>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - New Haven, 23.08 - 29.08.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
CONNECTICUT OPEN​

Miejsce: NEW HAVEN, USA
Data rozgrywania: 23.08.2015 - 29.08.2015
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula nagród: $689,063
Oficjalna strona turnieju: http://www.ctopen.org/
Lista Startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?p=61371017#post61371017
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/602/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/602/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/wta-new-haven/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Falconi @1,57 + Van Uytvanck @1,72 bet365
Falconi w tym sezonie solidnie, często przechodzi kwale, z kim ma wygrać - wygrywa. Kovinic strasznie szarpana gra, taki męski tenis, ale jeszcze niedopracowany. Sporo UE, Irina powinna ją solidnie wypunktować. Van Uytvanck(piękne nazwisko) prezentuje ciekawy tenis, fajnie ogląda się jej grę(bo ją samą to już niekoniecznie :&gt;). Kulichkova młoda gniewna, błysnęła w Kato ale później już bez rezultatów. Ciuła się gdzieś między ITF&#39;ami a kwalami WTA. Gra ofensywnie, ma niezły 1st serve ale przy tym popełnia masę niewymuszonych. Często też jak się zatnie wali podwójne. Belgijka już bardziej ograna i też jak dla mnie jest tu faworytką.

R 136

rw

Użytkownik
Kovinic - Falconi 2 1.50 Pinnacle 3:6 4:6✅✅✅

Tutaj aż się prosi o typ na - 1,5 seta✅✅ dla Falconi, niestety nie ma oferty w Pinku. Zawodniczka z Czarnogóry buduje ranking na kortach ziemnych, na hard type bilans w tym roku 2/5 i to w zasadzie tylko jedno zwycięstwo nad Irigoyen i do tego na początku sezonu w Hobart, Torro-Flor skreczowała w Miami. Falconi natomiast preferuje twarde nawierzchnie, do tego gra u siebie. Jak dotąd na US Series zwyczajnie, to co miała wygrać wygrała i nic ponadto. Kovinic zagra pierwszy mecz po przylocie, wiadomo problemy z aklimatyzacją z przestawieniem się na inną nawierzchnie, umiejętności też po stronie Amerykanki. Powinno być easy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 601

kromowidjojo

Użytkownik
Tsurenko @ 1.30 ✅ + Dulgheru @ 1.45 ⛔ + Vinci @ 1.20 ✅ + Putintseva @ 1.95 ✅ Milenium

Putintseva, mimo że przegrała z kulichkova w tym roku, to wydaję mi się dużo równiejsza i solidniejszą zawodniczką. Pozostałe 3 po prostu są lepsze i klepanie w klawiaturę nie ma sensu, oczywiście, że mogą przegrać, nie takie rzeczy się zdarzały, nie wiem w jakiej dyspozycji jest Dulgheru, bo miała problemy zdrowotne, ale podejrzewam, że zależy jej na przetarciu i złapaniu pewności przed US Open.
Vinci w cyklu amerykańskim prezentuje się solidnie, trochę już zagrała solidnych meczów.
Tsurenko też jest w dobrej formie, ładne ostatnie występy.

Otrzymane punkty reputacji: +12
applause 2,4K

applause

Użytkownik
Kojarzy ktoś co się działo z Laurą Robson? Kompletnie o niej zapomniałem aż do dzisiaj, gdy zobaczyłem że gra kwale w New Haven. 3 lata temu debiut roku 2012 w WTA i 4 runda na US OPEN, rok później zapamiętałem jej świetny zwycięski mecz z Kvitovą na AO a potem nadeszła 4 runda na Wimbledonie. Aż nagle zniknęła na dwa lata, aż do z tego co widzę, czerwca gdzie odpadła w 1 rundzie na Wimbledonie. Obecnie dostała dziką kartę do kwali w New Haven. Bardzo utalentowana i sympatyczna dziewczyna ????

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Kojarzy ktoś co się działo z Laurą Robson? Kompletnie o niej zapomniałem aż do dzisiaj, gdy zobaczyłem że gra kwale w New Haven. 3 lata temu debiut roku 2012 w WTA i 4 runda na US OPEN, rok później zapamiętałem jej świetny zwycięski mecz z Kvitovą na AO a potem nadeszła 4 runda na Wimbledonie. Aż nagle zniknęła na dwa lata, aż do z tego co widzę, czerwca gdzie odpadła w 1 rundzie na Wimbledonie. Obecnie dostała dziką kartę do kwali w New Haven. Bardzo utalentowana i sympatyczna dziewczyna ????
Leczyła poważny uraz nadgarstka. Wróciła w tym sezonie ale na razie to cień zawodniczki sprzed lat. Jest jeszcze stosunkowo młoda więc powinna się ogarnąć. W każdym razie wczoraj 2/1 z młodziutką Graham i dziś czeka na rywalkę z pary Gasparyan v McHale. Ktokolwiek by to nie był - warto pograć przeciwko Laurze bo zwyczajnie jest daleka od optymalnej dyspozycji.

Otrzymane punkty reputacji: +6
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Pod koniec sezonu w 2013 roku uskarżała się na bóle w nadgarstku. Zaraz po Australian Open w 2014 przeszła operację nadgarstka w lewej ręce, czyli tej, którą uderza. Miała wrócić na początku tego roku w ITFie w Surprise, potem jeszcze dostała WC do kwalifikacji w turnieju w Miami jakoś w marcu, ale również zrezygnowała. Wróciła po 18(!) miesiącach przerwy na trawę w Eastbourne, a potem na Wimbledon, ale wiem, że to było spowodowane głównie zapisami w różnych kontraktach i grała w końcu u siebie, więc na dobrą sprawę chciała zagrać. Z tego co czytałem m.in. w wywiadach i na jej twitterze to nie chciała zbyt wcześnie wracać, bo dalej uskarżała się na bóle w operowanej ręce. Przeszła pełną rehabilitacje i powoli wraca do tenisa. Na US Open zobaczymy ją dzięki &#39;&#39;zamrożonemu rankingowi&#39;&#39;. W 2 rundzie Q do New Haven zagra z McHale/Gasparyan, więc kursy na Brytyjkę będą na pewno bardzo wysokie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
R 136

rw

Użytkownik
Gasparyan - McHale 2 1.82 Pinnacle 5:7 1:6 ✅✅✅

Spóźniony jestem jak zwykle bo kurs był już nawet 1.98 ale jak dla mnie i tak niezłe value. Rosjanka nastukała niezły bilans, ale na poziomie ITF. Co prawda wygrała w Baku, jednak z obsadą szału tam nie było. Naprzeciwko McHale, która dobiła do pewnego poziomu i jakby stanęła w miejscu. Co przemawia za McHale:
- rytm meczowy, ćwierćfinał w Waszyngtonie, przeszła kwale w Cincinnati
- Rosjanka nie grała od 3 tygodni, wygląda jakby przyjechała na US Open i chcąc na przetarcie zagrać w New Haven
- McHale to poziom wyżej niż ITF

Otrzymane punkty reputacji: +17
dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Witthoeft-Govortsova 2 @1.72
Taki typ mi sie nasuwa. Turniej w New Haven to torszke taki turniej dla zawodniczek, ktore graly dobrze w Toronto i Cincinnati, ale odpadly po trudnych meczach z lepzymi zawodniczkami. Tak wlasnie bylo w Toronto, gdzie Witthoeft dotarla az do 3 rundy, a Govortsova do drugiej, przegrywajac po ciekawym meczu z Anna Ivanovic. W Cincinnati obydwie panie zakonczyly udzial na kwalifikacjach. Govortsova to wyciagnalem z zupelnie innego powodu. Niedawno czytalem o dzikiej karcie dla Agnieszki Radwanskiej w New Haven i tam byla jej krotka historia wystepow w tym turnieju i byl wpsomniany mecz z Olga Govortsova. Oczywiscie Polka tamten mecz potraktowala smiesznie i skreczowala w pewnym momencie, ale tak zaczalem przegaldac starty Govortsovej w New Haven. Bywalo roznie, czasem konczylo sie na kwalfikacjach, czasem na cwiercfinale, ale generalnie w oczy rzucilo sie jedno. Govortsova w tym turnieju startuje nieprzerwanie od... 7 lat. A ze ostatnio forma Govortsovej zdecydowanie lepsza i ten rok tez nie najgorszy to postawie na Bialorusinke. Witthoeft oczywiscie lepiej serwuje, ale ze ona tutaj debiutuje to chyba nie musze mowic co mysle o takich zestawieniach, gdzy spotykaja sie zawodnicy i zawodniczki, ktorych doswiadczenie z danego turnieju jest diametralnie odmienne.

Otrzymane punkty reputacji: +9
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Rybarikova 2.10 Bet365✅

Bet3655 jeszcze się nie obudził, bo u innych kursy poleciały już w dół. Ciężko jest stawiać kwale, a zwłaszcza typować zwycięstwo zawodniczki, która nie zachwyca i jest pod formą. Jednak muszę spróbować, bo Słowaczka lubi ten turniej, w zeszłym roku notowała podobne wyniki w tej fazie, przyszedł turniej w New Haven i po bardzo dobrej grze musiała uznać wyższość dopiero Kvitovej w samym finale - więc ma sporo pkt do obrony. Amerykanka niby coś tam pogrywa w ostatnim czasie, ale wczoraj była dosłownie o włos od przegranej z nieograną zupełnie Robson , która od czasu do czasu otrzymuje dzikie karty do gry w turniejach rangi WTA. Mchale rozegrała wczoraj dwa spotkania w kwalach, spędziła na korcie blisko 4 godziny, zwłaszcza ostatnie spotkanie może dać się we znaki, gra ostatnio dużo, praktycznie każde spotkanie 3 setowe i straszne męczarnie. Myślę, że większa motywacja w tym przypadku po stronie Rybarikovej - to ona ma coś do udowodnienia w tym turnieju, że dojście do finału w tamtym roku to nei był przypadek.

Bez analizy - Typ na Govortsova popieram i dokładam:

Linette 1.72⛔
(Madzia idzie jak burza przez kwale)
Putintseva 3.50 ✅(Tsurenko najwyżej rozstawiona w kwalach - można spróbować)

Otrzymane punkty reputacji: +28
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Rybarikova M. - McHale C. 1 @ 2,10 Bet365 ✅ 6-2 6-4
Tarki mnie oczywiście uprzedził, ale już wczoraj w nocy widziałem zapowiedź dobrego kursu u czeskiego buka. Sądziłem, że Słowaczka będzie faworytką, albo kursy będą wyrównane, a tu proszę, taki prezent. Ze wszystkimi argumentami zgadzam się w 100%. Tyle czasu na korcie na pewno w jakiś sposób odbije się na formie Amerykanki. Robson wczoraj miała 6-2 5*-3, a potem jeszcze szansę w TB i powinna zamknąć to spotkanie. 3 set to też trochę patologia z obu stron i łamanie się. McHale popełniła chyba z 15 DF, co jak na Amerykankę jest dość sporą liczbą. Forma obu pań raczej słaba. Rybarikova po przylocie do Ameryki Północnej przed New Haven nie wygrała żadnego meczu. Teraz ma dobrą okazję, bo rywalka spokojnie w zasięgu oraz będzie podmęczona wczorajszym dniem. Dodatkowo przez przesunięty ranking spadnie w okolice 75 miejsca, bo rok temu w New Haven doszła do finału i straci za to sporo punktów. Startuje z czystym kontem i trzeba trochę zapunktować. Jeśli chodzi o sportowe argumenty to spokojnie jest w stanie się przeciwstawić Christinie. Bardzo silny, płaski serwis, forehand, czasem pójście do siatki czy skrót. McHale również gra siłowo, ale w jej przypadku większość piłek granych jest po cross&#39;e. Kurs zdecydowanie za wysoki i spokojnie można go brać, bo pewnie spadnie i będzie taki jak u innych buków.

Otrzymane punkty reputacji: +2
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Cibulkova D. - Pironkova T.
Pironkova win
@2,30
Pinnacle Sports

Cebula prowadzi w łącznym rozliczeniu wszystkich dotychczasowych starć obu pań, lecz ostatnie spotkanie należało do Tsvetany. Wygrała w 3 setach.
Dominika Cibulkova nie jest już zawodniczką jaką była dwa lata temu, zupełnie inaczej się prezentuję jakby się cofała w rozwoju.
Jakiś czas temu Dominika miała kontuzję co również nie wpływa pozytywnie na jej grę, zresztą nie trudno to dostrzec.
Słowaczka, w ciągu ostatnich pięciu rywalizacji zdołała wygrać tylko jeden raz!!
Wcześniejsze wyniki w obecnym roku były przyzwoite ale to co teraz prezentuje, to .....
Nie mówię że, dziś nie urwie seta bo czasem łapię przebłyski formy ale na wygraną raczej jej nie stać.
Pironkova jest w znacznie lepszej formie szczególnie ostatnio gdzie na przykład zdołała prowadzić wyrównaną grę z Serena!
A to już coś...
Widać że, czuję się pewnie na twardych kortach.
Dotarła do ćwierćfinału w Eastburne gdzie uległa naszej Agnieszce, na Wimbledonie urwała seta Bencic, w ciągu ostatnich 5 spotkań na twardej nawierzchni wygrała 3 pojedynki, a przegrała z Serena, i Ulą oba wyrównane pojedynki.
Pironkova ma bardzo przyzwoity serwis, trudny do odebrania rywalce.
Ciężko ją złamać.
Ma znakomite warunki fizyczne, dzięki temu ma duży zasięg.
Pozwala jej to grac defensywny tenis, który szczególnie działa na rywalki które prowadzą ofensywną grę.
Tak jak cebula, która lubi grac szybko, i agresywnie.
Doma to już nie ta zawodniczka co kiedyś, i nie kładzie już takiego ciężaru gry na serwis , a stara się wygrywać pkt. grą.
Co dzisiaj nie będzie dobrym rozwiązaniem.
Typ opieram głównie na formie obecnej obu zawodniczek, jak dla mnie Bułgarka w tym momencie swojej kariery jest w stanie ograć z łatwością swoja rywalkę.
Serwis, gra defensywna, i stabilność, ogólna forma to wszystko działa na jej korzyść.

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
Savchuk-Govortsova 2 @1.35

Tak szczerze to nie spodziewalebym sie, ze Olga Savchuk jeszcze mnie zaskoczyc na glownym tourze. Generalnie ze wzgledu na ranking Savchuk gra w turniejach ITF juz tylko plus jakies tam kwalifkacje od czasu do czasu Ukrainka moze kiedys byla jakis wynik zrobic dobry, ale pewnie w starciu kwalifkantow i tak gralbym przeciwko niej. Podbujam wiec typ na Govortsova, gdyz wydaje ona mi sie w dobrej formie i jako zawdniczka, ktora bedzie chciec troche pograc, gdyz jak to bywa przed szlemem juz tyle razy pisano. 7 ostatnich lat to s7 wystepow Govortsoevj w New Haven, wiec nie powinna Bialorusinka przejsc ot tak bez zaangazowania w meczu.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Bouchard 2.26 Pinnacle⛔

Konsekwentnie gram w kierunku Kanadyjki po takich kursach, gdy mierzy się z średniej klasy zawodniczką i oczywiście niżej notowaną. Nie będę się dużo rozpisywał, bo sytuacje Gieni opisywałem nie tak dawno w spotkaniu z Bondarenko. Ewidentnie ten sezon ma stracony, może go jeszcze uratować w końcowej fazie roku i do tego potrzebne są zwycięstwa. W Toronto i Cincinnati się dużo nie nagrała, ale przegrała po walce z Bencic - wygrała turniej, oraz Svitoliną - 1/2 finału i porażka z Sereną. New Haven to ostatni przystanek przed US Open, gdzie Kanadyjka broni pkt za 4 rundę. Musi w końcu zagrać na miarę oczekiwań, żeby podbudować się mentalnie przed Nowym Jorkiem. Vinci jest spokojnie do ogrania, niby ostatnio coś pogrywa i o dziwo lepsze wyniki osiąga na hardzie, niż ulubionych Clayu. Gra agresywniej, poprawiła serwis, ale i tak większą siłe ognia posiada Bouchard, tylko musi wytrzymać psychicznie i trafiać w kort. Jakoś nie wierzę w kolejną porażkę w 1 rundzie i myślę, że jest to turniej w którym Genia coś osiągnie, bo wiele zawodniczek będzie już myślami przed US Open, a jej akurat zależy, aby wrócić do optymalnej formy.

H 902

hank

Użytkownik
Co za bzdury, nie wiem po czym wnioskujsz ze jej zalezy? Bo mnie nie zdziwi jak przyjechela tu sobie popstrykac fotki, za to po drugiej stronie rywalka, ktora napewno obok meczu nie przejdzie.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Bouchard E. - Vinci R. 2 @ 1,74 MarathonBet ✅ 1-6 0-6
A ja mam zupełnie odmienne zdanie na temat tego meczu. Głównie dlatego, że widziałem kilka meczy Bouchard w tym sezonie, a szczególnie jedno najważniejsze, które ma znaczenie w kontekście analizy tego spotkania. O jakie spotkanie mi chodzi? O mecz z Miami, gdzie Kanadyjka przegrała z Tatjaną Marią 6-0 7-6. Niemka jest zawodniczką o podobnej charakterystyce co Vinci. Nie gra płaskich piłek, ma niezły slajsowany serwis, czasem wyrzucający/z kick&#39;em, dobrze gra przy siatce, technika nienaganna, ale przede wszystkim gra mnóstwo ciętym slajsem, po którym piłka odbija się naprawdę nisko. Czemu to takie ważne w kontekście meczu Genie z Robertą? Dlatego, że Włoszka ciętym slajsem z BH gra naprawdę świetnie i to będzie jej główna broń w tym meczu. Ostatnimi czasy na hardzie gra naprawdę dobrze i pokonała kilka solidnych rywalek, które grają w podobnym, mocno siłowym i ofensywnym stylu, co właśnie Bouchard. Wspomniałem o meczu z Tatjaną, bo Genie kompletnie sobie nie radziła z odgrywaniem piłek po slajsie. Nie wiedziała jak się ustawiać i często musiała korygować swoją pozycję, a sama praca nóg przy returnowaniu takich uderzeń pozostawiała wiele do życzenia. Podobnie było rok temu w Rzymie, gdzie przegrała z Schiavone w 2 setach. Nawierzchnia zupełnie inna, ale Fransexa to ta sama włoska szkoła i można wysnuć wniosek, że jednak z takimi zawodniczkami młódka ma problem. Zgodzę się, że jej forma poszła w ostatnich 2 tygodniach do góry i Cincinnati grała już dużo lepiej. Ciężko mówić o obronie punktów za 4 rundę z poprzedniego roku, bo te punkty i tak straci w następny poniedziałek z racji dłuższego kalendarza. Liczę na dobrą grę ze strony Włoszki i dużo cierpliwej gry slajsem z BH. To powinno wytrącić jej rywalkę z uderzeniem i sprawić, że będzie popełniać dużo niewymuszonych błędów.

Otrzymane punkty reputacji: +29
deepred 1,2M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Kristina Mladenovic - Sara Errani
Pierwsze spotkanie, przy którym na dłużej zawiesiłem oko, to mecz francusko-włoski. Kolejny mecz dwóch pań na przestrzeni dwóch tygodni. Pierwszy z nich wygrała Errani. Tamto spotkanie było jednym z dziwniejszych jakie oglądałem w turniejach WTA, a oglądałem masę kuriozalnych spotkań. Francuzka wygrała pierwszego seta 7-5, by w kolejnych dwóch ugrać jednego gema. Nic mnie chyba w WTA już nie zdziwi. Ale do rzeczy. Typ przeciwko Errani, która w ostatnich sezonach zbyt wielu ciekawych wyników w New Haven nie odnotowywała. Co prawda w sezonie 12/13 udało się jej dotrzeć do półfinału, ale ostatnie dwa występy to porażki w pierwszych rundach. Fakt, że przegrywała z Makarovą i Muguruzą, a Mladenovic to co najmniej półka niżej, ale Sara niezbyt podejmowała nawet walkę w tamtych spotkaniach.
Kryśka jest całkiem dobrym grajkiem, dobre wyniki w deblu, co z pewnością in plus dla tej zawodniczki, bo poprawiła nieco grę kątową, a tutaj w tym meczu powinniśmy się spodziewać takich uderzeń z obydwu stron. Całkiem dobry forehand i niezłe warunki fizyczne. Jest młoda i nieopierzona, często przegrywa wygrane mecze, ale zdarzają jej się bardzo dobre spotkania z zawodniczkami wysoko sklasyfikowanymi, jak np. Simona Halep, która ostatnio wygrała z Mladenovic w trzech setach, ale była to bardzo ciężka i wyrównana walka. Uważam, że Mladenovic nie powinna takich turniejów odpuszczać z racji tego, którą pozycję zajmuje w rankingu. Turnieje odbywające się bezpośrednio przez Grand Slamem są często bardzo podrzędnie traktowane przez najlepsze zawodniczki, które po prostu chcą nieco odsapnąć przed ostatnim Szlemem, tym bardziej, że sezon jest w bardzo zaawansowanej fazie.
Co do Errani, to wszyscy wiemy jakim typem zawodniczki jest Włoszka. 0 siły, ale niesamowita wola walki, hart ducha i ambicja, bieganie to recepta na sukces, choć ja do końca nie rozumiem fenomenu tej zawodniczki. Przy drugim serwisie Włoszki można spokojnie się ustawić do returnu, wybrać sobie miejsce na korcie i po prostu huknąć, ale nie każdy to potrafi. W dodatku Sara jest bardzo dobrą defensorką i zawodniczki, które nie mają tyle siły co np. Serena Williams mają problemy z zagraniem winneru i liczą na to, że Sara zacznie oddychać rękawami. Rzadko się tak zdarza, ale tak jak wspominałem wcześniej, jest to turniej podrzędny, mimo wysokiej rangi i większość zawodników wysoko sklasyfikowanych i będących w grze (mam na myśli tych, którzy nie byli kontuzjowani w ostatnim czasie) odpuszczają takie mecze. Nie ukrywam, że na to również liczę, ale przede wszystkim liczę na to, że Francuzka zasłuży na to zwycięstwo swoją dobrą grą.
Mladenovic +1,5s @ 1,61 PinnacleSports ✅✅
Mladenovic to win @ 2,37 bet365 ✅✅
Lucie Safarova - Daria Gavrilova Tutaj również typ bardziej przeciwko faworytce, niż na doga. Safarova raczej unika takich runiejów, w New Haven grała raz w 2012r., dotarła do 1/4 finału tego turnieju i przegrała w trzeciej rundzie US Open z będącą na sportowej emeryturze Nadią Petrovą . Wcześniej miała trochę farta, bo trafiła na Olę Woźniak w pierwszej rundzie i wygrała z nią w trzech setach, a potem z Oudin. Myślę, że mogłaby odpaść już w pierwszej rundzie US Open, gdyby trafiła na ciut lepszą rywalkę. Safarovej nie brakuje wyrachowania i ona dobrze wie, kiedy ma zagrać na miarę swoich możliwości. Zna swój organizm, wie na co ją stać, wie jak jest przygotowana i wie co jest dla niej dobre. Takie zawodniczki wybierają opcję bardziej bezpieczną, czyli regeneracja i pełna para w ważnym turnieju. Safarova broni punktów z czwartej rundy z zeszłorocznego US Open, i walczy także o możliwość występu w turnieju Masters, w którym zobaczymy osiem najlepszych zawodniczek. Nie broni punktów z tego turnieju, więc może go spokojnie odpuścić i przygotować się dobrze do US Open, czyli docelowej imprezy w tym momencie sezonu.
Jeżeli chodzi o Gavrilovą, to muszę przyznać, że mam do niej olbrzymią słabość. Wielki talent z troszeczkę zachwianą psychiką, choć jak na realia żeńskie, to psychika jest jej dość dobrą stroną. Chętnie zobaczyłbym jej mecz z Belindą Bencic, bo to z pewnością dwie najlepsze zawodniczki młodego pokolenia w żeńskim tenisie, atm. Ma sporo siły, nieźle biega i z pewnością nawet z grającą na 100% Safarovą mogłaby powalczyć o sprawienie niespodzianki. Grałem na nią dwukrotnie w meczach przeciwko Errani, i dwa razy wygrała, co prawda przeszła obok meczu w spotkaniu z Karin Knapp, ale nie sądzę, żeby to było wyrachowanie, bo w tak młodym wieku nie może być o tym mowy. Organizm bardzo szybko się regeneruje i nie męczy się tak jak w nieco późniejszym wieku, czego dowodem jest Belinda Bencic. Ostatnio co prawda krecz, ale z powodu kontuzji nadgarstka, wcześniej gra we wszystkich turniejach i genialne wyniki. Daria z pewnością nie zna jeszcze takiego pojęcia jak kalkulacja, przynajmniej w sporcie, bo zwyczajnie jest młoda i marzy o jak najczęstszym graniu. Czy uda jej się znaleźć w drugiej rundzie? Jeżeli zagra na swoim normalnym poziomie, to ma na to duże szanse.
Gavrilova +1,5s @ 1,70 PinnacleSports ⛔⛔
Gavrilova to win @ 2,62 bet365 ⛔⛔

adik1992 560,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Rybarikova - Pennetta 1 @2,15 STS ✅✅
Pierwsza runda turnieju z New Haven. Słowaczka musiała przebijać się przez kwalifikację z którymi nie miała najmniejszych problemów. Z Arruabarreną 6:1, 6:1, z Kanepi 6:4 1:6 6:2, i McHale 6:2 6:4. Jednym z głównych powodów dlaczego stawiam w tym meczu na Rybarikovą jest fakt że broni tu punktów za finał z ubiegłego roku. Porażka w pierwszej rundzie spowoduje utratę dużej ilości punktów. Flavia rok temu odpadła w drugiej rundzie więc nie borni punktów. Do debla też się nie zgłosiła więc liczę na to że będzie chciała odpocząć przed US Open. Kurs jak najbardziej zachęcający do grania.
Bez analizy:
Bacsinszky T. - Garcia C 1 @1,42 STS ⛔⛔ Timea już myślami na US Open.
RAE J / Smith A - Kops-Jones R / Spears A 2 @1,40 STS ✅✅

R 136

rw

Użytkownik
Cornet - Putintseva 2 2.12 Pinnacle ⛔

Kurs był już nawet ponad 2.30. Cornet tak naprawdę podczas US Series nic nie pokazała. Podobny przestój miała w ubiegłym roku. Wygrana z Cebulą, która jest totalnie bez formy czy Suarez Navarro wiele nie pokazuje. Po co jej start w New Haven to już totalnie nie rozumiem. Kazaszka właściwie zmiażdżyłą kwale. W sumie oddała 4 gemy w 3 spotkaniach, nieczęsto się takie coś spotyka na tym poziomie w takim cyrku. Rywalki też nie byle jakie, chociażby największa szczęściara Tsurenko. Stawiam, że Jula pójdzie za ciosem.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Tsurenko +1.5 seta 1.58 Pinnacle ✅
Tsurenko 2.43 Pinnacle ✅
Zupełnie nie zrozumiałe dla Mnie kursy na to spotkanie i faworytką niby ma tutaj być bezbarwna w tym roku Czeszka? Niby ograła wczoraj Giorgi, ale biorę to spotkanie z przymrużeniem oka, bo wszyscy wiedzą jaki tenis prezentuje włoska tenisistka - tylko i wyłącznie siła, jak return funkcjonuje to potrafi pokonać każdą rywalkę, ale zdarzają się często spotkania, gdzie popełnia masę podwójnych błędów serwisowych i multum niewymuszonych błędów. I tak było wczoraj, 14 DF, serwis i return na poziomie nie przekraczającym 50% piłek - tak nie da się wygrać spotkania. Strycova ten sezon ma słaby, w Stanach się nie nagrała, gładko przegrała z Lisicką i Lepchenko, to nie jest ta sama zawodniczka co w tamtym roku, gdzie i tak najlepsze wyniki osiągała na hali. Tsurenko jest w innym biegunie formy, preferuje szybkie nawierzchnie, bardzo dobry bilans na hardzie, 1/4 finału w Indian Wells, w Toronto identyczny wynik, wygrała 250 w Stambule, widać, że dziewczyna ewidentnie trafiła z formą. Bukmacherzy może trochę sugerują się wynikiem z kwali, gdzie przegrała niemalże rowerkiem z Putintsevą, ale tak jak wcześniej pisałem, pewnie wiedziała, że Halep się wycofała i automatycznie wskoczyła w jej miejsce do drabinki, więc potraktowała ten mecz treningowo - zagrała od niechcenia, bo po co się wysilać. Przed nami US Open, ale nie sądzę, że odpuści, żeby odpocząć przed Wielkim Szlemem. To nie jest Halep, czy inna zawodniczka z top10, ona musi budować ranking, skoro forma jest, to więcej może osiągnąć póki co w takich zawodach, niż w US Open, gdzie już np w 2 rundzie może trafić na Serenę czy Halep. Moim zdaniem trzeba korzystać z takich kursów - ja próbuję.

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom