M
12,3K
mistrzu995
Użytkownik
Ostapenko win 2.96 Fortuna
No i właśnie w tym rzecz, czekamy na kursy w Fortuniee, jak się pojawią, to dodam, ale już można łapać na innych bukach w okolicach @3.00, co jest dla mnie nieporozumieniem, i próbujemy. Młoda długo wchodziła w mecz z Suarez-Navarro, pojawiało się sporo niewymuszonych błędów, ale i też zagrała skutecznie i wypunktowała rywalkę, ale trzeba wspomnieć, że to był jej pierwszy mecz na trawie w tym roku, więc było to do przewidzenia, że upłynie trochę czasu zanim wejdzie na właściwe obroty i teraz już powinno być z każdym meczem o wiele lepiej. Nie wiem skąd takie kursy na Konte, oczywiście gra u siebie, ale moim zdaniem daleko jej jeszcze do formy z początku sezonu, kiedy grała kapitalnie, w Nottingham zagrała w finale, ale nikogo z topu nie miała na rozkładzie i przegrała nawet z Vekic, w Birmingham zatrzymała się już w 1 rundzie na Coco, która pokazała jej jak się powinno grać na trawie. Myślę, że Ostapenko po wygraniu French Open uwierzyła w siebie i jutro może sprawić niespodziankę, którą jakoś nie przewidują buki, ja uważam co innego. Pogoda w Eastbourne nie rozpieszcza, mecze są przerywane, przenoszone na kolejny dzień, któraś może to odpuścić przed Wimbledonem, więc taki kurs na Łotyszkę można pobrać.
Być może chodzi o uraz Ostapenki. W II secie przegrała 0-6 i wzięła pomoc medyczną. Jakiś uraz w udzie. W III secie poruszała się niemrawo, ale z biegiem seta wchodziła na obroty.