzie atak 3 raz na tytul. Byc moze. Suarez ostatnio sie rozkreca, w Stuttgarcie juz bylo bardzo dobrze, tyle ze trafila na zawodniczke z ktora grac nienawidzi i do ktorej ma ewidentnie pecha, czyli Sare Errani. Na pewno bedzie gra na serio.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Bacsinszky T. - Begu I. 1 (+1,5 seta) @ 1,38 Unibet ⛔ 0-2, TB w 2 secie to czysta żenada..:?
Wczoraj miałem nie przyjemność oglądać mecz Begu-Kanepi. Istna parodia tenisa. Beznadziejne wymiany, odbijanie wysokich balonów, smecze w siatkę itp. Co najlepsze Kanepi mogła ten mecz spokojnie wygrać, ale niestety główka nie pracuje odpowiednio. Estonka dostosowała się do poziomu ITF. Liczę na to, że Szwajcarka dzisiaj nie popełni tego błędu i dobre wyniki potwierdzi w kolejnym meczu. Timea gra mocno, nie kalkuluje i tutaj powinna tego seta ugrać z Rumunką. Tym bardziej, że na zaistnieniu w Rzymie czy Madrycie obie raczej większych szans nie dostaną. Podejrzewam 3 setowe spotkanie jak to u Pań na poziomie ITF.

Suarez Navarro C. - Hercog P. 1 @ 1,33 Unibet
✅ 2-0
Carla wczoraj rowerem odjechała z meczu przeciwko Czeszce. Trafiała dosłownie wszystko, widać, że jest w gazie. Fakt, rywalka kompletnie nie wiedziała o co chodzi i tylko jej pomagała w dziele zniszczenia. Hercog wyeliminowała Safarovą po 3 morderczych setach. Nie oszukujmy się, ten wynik to tak naprawdę efekt beznadziejnej gry Luci. Polona miała swoje przebłyski, ale tyle razy co obie Panie się łamały, to raczej dobrze nie świadczy. Słowenka wraca dopiero do dobrej formy sprzed kontuzji. W walce o półfinał będzie walczyć z rozpędzoną Hiszpanką i tutaj nie sądzę, aby miała stać się jakaś niespodzianka. Carla jest w bardzo dobrej formie, boni tutaj punktów za finał.

Vesnina E. - Vinci R. 2 @ 1,63 Betsson ⛔ 2-1 serwis na mecz był...:-(
Vinci chyba rozkręca się na mączce. W miarę gładkie 2 wygrane, gdzie prócz Cadantu w 2 secie rywalki nie istniały. Vesnina za to jak dla mnie strasznie męczy. Z Bojanovski tak naprawdę wygraną może po części zawdzięczać swojej rywalki, która nie wytrzymała psychicznie. Widziałem kawałki tego meczu i jakoś ta gra specjalnie jej się nie kleiła. Na ziemi jakiś super rezultatów Jelena nie notowała póki co. Teraz dostaje rywalkę, która gra spokojny, wręcz dostojny tenis. Włoszka na mączce to zdecydowanie czołówka i dzisiaj powinna to potwierdzić cierpliwą grą, dyktowaniem tempa i małą ilością błędów. Kurs od wczoraj sporo spadł, ja pobrałem -1,5 gema @ 1,83, dzisiaj niestety linia wzrosła do -2,5 co dalej jest do gry.

Kuznetsova S. - Bouchard E. 2 @ 1,65 Expekt
⛔
Bouchard wczoraj trochę męczyła się w pierwszym secie z Jarką, bo Kazaszka wszystko trafiała. W 2 secie jak Kanadyjka zaczęła lepiej trafiać serwisem to wzięła mecz w swoje ręce. Dzisiaj dostaję rywalkę grającą podobnie do Shvedovej. Rosjanka trochę się męczyła z Hiszpanką, która jest w niezłej formie po wygraniu turnieju w Marakeszu. Jednak sprawdziło się to co mówiłem, że po wygraniu turnieju zazwyczaj leci się w 1-2 rundzie. Maria odpuściła całkiem grę w 3 secie. W 1 i 2 gra szła całkiem nieźle, jednak Kuznetsova biegała do każdych piłek i liczyła na błędy z BH Shvedovej. Teraz szykuje się dużo trudniejszy mecz i myślę, że łatwo nie będzie. Genie przed Madrytem powinna szlifować grę na mączce i takie mecze musi wygrywać. Od półfinału w Charlestone to dopiero 2 turniej na ziemi. Łatwo nie będzie, ale liczę na moją ulubienicę i ostrą walkę z jej strony.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Kuznetsova S. - Bouchard E. - Powyżej 2.5 Seta @ 2.25 ⛔ / Pierwsza niespodzianka, Gienia myśli chyba już o Mutua Madrid.. nie istniała dziś na korcie. Kuzka była mocna. Gienia chodziła smętnie po korcie, olewała niektóre piłki, komentator powiedział w pewnej chwili &quot;She lost confidence quickly&quot;, to nie był jej dzień..

Zagrałem już na Gienie, ale upatruje też wyrównanego meczu. 3 setowy pojedynek jest realny bo spotykają się dwie Panie które wiedzą jak odbijać. Kuzka pokazała klasę w Stuttgarcie i wczoraj w długiej wojnie z Floro - Toro.. Kawka zrobiona i czekam na ten &quot; 3 setowy &quot; pojedynek w samo południe.

Timea Bacsinszky @ 2.00 ⛔ / Irinko forma na Clayu jednak potwierdzona.

Timea pozytywnie mnie zaskakuje, gładka wygrana ze Stosur i Jabeur. Z Jabeur miała problemy z wygraną swojego serwisu jednak naprawiła to gromiąc ją 6-0 w drugim secie. Grałem wczoraj na Begu jednak nie oglądałem meczu, z tego co wyczytałem na forum był to słaby mecz. Dlatego widzę tu wygraną Szwajcarki i awans do półfinału. :cool:

S 30

scuni

Użytkownik
Elena Vesnina v Svetlana Kuznetsova typ 2 2/5 skybet✅
Carla Suarez Navarro v Irina-Camelia Begu typ 1 2:0 8/13 skybet✅
Witam. Jutro 2 półfinały , moim zdaniem bez niespodzianek.
Kuznetsova jak i Navarro to nie są zawodniczki do oddawania meczu czy to przez zbliżający sie Madryt czy to, że im nie idzie gra itp. Kuznetsova ma chrapke na wygranie turnieju po półfinale w Stuttgart , Navarro ciśnienie na pierwsze wygranie turnieju wta?. przeciwniczki bardzo przeciętne. pozdrawiam
ps. Przejechałem się w tym turnieju na Safarovej i Bouchard ale to są panie z bolącą czaszką o czym przypomniałem sobie jak straciłem hajs.

Otrzymane punkty reputacji: +4
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Suarez N.-Begu 1 @1.22
Bedzie prawdopodobnie ten trzeci final z rzedu w Portugal Open Hiszpanki. Wykonczy Hiszpanka Rumunke psychicznie reguralnoscia moim zdaniem. Widzialem wczoraj wieksozsc meczow Suarez-Navarro i Begu. Nie byly to jakies lotne mecze, ale apogeum to osiagnely Begu z Bacsinszky w tie-breaku drugiego seta, gdzie przebicie pileczki stalo sie przeszkoda czesto nie do pokonania dla obydwu dziewczyn. Im dluzej ten mecz trwal, tym spadal poziom. Carla tez duza czesc meczu zagrala na stojaco, zwlaszcza w 1 secie, co przy jej mikrym wzorscie wydaje sie az dziwne. Nie wiem czy to pupal czy nie, ale tu przynajmniej jest pomysl na gre u Hiszpanki. Niektore buki juz zaczynaja przewartosciowywac kursy na korzysc Hiszpanki, wiec pobieram z rana i szukam kombinacji.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Suarez Navarro C. - Begu I. 1 (-1,5seta) @ 1,55 Unibet ✅ 7-6 6-1
Konsekwentnie od początku na Hiszpankę. Carla gładko jedzie wszystkie rywalki w tym turnieju. Wczoraj rozjechała Hercog, która przecież &#39;&#39;ograła&#39;&#39; Safarovą. Begu natomiast wymęczyła wygraną z Timea. Ten mecz stał na naprawdę żenująco niskim poziomie. W poprzednim meczu z Kanepi też nie było co oglądać. Ogólnie to Rumunka ma sporo szczęścia dochodząc tutaj do półfinału. Limit szczęścia musi się w końcu skończyć, bo za rywalkę dostaję Suarez-Navarro, która broni finału i ma chrapkę na 1(!) tytuł WTA. Hiszpanka powinna zniszczyć ją swoją regularnością, rozrzucaniem prawo-lewo, zmianą tempa i małą ilością błędów.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Carla Suarez Navarro - Svetlana Kuznetsova, kurs: 2,05 ✅ Mecz stał ogólnie na słabym poziomie, ale pierwszy tytuł dla Hiszpanki stał się faktem :razz:
Jestem pozytywnie zaskoczony wystawionymi kursami ;). Moim zdaniem Carla jest faworytką jutrzejszego spotkania, bo prezentuje w tym turnieju świetną dyspozycję. Doskonale porusza się po korcie, umiejętnie rozrzuca swoje rywalki i widać, że czuje ten &quot;tenisowy luz&quot;. Jej utytułowana rywalka - Svetlana Kuznetsova, również gra dobry turniej, ale wydaje się, że to nie wystarczy na Hiszpankę. Rosjance przytrafia się więcej przestojów w grze, z których Carla powinna jutro skorzystać. Po takim kursie po prostu żal nie spróbować, a kursy już zaczynają spadać.
Pozdrawiam

W 14

wtapiam

Użytkownik
Także postawię po takim kursie na Hiszpankę, ale mam sporo obaw. Rosjanka gra fenomenalnie, jak za starych czasów. Suarez w finałach często nie wytrzymuje psychicznie i jeszcze nie do końca doleczyła uraz po kreczu z Errani. Ale za kurs +2 także wyłożę swe groszaki ;)
No to trochę szczęścia, chyba mało kto się spodziewał odwrócenia losów meczu przy 4-1 z dwoma przełamaniami, ale ważne, że weszło ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom