tarki16
Użytkownik
WTA - SINGIEL: Dubai (ZEA), twarda
&
Wozniacki C. (Den) - Williams V. (Usa)
Typ. 2 1.69>1.83 Pinnacle Sports 3:6,2:6
Wozniacki C. (Den) - Williams V. (Usa)
Typ. 2 1.69>1.83 Pinnacle Sports 3:6,2:6
Krótko i na temat. Starcie dwóch zawodniczek, prezentujących w tym turnieju bardzo dobrą, stabilną formę. Niestety spodziewałem się dosyć wyrównanych kursów na obie zawodniczki, niestety się zawiodłem i Amerykanka jest stawiana jako lekka faworytka jutrzejszego półfinału, a to ją upatruję jako zwyciężczynie tego pojedynku. 34 letnia Williams jest już u schyłku, jakże bogatej kariery i pojawiła się szansa, od 2012 roku, gdzie okazała się najlepsza w Luxemburgu, na wygranie turnieju rangi WTA. Początek sezonu bardzo dobry, porażka w Auckland po walce z Ivanovic, która była wtedy poza zasięgiem, AO nie zawojowała, bo trafiła na Makarovą, z którą również przegrała po walce w 3 setach. W Doha również po setach okazała sie gorsza od nieobliczalnej Kvitowej. Tutaj gra wyśmienicie, wygrane z Vesniną, rewanż na Ivanovic, oraz dzisiaj bez najmniejszych uporała się z równie mocną w obecnym sezonie Pennettą. Wszystko funkcjonuję jak należy i pokonanie Dunki może jej otworzyć furtkę do wygrania pod koniec kariery jakże prestiżowego turnieju, bo może się wtedy okazać, że w finale zobaczymy dwie siostry Williams, bo Serena przed chwilą awansowała do półfinału, w którym zmierzy się z Hiszpanką Suarez-Navarro lub Francuską Cornet, więc nie spodziewam się sensacji, bo po urazie pleców już chyba nie ma śladów. Jak wspominałem we wcześniejszej analizie, Karolinie dobrze gra się w Dubaju bardzo dobrze, gdzie zwykle osiąga bardzo dobre rezultaty. Jednak Dunka jest w moim odczuciu bardzo nieprzewidywalną zawodniczką, często zawodzi na całego. Tak było w AO, gdzie przegrała, można śmiało napisać, wygrany przez nią mecz z Hiszpanką Muguruzą. W Doha też porażka w 1 swoim spotkaniu z Belgijką Wickmayer, więc widać, że czasami przytrafiają jej się spore wpadki. Jedna i druga jest w gazie, zapowiada się bardzo zacięty pojedynek, jednak bliżej mi w tym momencie do Venus, której po raz kolejny zaufam. Jeśli wygra, to zwycięstwo w Dubaju będzie na wyciągnięcie ręki. H2H 5:0 na korzyść Williams, gdzie Wozniacka nie ugrała nawet seta.