Dallas, New Haven,
WTA
D. Hantuchova - M. Barthel - 2 (1,50)
C. Wozniacki - E. Makarova - 2:0 (1,72)
E. Webley-Smith - M. Lucic - 0:2 (1,40)
M. Erakovic - Ch. Scheepers - 2 (1,44)
A. Radwańska - O. Govorstova - 2:0 (1,36)
KRECZ
------------------------------------------------------------------------------------------------
"Mam problemy z ramieniem już od kilku tygodni. Zbliża się powoli koniec sezonu, a ja grałam naprawdę dużo"
"Nie ma wielkiego kłopotu, to po prostu zapalenie. Naprawdę sporo obciążam ramię i czasem po prostu mówi "nie", gdy wychodzę na kort"
Krótka odpowiedź do meczu Radwańskiej. Agnieszka po co grałaś właściwie w tym turnieju skoro nie chciałaś nadwerężać barku? W pierwszym secie należało już skreczować jak było 3:0, 4:0. Uparcie zagrałaś jednego do końca jakby miało to jakieś szczególne znaczenie.
" Radwańska pochwaliła Goworcową, jednak przyznała, że Białorusinka nie miała trudnego zadania. - Grała nieźle, ale szczerze mówiąc, nie zrobiłam nic, by sprawić jej jakiekolwiek kłopoty - wyjaśniła."
Ameryki nie odkryła. Tylko po co mi statystyki zepsuła?
A tak serio to boli fakt że w tym turnieju wystąpiła ponieważ skoro tak chciała się nie przemęczać i nie obciążać barku z którym ma problemy od dwóch tygodni to po co grała i męczyła się cały set!? Dostała 100 dolarów więcej chociaż?
n/c
M. Bartoli - S. Errani - 1 (1,83)
Bet365
Zareagowałem śmiechem jak zobaczyłem ten kurs. Kurs wybitnie chyba za ranking Włoszki ponieważ to co gra na hardzie to istna komedia. No dobrze pokonała japońską mangę i hiszpankę która również pomyliła chyba nawierzchnie ale teraz Sara zagrała z zawodniczką może niekoniecznie w wysokiej formie ale grającą głównie na hardzie przez całą swoją kariere. M. Bartoli pograła sobie z S. Stephens na 3 sety co specjalnie mnie nie dziwi. Spotkały się dwa wykręty właściwie na korcie. Podejrzewam że Amerykanka ograłaby również Sare. Ciężko mi argumentować to spotkanie jakimiś wynikami bo po prostu Francuzka jest lepsza od Włoszki. No okej M. Bartoli poległa z P. Kvitova przegrała z J. Larsson. No ale tak Kvtiova wtedy wygrała cały turniej w Montrealu. A J. Larsson przegrała z Na Li. Gdyby nie Na Li ciekaw jest gdzie zatrzymałaby się zawodniczka. W każdym razie forma M. Bartoli nie zachwyca ale to zawodniczka która wymęcza zwycięstwa i w porównaniu z S. Errani oprócz zapału Włoszki do gry niewiele więcej mogę na jej plus dodać.
C. Wozniacki - S. Arvidsson - pierwszy set powyżej 8,5 gemów (1,53)
Bet365
Troszkę się zdziwiłem tą linią gemową zwłaszcza że Karolina nie gra czegoś rewelacyjnego. Gdyby to była V. Azarenka, M. Sharapova, S. Williams. Linia gemowa byłaby uzasadniona. Jednak w przypadku Dunki która przez wszystkie turnieje w Amercy Północnej turniej męczy swoje sety ( z wyjątkiem sparingu z Sesil) nawet jeżeli wygrywa w dwóch. Taki typ jest kuszący nawet jeżeli nie wejdzie. Dziewczyny grały ze sobą tego roku na hardzie i stoczyły batalie na 3 sety. S. Arvidsson odprawiła w dwóch setach Oudin więc tragedii nie gra Szwedka. C. Wozniacki na 7 ostatnich spotkań na hardzie 6 zakończyła w pierwszym secie wynikiem powyżej 8,5 gemów. Między innymi z takimi rywalkami jak K. Bartens czy V. Lepchenko.
by scotratez