Davis vs Genia 1 @ 2.08 1xbet Davis cieniutko, masa błędów, a Genia zagrała świetnie.
Wyrównane kursy bo jak wiadomo obie Panie grają byle jak ostatnio i niby ciężko ocenić, która wygra. Jednak buki odrobinę faworyzują Kanadyjkę, sugerując Nam, że to jednak Ona ma ciut większą szansę na zwycięstwo. Ja się nie zgadzam i stawiam Davis jako faworytkę. U Lauren coś zaczęło się psuć od przegranego meczu na Indian Wells z Kiki. Od tego momentu w 4 następnych turniejach na hardzie odpadła w pierwszym mecz. Umiejętności jej nie brakuje na tej nawierzchni, czego dowodem jest fakt, że do wspomnianego meczu z Kiki rozegrała, w tym roku 19 spotkań na hardzie z czego przegrała tylko 3!!! Odprawiając takie kobitki jak Makarova, Bertens, Georges, Sevastova i wiele innych świetnych zawodniczek, którym Genia obecnie to może buty wiązać. Coś jednak u Davis stanęło, ale myślę, że Buchard jest idealną rywalką, żeby wrócić na właściwe tory. Kanadyjka już od dawna stała się średniakiem tenisowym i o topie to może zapomnieć. Jak dla mnie to dla Niej ważniejszy błysk fleszy i ploteczki na jej temat, a nie tenisowe sukcesy. Dlatego uważam, że Davis będzie dziś górą. Mam wrażenie, że ma zupełnie inne cele obecnie w swojej karierze. Ten turniej to już ostatni sprawdzian przed US Open i mam nadzieję, że zda go celująco.