>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Linz & Osaka, 10-16.10.2011

Status
Zamknięty.
S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Medina Garrigues A./Pavlyuchenkova A. - Makarova E./Rosolska A. 10.10.2011 15:30
Typ : 2-0
Bukmacher: bet at home
Kurs : 2.70 minus

Ździwił mnie trochę ten kurs bo makarova z rosolską grają pierwszy raz na potrzebe turnieju, a w formie też są słabiutkiej. Zgadzam się, że debel Medina Garrigues A./Pavlyuchenkova A również raczkuje, natomiast w mocno obsadzonym turnieju w Pekinie pokazał się z bardzo dobrej strony pokonując chociażby Azarenka/ Kirilienko i tocząć ciężki bój z bardzo dobrym deblem Srebotnik/ Peschke. Wydaje mi się, że kurs jest nieziemski w porównaniu do formy oraz umiejętności obu zawodniczek. Ponadto Pawlyuczenkowa i Garrigues grały deble z innymi partnerkami nie raz więc myśle, że dziś nie będą miały problemów w pokonaniu przeciwniczek.

Jak ktoś się boi to również na zwycięstwo jest bardzo fajny kurs 1.66 plus

6/2 4/2 i serwis i przegrały drugiego seta 4/6. Ahh grrr

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Dyscyplina : Tenis
Spotkanie : Klepac A./Tatishvili A. - Jugic-Salkic M./Klemenschits S. 11.10.2011 14:00
Typ : 2 - 0
Kurs : 2,60

Klepac ostatnio z Gajdasowa nieźle sie spisaly odpadając po zaciętym spotkaniu z Radwanska/ Hantuchova. Wiem, że w singlu Klepac i Tatishvili nie wiele znaczą natomiast w deblu mogą się pokusić o wygrana zważywszy, że ich przeciwniczki to słaby duet.

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
E. Makarova - A. Keothavong
E. Makarova @ 1.699
Pinnacle
⛔ 46 16
Ładny kurs na Rosjankę która ostatnio przegrała kilka meczy, ale wciąż jest lepszą tenisistką od Brytyjki. Zresztą Anne od dłuższego czasu nie prezentuje umiejętności dzięki którym stała się rozpoznawalna. Tutaj już zdążyła przegrać z Diatchenko, ale zagra w turnieju jako lucky loser. Wcześniej także porażki ze słabymi zawodniczkami. Właśnie na podstawie ostatnich wyników typuję Makarovą. Poza tym Rosjanka to lepszy serwis, leworęczny fh, którym na pewno trochę namiesza. Brytyjka to raczej all court player, bez żadnego szczególnego uderzenia. Siła uderzeń jest po stronie Makarovej i to ona ma dzisiaj dużo większe szanse na zwycięstwo.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Kvitova - Marino +6.5g @ 1.60 8/10 ⛔ 62 62
Nawierzchnia w Linz szybka, wysoki kozioł jest to szansa dla zawodniczek grających mocno, szybko jak i tych które nie lubują się w długich wymianach.
Kvitova jak i Marino są takimi zawodniczkami lecz obie bez formy, obie mają coś do udowodnienia lecz nie wiem czy Czeszce się to opłaca na krótko przed Stambułem grać w słabo płatnym turnieju i wylewać siódme poty, Marino jak najbardziej talent dużego pokroju Kanada ostatnio ma boom w tenisie nie tylko ze względu na Raonića, Pospisila, Polanskyego czy Bestera ale na drugim polu oprócz Wożniak jest też rówieśniczka Czeszki czyli Rebecca.
Czeszka wiadomo w skrócie to naparzanka jak każdy inny tłuczek w WTA lecz dodatkowa broń to leworęczność.
Marino coś pod to lecz fajniej ogląda się jej gre, jest więcej pomysłu niż walenie na pałę, ale aktualnie w tej erze WTA o to jednak nie chodzi.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Linz 17:30 12.10.2011r
Foretz - Mayr
typ: 2
2,80
Expekt
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w austryjackim linzu, reprezentantka gospodarzy Patricia Mayr spotka sie z Francuzka Stephanie Foretz. Obie te zawodniczki ostatnimi czasy nie spisują się najlepiej. Francuzka przegrala w I rundzie zarowno na us open, jak i w Toronto.
Toronto, Kanada, Kwalifikacje, Ameryka
06/08-11 Foretz Gacon, Stephanie vs. Zheng, Jie 1:2 46 63 67
US Open, Nowy Jork, USA, Ameryka
29/08-11 R128 Foretz Gacon, Stephanie vs. Zvonareva, Vera 0:2 36 06
Trzeba przyznac jednak ze nie miala w tych turniejach najlepszego losowania, gdyz juz w pierwszych swoich spotkaniach trafiala na duzo wyzej notowane rywalki. Austryjaczka bardzo podobnie, dwa ostatnie turnieje konczyla juz po pierwszych spotkaniach.
US Open, Nowy Jork, USA, Ameryka
29/08-11 R128 Mayr-Achleitner, Patricia vs. Niculescu, Monica 0:2 36 36
Cincinnati, USA, Kwalifikacje, Ameryka
14/08-11 Runda kwalifikacyjna Mayr-Achleitner, Patricia vs. Date Krumm, Kimiko 0:2 57 26
Patricia Mayr zawsze bardzo dobrze prezentuje sie jednak w turniejach przed wlasna publicznoscia. Na potwierdzenie tej tezy moze sluzyc chocby jej bardzo dobry wynik w Bad Gastein, w lipcu tego roku. Mayr dotarla tam wtedy do polfinalu. Obie zawodniczki jak do tej pory stanely naprzeciw siebie tylko raz. Wtedy gora byla nieco nizej aktualnie sklasyfikowana Austryjaczka, ktora wygrala po dwoch krotkich setach. Sadze, ze dzis bedzie podobnie, obie prezentuja ostatnio mizerną, podobną formę, więc mysle ze warto sprobowac zagrac dzis na reprezentantke gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Postaram się rozebrać na czynniki pierwsze spotkanie Pervak z Hantuchovą. Młodziutka leworęczna Rosjanka to z pewnością jedno z objawień tego sezonu. Obecny sezon zaczynała na 97-tym miejscu w rankingu a obecnie jest już 38-ma. Jak widać, obecny rok jest dla Kseni bardzo, ale to bardzo udany. Jeśli ta dziewczyna będzie się dalej rozwijała w takim tempie to nie zdziwię, gdy w 2012 roku zacznie dobijać się do top20. Rosjanka nie jest zbyt wysoka, mierzy ledwie 170 centymetrów. Zapamiętałem ją jako dość solidną zawodniczkę, która na korcie po prostu czuje grę. Nastolatka ma w tym roku na rozkładzie całkiem niezłe zawodniczki: Petkovic, Goerges, Kerber, Peer, Voskoboevą czy Hradecką. W Linzu w pierwszej rundzie pewnie w dwóch setach odprawiła Diatchenko.

Przejdźmy może do Danieli. Wydaje mi się, że Słowaczka w ostatnich tygodniach znacznie obniżyła loty. No bo jak wytłumaczyć porażkę w US Open z Parmentier czy Quebec z Erakovic? Czegoś w grze Słowaczki po prostu brakuje, a tym elementem jest chyb regularność. Choć z tym to ona zawsze miała problemy. To jest właśnie taka zawodniczka, która będąc w formie potrafi rywalizować jak równa z najlepszymi na świecie. Ostatnio jednak jest daleka od swojej optymalnej dyspozycji. Może świadczyć o tym spotkanie z pierwszej rundy, gdzie dość solidnie męczyła się z Martic. Pamiętajmy, że Pervak to mimo wszystko jest zawodniczka lepsza od Chorwatki, więc faworytka dzisiaj nie musi mieć wcale łatwego zadania.

Szczerze powiedziawszy dla mnie jest to mecz 50/50. Zapewne nie ruszyłbym go gdyby kursy były w miarę wyrównane, jednak jakie są to widać. Obawiam się nieco żeby Rosjanka nie przestraszyła się utytułowanej rywalki, ale już w przeszłości pokazała, że potrafi grać ze znanymi tenisistkami. Liczę, że dzisiaj będzie podobnie ;)

Pervak K. - Hantuchova D. 1 2.80
5/10 Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +1
N 77

noobcior

Użytkownik
Ksenia Pervak - Daniela Hantuchova

Podpisuję się pod analizą kudlatego089. Jako kolejny argument dodam tylko, że Hantuchova miała ułatwione zadanie. Martic przed trzecim setem doznała kontuzji bodajże prawego uda. Przeszkadzało jej to w niektórych zagraniach. Czasami chciała przedwcześnie kończyć. Efekt? 1:6 w decydującej partii.

Ksenia Pervak(+1.5seta) @ 1.76 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Jelena Jankovic - Anne Keothavong ⛔
Typ: Anne Keothavong +5,5 gemów; @1,90
Bet365

Keothavong to obok Baltachy jedna z niespełnionych zawodniczek w brytyjskim tenisie (Brytyjczycy upatrują teraz nadziei w młodszym pokoleniu, w którym to jest kilka talentów). Anne to tenisistka przeciętnej klasy - grająca cały czas na pograniczu WTA Tour oraz ITF-ów. Swój typ opieram przede wszystkim na tym, iż Brytyjka lubi grać na szybszych nawierzchniach oraz ma dobry bilans w karierze na indoor hardzie. Zagrała przed tym turniejem w dwóch ITF-ach w hali - dwa ćwierćfinały. Tutaj gra od kwalifikacji, gdzie przegrała w decydującej rundzie z Diatchenko, ale wydaje mnie się, iż przed meczem była pewna, że nawet w razie porażki będzie LL i tak się właśnie stało. W pierwszej rundzie wygrana z Makarovą w dwóch setach. Jeśli chodzi o Jankovic, to azjatyckie tourne na hardzie nieudane dla Serbki. Wiadomo, że Jelena nie jest typem dominatorki - nie za często miażdży swoje rywalki, jeśli wysoko prowadzi, to lubi się trochę pobawić. Podsumowując, Serbka jest według mnie o dwie klasy lepszą zawodniczką od Keothavong. Jednak upatruję szansy w tym, że Brytyjka gra dobrze na indoor hardzie. Linia +5,5 gemów jest spora i absolutnie do pokrycie przez Anne.

samin1 524

samin1

Użytkownik
Pokuszę się o analizy dwóch meczy.....
Kvitova P. - Hantuchova D. - tutaj zwycięstwo Kvitowej nie powinno być zagrożone. To co gra na tym turnieju Daniela to woła o pomstę do nieba. Wczoraj nie umiała utrzymać serwisu z Pervak która nic oprócz przebijania nie grała. Nie umiała zagrać skrótu, dziewczyna tylko i wyłącznie przebijała a Daniela tak psuła że aż strach. Przy stanie 0-3 w drugim Danieli zaczeły wskakiwać piłki w kort i zrobiło się 6-3 ;-). Potem już witała się z gąską a tu przełamanie na przełamaniu. Kvitowa wczoraj grała na stojąco. Przechodziła obok meczu bo tak naprawdę jakby mogła to by tego nie grała. Wystarczyła jedna piłka po serwisie zawodniczki gospodyń i siata lub 2 metrowy aut. Serwis swój trzymała bo przeciwniczka nie umiała odegrać 2-3 piłek z powrotem. Dziś wydaje mi się że Petra będzie wyglądać na korcie inaczej i będzie biegać do piłek i odgrywać dokładniej. Do tego trzeba dodać zmęczenie Danieli która spędziła w ciągu 2 dni grania ponad 5godzin na korcie. ✅ ✅
Jankovic J. - Rodina E - ten mecz powinien być bez historii również. Rodina w kolejnej rundzie bo Julka robiła tyle niewymuszonych błędów że głowa puchła. Jelena dobrze się bawi w Linzu i myślę że ten turniej wygra. Gra swoje, z Anną przegrała 1 seta przez rozprężenie a potem już zmiotła ją z kortu. Tutaj takiego błędu nie zrobi i powinno być szybkie 2-0 w setach. ✅
EDIT : Kvitova tak jak sądziłem, natomist Rodina bardzo miło mnie zaskoczyła in plus. Bardzo ładnie grała a gdy w drugim powróciła z przełamania to grała koncertowo. Bardzo to się wyrównało jednak doświadczenie wzięło górę. Szkoda że Rodina przy 4-5* poddała się przed końcem meczu. Niezły tenis przed nią moim zdaniem.

v3471 223

v3471

Użytkownik
Podpisuje się pod powyższą analizą. Daniela strasznie męczy sie w tym turnieju. Dwa &quot;przegrane&quot; mecze wyprowadziła na 2:1 co musiało ją kosztować...Petra sobie troche odpuściła po Wimbledonie, ale mam nadzieje, że wróci jej apetyt na zwycięstwa. H2H 2-0 dla Petry..Jeśli dobrze nastawi swój forehandowy celownik to zmiecie Danielę z kortu.

Kvitova @1,44 3/5 Unibet ✅
Kvitova -1,5 @2,14 1/5 Pinnacle ✅

--
jak w masło..

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Także popieram ten typ, Hantuchova jest zbyt słaba fizycznie po swoich meczach by powalczyć i według mnie to już wczoraj powinna odpaść, ale &quot;co się odwlecze to nie uciecze&quot;. Bez szans jest Słowaczka w tym meczu moim zdaniem, gdyż Kvitova jest w lepszej formie, jest mniej zmęczona i to ona będzie ustawiać warunki.✅✅✅

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Nie mam czasu opisywać kolejnego typu, więc streszczę go w telegraficznym skrócie. Hantuchovej nie powinno być w turnieju po wczorajszym meczu z Pervak. Skoro jednak Rosjanka nie wykorzystała podwójnego przełamania w drugim secie to ja nie mam pytań. Daniela grała mega słabo, masę piłek wyrzucała, co świadczy że w dobrej formie to ona nie jest. Kvitovej w Linzu nie widziałem. Może wyniki też nie są oszałamiające ale jakaś tam niezła dyspozycja jest. Petra lubi grać przeciwko rywalkom, które podobnie jak ona grają &quot;siła razy ramię&quot;. Zdziwię się jeśli nie pokona będącej w tak słabej formie Słowaczki. Kurs na czysty win jednak mnie nie satysfakcjonuje, więc próbuje dokładnego rezultatu na sety. Kvitova to poziom dwie a może nawet trzy półki wyższy od Pervak. Skoro z nią Daniela dość solidnie się męczyła, to co czeka ją dzisiaj? H2H 2-0 dla Petry.

Kvitova P. (-1.5 seta) - Hantuchova D. 1 2.10 ✅
6/10 Expekt

O 27

odrzanski

Użytkownik
O widzę że jest tutaj w meczu Kvitova - Hantuchova dość duza zgodnośc stawiana na Kvitovą, podobnie jak bylo w meczu dzisiaj Lopeza z Mayerem i wiekszosci meczy kiedy forum mówi jednym głosem więc trzeba bedzie lekko zainwestować i pograć na Hantuchovą albo chociaz +1,5 ???? Robie tak juz od dłuzszego czasu tzn, gram mecze odwrotnie gdy kilku userów tego forum mówi jednym głosem i zdecydowanie mi się to opłaca ???? Chociaz przyznaje na tenisie sie znam średnio, ale to forum mi wystarcza ????

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
✅Cibulkova1.70 @ Safarova

Na mojego nosa ???? to słowaczka powinna wygrać. Co mnie skłoniło żeby postawić na Cebule - jeden argumet ale argument bardzo wazny...mianowicie : regularniejsza gra z głębi kortu. Serwisem obie panny nie zrobią sobie krzywdy, obie nie stosują gry technicznej, czy gry na siatce. Obie panny lubią się &quot;policzkować&quot; z głębi kortu i grać długie i szybkie wymiany. Cebula jak dla mnie wypada tutaj odrobinę lepiej...

...proszę się przygotować na zwroty akcji, zwroty w stylu pań, 5 gemów w jedną czy w drugą strone...itd...tam tak jest!;)

-------------------

@ po przespanej nocy dopiero mi przeszedł Florek, myslałem że go &quot;palne&quot; laptopem, czemu zagrał bez wiary i ze spuszczoną głową? że Lopezowi siedział serwis...i co z tego! eh, po paru gemach wiedziałem że Niemiec wtopi...mam pretensje tylko do siebie, złamałem dwie kardynalne swoje zasady, 1. nie gra się &quot;typów&quot; którzy grają mecz ZYCIA by potem przegrać z kretesem 90% przypadków 2. nie gra się typów których się osobiscie nie czuje...pierwotnie miałem Kvitovą z Safarovą , kurs 2.00, by potem zmienić Kvitovą z :;/:Florkiem...eh, brrrrrrrrrr, po jaką &quot;cholere&quot; ogrywałeś Rafe...

@A drugi półfinał jest tez ciekawy, Janković 2.50!!! a mecz bym powiedział 60 do 40 na korzyść dla Serbki, Jelena się już rozkręciła, znowu jej wróciła pewność siebie;)...a Petra to dla mnie duży znak zapytania, na razie jakoś nie czuje jej tenisa, w dalszym ciągu to nie jest Petra z Wimbledonu, ostatecznie odpuszczam to spotkanie, pewnie bede miał już dość po meczu Cebulki która mam nadzieje ogra Lucke, jak Berdyszek opuscił taką sliczną panienke...poszedł w slady swojego kumpla Stepanka który tez po zareczynach zerwał z Hingis...;)

@ dzisiaj koncze sezon letni, gruby dres i jazda...nie było mrozu więc kort jeszcze się bedzie nadawał, w tym sezonie nagrałem się jak nigdy!

Miłej soboty, pozdrawiam!

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Co do spotkania Safarovej to mam jednak zupełnie inne zdanie. Zacznę może jednak od Cibulkovej. Słowaczkę widziałem wczoraj w meczu z Rodionovą i trzeba przyznać, że szału nie ma. Rywalka wygrała pierwszy set ale potem Dominika ogarnęła sprawę. Ktoś kto widzi tylko wynik powiedziałby, że dwie ostatnie partie to zdecydowane zwycięstwa faworytki, no niby tak, ale rywalka robiła wszystko żeby przegrać. Ciągłe pretensje Rodionovej, bezsensowe wpatrywanie się w linie po przegranych piłkach i pretensje do całego świata. Już po początku drugiego seta było widać, że Australijka to przegra bo nie da się grać w ten sposób, kiedy to robi się tylko mega zdziwione miny i macha rękoma. Cibulkova już w pierwszych rundach miała niemałe problemy. Najpierw ograła Baltachę ale kto wie jakby skończył się mecz gdyby nie kontuzja rywalki. Potem przyszła kolej na Errani, ale tam też była wiktoria w stosunku 2-1. Widać, że Cibulkova dość długo wchodzi w mecz. Jeśli pierwszy set padnie łupem Czeszki to kto wie czy Safarovą wypuści z rąk wygraną. W tym turnieju gra naprawdę nieźle, w pierwszej rundzie nieco męczyła się z rodaczką Benesovą ale potem pewnie ograła Brianti i Cirsteę. Dość dobrze wyglądają statystyki serwisowe Czeszki: 55% pierwszego podania i ok. 80% piłek wygrywanych po nim. Wcale nie wiem czy to Słowaczka jest tą regularniejszą, po jej wczorajszym meczu z Rodionovą śmiem w tą wątpić. Widzę, że kursy na Lucii powoli lecą w dół więc pobieram je już teraz.

Safarova L. - Cibulkova D. 1 2.00
6/10 Expekt

Co do drugiego spotkania to stawiam na Kvitovą. Nie będę jakoś tego szczególnie opisywał. Widziałem wczoraj jedną i drugą i myślę, że kurs zaproponowany przez bukmachera jest satysfakcjonujący.

Kvitova P. - Jankovic J. 1 1.50
8/10 Expekt

samin1 524

samin1

Użytkownik
Pierwsze przypuszczenia to NO BET Kvitovej z Jankovic. Tutaj może się wydarzyć wiele. Petra nic wielkiego nie grała z Danielą gdyż to Słowaczka była beznadziejna. Co się tyczy Jankovic to też wielkiego turnieju tutaj nie gra ale stara się regularnie przebijać. Potrafi skontrować. Dziś jednak w szybszych wymianach z Rodiną nie wytrzymywała tempa. Ciekawy cholernie mecz do grania chyba live.
Drugi pojedynek Safarovej z Cibulkovą... powiem otwarcie nie widziałem ich gry więcej niż po kilka-kilkanaście minut, jednak nasuwa mi się jedno spostrzeżenie. Cebula jest cholernie nierówna i ma problem z własnym podaniem, do tego się męczy z przeciwniczkami co powoduje u niej zmęczenie a wiemy wszyscy z czego słynie. Lucia gra w tym turnieju szybko, odprawia rywalki jak leci bez większych problemów (zapewne tym wszystkich zaskoczyła - sam grałem na Benesovą w I rundzie) co moim zdaniem będzie ważnym atutem. Może się odrodziła ? Kurs 2.00 z tak nierówną zawodniczką to moim zdaniem good bet.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Pierwsze przypuszczenia to NO BET Kvitovej z Jankovic. Tutaj może się wydarzyć wiele. Petra nic wielkiego nie grała z Danielą gdyż to Słowaczka była beznadziejna. Co się tyczy Jankovic to też wielkiego turnieju tutaj nie gra ale stara się regularnie przebijać. Potrafi skontrować. Dziś jednak w szybszych wymianach z Rodiną nie wytrzymywała tempa. Ciekawy cholernie mecz do grania chyba live.
Drugi pojedynek Safarovej z Cibulkovą... powiem otwarcie nie widziałem ich gry więcej niż po kilka-kilkanaście minut, jednak nasuwa mi się jedno spostrzeżenie. Cebula jest cholernie nierówna i ma problem z własnym podaniem, do tego się męczy z przeciwniczkami co powoduje u niej zmęczenie a wiemy wszyscy z czego słynie. Lucia gra w tym turnieju szybko, odprawia rywalki jak leci bez większych problemów (zapewne tym wszystkich zaskoczyła - sam grałem na Benesovą w I rundzie) co moim zdaniem będzie ważnym atutem. Może się odrodziła ? Kurs 2.00 z tak nierówną zawodniczką to moim zdaniem good bet.
Hantuchova grała beznadziejnie, a to dlatego, bo Petra ją całkowicie zdominowała. Po pierwsze świetny serwis, po drugie nie wiem czy oglądałeś, ale niemal połowę piłek Czeszka odbijała stojąc przed linią końcową! Do tego grała niesamowicie głębokie, dobre returny. Jankovic to dla mnie w ogóle nie myśląca na korcie zawodniczka. Z tak grającą agresywnie Kvitovą może nie mieć nic do powiedzenia. ;)

samin1 524

samin1

Użytkownik
tak oglądałem. Oj nie nie .... Petra jej nie zdominowała to było wiadome przed meczem że ją rozstrzela. Daniela grała tutaj taką kichę że się w pale nie mieści. Szybsza piła FH i BH od razu szedł w aut. Pamiętaj że Jelena uwielbia kontrować siłą przeciwnika.

krótka notka bo nie mam czasu

J 13

jrq-

Użytkownik
tak oglądałem. Oj nie nie .... Petra jej nie zdominowała to było wiadome przed meczem że ją rozstrzela. Daniela grała tutaj taką kichę że się w pale nie mieści. Szybsza piła FH i BH od razu szedł w aut. Pamiętaj że Jelena uwielbia kontrować siłą przeciwnika.
krótka notka bo nie mam czasu
ona ogólnie ostatnio gra kichę straszną...
ja też bym się skłaniał ku Petrovej, ale z drugiej strony Jankovic nieobliczalna

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom