>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - New Haven, 17-23.08.2014

Status
Zamknięty.
bolo_zuch 31

bolo_zuch

Użytkownik
WTA - SINGIEL: New Haven (USA), twarda
Peng Shuai - Muguruza Blanco Garbine
Typ: Muguruza 1.65 Bet365 ✅✅✅

Spotkanie 2 rundy w New Haven. Chinka tak na dobrą sprawe swoja przygode z amerykańskimi kortami twardymi rozpoczęła wlasnie w New Haven. Nie ma co liczyc chyba szybkiej porazki w kwalifikacjach Montrealu z Shelby Rogers. Teraz bedzie to jej juz 5 spotkanie w tym turnieju (spokojnie przebrnela kwalifikacje). Co warte odnotowania jeszcze nie stracila seta ! Osobiscie zawsze lubilem chinke za jej walecznosc, za to ze nawet jak ktos byl ewidetnie lepszy to nie poddawala sie i biegala po kazda pilke ???? To chyba jedyny argument ktorego sie obawiam w tym meczu. Szansy po stronie Hiszpanki upatruje głownie w gemach serwisowych chinki. Nigdy wielce utalentowana ona w tej materii nie była. 2 serwis jest chyba jeszcze wolniejszy niz naszej Agnieszki... a to rzadko spotykane bo nawet ja jak popije to mocniej serwuje ????
Co do hiszpanki to młoda gniewna dopiero wchodzaca wielkimi krokami do kobiecego touru tenisistka. Główny atut to wedlug mnie bardzo mocny urozmaicony forehand i dobry 1 serwis. Lubi sobie zaatakowac 2 podanie przeciwniczki, a ze Peng serwuje jak serwuje to moze byc ciekawie. Mysle ze hiszpanka potrzebuje ogrania przed USO i bedzie chciala sobie troche jeszcze pobyc w New Haven. Ma juz na swoim koncie kilka naprawde wartosciowych zawodniczek. Zdecydowanie &quot;wchodze&quot; dzisiaj w hiszpanke :cool:
opanowała sytuacje i zgodnie z planem w QF !

Otrzymane punkty reputacji: +8
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Caro Wozniacki - Camila Giorgi @4,5✅✅ Bet365 mecz odpuszczony przez Caro, łatwo, szybko i przyjemnie.
Mecz się zaraz zacznie... ale myślę że warto, Giorgi przez swój ogresywny styl zawsze sprawiała problemy Caro, wygrywając z nią i w tym roku ugrywając seta, jeśli Wozniacki chce złapać oddech przed USO dziś powinna odpuścić ten mecz podobnie jak wczoraj Halep.

Otrzymane punkty reputacji: +25
blaum 651

blaum

Użytkownik
Petkovic A. - Flipkens K.
Piąty pojedynek tych tenisistek, h2h 3-1 na korzyść Niemki. Andrea w pierwszej rundzie turnieju odprawiła Dominikę Cibulkovą po dwusetowym spotkaniu. Tak jak pisałem wcześniej; gra Niemki opiera się na silnym forhendzie, gra mocne, płaskie piłki. W ostatnich latach Petkovic popracowała nad techniką gry, miesza rytm i tempo wymian. Skupia się na grze zza linii i zagraniami po prostej stara się zakończyć wymianę. Dzisiaj znów trafiła na zawodniczkę która jest pod formą. Flipkens ostatnie czasy notuje słabe wyniki i tego sezonu na pewno nie będzie mogła zaliczyć do udanych. Na kortach w Yale pokonała w pierwszej rundzie Misaki Doi, która urwała seta Belgijce. Kirsten gra nieszablonowo. Przeplata piłki długie z krótkimi. Często używa topspinów, a zarazem płaskich zagrań. Lubi podejść pod siatkę. Ryzykuje uderzeniami w linie, co powoduje wiele niewymuszonych błędów. Po powrocie na nawierzchnię twardą Flipkens jak na razie za wiele nie pokazała. Najdalej doszła do drugiej rundy, w Washingtonie i Cincinnati, gdzie odpadła kolejno z Kuznetsovą i Halep. Jeśli Petkovic narzuci swój styl gry, zacznie rozrzucać rywalkę to ma szansę wygrać ten mecz dość szybko, szczególnie że Flipkens jest w słabej dyspozycji, czego o Niemce powiedzieć nie można. Myślę, że Andrea da radę uwinąć się z Kirsten w dwóch setach.

Petkovic A. -1.5 seta @ 1.96 Pinnacle ⛔⛔
eh. co ona zrobiła w tym drugim secie...

Otrzymane punkty reputacji: +8
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
WTA - SINGIEL: New Haven (USA), twarda

Giorgi C. (ITA) - Muguruza B.G. (Esp)

Typ. Giorgi 2.20 Bet365 ✅

Miałem sobie zrobić odpoczynek przed samym Wielkim Szlemem, ale dla tego spotkania zrobię wyjątek, ponieważ oglądałem obie zawodniczki wczoraj w akcji i nie mogę przejść obojętnie wobec kursów wystawionych tutaj na młodą Włoszkę. Camila ograła wczoraj dość niespodziewanie Wozniacką w 2 gładkich setach, można było wczoraj ładnie zarobić i skorzystać z prezentu od bukmacherów ???? . Oczywiście Karolina w pewnym stopniu odpuściła mecz, żeby być w pełni sił na zbliżający się US Open i nie grała na 100% swoich możliwości i bardziej potraktowała to spotkanie jako rozgrzewkę i trening. Niemniej jednak trzeba docenić tutaj Włoszkę, która rozgrywa w New Haven bardzo dobre zawody i widać, że zalezy jej na sukcesie w tymże turnieju. Hiszpankę wczoraj również oglądałem, jakoś mi nie zaimponowała swoją grą, dobry 1 sset, po czym w drugim zupełnie się rozregulowała i popełniała masę błędów. W 3 również bez fajerwerków, zarówno Chinka jak i Hiszpanka popełniały sporo niewymuszonych błędów, jednak w ostateczności górą okazała się Muguruza. jednak gdyby Chinka w decydujących momentach trafiała to kto wie jakby potoczył się ten pojedynek. Po tym co wczoraj zobaczyłem Włoszka bardziej Mnie przekonuje, nie popełnia masy błędów, z czego jest znana, a Hiszpanka nie gra na 100% swoich możliwości i widać, że chce wygrać najmniejszym nakładem sił, bo w końcu Wielki Szlem przed nią. Po takim kursie idę w kierunku Giorgi, jeśli obydwie zagrają podobnie jak wczoraj, to ze zwycięstwa cieszyć się będzie Włoszka.​

Otrzymane punkty reputacji: +10
T 17

typytadka

Użytkownik
Muguruza @1.61
Giorgi nie popełnia masy błędów ? z tego co ją oglądałem parenaście razy to nie było gema w którym nie zepsuła 1-2 piłek w głupi sposób. uderzenia w połowe siatki to norma dla tej zawodniczki. po prostu Wozniacki przed US OPEN odpuscila zdobyla parę punktów nie ma czego tu bronić jest w dobrej formie po co się przemęczać. te spotkanie było ustawione tak samo jak Wozniacki-Radwanska stąd mała liczba błędów Giorgi bo grała na luzie. wynik wiadomy z góry po co się przemęczać grać na 100 % i ryzykować kontuzje
Dzisiaj Giorgi przegra z bardziej utalentowaną Hiszpanką która gra mądrze nie ma nasrane we łbie jak Włoszka i na dodatek ma większy wachlarz umiejętności jeżeli Giorgi ma wygrać to jest to ustawka ale wątpie bo Muguruza zawsze przed wielkim szlemem gra poprzedzający go turniej świetny jak Auckland przed AO gdzie wygrała rozgrywając 3 spotkania kwalifikacyjne czyli około 9-10 meczy w turnieju + 4 runda AO w tak krótkim czasie tyle meczów nie odbiło się na jej dyspozycji dlatego dzisiaj też również zagra na 100 % i moim zdaniem wygra cały turniej a taki nieuk jak Giorgi jej w tym nie przeszkodzi bo głupotą jeszcze nikt nie wygrał spotkania

R 5,7K

robus1986

Użytkownik
Tennis » USA » WTA New Haven
22-08-2014 01:00
Stosur- Flipkens
Typ: Stosur 1.41 Betgun
Oglądałem dzisiaj w nocy mecz Stosur z Gienia i przecierałem oczy ze zdziwieni. Stosur zagrała kapitalnie pod każdym względem . Serwis robił ogromną różnice w tym spotkaniu. Były skróty za siatkę oraz fantastycznie uderzenia z głębi kortu . Jestem pewien że jak zagra z Flipkens tak jak z Gienia albo troszeczke gorzej to na pewno wygra.

Wynik 2-1 Stosur ✅

type-man 458

type-man

Użytkownik
Muguruza @1.61
Giorgi nie popełnia masy błędów ? z tego co ją oglądałem parenaście razy to nie było gema w którym nie zepsuła 1-2 piłek w głupi sposób. uderzenia w połowe siatki to norma dla tej zawodniczki. po prostu Wozniacki przed US OPEN odpuscila zdobyla parę punktów nie ma czego tu bronić jest w dobrej formie po co się przemęczać. te spotkanie było ustawione tak samo jak Wozniacki-Radwanska stąd mała liczba błędów Giorgi bo grała na luzie. wynik wiadomy z góry po co się przemęczać grać na 100 % i ryzykować kontuzje
Dzisiaj Giorgi przegra z bardziej utalentowaną Hiszpanką która gra mądrze nie ma nasrane we łbie jak Włoszka i na dodatek ma większy wachlarz umiejętności jeżeli Giorgi ma wygrać to jest to ustawka ale wątpie bo Muguruza zawsze przed wielkim szlemem gra poprzedzający go turniej świetny jak Auckland przed AO gdzie wygrała rozgrywając 3 spotkania kwalifikacyjne czyli około 9-10 meczy w turnieju + 4 runda AO w tak krótkim czasie tyle meczów nie odbiło się na jej dyspozycji dlatego dzisiaj też również zagra na 100 % i moim zdaniem wygra cały turniej a taki nieuk jak Giorgi jej w tym nie przeszkodzi bo głupotą jeszcze nikt nie wygrał spotkania
BRAWO! Naprawdę chylę czoła. Świetna analiza. Dzięki za typ, idę grubo w Muguruze bo przekonałeś mnie w 100%...
A teraz na poważnie. Kolego jesteś od niedawna na forum i kilka już Twoich postów przeczytałem. Ani jeden z nich nie był sensowny za bardzo. Nie wiem ile masz lat, nie wiem czym się zajmujesz ale Twoje analizy są tak prymitywne, że ciężko w jakikolwiek racjonalny sposób się do nich odnieść.
Podważasz typ tarkiego16, spoko - masz do tego prawo. Ale napisz kilka sensownych zdań. Odniosę się teraz do tego co napisałeś...
Gdybyś nie zauważył, Tarki16 napisał również w swojej analizie, że Woźniacki odpuściła to spotkanie - chyba każdy to widział. Jednak nie zmienia to faktu, że mimo wszystko Giorgi zagrała przyzwoite spotkanie i zgadzam się z tym faktem z Tarkim16. Piszesz analizę tak, jakby każde Twoje zdanie było niezaprzeczalną prawdą np. &quot;Giorgi dzisiaj przegra...&quot; a każdy inny wynik według Ciebie to ustawka. Myślę, że powinieneś skontaktować się z Macierewiczem i razem powinniście pisać analizy - myślę, że znaleźlibyście wspólny język.
Spotkanie Radwańska vs Woźniacki to według Ciebie również ustawka. Człowieku widziałeś wogóle to spotkanie? Czytałeś moją analizę na to spotkanie, którą pozwoliłem sobie stworzyć? Co Ty tam ustawionego widziałeś? Z Twojego rozumowania wynika, że 80% spotkań w ATP i WTA jest ustawionych.
Piszesz, że Giorgi jest nieukiem i ma nasrane we łbie. Sorki ale piszesz chyba o sobie bo nikt normalny kto nie ma nasrane we łbie nie pisze takich bzdurnych analiz i nie błaźni się przed innymi użytkownikami forum. Poprostu wstyd byłoby mnie coś takiego zamieszczać publicznie.
Nie wiem czy grałeś kiedyś w tenisa czy też nie, ale jakbyś nie zauważył Giorgi nie lubi wymian. Gra bardzo mocne piłki a grając mocno prawdopodobieństwo że piłka nie wejdzie w kort się zwiększa. Jednak zwiększa się także prawdopodobieństwo, że jeżeli wejdzie będzie to winer albo przynajmniej stworzy to możliwość przejscia do ofensywy.
PS.Zanim administrator usunie mój post spoko by było gdyby użytkownikowi typytadka było dane go przeczytać. Sorki ale musiałem napisać kilka zdań bo jak się czyta takie brednie i analizy napisane w ten sposób to nóż w kieszeni się otwiera. Nie twierdzę, że Giorgi dzisiaj wygra, być może się zdecyduję na ten typ a być może odpuszcze ale jeżeli ktoś podważa cudzy typ to niech napisze przynajmniej sensowne uzasadnienie.
Jeszcze jedno, piszesz: &quot;Nie było gema by nie zepsuła 1-2 piłek w głupi sposób. Następnie piszesz zdanie: &quot;stąd mała liczba błędów Giorgi bo grała na luzie...&quot; Przeczytaj jeszcze raz swoją analizę i sam ją oceń. Chyba, że jesteś zadufanym w sobie głąbem który wszystko co robi, robi najlepiej na świecie i ocenisz swoje wypociny na 5.
Mam również prośbę do administratorów. Celem forum jest wzajemna pomoc w &quot;walce z bukmacherami i skrojenie ich jak tylko można&quot;... Uważam że wpisy takich użytkowników jak typytadka i jemu podobnych powinny być negowane, powinno pójść upomnienie do użytkownika a w późniejszym czasie powinien on dostać bana. Dlaczego? Bo nic konstuktywnego na tym forum taki człowiek nie wnosi. Nie przyczynia się w jakikolwiek sposób do głównego celu forum napisanego powyżej...
Pozdro dla wszystkich normalnych a dla użytkownika typytadka????

Otrzymane punkty reputacji: +7
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Kamila 2.00✅
Kamila znowu fajnie się nakręca. Twarde korty to jej obszar. Ogromnie mi wczoraj zaimponowała. Pełna koncentracja, każda piłka na precyzyjnej ofensywie. Skąd ona ma w sobie tyle tenisowej pozytywnej agresji?
Złapałem wczoraj Kamile po 2.90, czas na Karoline był już najwyższy. Jest w życiowej formie, naprawdę może zrobić fajny wynik na US. Tylko martwi mnie trochę roszczeniowa postawa jej ojca...zamiast wspierać Karolinę w tych przerwach, to facet opierd....córkę, a jak jej nie idzie to szyderczo kpi na trybunach. Jedzą z tej samej miski, a nie mogą sie dogadać, dziwne?
Muguruza w ostatnich tygodniach mnie nie przekonuje. Jej postawa na korcie jest jakaś kuriozalna. Hiszpanka sprawia wrażenie, że wszystko jej sie należy, łazi nadąsana, wali od niej arogancja. Jej tenis chyba obniżył loty. Sporo psuje, podanie takie sobie, dużo podwójnych..zostały jej tylko te strzały i od czasu do czasu poprzebija z dobrym skutkiem...to chyba za mało na Kamile.
Mecz z minimalnym wskazaniem na Włoszkę. Mentalność, zadziorność i taka pewność na korcie to przewaga dla Kamili. Hiszpanka na pewno odpowie nieraz na mocne strzały Kamili, ale Muguruza to taka panna obrażalska...
Stosur 1.35✅
Sam pomału odpala, powina siłą dojechać Flipkens. Kurs śmiesznie mały, ale oglądałem obie panny na tym turnieju, Sam naraszcie nastawia celownik...

Obserwuje forum WTA od miesięcy, paru lat...tu naprawdę jest paru użytkowników, którzy rozwalają buka, od kilku tygodni masa pozytywnych analiz i sporo sporo plusów, dział WTA daje radę...za parę dni US, będzie naprawdę ciekawie...pozdrawiam!
---

Otrzymane punkty reputacji: +14
bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Turniej: WTA, New Heven, twarda.
Data: 23.08.2014, godzina: 01:00
Samantha Stosur - Petra Kvitova
Typ: over 21 gemów
Kurs: 1.78 (Pinnacle Sports)

edit: Analiza dobra, wszystko się sprawdziło, przełamania na początku setów przeważyły, jednak Stosur nie wykorzystała swoich sytuacji.
W nocy odbędzie się pojedynek pomiędzy naprawdę dobrymi tenisitkami, tenisitkami z czołówki światowej. Stosur, kontra Kvitova. Australijka, kontra Czeszka. Zacznijmy od tego, że Panie spotkały się ze sobą 6 razy. 5 razy wygrywała Petra Kvitova, natomiast tylko raz udało się zejść z kortu jako zwyciężczyni Samancie Stosur.
Oto pojedynki pomiędzy tymi zawodniczkami:

Może nie jest to przekonująca statystyka, jednak statystyka potwierdzająca, że można grać w tym meczu over gemów. Natomiast zawodniczki rozegrały między sobą 144 gemy, w 6 meczach. Daję to średnio 24 gemy na mecz. Jeżeli brać pod uwagę tylko mecze na twardej nawierzchni, będą to 104 gemy, w 4 meczach, co daję średnio 25.5 gema na mecz.
Przejdźmy jednak do formy obu zawodniczek. Stosur, jak i Kvitova notują wzwyżkę formy. Kvitova po nieudanych występach w Montrealu, i Cincinnati pokazuję na turnieju w New Heaven, że była to jedynie chwilowa obniżka formy. Zresztą Czeszka broni tutaj finału z zeszłego roku, więc musi pokazywać się, z jak najlepszej strony. Petra wygrała tutaj z naprawdę dobrze dysponowaną Makarovą, a także ze swoją rodaczką Zahlavovą-Strycovą. Stosur natomiast zwyciężała tutaj dobrze grającą z tego typu zawodniczkami, co Australijka, Japonką Narą, objawieniem tego sezonu Bouchard, którą pokonała nadzwyczajnie gładko (6:2, 6:2) - return Samanty w tym spotkaniu stał na wysokim poziomie. W ćwierćfinale zagrała 3-setówkę z Flipkens, która zawsze jest groźna, ale, jak wiadomo - himeryczna.
W gwoli formalności: Kvitova (31/12, 12/8 twarda), Stosur (24/22, 13/9 twarda). Czeszce, jak i Kvitovej widać zależy na jak najlepszym graniu w tym turnieju, jak i przygotowaniu do US Open, widać, że poważnie podchodzą do tego turnieju, który przez inne zawodniczki jest raczej &quot;olewany&quot;.
W trakcie pisania analizy oglądałem sporo skrótów spotkań Stosur, jak i Kvitovej. Zauważyłem, że Australijka często daję się przełamywać na początku setów, lub doprowadza do sytuacji, gdzie przeciwniczka ma szansę na jej przełamanie. To na pewno nie jest dobre, bo musi wtedy gonić wynik, a z silnie uderzającą Kvitovą będzie to dodatkowo trudne. Obie zawodniczki dysponują dość dużym wachlarzem zagrań, jeżeli chodzi o serwis. Grają je precyzyjnie, na zewnątrz, jak i do wewnątrz kortu, a do tego mocno. Obie grają podobnie. Przebijają piłkę bezpiecznie przez środek kortu, żeby nagle wystrzelić jedno, kończące uderzenie, głównie z backhandu.
Kvitova jest leworeczną zawodniczką, więc zobaczyłem, jak ostatnio sobie radziła Stosur z leworęcznymi zawodniczkami.

Nie są to na pewno zadowalające wyniki, na pewno były to w większej ilości spotkania bardzo zmienne. W nadchodzącym pojedynku także nie widzę, żeby Stosur potrafiła wygrać, z Czeszką. Jednak to nie znaczy, że nie będzie miała swoich szans, a tej klasy zawodniczka na pewno będzie starała się wykorzystywać błędy Kvitovej, których Czeszka popełnia niekiedy naprawdę wiele.
Czeka nas fajne spotkanie, więc komu nie będzie się chciało spać, to zachęcam do jego obejrzenia ????​

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 17

typytadka

Użytkownik
Rybarikova +1,5 seta @2.80 to jest finał !!!!! tutaj muszą być emocje !!! nie będzie że Kvitova sobie wyjdzie zagra szybciutko 2 sety i papa lece do Nowego Jorku w dupce mam kibiców itp. o co to to nie . nu nu nu. sprawdziłem bilety na finał są dość drogie droższe niż w lepszych turniejach typu Indian Wells Cincinatti itp czyli Petra zagra napewno jednego seta treningowo. przecież grają dla kibiców gdyby nie oni to nikt nie wiedziałby co to jest tenis. kursik fajny polecam
Erakovic/Parra Santoja @1.66 najbardziej niedoceniana para deblowa w WTA. doszli do finału grałem na nich konsekwentnie i dzisiaj dostali w finale najsłabszą parę z możliwych w tym turnieju hahaha we wszystkich rundach mieli światowe potęgi a dzisiaj miernoty które rozwalą jak trzeba . polecam gorąco

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Z całym szacunkiem, ale jeśli chodzi finał Kvitova - Rybarikova, to nie podałeś żadnych argumentów. Typ pisany tylko i wyłącznie na emocjach bez chłodnego podejścia. Moim zdaniem właśnie Kvitova się zepnie i będzie chciała szybko skończyć. Na pewno nie będzie myśleć jak uatrakcyjniać grę, tylko będzie chciała zagrać maksymalnie skutecznie i szybko, mając w perspektywie US Open. Jak dla mnie niespodzianki nie będzie i gładkie 2:0 dla Petry Kvitovej.

jasmin_bogow 35,6K

jasmin_bogow

Użytkownik
Rybarikova +1,5 seta @2.80 to jest finał !!!!! tutaj muszą być emocje !!! nie będzie że Kvitova sobie wyjdzie zagra szybciutko 2 sety i papa lece do Nowego Jorku w dupce mam kibiców itp. o co to to nie . nu nu nu. sprawdziłem bilety na finał są dość drogie droższe niż w lepszych turniejach typu Indian Wells Cincinatti itp czyli Petra zagra napewno jednego seta treningowo. przecież grają dla kibiców gdyby nie oni to nikt nie wiedziałby co to jest tenis. kursik fajny polecam
Twoj argument jest bezsensowny, radzę zeby nikt sie nim nie sugerowal.
Przez ostatnie dwa lata w finale też była Kvitova i za każdym razem finał był dwusetowy
A ogólnie Kvitova jest dużo lepsza, lubi ten turniej i po prostu to wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 0

mart

Użytkownik
Zdecydowanie Petra gra tutaj bardzo dobry tenis tak jak kolega wyżej napisał lubi ten turniej.
Co do kursy 1.12-1.15 jest zwyczajnie nie opłacalny biorąc pod uwagę jaka Petra jest chimeryczna i jak niekiedy długo wchodzi w mecz.
Osobiście liczę że w trakcie spotkania złapie się troszkę więcej bo zwycięzca może być jedna Petra Kvitova.

blaum 651

blaum

Użytkownik
Rybarikova M. - Kvitova P.
Szósty pojedynek tych pań w karierze, h2h 4-1 na korzyść Kvitovej. Czeszka lato na kortach twardych zaczęła słabo; trzecia runda w Montrealu i druga w Cincinnati. Na turnieju w Yale ta gra wygląda znacznie lepiej, doszła do finału wcześniej gładko pokonując rywalki, nie tracąc przy tym nawet seta. Szczególnie trzeba pochwalić serwis Petry, 11 asów w spotkaniu ze Stosur, w całym turnieju 17. W meczu z Australijką Kvitova zagrała bardzo dobry tenis. Przejęła inicjatywę i narzuciła swój styl gry nie dając dojść do głosu rywalce. Grała bardzo ofensywnie, nie bała się zaryzykować. Dzisiejsza rywalka Czeszki, Magdalena Rybarikova tego sezonu do udanych zaliczyć nie może. Najlepsze wyniki to półfinał w Hertogen, ćwierćfinał w Katowicach, a tak to zawsze kończyło się to na początkowych rundach. W New Haven gra nieźle, nie licząc straconego seta z Riske to Rosjanka grała bardzo równo. Również wczoraj zagrała naprawdę niezły tenis z Giorgi, którą odprawiła po dwóch setach. Dużo punktów zdobytych z serwisu, nie została przełamana ani razu. Fakt, że Camila pomagała Rosjance swoją fatalną grą, aczkolwiek nie można odmawiać Rybarikovej. Trzymała wymianę, co doprowadzało Włoszkę do autodestrukcji. Podchodziła pod siatkę, grała pod linię często zmieniając kierunek uderzeń. Dzisiaj jednak trafia się jej Kvitova i myślę, że tutaj za wiele do powiedzenia nie będzie miała. Rosjanka nadto mocnego uderzenia nie ma, zagrywa opadające piłki i myślę, że Czeszka będzie miała łatwą okazję na mocne, płaskie zagrania backhandowe po krosie, z którym wczoraj Stosur nie mogła sobie poradzić. Dodatkowo return działa świetnie, więc przy serwisie Rybarikova będzie miała o co się bać. Widać, że Petra chce tutaj wygrać, a mecze kończy szybko. Zapewne Kvitova narzuci swój styl gry i od razu zacznie agresywnie. Regularność, w przeciwieństwie do Włoszki, ma dobrą i tutaj Rosjanka nie będzie mogła liczyć tak bardzo na to, że rywalka popełni niewymuszony błąd. Nie wiem czy zajeżdżanie się przed US Open to dobre rozwiązanie, aczkolwiek ten turniej jest Petry i dzisiaj, tak jak wcześniej w New Haven również powinna gładko wygrać ten pojedynek.

Kvitova P. -5.5 gema @ 1.96 Pinnacle ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
hektor1 703

hektor1

Użytkownik
Petra Kvitova - Magdalena Rybarikova
under 19,5g @ 1,86 Pinnacle Sports

6:4 6:2✅✅✅
Nie ma co się oszukiwać. Faworytką zdecydowaną tego finału jest Czeszka i powinna gładko się w nim uwinąć ze swoją rywalką.
Petra ten sezon może zaliczyć do jednego z najlepszych. Na tą chwilę zajmuje 4 miejsce w rankingu, choć była już 2. Turniej w New Haven zdecydowanie jej pasuje. Dwa lata temu w nim triumfowała, natomiast w zeszłym roku była w finale, gdzie przegrała z Simoną Halep. Dwukrotna triumfatorka Wimbledonu potrafi wygrywać w takich turniejach. Jest leworęczną tenisitką, która preferuje bardzo siłową grę. Na pewno jej sporym atutem jest serwis i return. W nocy pokonała Stosur 2:0, 6:3 i 6:1 w setach. Dobrym prognostykiem z nocy jest spory procent pierwszego serwisu, bo 65%. Na przekroju całego turnieju w New Haven pokonywała oprócz Australijki też nie byle kogo, bo Makarovą i Zahlavovą-Strycovą. W obu tych spotkaniach Petra zdeklasowała wręcz swoje rywalki. Na hardzie w tym sezonie Czeszka pod względem statystyk zdecydowanie lepiej wygląda od swojej przeciwniczki. Kvita rozegrała 21 pojedynków, z czego przegrała 8.
Rybarikova na tą chwilę zajmuje 68 pozycję w rankingu. Czyli jest to przepaść między obiema zawodniczkami. Rybarikova największe sukcesy osiągała właśnie na hardzie. Mimo swojego wzrostu, dobrze porusza się po korcie, jest dość zwrotną zawodniczką. W tym sezonie na każdym typie nawierzchni nie zachwyca. Najdalej zaszła w Hertogenbosch, do półfinału, no i teraz ten finał w New Haven, w którym nie jest jej dane raczej zwyciężyć. Na kortach twardych w tym roku słabo, bo na 23 mecze, aż 13 przegrała.
Przez bukmacherów jak i przeze mnie Słowaczka jest rzucona na pożarcie. Dla mnie to będzie mecz jednej z tenisistek, czyli Petry. Jeśli od początku narzuci swoje zasady gry, to powinna szybko rozprawić się z Madzią, dlatego under gemowy w tym przypadku jest dobrym rozwiązaniem.

Otrzymane punkty reputacji: +25
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom