>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Indian Wells, 09.03-20.03.2016

Status
Zamknięty.
mariuszkozik 26

mariuszkozik

Użytkownik
Williams - Halep over 19.5 @ 1.83 Bet365 ⛔

Fajny kurs na over w gemach. Zarówno Amerykanka jak i Rumunka nie straciły jeszcze seta w tym turnieju. Williams w spotkaniu z Putintsevą miała kłopoty w pierwszej partii i gdyby Yulia była bardziej rutynowaną zawodniczką mogłoby być różnie. Halep to zupełnie inna półka- w spotkaniu z Sereną nie upatrywałbym dla niej wielkich szans, bo w starciu z Amerykanką trzeba liczyć na jej słabszą dyspozycję, ale Simona tanio skóry nie sprzeda.

Choć piszę raczej ogólnikami i podaję tutaj mało konkretów to pójdę krok dalej i powiem, że pierwsza partia może zakręcić się koło tie-breaka.

To czy ten typ wejdzie zależy od postawy Halep. Jeśli zagra z nastawieniem podobnym do Kerber w finale AO to nie boję się o spokojne pokrycie overa, choć jak już napisałem o powtórzenie wyczynu Niemki może być w tym spotkaniu bardzo trudno.

forehand39 574

forehand39

Użytkownik
Daria Kasatkina - Karolina Pliskova 2 1.72 bet365 ✅ ✅ ✅
Zacznę od Czeszki, oglądałem jej ostatni mecz z Kontą i zaprezentowała się wg mnie naprawdę nieźle. W pierwszym secie Konta trzymała przełamanie od początku meczu ale przy stanie 4:3 Brytyjka oddała swoje podanie i w Tie breaku Czeszka pokazała klasę nie przegrywając żadnego swojego podania. Fakt faktem od początku roku Pliskova nie zachwycała i mam nadzieję, że wraca na dobre tory właśnie w Indian Wells. Poprzedni mecz z Ivanovic gładko wygrany, no ale Anna to już to nie ta sama zawodniczka.. Pomagała jak mogła Czeszce w związku z czym mecz bez historii .
Młoda Rosjanka natomiast spisuje się całkiem dobrze w tym roku, ale już w 1/16 miała naprawde sporo problemów z Puig gdzie powinna przegrać ten mecz już przed tie breakiem w 3 secie, no ale niewykorzystane szanse lubią się mścić ( Stan the MAN coś o tym wie po wczorajszym meczu ;) ). Kasatkina dobrze trzyma piłkę w korcie ale sporo piłek gra z rotacją awansującą- wysoko odbijających się co Czeszce powinno być na rękę szczególnie z forehandu. Jak zagra się Rosjance wolniejszą piłkę to można liczyć na wąskiego krosa albo próbę kończenia po linii. Nie kalkuluje, wybiera cieżkie rozwiązania, które często przynoszą punkty. Doświadczenie bez porównania jeśli chodzi o obie Panie. Stawka jest bardzo wysoka, więc doświadczenie będzie odgrywało znaczącą rolę. Liczę na dobre spotkanie i stawiam na Karoline !

Otrzymane punkty reputacji: +12
mariuszkozik 26

mariuszkozik

Użytkownik
Daria Kasatkina - Karolina Pliskova 1 2.12 @ Unibet ⛔

18-letnia Rosjanka to niewątpliwie przyszłość damskiego tenisa. Kto nie widział jej jeszcze w akcji POLECAM obejrzeć dzisiejsze spotkanie. Jej spotkanie z Bencic w półfinale w Sankt Petersburgu pokazało, że jeszcze jej trochę brakuje do czołowej dziesiątki, ale w IW pokonała między innymi Monicę Puig dysponującą potężnym uderzeniem.

Pliskova to zawodniczka w pewnym sensie podobna stylem gry do Portorykanki. Kasatkina w poprzedniej rundzie przejechała się po Timei Bacsinszky 6-4, 6-2 i jeśli wytrzyma psychicznie (lepiej niż wczoraj uczynił to Zverev) to półfinał z Azarenką właściwie gwarantowany.

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
moim ulubionym sportem w zeszlym sezonie bylo granie przeciwko Rafie i Isi... w tym sezonie te dwie marne czlowieczki sie podniosly troche? troche tak, ale Rafa nie jest w stanie wygrywac ze wszystkimi, Agnieszka tak, wiadomo syndrom SELENY ma kazda kobita... ale po pierwsze kurs 5? hmm, pobieram, po drugie vs Kvitova? wygrala! wczoraj mnie przeczucie pomylilo jesli chodzi o dejwa i marina, ale sadze, ze Aga dzisiaj da rade ???? , troche na czuja, bo wiadomo jak damy 100% jednej i drugiej to bez szans nasza rodaczka, ale moze, moze... trzymamy kciuki!
[email protected]⛔⛔ co prawda w plecy, meczu nie ogladalem, ale chyba nie wygladalo to najgorzej...

Proszę dodać buka./Macko18

B365 ofc.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Myślę, że tym razem można spróbować zagrać na wygraną Agnieszki przynajmniej jednego seta w starciu z Sereną. W AO nie byłem co do tego przekonany, i rzeczywiście skończyło się 2-0. Jednakże przyznać należy, że Radwańska jest w dosyć dobrej formie. W meczu z Kvitovą miała w samej końcówce sporo szczęścia, jednakże pokazała przy stanie 2-5 w drugim secie, że grając swoje jest w stanie wygrać z każdym (i wyjść z opresji). Jasne, że Kvitova miała sporo UE, jakkolwiek to jednak banalnie nie brzmi &quot;grasz tak jak Ci przeciwnik pozwala&quot;, i to się często sprawdza. Więc niektóre z tych błędów, mimo iż zakwalifikowane jako UE, były w pewien sposób jednak wymuszone przez Agę. Jak gra Agnieszka każdy widzi, taki styl gry po prostu wyprowadza często przeciwniki z równowagi. To też Kvitova mając argumenty siłowe, nie potrafiła sobie poradzić kolejny raz z takim stylem gry.

Serena oczywiście jeżeli zagra swój najlepszy tenis to powinna wygrać 2-0 z Radwańską, jednakże stawiam tu na dobrą formę Agnieszki. A że seta jest w stanie urwać Serenie to jest akurat jasne, bowiem tak się już zdarzało.

Wyjątkowo kurs podaje z Fortuny:

Serena Williams - Agnieszka Radwańska

Zawodnik 2 wygra przynajmniej jeden set: TAK kurs: 2,47 ⛔ Trochę zabrakło jednak.

F 0

filip12

Użytkownik
Wiliams wygralaby z rozgrzana Radwanska nawet 5min po wyjsciu z lozka;D Pisia miala ja juz na widelcu, mogla prowadzic przewaga 2 przelamac i skonczylo sie jak zawsze. A serena nacpana chyba jest, bo to jak gra na to wskazuje. Albo mysli ze z radwanska moze wygrac z zamknietymi oczami

mateusz190 357

mateusz190

Użytkownik
Williams S. - Azarenka V. 2 +1.5 seta @1.83 Fortuna ✅ ✅ ✅
Williams S. - Azarenka V. 2 3.5 Bet365
✅ ✅ ✅
Typ opieram na tym co zobaczyłem w grze obu tenisistek. Nie biorę pod uwagę statystyk i h2h, które jak wiadomo miażdży Azarenke.
34 letnia Królowa kobiecego tenisa jak dla mnie może przegrać kolejny finał. Przede wszystkim nie porusza się na korcie tak jak robi to jej rywalka. W meczu z Isią było to ewidentnie widać. Granie na prostych nogach i tylko staranie się rozrzucić Radwańską w jedną i drugą stronę, a potem mocno skończyć, ale jak Agnieszka grała na środek kortu no to jaki miałbyć tego rezultat. Williams ponadto traci podanie o wiele częściej niż kiedyś, to już nie jest ten sam zabójczy serwis. Tutaj znowu przykład z Radwańską w drugim secie prowadząc 3-1 oddała dwukrotnie swoje podanie i prawie przegrała seta(chociaż do tego to było daleko). Do tego te niewymuszone błędy, przede wszystkim głupie błędy takie jak zepsute 100% &quot;smecze&quot; nie wiem z czego wynikające czy ze zmęczenia czy po prostu z niedokładności.
Azarenka nie będzie dawała Williamsowej odpocząć, będzie grała po rogach do tego potrafi utrzymać swoje podanie. Tutaj już będzie mocna gra na 100% i wydaje mi się, że Amerykanka nie wytrzyma do końca.
Mocna gra kątowa i utrzymanie swojego podania, którego Williamsowa nie będzie miała okazji kończyć returnami jak z Radwańską albo Halep będzie kluczem do wygrania minimum seta przez Białorusinkę,chociaż liczę tu na czysty win. Serena nie wytrzyma gry z Azarenką na 3 sety, a w dwóch na pewno nie wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +103
andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Azarenka 3.21 STS✅✅✅
Bravo Aza! Fajnie, że Syrena w końcu zaczyna przegrywać. W WTA nareszcie ruszyło &quot;tsunam&quot; W kolejce jest kilkanaście nazwisk na tytuły.
Dla mnie to osobiste zwycięstwo i powrót !

Azarenka bardzo mnie dzisiaj przekonała. Miała chwilę słabości ale się szybko potrafiła odrodzić. Podanie takie sobie ale reszta jej rzemiosła jak za najlepszych lat. Serena bez szału. Gra &quot;zrywami&quot; - snuje się po korcie, nudzi się by po chwili dostać wsciekizny i odrabia straty. Z techniczną Agą miała problemy. Amerykanka jest do ugryzienia.
Amerykanka jak wiadomo bardzo się mobilizuje w finałach ale jej forma nie jest najwyższych lotów. Białorusinka ma okazje na zwycięstwo. Po wielu miesiacach posuchy ma okazję na pokazanie i przypomnienie się wszystkim.
@ Pliskova za niedługo top 10, a w dłuższej perspektywie zwycięstwo w szlemie z pewnością. Dzisiaj przegrała minimalnie, szkoda?!

Andre@

Otrzymane punkty reputacji: +86
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom