Tenis,
WTA Miami
S.Cirstea - J.Jankovic
Typ: 1
Kurs: 1.90
Buk: bet365
Analiza:
Na dziś wybrałem spotkanie
WTA w Miami.W meczu 4 rundy zmierzą się Rumunka Sorana Cirstea oraz Serbka Jelena Jankovic.W rankingu obie zawodniczki są w pobliżu.Serbka jest na 24 miejscu,a Rumunka jest 3 pozycje niżej.Jednak w
WTA rankingi nie zawsze odzwierciedlają optymalną formę.Dlatego też dla mnie faworytką tego spotkania jest Rumunka.
Młoda Rumunka prezentuje w tym roku dosyć wysoką formę.Jej bilans tegorocznych gier to 11/7.W Stanach prezentuje się także bardzo dobrze.Co prawda w Indian Wells dotarła tylko do 3 rundy,ale należy pamiętać,że trafiła tam na Agnieszkę Radwańską.Meczu z Polką też nie oddała bez walki,bowiem przegrała po 3 setach.Teraz w Miami pokonała Soler-Espinosę w 3 setach,ale największą niespodzianką było zniszczenie Ageliki Kerber,aktualnie nr 6 w rankingu światowym.
Jelena Jankovic to postać,którą każdy kto trochę interesuje się tenisem powinien kojarzyć.Serbka kilka lat temu znajdowała się przecież na czele rankingu.teraz jej dyspozycja jest dużo niższa.Jej bilans tegorocznych gier to 10/4.Należy jednak wziąć poprawkę,że taki bilans Jeleny to efekt startu w Bogocie,na clayu,gdzie obsada nie była najmocniejsza.W Indian Wells Serbka odpadła już w 2 rundzie po porażce z Kuzniecową.W Miami pokonała już Duval oraz Petrovą.Rosjanka jednak też od pewnego czasu nie jest w najlepszej formie także zwycięstwo nie powinno dziwić.
Dla mnie faworytką jest Rumunka.Cirstea prezentuje naprawdę wysoką formę,widać,że z każdym meczem nabiera pewności siebie i się rozwija.Według mnie,w tym turnieju ma szansę zajść daleko.Jankovic to doświadczona tenisistka,ale ostatnio mnie nie przekonuje.Po za tym h2h także na korzyść młodej Rumunki.Z 4 pojedynków trzykrotnie zwycięsko wychodziła Cirstea.Według mnie kurs jest zachęcający,a ma spore szanse powodzenia.