>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Hong Kong, Jiujiang, Merida (28.10.2024 - 03.11.2024)

Status
Zamknięty.
tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
images.png

Miejsce: Hong Kong, Chiny
Data rozgrywania: 28.10.2024 - 03.11.2024
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: WTA 250
Pula nagród: $259,303
Oficjalna strona turnieju:
Lista Startowa: https://live-tennis.eu/en/wta-schedule
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournament/1074/hong-kong/2024/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournament/1074/hong-kong/2024/order-of-play
Zwycięzca singla 2023:
L. Fernandez
Zwycięzcy debla 2023:
Q. Tang / C. Yi Tsao

pobrane.jpg

Miejsce: Jiujiang, Chiny
Data rozgrywania: 28.10.2024 - 03.11.2024
Oficjalna strona turnieju: https://www.facebook.com/jiangxiopen/
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournament/1077/jiujiang/2024/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournament/1077/jiujiang/2024/order-of-play
Zwycięzca singla 2023:
K. Siniakova
Zwycięzcy debla 2023:
V. Zvonareva / L. Siegemund

images.jpg

Miejsce: Merida, Meksyk
Data rozgrywania: 20.02.2023 - 25.02.2023
Oficjalna strona turnieju: https://meridaopen.com/
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournament/2085/m-rida/2024/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournament/2085/m-rida/2024/order-of-play
Zwycięzca singla 2023:
C. Giorgi
Zwycięzcy debla 2023:
C. Mcnally / D. Parry

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Gao - Zhao
Zhao wygra seta
Superbet @2.17
Wedlug mnie statystyki obu zawodniczek na nawierzchni twardej są mocno przekłamane przez to, że Gao mierzyła się ze słabszymi przeciwniczkami dzięki czemu nabiła sobie dość dobry rekord, w przeciwieństwie do Zhao, która musiała stawać do pojedynków z mocniejszymi zawodniczkami dzięki czemu jej bilans jest ujemny i nie wygląda zbyt ciekawie.
Ja jednak widzę jej szansę w starciu z 3 lata młodszą zawodniczką, wydaje mi się, że może wygrać mecz, lecz jednak nie zaryzykuję się tego zaproponować i idę w bezpieczniejszą opcję na wygranie przez kanadyjkę jednego seta, jakoś nie widzę tego by Gao mogła wygrać to starcie 2:0. Jak będzie zobaczymy już za parę godzin.

Gao w pierwszym secie wygrywa po tiebreaku odwracając z 2:5 w gemach, a w drugiej odsłonie również wygrywa po tiebreaku odwracając seta ze stanu 3:5... Unlucky..

Ostatnia edycja:
prof 62,1K

prof

Użytkownik
Parks - Korneeva @ 1.60

Sprawa jest prosta. Kolejna rosjanka z fali tych utalentowanych. Ma 17 lat i powoli wchodzi do wielkiego tenisa. Dla mnie granie przeciwko Parks to czeste zarabianie kaski. Amerykanka ma sile i ma serwis ale jej brak stabilnosci jest przerazajaca. W kazdym meczu oddaje kilka gemow rywalkom duzo lioscia podwojnych bledow serwisowych. Taki tenis nie obroni sie na dluzsza mete co zreszta widac.

11 DF Amerynkanka nie zawodzi

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1865
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Parrizas D.-A.Li 2 @1.88

Obydwie zaowdniczki w tym roku mialy problemy zdorwotne i baaaardzo dlugo cienowaly. Ostatino jednak wrocily do dobrego grania i sa wyniki na poziomie tych najwazniejszych turniejow ITF. Parrizas wygrala w sierpniu jeszcze dwa takie turnieje z tych nazwyzszych ranga ITF 100 - jeden na cegle, drugi na naiwerzchni twardej. Poza tym Hiszpanka bardzo upodoalo sobie AO i tam tez potrafi wygrwac mecze, wiec dla niej rodzaj nawierzchni nie ma az takiego znaczenia.
Ann Li z kolei niedawno na poczatku pazdzienika zagrala w finale turnieju ITF 100 w Macon i miala ten final juz praktycznie wygrany, ale ostatecznie po duzym zacietym boju ulegla Blinkovej w tie-breaku decydujacego seta.

W Meridzie obsada slabiutka, brak tu wielkich nazwisk, ale jest szansa by troche zyskac punktow. Forma Amerykanki azjatyckiego pochodzenia wydaje mi sie jednak swiezsza i ciut lepsza. Buki tutaj szanse cenia pol-na-pol, ja tam troche bardziej wierze w Ann Li w tym meczu, bo to wciaz wydaje mi sie zawodniczka o wiekszym potencjale, ktora wraca w koncu na wlasciwe tory.

Otrzymane punkty reputacji: +1597
I 35,1K

iti

Użytkownik
Shuai Zhang - Rebecca Sramkova [1] 1.80 @Superbet
szybka porażka, więc to raczej był jednorazowy wyskok u Shuai i trzeba korzystać w przyszłym sezonie i grać przeciwko niej, to da profit

Mamy ostatni tydzień sezonu (później tylko będą turnieje max WTA125).
Sramkova już miesiąc od swojej formy życia, a raczej kilka tygodni formy życia, wróciła do grania przed tygodniem w Guangzhou i tam przegrała w dwóch setach z inną Chinką Sijia Wei, więc ta (potrzebna) przerwa w graniu nie pomogła jej w utrzymaniu formy. Z kolegi jej dzisiejsza rywalka miała swój najlepszy turniej od lat również kilka tygodni temu - w Pekinie. Szła tam jak burza aż do ćwierćfinału z Badosa. Paula zaczęła grać lepiej, zdecydowanie inna półka niż dzisiejsza rywalka. Później Shuai spuściła z tonu, ale już jest w okolicach 200 miejsca, to ostatni dzwonek żeby się ciut podciągnąć na nowy sezon, bo nie wygląda na to jakby miała tylko skupiać się na deblu. Wcześniej singla od początku 2023 grała okazjonalnie, a że jest już wiekowa to ostatni dzwonek żeby jeszcze coś w singlu pograć na przyzwoitym poziomie. Mecze z Putintseva czy Gadecki jej nie wyszły. Może boleć porażka z Australijką, ale nie będzie grać tydzień w tydzień jak w Pekinie, więc może tu pozytywnie zaskoczy Shuai?

Ostatnia edycja:
versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Kudermetova P. - Podoroska N.
Podoroska wygra mecz lub wygra pierwszy set 6:0/6:1
Fortuna @2.00
W mojej ocenie faworytką tego spotkania powinna być bardziej doświadczona reprezentantka Argentyny 27letnia Podoroska.
Kudermetova choć ma dość dobry bilans na nawierzchni twardej (24-16) to trzeba zaznaczyć, że w większości rozgrywała spotkania ze znacznie słabszymi zawodniczkami w porównaniu do Podoroski, oczywiście z paroma wyjątkami jak Alexandrova, która niespodziewanie w 1/8 turnieju w Seulu uległa Kudermetovej i oczywiście, skoro buki stawiają ją w roli faworytki to szanse na zwycięstwo ma, choć uważam, że Podoroska ją ogra tak samo jak nie tak dawno temu Jastremską, czy Siniakova. Z tego co widzę Podoroska ulega tylko mocniejszym przeciwniczką, do takich Rosjanki napewno nie zaliczylbym.
Kurs wydaje mi się na tyle zachęcający, że zagram sam na Betclicu jako singiel, singiel na podwojenie wydaje się być dobry :)

/ Niesamowity przestrzał na koniec miesiąca

Ostatnia edycja:
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
A.Li-Ruzic 1 @1.45

W sumie to szedlbym dalej w typ na Ann Li. Powody te same. Zwyzka formy jest, dobry turniej by sie odbic, a rywalka malo ograna na tym szczeblu. Ruzic w turniejach ITF ogrywa juz w miare uznane nazwiska, ale wydaje mi sie, ze to bedzie zbyt trund aprzeszkoda jednak. Nie bede co prawda ogladac jakby nie bylo nie bylo bardzo slabo obsadzonego turnieju, ale sprobuje dobrac typ na Amerykanka azjatyckiego pochodzenia to dubletu-trebla na podstawie zestawienia tych dwoch zawodniczek, majac nadzieje ze znajdzie to potwierdzenie w wydarzeniach na korcie.

versa 622,3K

versa

Typer Miesiaca
Shnaider - Lamens
Lamens
Superbet @4.30
Spośród wszystkich par ćwierćfinałowych wybieram to spotkanie, bowiem w innych meczach faworytki według bukmachera są również moimi faworytkami, a jak to mam w zwyczaju -lubie doszukiwać się wygranych setów, bądź całego meczu przez underdoga.
Tak właśnie jest w tym spotkaniu, uważam że rozbieżność kursowa jest zdecydowanie za wysoka, według mnie 25 letnia holenderka Suzan Lamens jest jak najbardziej w stanie ograć na turnieju w Hongkongu aktualnie 14 rakietę tenisu żeńskiego - 20 letnią Dianę Shnaider.
Choć Shnaider przegrywa w sumie tylko z topką to trzeba przyznać, że Lamens w ostatnim czasie wygląda bardzo dobrze, tylko od początku października pokonała takie zawodniczki jak ; Tomowa, Bronzetti, Bogdan, Parry czy Bucse, w aż 4 z tych spotkaniach była underdogiem, pewnie dlatego, że jej nazwisko nie jest jeszcze marką samą w sobie jak wymienione jej poprzedniczki. Na koniec roku ewidentnie forma zwyżkuje, a kto wie, może za niedługo wdrapie się wyżej w rankingu, wygrała ostatnio turniej Osaka, jak widać jest perspektywiczna, a taki triumf nad Shnaider pchnął by ją mocno do przodu i ja w to wierzę.

Ostatnia edycja:
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Mananchaya Sawangkaew v Laura Siegemund
Sawangkaew 2:1 w setach kurs 5.00 williamhill
Tenisistka z Tajlandi , ma ostatnio dobry bilans i kilka ciekawych wyników , Bronzetti , Zheng , Saidel , Korpatch wszystkie pokonała po deciderach z kolei Siegemund w drugiej częsci sezonu raczej albo wygrywa 2:0 w setach albo przegrywa decidera , Ostatnio trzeciego seta wygrała tylko raz .Zgadzam się że Niemka tutaj faworytką ale wiadomo z Laurą róznie bywa jeśli chodzi o dydpozycję dnia a i w metryce już sporo 36 lat , może te przegrywane decidery to ostatnio sprawa kondycji???
Zaryzykuję w stronę 22 letniej Tajki , dokładby wynik wiadomo ryzykowna sprawa ale kurs dobry więc czemu nie?
Przy okazji warto się przyjrzeć bliżej tej Manachayi coś może dać zarobic w przyszłości z pozycji doga.

Ostatnia edycja:
Pablito91 1,1M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Kononova/Kozyreva wygrają conajmniej seta @1.61 superbet 2 sety wypuszczone z rąk..

Ćwierćfinał turnieju w meksykańskiej Meridzie. Pojedynek deblowy pomiędzy Rosjankami a miksem meksykańsko-rosyjskim. Uważam, że mimo tego że Rosjanki nie są tutaj faworytkami to mogą to spotkanie wygrać. Rozegrały w tym roku ze sobą już 33 spotkania przy 4 przeciwniczek. Docierały już do finałów i udało im się wygrać 3 turnieje, raz poległy w finale i raz w półfinale. Typuję, że wygraja dzisiaj przynajmniej seta. Ich rywalki rozegrały ze sobą 4 spotkania i w 3 z nich grały supertiebreaka. Może i singlistkami są lepszymi ale w deblu to właśnie Rosyjka para ma lepsze zgranie i to może mieć dzisiaj znaczenie.

Ostatnia edycja:
dx2 266,2K

dx2

Użytkownik
Sonmez-Korneeva 2 @1.44
Korneeva (-2,5 gema) @1.6

Nie ogladalem tych meczow w meksykanskiej Meridzie, bo i turniej malo atrakcyjny. Ale Korneeva wydaje sie byc naprawde w formie, gdyz odprawila tutaj Blinkova, ktora wygrala lada moment bardzo dobry turniej ITF w Macon, a w poprzedniej rundzie latwo ograla Sorribes Tormo, ktora tez juz zaczyna grac coraz lepiej. Korneeva stracila w tym sezonie duzo czasu, ale tu jest niewatpliwie potencjal i to byla glowna rywalka Mirry Andreevej w juniroskich rozgrywkach. Rosjanka na pewno umie w wymianie zagrac bardzo plasko i szybko.
Troszke ogrania juz w tamtym sezonie zlapala, wiec teraz moze poczuje sie pewniej, bedzie mniej stresu i pomoze jej to poukladac gre. Maleja te kursy na Korneeva, ale to chyba nie przypadek. Wnioskuje tutaj wygrana Korneevej, ale zaproponuje dwa opcjonalen typy do wyboru - bezpieczniejszy i bardziej ryzykowny. Mam nadzieje, ze dobrze to odczytalem patrzac na pokonane przez Rosjanke po drodze zawodniczki. Ogladac nie bede, ale rownoczesnie mam tez nadzieje, ze budzac sie rano, ujrze ze Korneeva zameldowala sie w finale.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom