Kerber 1,5 fortuna
W tym meczu ude w strone kerber, dobra forma, hak juz mowilem angie chce wrocic do swoich sukcesow sprzed 2/3 lat i idzie to w dobrym kierunku. Kasatkina, mloda, zdolna, z szerokim repertuarem zagran i mądra gra, ale trawa to chyba nie jest jeszcze jej nawierzchnia. Stawialem na nia w meczu z ruda belgijka, ale mimo wygranej nie wygladalo to w mojej opini najlepiej- masa df, dużo niewymuszonuch błędów, co akurat nie pasuje do tej zawodniczki i wynika to pewnie z braku ogrania na trawie i zlego przewodywania jak zachowa sie pilka po odbiciu. Kerber ma o wiele wieksze doswiadczenie w grze na trawie i musle ze to zaprocentuje, a motywacja do wygrania turnieju i rozegrania dobrego turnieju przed wimbledonem jest na pewno. Zwyciestwo darii nad sevastova nie jest dla mnie zaskoczeniem, lotyszka w koncu musiala odpoczac, takze nir robi ta wygrana na mnie jakiegos wrażenia.
Co do meczu radwanskiej z ostapenkp to go odpuszczam. Wiadomo wydaje sie ze kurs na ostapenko jest calkiem dobry do gry, ale ja do dzisiaj mam przed oczami bezradnosc jeleny w meczu z Radwańska i jej rpzmowe z coachem. Wiadomo teraz mamy do czynienia z inna Radwańska i inna ostapenko, co nie zmienia faktu, ze jelena moze wygrac z kazdym hak i przegrac z kazdym