Maria Lourdes Carle - Weronika Kudermietowa
Typ : Kudermietowa
Kurs : 1.40
Bukmacher:
superbet
Tenisistka z Argrntyny ma imponujący win streak na clayu, ale głównie nabity na poziomie czelendzera i podczas Billi Jean King Cup z dużo niżej notowanymi zawodniczkami. Najciekawszym nazwiskiem, które w tym roku pokonała jest oczywiście Emma Raducanu w poprzedniej rundzie tego turnieju, ale chyba trzeba jasno sobie powiedzieć że Raducanu póki co jest tylko tenisową ciekawostką.
Idę w tym meczu w kierunku rozstawionej Rosjanki. Rok temu osiągnęła tutaj półfinał zatrzymując się dopiero na Idze Świątek. Oglądałem mecz z Rybakiną w Stuttgarcie i pozostawiła na mnie bardzo dobre wrażenie, w ogóle był to świetny mecz dwóch ofensywnie usposobionych tenisistek z bardzo dobrym serwisem. Tam Rosjanka ostatecznie uległa późniejszej triumfatorce, mimo że ugrała więcej gemow ale to oczywiście nic nie znacząca w kontekście wyniku ciekawostka.
Myślę, że Carle może nie mieć atutów do wygrania dzis na szybkiej glinie w Madrycie, jedynie jakaś mocna niedyspozycja Rosjanki może ją wyrzucić z turnieju na tym etapie.
Sakkari - Vekic
Typ : powyżej 6,5 przełamań
Kurs : 1.75
Bukmacher:
superbet
Greczynka wydaje się skręciła w końcu w dobrym kierunku, bo ostatnio prezentuje się imponujaco, ale uważam że dzisiaj z D. Vekic czeka ją cięższa przeprawa niż sugeruje bukmacher, idę w ilość przełamań w tym meczu bo podoba mi się wystawiona linia. Sakkari oczywiście mocno ustabilizowała swoją grę i serwis ale trzeba mieć z tyłu głowy że to wciąż jest Sakkari - nie można jej za bardzo ufać na etapie pierwszych rund w większych turniejach. Vekic łatwo ograla Siegemund, ale pierwszy serwis trochę kulał, Sakkari może to wykorzystać skrzętnie niż Niemka. Podsumowując, chyba jeden z ciekawszych meczów dzisiaj po stronie kobiet i uważam, że przy w miarę zaciętym meczu linia jest do pokrycia.