>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Monterrey, Kuala Lumpur 02.03-08.03.2015

Status
Zamknięty.
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
23:30, Monterrey, round of 16, hard

Bertens, Larsson - MATTEK/PUIG @ 2,20 ⛔ 6-4,6-4
Betsson

Bardzo fajne spotkanie na dziś bo Para Bertens/Larsson w obecnym sezonie w deblu mają ładny bilans 9/2 , gdzie na AO odpadli w QF z Goerges / Groenefeld , a ostatnio w Acapulco zaliczyły SF ostatecznie przegrywając 2-1 z Arruabarrena / Torro-Flor .
Mattek/Puig zagrają ze sobą pierwszy raz , ale nie pzeszkadza mi to w graniu na nie bo Mattek najpierw z Mirza wygrała turniej w Sydnej , a następnie wygrała z Safarova AO i jej bilans w deblu wynosi znakomite 10-0 .
Puig praktycznie zaczyna rywalizować dopiero w deblu bo troche eksperymentuje i grała w tym roku z Eraković a następnie z Davis bez zadnych sukcesów w tych obu zestawieniach .
Nie bedzie zapewne to łatwy mecz , ale kursiwo niezłe a szanse oceniam tutaj mniej więcej 45-55 na moją korzyść .
W dodatku o ile Bertens odpadła tutaj własnie z Larsson to szwedka powinna mysleć o jutrzejszym meczu z Pavluchenkova , gdzie szanse na przejście Anastasi ma ogromne .

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Lesia Tsurenko 2.80 Szkoda...6-4 4-6 4-6 bbrrrrrr
Lesia to jedna z moich ulubionych zawodniczek. Jej 5 minut kiedyś nadejdzie. Jej tenis zawsze m się podobał. Bardzo solidny, do niczego nie można się przyczepić. Brakuje jej może wiary i optymizmu. Doskonała okazja do wygrania spotkania na podmęczoną Szwajcarkę. Timea udzielił parę dni temu bardzo eocjonalnego wywiadu. Mi osobiście bardzo zaimponowała Szwajcarka !!! Trzeba być bardzo mocnym psychicznie mówiąc o swoim prywatnym zyciu tak wiele i tak odważnie! Szacunek...
Lesia zagraj swoje i walcz na już zmęczoną Time, ona nie jest fizycznie tak mocna, ma w nogach sporą dawke tenisa i emocji.
https://www.youtube.com/watch?v=A6uza0TsU2c
-------------------------------------------------------------

Otrzymane punkty reputacji: +6
L 147

lukkub

Użytkownik
bardzo proszę o przemyślenia na temat wozniacki.
Po co jej taki turniej z tak małą pulą ( skoro przyjechała to chyba chce go wygrać )
Czy jednak nie odpuści w którymś momencie, za tydzień indian wells - ile czasu potrzebuje na zmianę strefy czasowej.
Nikt z czołówki tu nie gra. Czy nie będzie w tym albo kolejnym spotkaniu niespodzianki ?

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
A Ivanovic to nie czolowka ? Errani jeszcze kilka miesiecy temu byla w czolowce, Dziewczyny przyjechaly szukac formy na mniejszych turniejach,Ivanovic nie radzi sobie obecnie w turniejach wysokiej rangi przegrywa wszystko jak leci zbyle kim byle jak,przyda jej sie troche dodatkowych punktow bo ma co bronic w tym roku a z forma wesolo nie jest, przyjechala na jakas popiduwe budowac swoja pewnosc siebie ogrywajac dziewczyny z poza scislej czolowki z kim by tu miala przegrac z Mladenovic,Errani,Hantuchova Pavluechenkova,Garcia no to juz by ja dobilo.Dziewczyny z scislej czolowki jak jada na takie turnieje o nic w jakiejs wiosce to sa mega gwiazdami,organizatorzy tez troche grosza sypneli zeby sciagnac Ivanovic,Wozniacka.Sharapova tydzien temu pojechala do Meksyku bo tam jeszcze chyba o jej cukierkach nie slyszeli,kasa i biznes rzadzi swiatem ????

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
bardzo proszę o przemyślenia na temat wozniacki.
Co w tym turnieju robi Caro ? Za tydzień startuje IW i to będzie jej cel. W Kuala Lumpur bardzo słabo obsadzony turniej. W 1r Wozniacki wiele UE, przygaszona na korcie, bardzo mała ilość kibiców na trybunach. Kiedy rywalka się jej postawi w dłuższych wymianach można zaobserwować słabszą grę Dunki. Występowa tutaj raz w 2013 odpodając w 1r. Typ oczywiście przeciwko Caro bo jeśli zechce to odprawi dziś Chinkę do domu w setach ale kilka razy już widziałem zagrania Wozniacki w takich turniejach, odpuszczającą mecze. Liczę dziś na Lin,która na pewno ma czym postraszyć Wozniacki, no chyba że Caro upodobała sobie BWM M3, którym planuje stąd odjechać.
Trzeba wypatrywać tutaj niespodzianki na swoim fb narzeka tez na dużą wilgotność w Kuala Lumpur, do tego przerwy w meczach spowodowane deszczem nie wiem czy będzie chcieć się męczyć tutaj ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Wozniacki vs Zhu - U 17.5 gema @ 1.7 Pinnacle // 200
Moj typ. Myślę, że Karolina sobie to może odpuścić w którymś momencie, ale tylko &quot;może&quot;. Jak mówicie turniej ze słabym obstawieniem i małą pulą nagród. Jak na mój gust idealny trening. Nie musi się przemęczać, gra ze średniakami. A nóż wygra to chyba też nic złego. Turniej się kończy ósmego, więc trzy dni aby dotrzeć na korty IW i się dostosować. W związku z tym wszystkim myślę, że jak na razie jest dobrym typem, pomyślę aby grać przeciwko niej jak pojawi sie ktoś lepszy jako przeciwnik ;).
Sam typ - cóż, potrzeba w sumie 6/2 6/3, wydaje mi się, że spokojnie wykonalne. Widziałem poprzedni mecz Woźniacki i grała na luzie ale i tak dominowała przeciwniczkę. Spodziewam się podobnej sytuacji tutaj, na luzie ale skutecznie. Zhu to przeciwniczka nijaka. Raz wygrywa, raz przegrywa ale przeciwników żadnych wybitnych. Mogę się mylić ale nikogo wielkiego nie pokonała w ostatnim czasie. Gram to ostrożnie ale zdziwię się jeżeli typ nie wejdzie ;)
A Ivanovic to nie czolowka ? Errani jeszcze kilka miesiecy temu byla w czolowce, Dziewczyny przyjechaly szukac formy na mniejszych turniejach (...)
Woźniacki to Kuara Lumpur, Errani i Ivanovic to Monterrey, W KL numer 2 i 3 już odpadły, kolejna, numer 4 Gajdosova to numer 52 WTA. Jak na mój gust to jeżeli Woźniacki tego nie oleje perfidnie powinna to spokojnie wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +2
L 147

lukkub

Użytkownik
A Ivanovic to nie czolowka ? Errani jeszcze kilka miesiecy temu byla w czolowce, Dziewczyny przyjechaly szukac formy na mniejszych turniejach,Ivanovic nie radzi sobie obecnie w turniejach wysokiej rangi przegrywa wszystko jak leci zbyle kim byle jak,przyda jej sie troche dodatkowych punktow bo ma co bronic w tym roku a z forma wesolo nie jest, przyjechala na jakas popiduwe budowac swoja pewnosc siebie ogrywajac dziewczyny z poza scislej czolowki z kim by tu miala przegrac z Mladenovic,Errani,Hantuchova Pavluechenkova,Garcia no to juz by ja dobilo.Dziewczyny z scislej czolowki jak jada na takie turnieje o nic w jakiejs wiosce to sa mega gwiazdami,organizatorzy tez troche grosza sypneli zeby sciagnac Ivanovic,Wozniacka.Sharapova tydzien temu pojechala do Meksyku bo tam jeszcze chyba o jej cukierkach nie slyszeli,kasa i biznes rzadzi swiatem ????
Ale gdzie jest Kuala Lumpur a gdzie meksyk !! Ivanovic i errani jak najbardziej ale to jest praktycznie ta sama strefa. A wozniacki po powrocie do zaraz się przestawi o tyle godzin ?? nie da się tego tak zrobić. Dziwna decyzja i w dodatku spadek kursów na caroline 1,03 !! - nie polecam nic grać w strone caroliny.

Wozniacki C. - Zhu L. godzina 12:40 1 set/spotkanie 2/2 kurs 23 efortuna.pl
stawka : 3/10

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Dziwna decyzja i w dodatku spadek kursów na caroline 1,03 !! - nie polecam nic grać w strone caroliny.
Wozniacki C. - Zhu L. godzina 12:40 1 set/spotkanie 2/2 kurs 23 efortuna.pl
stawka : 3/10
Przesadzasz. Nie mówię, może będzie niespodzianka. Ale mówimy tu o 5 rakiecie świata z 123 rakietą... Woźniacki ją tam spojrzeniem zabije. No, wiem, że przesadzam ale zobacz z kim ostatnio Carolina przegrywa? Azarenka, Williams, Halep. Same dobre zawodniczki. A z tymi &quot;gorszymi&quot; rozprawia się bez problemu. Może faktycznie jakaś ambitniejsza zawodniczka ją odstawi ale nie wierzę aby to była ta sytuacja. Może mój typ nie wejdzie ale jak na mój gust 2 sety dla &quot;Polki&quot; i z głowy ;)

luta18 44

luta18

Użytkownik
WTA Monterrey
06.03.2015 00:30
Hantuchova D.- Radwańska U.
Typ: Radwańska U.
Kurs: 2,10 ✅✅
Buk:
Bet365
2:6 i 4:6

Dalej idę w kierunku naszej rodaczki, ostatnie 3 mecze z naszą południową sąsiadką wygrane przez Ulę, dlatego jestem zdania, że podtrzyma dobrą passę, jak na razie Ula z meczu na mecz w coraz w lepszej dyspozycji, buki faworyzują bardziej słowaczkę, ale ja jestem odmiennego zdania, przewiduję wyrównany mecz z końcowym zwycięstwem Urszuli Radwańskiej.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +10
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Hlavackova A. / Hradecka L. 1.32
Nie wiem czy dojdzie do skutku ten mecz. Baszczyński pewnie ledwo dyszy. Kurs chyba kosmicznie wysoki jak na te okoliczności.

Dzisiaj pogrzeb Tomaszewskiego. Obecność obowiązkowa. Ja będę na pewno!

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Carolina Wozniacki - Carina Witthoeft @6,55⛔ Pinnacle Nie wiem w jakim celu ale Caro wygra ten turniej bo dziś już o wiele lepiej

Wczoraj w pierwszym secie Chinka postraszyła Caroline, która gra tutaj gdzieś na 50-60% swoich możliwości. Gra poprawnie w obronie ale przejście do ataku nie jest już tak pewne i często kończy się outem. Kondycyjnie również jest to dla niej ciężka przeprawa ze względu na dużo wilgotność w Kuala Lumpur o czym wspomina na swoim fb.
Dziś zagra ze świetnie zapowiadającą się Niemką młodego pokolenia,która ma już na rozkładnie w tym roku Suarez Navaro w 1r AO. W meczu z Koulkalova w pierwszym secie zagrała obie panie grały znakomicie, Niemka świetnie gra z głębi kortu, obracając kierunkowymi bardzo mocnymi uderzeniemi, z którymi dziś w obronie będzie mieć duże problemy Wozniacki. Dziś stanie przed ogromną szansą dojścia do SF turnieju WTA, jeśli się nie spali psychicznie grą z 5 rakietą, myślę że powalczy dziś o zwycięstwo.

luta18 44

luta18

Użytkownik
WTA Kuala Lumpur (Malezja)
06.03.2015 13:00
Hsieh S-W. - Kulichkova E.
Typ: Hsieh S-W.
Kurs: 2,37 ✅✅✅
Buk: Bet365

Mecz pomiędzy tenisistkami, które są w ostatnim czasie w znakomitej formie. Obie mają podobny ranking WTA, więc będziemy świadkami wyrównanego spotkania. Jak dotychczas panie nie grały ze sobą, ale w mojej ocenie, Hsieh wyjdzie z tego spotkania zwycięsko, gdyż tajwanka lubi grać w Malezji, udowodniła to wygrywając tutaj cały turniej w 2012 roku. Widziałem ją również w tym roku podczas tego rocznego turnieju i wprawdzie jej mecze wymęczone ale ostatecznie zwycięskie.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +23
K 46

krecinanba

Użytkownik
Carolina Wozniacki - Carina Witthoeft @6,55 Pinnacle

Wczoraj w pierwszym secie Chinka postraszyła Caroline, która gra tutaj gdzieś na 50-60% swoich możliwości. Gra poprawnie w obronie ale przejście do ataku nie jest już tak pewne i często kończy się outem. Kondycyjnie również jest to dla niej ciężka przeprawa ze względu na dużo wilgotność w Kuala Lumpur o czym wspomina na swoim fb.
Dziś zagra ze świetnie zapowiadającą się Niemką młodego pokolenia,która ma już na rozkładnie w tym roku Suarez Navaro w 1r AO. W meczu z Koulkalova w pierwszym secie zagrała obie panie grały znakomicie, Niemka świetnie gra z głębi kortu, obracając kierunkowymi bardzo mocnymi uderzeniemi, z którymi dziś w obronie będzie mieć duże problemy Wozniacki. Dziś stanie przed ogromną szansą dojścia do SF turnieju WTA, jeśli się nie spali psychicznie grą z 5 rakietą, myślę że powalczy dziś o zwycięstwo.
Witthoeft 5,50 (totolotek)⛔
Wszystko ładnie opisane, dla Witthoeft nie oszukujmy się każdy turniej, każdy mecz jest jak finał i z taką przeciwniczką jak Wozniacki będzie grać na 120procent swoich możliwości, perspektywa zwycięstwa młodej niemki, z którąś z zawodniczek top5 na pewno działa na nią ultramobilizująco i jest w stanie zostawić dużo zdrowia na korcie, czego Karolina na pewno nie zrobi. W tej chwili mecze przerwane znowu pada, turniej może się trochę przedłużyć w czasie co dla dunki jest nie do przeskoczenia, bo turniej w Kuala Lumpur na pewno nie jest priorytetem. Po takim kursie grzech nie zagrać.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Radwanska U. - Bacsinszky T. @ 3.10 unibet

Bacsinszky w rewelacyjnej formie w tym sezonie. Ale nie dla tego gram na Ulę:p Szwajcarka ostatnio dużo gra i widać lekki kryzys formy, a przede wszystkim kryzys fizyczny. Ostatnio w ciągu 9 dni 7 meczów. Ostatnie 2 to długie 3 setówki. sporo gry bez odpoczynku. Wczoraj wymęczone zwycięstwo z Tsurenko. Były brane w meczu kilkukrotnie jakieś medicale. Dograły mecz do końca, więc to nie było nic uniemożliwiającego grę, ale jakieś lekkie dolegliwości, których jednak bez odpoczynku nie da się wyleczyć. Po mecz z Tsurenko Timea grała jeszcze debla. Prowadziły w 1 secie 5:2, a następnie przegrał 11 gemów z rzędu. To nie jest przypadek. Szwajcarka jest mocno wyczerpana, prawdopodobnie z jakimiś małymi urazami gra. I w takim stanie raczej nie będzie w stanie na równi rywalizować z Radwańską, która gra po prostu wybornie. Ula tak na prawdę oprócz jednej małej wpadki z Chirico, w tym sezonie gra bez zarzutu, wygrywa wszystko co ma wygrać a nawet więcej. Gra równo, konsekwentnie i widać rezultaty. Powinna tutaj spokojnie powalczyć o zwycięstwo.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Dużo w tym prawdy, kursy na Polkę mocno przesadzone i nawet w pełni wypoczęta Szwajcarka nie powinna być aż tak faworyzowana. Ulka sporo przepracowała w okresie przygotowawczym i widać postepy na poczatku sezonu, nawet w przegranym podczas Fed Cup spotkaniu z Sharapovą można było zauważyć spory postęp w grze Polki w porównaniu do poprzednich miesięcy. Tutaj przeszła jak burza przez kwale, pokonała Torro-Flo i dzisiaj w nocy Hantuchovą, która też w ostatnim czasie prezentuje się bardzo dobrze. Już sam fakt gładkiej wygranej ze Słowaczką napawa duuuużym optymizem przed spotkaniem ze zmęczoną Bacsinszky. To prawda, jest w formie, wygrała w Acapulco, ale już tutaj tak jak zauważył Majestro widać przestoje w grze i przede wszystkim zmęczenie, w dodatku pogoda w Meksyku nie rozpieszcza i mamy upały, co jeszcze szybciej wykańcza zawodniczki. Sam już pograłem Ulkę, za niewielką kwotę, bo nie lubię typować spotkań z udziałem polskiej zawodniczki ???? Polka tego nie powinna odpuścić, ma niby te kwale do Indian Wells, które startują w poniedziałek, a załapała się na nie w ostatniej chwili, ale nie sądzę, że to będzie priorytet, bo więcej pkt i myślę, że kasy do zdobycia tutaj i nawet jak by przebrnęła te eliminacje w Indian Wells, to w 1 rundzie trafia już na Top20, więc będzie o wiele trudniej. Jest duża szansa na półfinał i mam nadzieję, że Szwajcarka nie okaże się drugą Karoliną Pliskową...

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Urszula Radwanska 3.00

Młoda przed wielką okazją na punkty i podreperowanie kasy. Po wynikach widać że Polka odbiła sie od dna. Szwajcarka gra gra i gra. Argument na korzyść Ulki to zmęczenie materiału jej oponentki...hm, hm, ale jest taka Czeszka Pliskova...i wszystko w temacie. Stawiam na szanse Ulki.

Polecam książke Bohdana Tomaszewskiego. Linki:

http://biblioteka.kijowski.pl/tomaszewski%20bohdan/laczymysiezesta.pdf

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/111489/laczymy-sie-ze-stadionem

Otrzymane punkty reputacji: +4
namemartin 550

namemartin

Użytkownik
Monterrey
Pavlyuchenkova Anastasia v Errani Sara
Typ: Pavlyuchenkova Anastasia ⛔
Kurs:1,72
Buk:Bet365

Rosjanka już wygrywała finały na kortach a Monterrey w 2010, 2011, 2013. Włoszki najlepszy wynik to właśnie ten półfinał. Sara w tym roku gra prawie wszystko co zagrać można. Forma nie najlepsza. Rosjanka za wiele w tym roku nie grała w turniejach, ale powoli wchodzi w tryb meczowy i wygrana z Włoszką po raz trzeci w karierze jest w zasięgu. Anastasia dysponuje lepszym serwisem i Włoszce będzie ciężko wywalczyć BP bez pomocy Rosjanki.
Poza tym, wcielenie się w superbohatera zobowiązuje...

Monterrey
Ana Ivanovic v Kristinala Mlandenovic
Typ: 2-0 ✅
Kurs:1,5
Buk:Bet365

Nie będę tu szukać niespodzianki w stronę Francuzki. Ana broni w Monterrey tytułu i będzie z pewnością drapać kort pazurami jak kot i zamknie mecz w dwóch setach. Poza tym widać, że po porażce w Dubaju z Pliskovą na kortach w Monterrey jest skoncentrowana i gotowa obronić punkty.

---------------------

ŚP. Pan Bohdan Tomaszewski, czyli człowiek, którego komentarz był najmilszy i najpiękniejszy dla moich uszu.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Konsekwentnie - do 3 razy jak to mawiają. Progrsja przeciwko Baszczyński. Argument jest jeden - zmęczenie Szwajcarki, chyba że to sobowtór Karoliny z Republiki. Włoszka reaktywacja, zobaczymy. Sara to walczak, nie odpuszcza, chyba że Timea, no dobra nie zapeszam! Spotkanie o 23.00 Oby było live.
Errani 2.30 4 etap progresji pozostaje, Szwajcarka jest nie do zdarcia! Czy Karolina gra znowu tenis życia, może Francuzka ją złapie? Sara naprawdę zawalczyła, szkoda!

@ do usłyszenia w Ameryce!

// Zoltrikus 21 - proszę opiekuna działu aby coś zrobił z tym użytkowniiem. Osoba ta ZIEJE nienawiścią i wylewa TRUCIZNE na forum, dzięki!

---

Otrzymane punkty reputacji: +20
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Garcia - Bacsinszky @ 2.18 pinnacle
Nie będę przedstawiał obu zawodniczek, bo to nie ma sensu. Co mnie skłania do zagrania na Francuzkę? Oglądałem wczoraj obie w akcji. Szwajcarki już nie powinno być w turnieju. Sam nie umiem wyjaśnić, jakim cudem Errani przegrała wczorajszy mecz. Po gładko wygranym pierwszym secie, później coraz widoczniejsze było zmęczenie. Pojawiło się sporo błędów, wynikających głównie ze znacznego pogorszenia się jej pracy na nogach.
Garcia zrobiła na mnie duże wrażenie. Ivanovic wprawdzie nie jest w szczytowej formie, ale to zwycięstwo musi robić wrażenie. Młoda zawodniczka, jak na swój wiek, jest bardzo opanowana na korcie. Nie robi głupich min, nie wywija rakietą po nieudanych zagraniach. Nawet jak traciła podanie, potrafiła przełamać już w kolejnym gemie. Do tego fajnie trzyma serwis, jest w miarę regularna, potrafi przyspieszyć. Wg mnie jest zdecydowaną faworytką tego spotkania.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom