Proszę zwrócić uwagę, że Gawriłowa rok temu na tym turnieju doszła aż do finału. Ograła wtedy kolejno: Pliskovą, Babos, Flipkens, Radwańską i w finale poległa po trzech setach z Cibulkową. Może jej bardziej zależeć na punktach, które po przegranej w drugiej rundzie utraci. Wiem, że wyniki Gawriłowej tego lata nie powalają (w przeciwieństwie do Sabalenki (III runda w Montrealu i finał w Cincinatti). Ja za 2,59 lekko popróbuję, Wy Panowie róbcie co sami uważacie.
Gavrilova wygrała ten finał.
Daria Gavrilova +4.5 @ 1.68 etot
:headbang:
Ja gram w stronę Gavrilovej, gdyż potrafi grać tylko z nią jest tak, że albo gra świetnie albo do dupy. Hard jej generalnie sprzyja, zwłaszcza te konkretne korty, gdzie do obrony są punkty, a myślę że niezależnie czy teraz zakończy turniej czy ponownie wygra, to nie będzie miało dużego odbicia na jej wynikach w szlemie. Sabalenka gra bardzo solidnie od jakiegoś czasu, jak już pisano i jak na psychikę tenisa, może dzisiaj mieć świetną okazję, żeby zakończyć swoją passę. Z resztą Daria jest mocno zdeterminowana, żeby odnieść jakieś sukcesy w tym sezonie, gdyż póki co to padaka, natomiast było widać w meczu z Begu, że przyjechała tu dać z siebie wszystko, kompletnie oddalając od siebie fakt, że szlem jest w przyszłym tygodniu i generalnie zabiła Rumunkę, przy tym handi może przegrać 6-4 6-4, więc po 1.7 to wygląda obiecująco.