Zacznijmy od tego ze TY nie bedziesz mowila/pisala czy ktos ma sie tutaj wypowiadac czy nie. Zadajesz pytania wiec kolega Ci probuje "pomoc" / odpowiedziec. Troche szacunku
Co do spotkan... dla mnie mecz Stephens - Kerber to typowe 50/50 i tego spotkania nie ruszam.
W drugim meczu ide w strone Azarenki. Gra w Miami bardzo dobrze - plaskie uderzenia, wie kiedy ruszyc do siatki i zaatakowac i dobrze porusza sie po stronie.
A ja nic do kolegi nie mam. Pytam o typy (nawet suche), a najbardziej mi chodzi o konkrety które przemawiają za typem A, B itp , a on mi pisze ze Kerber swoje sukcesy zawdzięcza wlasnej solidności, a Pliskova to serwis. Ale co to ma się do pytania, ani złe , ani dobrze. Mimo to dziękuję i za to, a zagralam sama te wydarzenie, a mój typ to:
Sloane Stephens - Angelika Kerber (+2.50 gema) , kurs 1.90, Typ 1, stawka 200 pln toto-mix
Czekoladka zrobiła swoje 6-1 6-2
Dobrze pamietam poziom gry czarnoskórej Amerykanki z US Open. Ona tam nie przebierała w środkach i każdego ogrywala. Tutaj podobnie odbija, widać w koncu się rozluźniła i trafia w super efektowny sposob. Ona każdą łatwą piłkę wbija w kort (cala Sloane ???? )
Za to Kerber oglądałam z Wang. Ta solidność o ktorej piszecie to pasywne trzymanie piłki w korcie i żadnej ofensywnej iskry. Przecież Stephens wbije w kort taką Kerber. Niemka pochodząca z Polski (pozdrawiam Puszczykowo i babcie Angi) jakaś taka kwadratowa i sztywna, za dużo mięśni, a brak finezji. Nie podoba mi się ona i hola, hola ona ma już 30 lat, więc najlepszy okres już za nią.
Oczywiste w singlu tego zdarzenia nie grałam (nie ma sensu w toto-mix) a poszło to na kuponie. Inne typy ze "źródelka", możecie grać.
PS
Poprzednia stawka 300 pln to
a teraz poprawilam ten typ za 200 pln z
koszykówka, jednak ten kupon teraz zagrała mi koleżanka i jutro go dopiero odbiore, zdrówka kochani i trzymajcie kciuki !!