Sabalenka - Andreeva
Najwięcej asów - remis
Betclic @6.00
Aa, spróbujmy raz jeszcze ucelować jakiś duży kursik. Kolejny dzień z rzędu wybieramy się na turniej Indian Wells, znów do spotkania wschodzącej gwiazdy, młodej Andreevy, tym razem mierzyć się będzie z dobrze znaną wszystkim Sabalenka, która jest aktualna liderką rankingu
WTA - JEST TO WIELKI FINAŁ.
No i tak, zacznijmy od wystawionych kursów - liderka rankingu oczywiście musi być faworytką i moim zdaniem wygra ten mecz - kurs ~1.50, natomiast na 17letnia Mirrę kursy +2.40. Kursy są stosowane między innymi rankingiem, doświadczeniem ale wydaje mi się, że przede wszystkim wcześniejszymi bezpośrednimi starciami. Choć Mirra jest w niesamowitej formie o czym przekonywałem przed spotkaniem z Igą Świątek to trzeba przyznać Saba ma na nią sposób - panie mierzyły się 6 razy, Sabalenka góra była aż 5 razy, natomiast nawierzchnia twarda i turnieje, które mnie interesują przed tym meczem to 2:0 w styczniu w półfinale w Brisbane oraz 2:0 również w styczniu tego roku 1/8
Australian Open, w pierwszym meczu Andreeva dała radę ugrać 5 gemów, natomiast w drugim starciu zaledwie 3 gemy! Niemniej jednak jest to finał i zdecydowałem się na wybranie typu dość nietuzinkowego, niż proste "kto wygra mecz" tymbardziej, że moja faworytka ma nisko kurs.
Mimo, że w bezpośrednich starciach Sabalenka deklasuje Andreeve moją uwagę przykuły statystyki nabijanych asów w tychże meczach.
Chronologicznie od najstarszego:
Andreeva 2:3 Sabalenka
Sabalenka 1:1 Andreeva
Andreeva 3:2 Sabalenka
Andreeva 4:3 Sabalenka
Sabalenka 3:2 Andreeva
Sabalenka 3:2 Andreeva
Powyższe zestawienie asów w poszczególnych meczach jasno daje nam do myślenia, że obie panie są sobie baaardzo bliskie pod tym aspektem gry, ciężko o drugą taką parę gdzie na wszystkie, a w tym przypadku aż 6 bezpośrednich starć obie panie miały za każdym razem max jednego asa więcej. Reasumując - Andreeva 14, a Sabalenka 15 asów. Kurs 6.0 na to, że będą miały tyle samo asów po zakończeniu spotkania wydaje się być fajną opcją dla takich jak ja, którzy doszukują się ciekawych, dużych propozycji. Choć wiadomo, stosunkowo rzadko się zdarza, by ilość asów w spotkaniach był równy, to zestawienie pary finałowej trochę przeczy tej regule. Sabalenka siła na serwisie ale i mała ruchliwość przy odbiorze, jestem optymistycznie nastawiony przed spotkaniem co do tej propozycji, na koniec dopowiem jeszcze, że w tym turnieju jedna ma już 11 asów na swoim koncie, a druga 12..