>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Istanbul, 22-27.10.2013 (OFFICIAL YEAR-END CHAMPIONSHIPS OF THE WTA)

Status
Zamknięty.
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Victoria Azarenka - Na Li
Typ: 2
Kurs: 2,26 (Marathon)
Wynik: ✅
Typ: dokładny wynik 0-2
Kurs: 3,80 (Marathon)
Wynik: ✅ 2/6 1/6

Niestety moja ulubienica, Vika, pod koniec sezonu wyraźnie opadła z sił i nie tylko. Od bardzo dawna nie widziałem u niej takiego spadku formy. Błędy, błędy i jeszcze raz błędy. Z Errani dała radę z oczywistych względów, ale jak już natyka się na kogoś agresywniejszego, to pojawia się kłopot (Petkovic, Venus Williams). W tę niby-kontuzję średnio wierzę. Jakoś trzeba tłumaczyć nieoczekiwane porażki. Li Na także do najregularniejszych nie należy, ale wydaje się być sporo stabilniejsza na chwilę obecną i moim zdaniem bez większych problemów wykorzysta dzisiaj bezlitośnie gorszą dyspozycję Azy. Trzymam się tej wersji od początku. Warto zaznaczyć, że nawet dla Victorii w formie, Chinka nigdy nie była wygodną przeciwniczką.

Otrzymane punkty reputacji: +12
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Agnieszka Radwańska - Petra Kvitova - 2 (1,75) ✅
Serena Williams - Agnieszka Radwańska 2:0 (1,33) ✅
Agnieszka Radwańska - Angelique Kerber - 1 (1,72) ⛔

#4​

7/10
WTA - Istambul
Victoria Azarenka - Na Li
Na Li (2,10)✅ bet365
Cóż. Pozostaje mi potwierdzić słowa kolegi wyżej. Victoria jest także moją ulubienicą jednak prawda jest taka, że jest ona zupełnie bez formy. Może zupełnie to naciągana sugestia ale daleko jej zdecydowanie do swojego solidnego tenisa. Białorusinka ma potężne i to z naciskiem na potężne problemy z podaniem. Liczba błędów podwójnych na poziomie ITF-u. Gra Azarenki wygląda lepiej jak piłka jest jest już w grze. Return także niczemu sobie, jednak sporo piłek wyrzuconych na aut przez Białorusinkę obserwuje w tym turnieju i niestety nie tylko w nim. Azarenka miała dzień przerwy, ale nie oszukujmy się, co ona zrobi przez jeden dzień przerwy. Po ostatnich porażkach z Venus i Petkovic miała więcej czasu na poprawę gry i tego nie zrobiła. Nie widać żadnej poprawy. Ma to się nagle odmienić dzisiaj? Nie ma szans. Owszem, Azarenka ma szanse wygrać w cudowny sposób tak jak w cudowny sposób pokonała Sare Errani w pierwszym secie, ale jedna rzecz musi się zdarzyć. Chinka musi zagrać katastrofalnie tak jak uczyniła to w drugim secie z Jelena Jankovic. Logiczna nasuwa się także myśl: skoro Azarenka przegrała w dwóch setach z Jeleną, a Na Li ograła Jelene i Sare Errani to czemu ma nie poradzić sobie z Victoria? Zagrożeniem dla Chinki może być odpuszczenie meczu z racji tego, że &quot;zaklepała&quot; sobie awans. Nic jednak bardziej mylnego. Chinka nie może pozwolić sobie na awans z drugiego miejsca ponieważ trafi na Serene Williams. Tego scenariusza próbuje uniknąć każda zawodniczka. Do tego dochodzi aspekt finansowy za ten mecz i ogólna szansa na zajęcie 3 miejsca w rankingu WTA. Sądzę, że Chinka nie odpuści tego spotkania, a jeżeli tego nie zrobi to nie widzę większych szans u Azarenki. Spotkania obu Pań zawsze były wyrównane, a biorąc pod uwagę dyspozycję Chinki która może nie powala grą, ale gra solidnie w przeciwieństwie do Azarenki, jest w moim odczuciu faworytką. A kurs ponad 2 biorę w ciemno.

http://www.oddsportal.com/tennis/world/wta-tour-championships-istanbul-2013/azarenka-viktoria-li-na-dtcpbxXo/

Otrzymane punkty reputacji: +17
M 135

mhm

Użytkownik
dla mnie to klasyczy no bet. Li robi mnostwo bledow a grala z 2 kelnerami. Tak, Jankovic w tej formie to kelner. Li nie potrafila wykorzystac duzej przewagi i dala Serbce zlapac wiatr w zagle.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
dla mnie to klasyczy no bet. Li robi mnostwo bledow a grala z 2 kelnerami. Tak, Jankovic w tej formie to kelner. Li nie potrafila wykorzystac duzej przewagi i dala Serbce zlapac wiatr w zagle.
Widać, że nie oglądasz tego turnieju, jak można nazwać tenisistki, które znalazły się w najlepszej ósemce turniejowej kelnerkami? Li robi mnóstwo błędów? chyba nie oglądałeś wczorajszego meczu, pierwszy i trzeci set perfekcyjny w wykonaniu Chinki, Jankovic w tej formie to kelner? Co za bzdury wygadujesz, pod koniec sezonu jest w bardzo dobrej dyspozycji, przypomnę Ci, że ta &quot;kelnerka&quot; ograła Azarenkę w dwóch setach, proponuję najpierw usiąść przed TV i obejrzeć mecz, a później udzielać się na forum.

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 135

mhm

Użytkownik
ogladalem oba te mecze wiec nie musisz mi mowic, ze mam siasc przed tv.
Li jest bardzo slaba, jezeli Azarenka ja przycisnie to ja ogra, kwestia tego co tym razem pokaze Aza. Taki mecz typu nobet bo to jest gamblowanie pod to czy Aza dobrze wejdzie w mecz, Li miala 3:0 i 40:0 przy serwisie Jankovic i dala sie dojsc. Nie ma psychiki do bycia mistrzem, kwestia wejscia w mecz. 2 ostatnie mecze to gra z zawodniczkami, ktore nie trafily z forma na mecz.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Kvitova P. - Kerber A.
Over 21.5 games Unibet 1,83 6-7 6-2 6-3 ✅✅✅

Ja na dzisiaj wybrałem takie spotkanie. Oglądałem oba mecze Kerber i Kvitovej. Obie mają taki sam styl, czyli ostre napieprzanie i albo wchodzi albo nie. Bardziej cenie Kerber, bo potrafi czasem na prawdę fajnie zagrać i zaskoczyć jakimś skrótem. Z Radwańskiej niestety potrafiła się dosłownie bawić. O meczach z Williams obu zawodniczek nie ma co mówić, bo &#39;&#39;to jakiś zupełnie inny poziom&#39;&#39; ;) Najważniejszym aspektem w tym meczu będzie regularność i chłodna głowa. Oba te stwierdzenia średnio pasują do tych zawodniczek. Kvitova rzadko kiedy wygrywa 2-0, musi wygrać 2-1, bo przecież to nie w jej stylu. ???? Wystarczy spojrzeć w staty i zuważyć ile takich meczy rozegrała. Kerber, aż taka nieregularna nie jest, ale zdarza jej się oddać 2 serwisy, żeby potem gonić wynik. Potrzebuje czasu, żeby się rozkręcić. Poza tym na 4ich spotkania tylko raz w Stuttgarcie rok temu nie było 3 setów, a tak to zawsze było 2-1 lub 1-2. Dzisiaj sądzę, że będzie podobnie, a jeśli nie to będzie wynik na styku, który pokryje linie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Kvitova - Kerber 1 @ 2,13✅
Dziwię się patrząc na ten kurs i nie mogę przejść obok niego obojętnie. W moim odczuciu to tutaj Czeszka powinna być faworytką, gdyż moim zdaniem lepiej prezentuje się niż Kerber w tym turnieju.Zapewne nie będzie to gładkie zwycięstwo, ale na przestrzeni 3 setów to właśnie Kvitova jest faworytką i kursy wystawiłbym odwrotnie. Jednak trzeba się cieszyć i zagrać, gdyż Czeszce zawsze bardzo dobrze się gra w Istambule, jest w całkiem niezłej formie, gra moim zdaniem pewniej niż Niemka i to ona wejdzie do półfinału, gdzie będzie czekać najprawdopodobniej Chinka Na Li. Kursy znaczni wzrosły, nie wiem czemu, nie ma tutaj żadnego kalkulowania tylko gra do przodu, obie robią to dość dobrze, lecz większe doświadczenie po stronie Petry i ciut lepsza gra zapewni Czeszce dziś zwycięstwo i ucieszy tych co na nią pograli ????
Tez chcę Wam napisać o meczu Janković, że opłacalne może być zagranie na zwycięstwo Włoszki lub jakiś handicap, gdyż przy wygranej Li, a tak się raczej stanie patrząc na wynik do tej pory to Jelena ma zapewnione już 2. miejsce w grupie i nie masz szans na 1. więc mając w głowie mecz z Sereną może lekko odpuścić, a Włoszka może chociaż honorowo wygra mecz.
Errani win @ 3,54✅
Errani +1,5s @ 2,00✅

Otrzymane punkty reputacji: +18
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Tez chcę Wam napisać o meczu Janković, że opłacalne może być zagranie na zwycięstwo Włoszki lub jakiś handicap, gdyż przy wygranej Li, a tak się raczej stanie patrząc na wynik do tej pory to Jelena ma zapewnione już 2. miejsce w grupie i nie masz szans na 1. więc mając w głowie mecz z Sereną może lekko odpuścić, a Włoszka może chociaż honorowo wygra mecz. Errani win @ 3,54 Errani +1,5s @ 2,00
Co do meczu Jankovic z Errani to mecz o nic, ale obu powinno zależeć na jak najszybszym zakończeniu tego spotkania. Jankovic chce być wypoczęta przed półfinałem z Williams, a Errani jutro zaczyna rywalizację w deblu, także też będzie chciała oszczędzać siły, a widać po niej, że za dużo ich już nie ma. Także jakbym miał coś tu stawiać to szedłbym w kierunku jakiegoś undera, ale osobiście w ogóle odpuszczam ten mecz.
//I tak jak koledzy wyżej piszą, Jankovic nie powinna odpuszczać, po pierwsze ze względu na kasę, a po drugie raczej nie będzie chciała wypaść z dobrego rytmu, bo w meczu z Sereną raczej nie będzie czasu na łapanie dobrego rytmu gry. Także 1.90 na 2:0 Jankovic trochę kusi :p
PS
MÓGŁBY SIĘ W TYM DZIALE POJAWIĆ JAKIŚ MOD I ZROBIĆ TU PORZĄDEK BO BEZ PRZERWY PANUJE TU BURDEL.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Z góry uprzedzam, że nie śledzę tego turnieju. Wydaje mi się jednak, że Jankovic zagra w półfinale z Sereną. Jak myślicie jakie szanse sobie daje na wygranie? Że ma gębę konia to nie znaczy, że myśli jak koń. Doskonale wie, że przegra.
Kiedy będzie miała lepszą okazję na zarobek nie wiem dokładnie, ale pewnie coś ok. 100 tys. euro za jeden mecz niż przeciwko kontuzjowanej słabszej Włoszce?
Musiałaby się z pomyleńcem zamienić na mózgi, żeby odpuścić mecz z Errani, by przygotować się na Williams.
Jankovic wygra.
edit: obejrzałem 1 seta i obiecuję - więcej tego robił nie będę. Jońca już w 3 gemie księgował wygraną Errani ????
Cholera je wie, co one mają w tych głowach. Dla mnie to niepojęte. Jońca wkurwiony, cały czas mówi o kwotach, wcale mu się nie dziwię. Srają tymi pieniędzmi i nie mają do nich żadnego szacunku. Sport jest gdzie indziej: w turniejach tramkarzy, meczach rugby itd. itp.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Li N. (Chn) - Kvitova P. (Cze) Typ 1 1.75 MarathonBet✅

Przed Nami Półfinały, w pierwszym zmierzą się Chinka Na LI z Czeszką Petrą Kvitovą. Chinka odprawiła dzisiaj bardzo szybko Azarenkę 6:2, 6:1, zagrała bardzo dobry mecz i wysłała Białorusinkę na wakacje, która &quot;podobno&quot; zmagała się przez cały turniej z kontuzją, nie neguje tego, ale z formą też nie trafiła na koniec sezonu, co pokazały turnieje w Azji, przegrywała swoje pierwsze mecze. Chinka idzie jak burza, wygrała 3 mecze w grupie, jest dobrze przygotowana do turnieju, trafiła z formą, jutro na Jej drodze stanie Kvitova, która dzisiaj po bardzo zaciętym pojedynku 3 setowym pokonała Kerber, wcześniej pokonała Isie i przegrała z Williams, co było do przewidzenia, jednak gra Czeszki do końca Mnie nie przekonuje, jest w formie to widać, ale przeplata dobre momenty ze złymi,momentami gra wspaniale, po czym popełnia dużo niewymuszonych błędów, Na LI też zdarzają się takie błędy,ale zdecydowanie rzadziej, Jej gra bardziej Mnie przekonuję. Wiadomo, każda ma o co walczyć, punkty do rankingu, spory zastrzyk gotówki, ale, jeśli się nie mylę, to Chinka wygrywając mecz, wskoczy na 3 miejsce w rankingu i wyprzedzi nieobecną Szarapovą i Naszą Isie. Grały ze sobą dotychczas 6 razy i jest remis 3:3, ostatni pojedynek został rozegrany nie tak dawno, bo na początku Października w Pekinie i wygrała Czeszka, więc jutro bardzo szybko nadarzy się okazja do rewanżu ze strony Chinki i stawiam na Jej zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +7
pazzini 213

pazzini

Użytkownik
Serena Williams - Jelena Janković poniżej 18,5 gemów @ 1,59
Janković dla mnie prezentuje się tutaj średnio, 1 wygrana z fatalną Azarenką, porażki z Li i Errani. Serena w każdym meczu fazy grupowej pokryła linię under 18,5 i widać że raczej nikt nie przeszkodzi jej tu w zwycięstwie. Do tego obie grały niedawno w Beijing i Jelena ugrała tylko 4 gemy, a wtedy prezentowała się znacznie lepiej niż w Stambule. Można spróbować też under 17,5 po 1,92, szanse wejścia spore.

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Na Li (CHN) - Petra Kvitova (CZE)
Typ: Więcej niż 20,5 @ 1.65 bwin ⛔ 6-4 6-2
Czy Petra Kvitova wygra przynajmniej jednego seta?
Typ: Tak @ 1.50 bwin ⛔

Moim zdaniem typowanie wyniku końcowego w tym półfinale jest czystym hazardem. Trudno o bardziej wyrównane zestawienie tenisistek, wystarczy spojrzeć na ich idealnie remisowy (3-3) bilans bezpośredni, w którym wszystkie mecze pomiędzy Chink ą i Czeszką kończyły się overowym wynikiem, a aż 5 z nich to zacięte trzysetówki . Wydaje się, że dzisiaj szansa na over jest chyba nawet większa niż zwykle, bo obie panie pokazały w Stambule bardzo dobrą formę. Wobec ogólnej niedyspozycji Azarenki w Stambule Chinka nie miała większych problemów z wygraniem Białej Grupy z l edwie jednym przegranym setem . Z kolei Kvitova Czerwonej Grupy wprawdzie wygrać nie mogła, bo to od początku zarezerwowane było dla Sereny, ale w meczach z Radwańską, a zwłaszcza wczorajszym meczu o awans z Kerber forma Czeszki była bez zarzutu i jak dla mnie, to ona jest dogiem tylko na papierze. Najpewniejszym scenariuszem tego meczu jest zacięty pojedynek na pełnym dystansie, dlatego typy na over i przynajmniej jeden set Czeszki wydają się niemal oczywiste. Total Tie Break
Typ: Więcej 0.5 @ 5.05 ComeOn ⛔

Dodatkowo kusi bardzo typ w ComeOn na tiebreak w meczu, bo kurs jest bardzo atrakcyjny . W Stambule obie już zaliczyły tiebreaki (Li 1, Kvitova 2) i to z dużo słabszymi rywalkami, więc nie ma powodu, żeby go nie było pomiędzy nimi. W tak sparowanym zestawieniu tenisistek dogrywka tiebreakowa nie byłaby niczym zaskakującym, tym bardziej, że wobec spodziewanej trzysetówki powinno być na to więcej szans niż zwykle. Typ oczywiście ryzykowny, ale widzę w nim spore value, bo kurs wydaje się zdecydowanie przesadzony.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Kvitova - Li DW 2:1 5.00 bet365
Czeszka jest mistrzynią od wygrywania w trzech setach, tu walka powinna być zacięta, ale pewnie ostatecznie trzeci set weźmie Petra tak jak miało to miejsce w Pekinie.
Uważam że grupa w której grała Czeszka była mocniejsza, Li gra zrywami, seriami wygrywając gemy oraz je tracąc, na wygranie seta to powinno wystarczyć ale nie meczu.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Li N. - Kvitova P.
Typ: over 20,5 gemów w meczu # 1.70 Marathonbet
Typ: over 4.5 asów w meczu # 1.72 Marathonbet

Z pewnością pierwszy półfinał wygląda ciekawiej. Ciężko jest jednoznacznie wskazać faworytkę w tej rywalizacji. Wg mnie dość niespodziewanie mamy taki zestaw w półfinale. Bo jeszcze przed samym turniejem widziałbym w tej fazie turnieju Sharapovą (o ile byłaby zdrowa), Azarenkę czy Agnieszkę. No ale turniej w Turcji zweryfikował obecną formę i zasłużenie widzimy tutaj Chinkę i Czeszkę. Jak już ktoś wyżej wspomniał spotkania tych Pań są praktycznie zawsze zacięte i dziś powinno być podobnie. Nie zdziwię się jak zobaczymy trzy sety albo jakiś TieBreak. Mnie wpadł w oko typ na over asów w tym pojedynku. Z pewnością obie Panie serwować potrafią i asy będę przeplatane z podwójnymi błędami. Jak dla mnie pięć asów powinno paść nawet w dwóch setach, a jak panie będę grały trzy partie to jest jeszcze większe prawdopodobieństwo, że typ wejdzie. Jak narazie w Stanbule Li w trzech meczach zdobyła 11 asów co daję średnią 3,6 na mecz, Kvitova natomiast zaserwowała 10 asów, czyli średnia 3,33. Wg mnie dziś zobaczymy, sporo gemów jak i co najmniej 5 asów.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Kvitova - Li DW 2:1 5.00 bet365
Czeszka jest mistrzynią od wygrywania w trzech setach, tu walka powinna być zacięta, ale pewnie ostatecznie trzeci set weźmie Petra tak jak miało to miejsce w Pekinie.
Uważam że grupa w której grała Czeszka była mocniejsza, Li gra zrywami, seriami wygrywając gemy oraz je tracąc, na wygranie seta to powinno wystarczyć ale nie meczu.
Jej bilans meczów trzysetowych w 2013 roku to 24:13, 65% to jeszcze nie mistrzostwo ;)
Choć to 2:1 po kursie 5,0 faktycznie ciekawe, walju w tym jest.
Mój typ to:
Kwitowa-Li ponad 27,5 gema w meczu @ 3,40 (Unibet) ⛔ nie, raptem 18
Skwituję to tak: dziewczynki powinny zagrać długi mecz, bo poziom wyrównany, a w obydwie mają ochotę w dobrych humorach zakończyć sezon. Sił nie zabraknie.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Na Li - Petra Kvitova
Typ: 1
Kurs: 1,75 (BetFair)
Wynik: ✅ 2-0
Czeszka gra bardzo nierówno, jak idzie po jej myśli, ciężko z nią nawiązać walkę, ale jak psuje raz za razem, to sama przegrywa mecz ze sobą. Zwykle grając przeciwko niej trzeba się spodziewać, że zobaczymy w jej grze więcej upadków niż wzlotów, co niestety nie zawsze jest łatwe do przewidzenia. Spotkały się podczas China Open i górą nie bez problemów była Kvicząca (ogólnie H2H 3:3). Li zagrała wtedy słaby mecz, pierwszego seta wygrała, a potem zaczęła się klęska. Mam nadzieję, że zadba o udany rewanż.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom