>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Dubaj (16.02.2025 - 22.02.2025)

tarki_16 345,1K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
C. Tauson - K. Muchova

K. Muchova powyżej 4.5 asów @1.70 Superbet
K. Muchova powyżej 5.5 asów @2.40 Superbet
Powyżej 11.5 asów @2.50 Superbet

Trochę zaskakująca para półfinałowa w Dubaju. Główne faworytki za burtą, w tym Iga oraz Sabalenka. Niewątpliwe dla Dunki półfinał takiego turnieju to już spory sukces, ale nie musi się na tym zakończyć. Odprawiła tutaj już liderkę rankingu, czy wczoraj świetnie ostatnio dysponowaną Noskovą. Czeszka jest w półfinale, ale drabinka ułożyła się tak, że nie miała jeszcze godnej siebie rywalki, a mimo tego była blisko odpadnięcia z turnieju w meczu z Kessler. Dziś jest lekką faworytką, ale chyba tylko ze względu na wyższe miejsce w rankingu - jeśli chodzi o formę, to Tauson wygląda tutaj lepiej. Próbujemy po raz kolejny na asy. Wczoraj mecz Czeszki z Rumunką, jako jedyny z małą ilością asów, co na Dubaj to spora niespodzianka. Ale, że Muchova potrafi serwować to każdy wie, bo potrafiła tutaj posłać 9 asów w dwóch setach Lamens, czy 8 asów w meczu z Kessler. Jak wspomniał Adik, Dunka za dobrze nie broni, w każdym meczu rywalki posyłały jej sporą liczbę asów. Skoro Svitolinie się udało, to tym bardziej Muchovej. Oczywiście ona ma słabsze dni na serwisie jak np. wczoraj, ale dziś już po drugiej stronie siatki nie będzie rywalki pokroju Cirstei, tylko lepiej dysponowana i z większym arsenałem uderzeń Tauson, więc Muchova będzie musiała nadrabiać serwisem. Myślę, że to może byc kolejny długi mecz, obie dobrze dysponowane na serwisie, więc asy powinny się pojawić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1078
Bergkamp10 24,6K

Bergkamp10

Użytkownik
Tauson vs Muchova @ 2

Początkowo miałem iść w Tauson, która w tym roku ma fenomenalne wyniki a na tym turnieju to już szczególnie gdzie pokonała Svitoline, Sabalenke i Noskovą a więc bardzo mocne nazwiska. Muchova z kolei można powiedzieć spokojnie buduje wyniki, choć tutaj jest już w półfinale i po drodze nie pokonała nikogo nadzwyczajnego a przed meczem była sporą faworytką, choć te kursy spadają na Dunkę, która jest w gazie. Teoretycznie wszystko mówi by łapać te kursy na Tauson i grać w jej kierunku lecz mam nadzieję, że dziś kolejna Czeszka stanie jej na drodze i zakończy jej zmagania. Tauson dysponuje dobrym serwisem, gra mocno z obu stron i poluje na winnery ale Muchova to jest wszechstronna zawodniczka i mam nadzieję znajdzie na to sposób rozrzucając trochę Dunkę po korcie by ta nie mogła kończyć z komfortowych pozycji a z biegiem meczu jej pewność i zaangażowanie spadnie.

Do góry Bottom