Rus- Aleksandrova o20,5 @1,87 Lvbet
Przecenilem Rus. 9 gemow pod rząd przegrała ????
Na dzisiejszy dzień wybrałem spotkanie Holenderki Rus z Rosjanka Aleksandrova. Rus to szczupła, wysoka, leworeczna tenisistka. Jej główne atuty to serwis i forehand. Bije mocno często nie zwarza na to co się dzieje po drugiej stronie siatki. Warunki halowe bardzo jej odpowiadają.
Rosjanka bardzo podobny styl do Holenderki. Bardzo dobrze serwuje . Jej podanie w tych warunkach i tej nawierzchni jest bardzo nieprzyjemne . Też uderza mocno. Często gra na raz maks dwa uderzenia. Konstruowanie punktu poprzez przebijanie piłki to nie dla niej. Stara sie wywierac presje na rywalce od pierwszego uderzenia co czesto konczy sie prostym bledem. Zaliczyła dobry występ w Petersburgu i tu też liczy na dobry wynik.
Starcia między tymi paniami zawsze były zacięte. Liczę że i dziś zobaczymy trzy sety albo przynajmniej w jednym secie tb który pomoże w pokryciu linii która nie jest za wysoka.
Rodina +1,5 seta @1,7
Lvbet
Begu i gra w hali to mi się za specjalnie nie klei co widać po statystykach z poprzednich lat. Rumunka gra po kilka spotkań w ciągu roku w takich warunkach. Rodina lepiej odnajduje się w takiej sytuacji. Buki za pewne tak faworyzuja Begu bo niecały miesiąc temu zlala Rosjanke oddając jej tylko dwa gemy. Dziś natomiast będziemy oglądać inne spotkanie i myślę że tak łatwo Begu tego spotkania nie wygra a rodina zrobi wszystko aby się zrewanżować
Halep 2:0 @1,72
Lvbet
Widziałem oba mecze Simony w Dubaju i zwłaszcza ten z Bouchard stał na wysokim poziomie. Panie grały bardzo agresywnie i co ważne częściej trafiały niż psuly. Przynajmniej w 1 secie. We wczorajszym meczu Halep też wyglądała nieźle. W drugim secie straciła koncentrację co mogło kosztować ja seta jednak w porę wzięła się do roboty. Trochę zawodzilo ja podanie.
Belinda natomiast widać że wraca do dyspozycji sprzed lat. Zrzuciła kilka kilo i nabrała świeżości. Lepiej sie porusza Ale w dalszym ciągu jest bardzo nieregularna. Stara się być agresywna ale nie zawsze jej to wychodzi. Za wczorajszą wygraną powinna podziękować Sabalence która miała mecz na tacy i go oddała. Tb w 3 secie to była prawdziwa komedia. Panie robiły df w końcówce jakby nie chciały meczu wygrać. Sądzę że Belinda na pewno się postawi tylko pytanie na ile wystarczy sił.
Halep podrażniona porażka z Mertens będzie chciała w Dubaju sięgnąć po pełną pulę.